- 28 Kasım 2010
- 42.561
- 141.361
- 798
- Konu Sahibi powerpuff_girl
-
Bizde hep kavga kiyamet ama ben o yonuyle degerlendiriyorumÇin'in kırsal bir bölgesinde düğüne gelen davetlilere gelin & damat zarfla para veriyor. Yine de halimize dua edelim.
Biraz nezakete davet edeyim sizi. Agir sacmaliyor diye birilerini itham edecekseniz hic yazmayin,burasi bir fikir paylasim platformu. Saygi sart. Siz caninizin istedigi gibi yapabilirsiniz adet gelenek gorenek. Hep o bahsettikleriniz yuzunden kavga cikiyor iste. Kac tane arkadasim var Avrupada,evleniyorlar bitti gitti. Kimse kimseden para da istemez,kimsenin anasi bacisi evliligine mudahil de olmaz,bosanmalar da boyle olayli olmuyor,iki medeni insan olarak ayriliyorlar. Bizde eltiler gorumceler kaynanalar ortaya dokulup kavgaya tutusuyor hep bu luzumsuz adetlerden.Şunu unutmayın biz yabancı değiliz bizim ülkemiz gelenek göreneklerimiz ve bize hak tanınan Allah katında mehir var kadının hakkı olan neden bunları farklı ulkelerle kistas yapma gereği duyuyorsunuz ağır saçmaliyosunuz siz boşanınca hiç bir ha talep etmezsiniz yabancılarda yok diye ayrica düğün altın hiç birşey istemiyorum dersiniz dövülüp sövulup aldatılıp aaaaamaan sende dersiniz uygun mu
Bizde hep kavga kiyamet ama ben o yonuyle degerlendiriyorum
Aslında geline altın takılması kötü birşey değil. Altın yabancilarda da olan nafakanın bir değişiği. Boşanma zamanı nafaka istendiğinde de kavga kıyamet oluyor. Burada evlenirken veriliyor kocası ölürse ya da ayrılırsa malum kadın hamileyse ya da bebeği varsa falan calismasi zor. Ama bu altın meselesi çok kötü bir duruma evrilmiş durumda. Cidden çoğu düğünde kavga sebebi.Su altin,dugun,mehir adetleri bitmedikce bu konular da bitmeyecek maalesef. Yabancilarda hic boyle sacmaliklar yok,hep bizde
Bizimkilerde o mehir olayi yanlis anlasiliyor bence. Sadece olasi bir bosanma durumunda odenebilecek bir seyi bizim kizlar evlenir evlenmez istiyor. O benim mehirim bu benim mehirim demeyi yanlis buluyorum. Yoksa ne nafakaya karsiyim,ne de tazminatlara. Herkes kadin veya erkek fark etmez,bir hata yapiyorsa bedeline de katlanmak zorunda o ayri konu.Aslında geline altın takılması kötü birşey değil. Altın yabancilarda da olan nafakanın bir değişiği. Boşanma zamanı nafaka istendiğinde de kavga kıyamet oluyor. Burada evlenirken veriliyor kocası ölürse ya da ayrılırsa malum kadın hamileyse ya da bebeği varsa falan calismasi zor. Ama bu altın meselesi çok kötü bir duruma evrilmiş durumda. Cidden çoğu düğünde kavga sebebi.
Merak ettiysen konu sahibinin arkadasi nasi evlendi diye iste merakin giderilmis olduYani konu nereye bağlanmış vermeseymiş
aaaa, ne tuhaf adetmis ))))Çin'in kırsal bir bölgesinde düğüne gelen davetlilere gelin & damat zarfla para veriyor. Yine de halimize dua edelim.
Bazı adamlar ve ailesi geline güvenmiyorlar, madem güvenmiyorsun ne diye alıyorsun, ayrılır da mal gider diye düşüneceğine evladın hayatı gider diye düşünmeyen insanlar bunlar. Sanki gelin altınlarla düğün sabahı kaçacak. O yemeden biz yiyelim zihiyeti. Evlendirme oğlunu o zaman kafan rahat etsin bu ne saçmalık.Evet arkadaşım evlendi takı sonrası apar topar kaynana yukarı çıktı ve altınları arkadaşımdan hemen ver diye istedi borcu varmış.. ogluna sözde ev aldı ama gelin hak talep edermiş diye kayınpeder üzerine aldı vergi dusermis vs.. biz çok safiz insanlar içten pazarlıklı.. biz mehir bile istemeye cekiniriz! altın gelinin hakkıdır demez kimse..
