altlı üstlü oturma riski

arkadaşım hatayı sen en başta yapmışsın.altlı üstlü oturabiliriz demişsin.şimdide böyle bir durumun olmasından endişeleniyorsun.evliliklerde erkekte kadında bence herşeyi başta söylemeli.bana eşim böyle birşey teklif etse kesinlikle kabul etmezdim.çünkü altlı üstlü oturmak demek aynı evde oturmak demek.yemekler beraber yenecek gezmeye beraber gidilecek.hiç gelemem.o yüzden ne eşimin ailesine yakın nede kendi aileme yakın evde otururum.benimde bir özel hayatım var.ailelerimiz başımızın tacı ama bazende eşimle başbaşa olmak isterim.ailelere yakın oturulduğunda bunlar olmaz.özel yaşam yok olur.sen eşine en başta olmayacağını söyleseydin eşinde her fırsatta annesinin yakınındaki evleri düşünmezdi.işin zor.her ev boşalmasında eşinle sen kavga edeceksin.inşallah kayınvalidene yakın evler hiç boşalmaz.

[/QUOTE]

Ne güzel ki siz olumlu bakabilmişsiniz olaya. maalesef benim için bu pek söz konusu değil...ben özelime çok düşkünüm. eşimle deli gibi kavga da ederim mesela. bunları falan duymasını istemem yani. ve insan hali bu eve öyle pat diye gelişleri kaldırmam ben...evet, kaçınılmaz son buysa, ben de bi şekilde bununla yaşamaya çalışcam...ama mümkünse olmaması için de elimden geleni yapcam..[/QUOTE]

bende seninle ynı fikirdeyim. kaldıramıyoruuuuuuuuuuum

meraba canım ben altlı üstlü oturuyorum kayınvalidemle ve inan hhiççç tavsiye etmiyorum. gerçi seninki öyle laf sokan kötü düşünen biri değilmiş ama benimki tam tersi her fırsatta laf sokmaya çalışan küçük ve hor görmeye çalışan bir kayınvalidem var ben ilk başta hiç sorun etmemiştim altlı üstlü oturmayı çünkü ben kendinden yaşça büyük insanlarla oturup konuşmayı ve onlardan doğru nasihatler almayı seven bir insanım. Ama benim kayınvalide anlatılmaz yaşanır bir insan yani onun karakterini anlatamam tanıman lazım. benim iki konum var kayınvalidemle ilgili ismimin üzerine tıklarsan açtığım konulardan görürsün zaten topu topu iki konum var o da kaynanamla ilgili. okumanı tavsiye ederim önünü görmen açısından. Ama birde şöyle bir durum var herkezin karakteri bir değil eğer kaynanan sizin evinize ve özelinize müdahele etmeyecekse sana karışmayacaksa bir büyüğün yakınında olmasında fayda var her zaman. Eşin eğer sana öyle bir teklifle gelirse şartların dahilinde olacaksa kabul et yani birlikte yiyip içmiycez bizim özel hayatımız bizim olcak gibi daha ne dür istekleriniz varsa. hem zaten taşınacağınız yerde altlı üstlü daire bulacağınızda muamma canım. inşallah bulamazsınız da:9: konuşmadan çözemezsin böyle karnına ağrılar girer genç yaşında streste ülser olursun allah korusun. Allah gönlüne göre versin.

Canım Allah senin de yardımcın olsun. Senin işin tabiki daha zor. benimki öyle kötü açık arayan bi insan değildir ama yine de daha fazla beraber olmak isteyecek haliyle. film izlemeye bize gelinecek. yemek yemeye onlara inilecek, canı sıkılacak çaya gelecek, bi dışarı çıkacak olsa gözünün önünde ya surat yapacak, ya bişey diyecek. yani istemiyorum hiç böyle şeyler yaşamak. eşime söylesem ne fayda!!o bana hak verse de annesine tek kelime etmez, diyemez ki "anne, o kadar sık gelmeyin, özelimiz kalmıyo" diye...diyemez yani eminim, biliyorum onu. doğal olarak içimizde kavga gürültü, fırtına tipi, annesine herşey güllük gülistanlık olur biliyorum. daha önce de oldu çünkü. ben istemedim hergün yemeği orda yemeyi mesela, biz birbirimize girdik, onların ruhu bile duymadı...ve gerçekten karnıma ağrılar giriyo kafaya taktıkça. ben bunları yaşamak için mi evlendim ya...bildiğiniz karın ağrıları sancıları çekiyorum...

[/QUOTE]

Ne güzel ki siz olumlu bakabilmişsiniz olaya. maalesef benim için bu pek söz konusu değil...ben özelime çok düşkünüm. eşimle deli gibi kavga da ederim mesela. bunları falan duymasını istemem yani. ve insan hali bu eve öyle pat diye gelişleri kaldırmam ben...evet, kaçınılmaz son buysa, ben de bi şekilde bununla yaşamaya çalışcam...ama mümkünse olmaması için de elimden geleni yapcam..[/QUOTE]

bende seninle ynı fikirdeyim. kaldıramıyoruuuuuuuuuuum:43:

Seninle aynı derdi yaşouoruz malesef benım konularımı okumanı tavsıye ederım... Sakın yakınına gıtme sakın 2 apartman olsun ama aynı bına olmasın.. Daha cok kavga edersınız emın ol... Eşinede anlatmaya çalışma anlamaz daha cok bırbırınıze gırersınız... Bulursun bır yolunu sen evı begenme tek olan apartmanlara bak hatta esınden once sen ev arayısına gec.. Eşinede guzel sekılde anlat aynı apartman olmasın gorumcelerınden rahatsız oldugunu soyle.. Ama yakınımızda olsun falan de ıstemıyorum dıye tuturrusan zıttını yapablır cunku Allah yardımcın olsun ne dıyım benımde:43:

