• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altınlarım dert oldu millete

Hayırlı sabahlar arkadaslar. Ben 3 yıllık evliyim. Esim askeri personel. Doguda gorev yapıyoruz. Eşğm yurt dısı gorevıne gıdınce bende annemlerde kalıyorum. Biz ev aldık evlendikten 3 ay sonra. Tim altınlarım ev icin kullandık. Daha sonra esim tekrar yaptı. Bende hevesimi almadım diye annemlere geldıgim de takınıyorum.evime giderken goturmüyorum.gecen ay amcası istedi 1 bilezik verdim sizin bılezık cok hemen yaparım dedi verdım. Allah var 1 aya yaptı geri. Dünde benim dayımlar aradı kıx bulmuşlar oglu na ellerinde para yokmus bilezik istediler. Annemde yanımda. Ben vermem dedim ki zaten onlara para versen bile geri alamazsın kaldıkı altın. Babamda diyor ki takınma gorunce istiyorlar. Ben ne yapcam bilemedim ama senede 1 ay takıyorum zaten. Millet icin sizce takmasammı:işsiz:yoksa bosverip taksam mı:KK51:sizinde fikrınıze almak istedım canlar. Bu arada esim asla karısmıyor tak yada takma diye sevgiler...
Eşim bir altınımi kendi amcasina verdiğimde bile çok kızdı o yüzden kimseye veremiyorum artik deyin

Ayrıca her yere şıkır şıkır altinla gitmeyin
Hırsızı çekersiniz resmen .
Sadece düğünlerde vs. Takin bence .
Bir de keşke zamaninda gerçek değil ev alırken satmistik bunlar imitasyon deseydiniz

Hayırlı sabahlar arkadaslar. Ben 3 yıllık evliyim. Esim askeri personel. Doguda gorev yapıyoruz. Eşğm yurt dısı gorevıne gıdınce bende annemlerde kalıyorum. Biz ev aldık evlendikten 3 ay sonra. Tim altınlarım ev icin kullandık. Daha sonra esim tekrar yaptı. Bende hevesimi almadım diye annemlere geldıgim de takınıyorum.evime giderken goturmüyorum.gecen ay amcası istedi 1 bilezik verdim sizin bılezık cok hemen yaparım dedi verdım. Allah var 1 aya yaptı geri. Dünde benim dayımlar aradı kıx bulmuşlar oglu na ellerinde para yokmus bilezik istediler. Annemde yanımda. Ben vermem dedim ki zaten onlara para versen bile geri alamazsın kaldıkı altın. Babamda diyor ki takınma gorunce istiyorlar. Ben ne yapcam bilemedim ama senede 1 ay takıyorum zaten. Millet icin sizce takmasammı:işsiz:yoksa bosverip taksam mı:KK51:sizinde fikrınıze almak istedım canlar. Bu arada esim asla karısmıyor tak yada takma diye sevgiler...
1.si Amcasi bilezik yapti ne demek yani bizelik yapmak nedir.

2.si bence su anda ekonomiyi altini dolari bikiyoruz yani dugun yapanlarin hali zor. Sizde takinca milletin gozune geliyorsa yakin akraba olmanin adi altinda bilezik isteme hakkini kendilerinde goruyorlardir.

3.su gercekten haklisiniz cok ayip ya millet takinamiyacakmi rahatca.insani ne zor durumda birakiyorlar dimi

4.su ben olsaydim sahsen takmazdim cunku dedigim gibi maddi zorluk ceken insanlarin gozune gelir ayrica altin takmaktan nefret ediyorum heleki sari altin iyyy

Eşim bir altınımi kendi amcasina verdiğimde bile çok kızdı o yüzden kimseye veremiyorum artik deyin

Bir de keşke zamaninda gerçek değil ev alırken satmistik bunlar imitasyon deseydiniz
O zaman nasil hava atacak millete altinlarim var diye :KK48:

Altin yapmak/bilezik yapmak terimlerini ilk kez kadinlar kulübünde duydum, sadece bana mi komik geliyor acaba :olamaz:
Dipnot: baba meslegi nedeniyle altinlarla hasir nesir buyumus insanim.

O zamanda sahte takıyor diye ortalığa cıkıyolar en iyisi takmamak galına

Benim altin bileziklerim varken bile takmıyodum.
Kendime,tarzına yakistiramiodum,
O yüzden hevesimi almak için annemlere gittigmde tanıyordum
Kısmını anlamiyorum
Ben yakıştıramıyorum demedım. Varken takmıyorum da demedim. Annemlerde takıyorum evet tekrar okuyun ıstersenıx

:) Altın isteyen kişiler çevrede varsa zordur ama dert değildir. Veremem denir oldu bitti.

Taksam mi takmasam mi , ne yapsam diye soruluyorsa ve bir derdim var bölümü ise bu göze batıyor.
Buda bana gore bir dert. Bence ama size gore dert olmaya bilir

1.si Amcasi bilezik yapti ne demek yani bizelik yapmak nedir.

2.si bence su anda ekonomiyi altini dolari bikiyoruz yani dugun yapanlarin hali zor. Sizde takinca milletin gozune geliyorsa yakin akraba olmanin adi altinda bilezik isteme hakkini kendilerinde goruyorlardir.

3.su gercekten haklisiniz cok ayip ya millet takinamiyacakmi rahatca.insani ne zor durumda birakiyorlar dimi

4.su ben olsaydim sahsen takmazdim cunku dedigim gibi maddi zorluk ceken insanlarin gozune gelir ayrica altin takmaktan nefret ediyorum heleki sari altin iyyy
Bilezik yapmak. Yani kuyumcudan tekrar almak. Bunu bılmıcek kadar cahilmıyız. Orası mechul. Sıvemız bu boyle yazdım ayıplamacak bir konumu bilemedim

Erkek kardeşimin nişanında ablam benim bileziğimi takmıştı ben bekardım. Kaynanası kolunda görmüş ne hikmetse 1 hafta sonra görümcesi bilezik istemiş ablamdan. Ablamda benim değil deyince söyle kardeşin versin demiş. Ablam da kızmış neden verecek diye ki görümcesiyle samimiyetimiz bile yok. Siz anlatınca aklıma geldi :KK70: :KK70: :KK70:
Sizin olay gibi bende yasadım ama evliyim. Ablamın kaynı ıstemıs esıme soylemedım bile. Babam yok dedi. Gercekten tanımadık bile istiyor anlam veremedim

Bencede gereksiz bu konu. Bir derdim var çok fazla meşgul ediliyor.
Gereksizse okumayın. Bence bu daha ıyı bana gore bir dert bu illa vurmalı kurmalı kaynanalı konu mu acımak zorundayım derdim vara

Burda hava icin sunun icin dert mi diyen arkadaslar olmus kimseye danısamıcam bir konu. Kimi sevmez kimi sever altın takmayı heveslenır.anlamadigım neden bu kadar katı konusuyor. Herkes ben mi yanlıs dusunuyorum yoksa herkes mi haklı bilemedim.

Back
X