Valla altınları verirken kamera olmadığı için hiçbir şey ispatlanamaz maalesef
Siz yorum sahibinin ne demek istediğini anlamamışsınız ki anlamadan dinlemeden yorum yapmışsınız. Orada aldatılın hakkınızı almayın mı yazdı? Dövülün ama ses çıkarmayın mı yazdı? Mehirin veriliş amacını biliyor musunuz? Eskiden resmi nikah yoktu dolayısıyla kadın güvencesi de kullanılabilir durumdaydı. Bu yüzden mehir diye bir sistem var. Ama şuan öyle mi? Resmi nikah var ve boşanma durumunda evlilikte edinilen malların hepsi ortak paylaştırılıyor. Buna ev araba yat kat ot püsür hepsi dahil. Böylece boşanma durumunda iki tarafta ortada kalmıyor. Ama bizim ülkemizdeki kızlar kendi değerlerini altınla ölçtükleri için karşı taraftan haddinden fazla altın istiyorlar. Düğün mü? 50 100 akrabaya sırf "falanca da ne güzel düğün yaptı" dedirtmek, göbek attırmak için en abartılısını, en pahalısını, engösterişlisini yaptırıyorlar. Evlenince de sıkıntı çekiyorlar, vay efendim kocam bana borç ödetti oluyor. E yapmasaydın da ödemek zorunda kalmasaydın o zaman. Kadının değeri parayla mı ölçülürmüş Allah aşkına. Siz kendinizi takılan/verilen altınla mı ölçüyorsunuz? Bunun ölçü birimi nedir tam olarak ne kadar altın istersek değerli sayılıyoruz. Bir satın alınacak bir eşya değiliz hanımefendi, siz kendinizi nasıl görüyorsunuz bilemem ama biz öyle görmüyoruz. Ve evet yabancılar bu düğün nikah işlerini daha iyi beceriyorlar. Çünkü kadınları kendilerini satın alınacak/verilecek eşya olarak görmüyorlar. Ortak bir hayat kurmak için evleniyorlar, bizimki gibi düğün öncesi kavga falanda etmiyorlar.Şunu unutmayın biz yabancı değiliz bizim ülkemiz gelenek göreneklerimiz ve bize hak tanınan Allah katında mehir var kadının hakkı olan neden bunları farklı ulkelerle kistas yapma gereği duyuyorsunuz ağır saçmaliyosunuz siz boşanınca hiç bir ha talep etmezsiniz yabancılarda yok diye ayrica düğün altın hiç birşey istemiyorum dersiniz dövülüp sövulup aldatılıp aaaaamaan sende dersiniz uygun mu
İyi oldu baya bi meraklanmıştımMerak ettiysen konu sahibinin arkadasi nasi evlendi diye iste merakin giderilmis oldu
İyi oldu baya bi meraklanmıştımaman sen de yabancıları övüp durma kızıyollay
Mehir evlenmeden önce konuşulur, nikah esnasında alınır. Olası bir boşanma için alınmaz, boşanma olmasa da alınır.Bizimkilerde o mehir olayi yanlis anlasiliyor bence. Sadece olasi bir bosanma durumunda odenebilecek bir seyi bizim kizlar evlenir evlenmez istiyor. O benim mehirim bu benim mehirim demeyi yanlis buluyorum. Yoksa ne nafakaya karsiyim,ne de tazminatlara. Herkes kadin veya erkek fark etmez,bir hata yapiyorsa bedeline de katlanmak zorunda o ayri konu.
Tamam işte eski zamanlarda resmi nikah olmadığı için kadının hakkı böyle güvence altına alınırdı. Şimdi yeni usul nafaka ve tazminatın benzeri. Boşanmalar edinilen mallar da 2 ye bölünüyor.Mehir evlenmeden önce konuşulur, nikah esnasında alınır. Olası bir boşanma için alınmaz, boşanma olmasa da alınır.
Hah iste yanlis biliyorsunuz. Konuyu tartisma yeri burasi degil zaten de,bilginizi duzeltmek icin diyanet ile gorusmenizi tavsiye ederim. Dogrusunu ogrenmek hepimizin goreviMehir evlenmeden önce konuşulur, nikah esnasında alınır. Olası bir boşanma için alınmaz, boşanma olmasa da alınır.
Özel mesaj atacaktım ama kapalıydı.Hah iste yanlis biliyorsunuz. Konuyu tartisma yeri burasi degil zaten de,bilginizi duzeltmek icin diyanet ile gorusmenizi tavsiye ederim. Dogrusunu ogrenmek hepimizin gorevi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?