Ya canım benim senin de Allah yardımcın olsun, benim de. bende aynı bina olmasın da yakın olsun diyorum şu anda. ve birbirimize de gireriz, garanti. şimdi evi beğenmesem falan diyecek nesini beğenmiyosun, maalesef çok iyi biliyor benim nasıl evleri beğeneceğimi...görümceden rahatsız oluyorum bile diyemem, dedirtmez o sana ne yaptı der...evet hiç bi kötülüğünü görmedim onun da maddi konular dışında.tutturursam zıttını yaptığını da gördüm. yani benim bu işi ya ciddi şekilde konuşmam lazım sakince, ya da alttan altta halletmem lazım bilemedim...

valla canım ben de bu kaygıları taşıyarak kaynanamla aynı apartmana taşındım başka ev bulamadık o ara ve mecbur kaldık.Tahmin ettiğim tüm şeyler 1 hafta içinde oldu ve biz birbirimie girdik kaynana günde yüzkere geliyor gidiyor evde olmadığımızda telefona sarılıyor nerdesiniz diye..her akşam beraber yemek istiyordu.Eşime dedim ben böyle yaşamak istemiyorum hak verdi bana tamam ben konuşucam dedi halledecem dedi ama kaynana rahat durmayınca ve benim sabrımı taşırınca olan oldu.Eşimi aramıyor beni arıyor herşey için çıldırtıyordu yani ve ben bigün eşime kızdım o da açmış telefonu annesine kızmış tabi kaynana ağladı zırladı ben de aradım beni kocamı doldurmakla suçladı filan ben de ağzıma geleni saydım bi rahat vermiyosun sürekli görüşmek istiyosun giblerinden baya ağır konuştuum.O günden bu yana görüşüyoruz ama sık sık aramıyor yemeğe çağırmıyor ve azcık uzak duruyor şuan kafam rahat allaha şükür.Çok yüz vermiyorum ne ona ne de komşularına.Sürekli takip ediyorlardı biz nere gittik ne zaman geldik kaynanaya söylüyorlardı şimdi sesleri kesildi.Ya kötü olcan ya da taşınmıcan.Ben seneye burdan taşınmayı kafama koydum ama yine de

Canım sana da inşallah Allah taşınmayı nasip etsin. benimki o kadar kötü olmazda, yine de insan rahatsız olur. ben biliyorum başımıza geleceği, kötü olmayalım, bu iş hiç bu boyuta varmasın istiyorum. o yüzden taşınmayalım istiyorum ama napmam lazım bunun önüne geçmek için onu bilemiyorum...

keşke cocuklarıma baklacak yemegımı yapacak bır kaynanam olsa da bende çalışsammmmm :25::25::25: hazır bakıcı -temızlıkcı -ahçı -dadı :86::86:

insanlar niye parazit gibi birilerine yakın yaşamak isterler hiç anlamam..
kendi başına niye yaşayamaz yetemez?
ortada bir sağlık sorunu mu var, aşırı mı yaşlı kayınvalideniz?
o halde tamamdır ama değilse niye?
eşiniz önce bu mantığı kabullenmeli yoksa hayatınız boyunca hep risk altında olacaksınız.
aynı şehirde yaşamak bile yeterince stres verici bence,
bir de aynı apartmanda yaşamak, vıcık vıcık ilişkiler. sıfır özel hayat.
eşinize baştan bu tarz bir ev bakmaması gerektiğini söyleyin,
kayınvalidenize de aynı apartmanda oturmaya gerek olmadığını,
uzakta da olsanız onunla ilgileneceğinizi,
her ihtiyacı olduğunda yanında olabileceğinizi belirtin, içi rahat etsin ki eşinizi etkilemesin.

Ya maşallah turp gibi kayınvalidem. genç hem de hatta önceki konuma bakarsanız görürsünüz, fazla genç, sürekli biz ne yaparsak o da yapmak istiyo. aklınıza gelen herşey var bu işin içinde bowling oynamak bile...işte asıl beni düşündürenler de bunlar, şimdi biz bi yerlere kaçarken onların da haberi olacak hep, gidemicez bi yere kendimiz...git geller iyice perişanlaştıracak durumu.
mesele şu ki, eşim henüz bi şey demiş değil bu konuda. kayınvalidem de demedi, benim korkum işler paldır küldür bu şekilde gelişirse...ben ne desem de eşimi düşüncesinden uzaklaştırsam Allah'ım...

arkadaşım hatayı sen en başta yapmışsın.altlı üstlü oturabiliriz demişsin.şimdide böyle bir durumun olmasından endişeleniyorsun.evliliklerde erkekte kadında bence herşeyi başta söylemeli.bana eşim böyle birşey teklif etse kesinlikle kabul etmezdim.çünkü altlı üstlü oturmak demek aynı evde oturmak demek.yemekler beraber yenecek gezmeye beraber gidilecek.hiç gelemem.o yüzden ne eşimin ailesine yakın nede kendi aileme yakın evde otururum.benimde bir özel hayatım var.ailelerimiz başımızın tacı ama bazende eşimle başbaşa olmak isterim.ailelere yakın oturulduğunda bunlar olmaz.özel yaşam yok olur.sen eşine en başta olmayacağını söyleseydin eşinde her fırsatta annesinin yakınındaki evleri düşünmezdi.işin zor.her ev boşalmasında eşinle sen kavga edeceksin.inşallah kayınvalidene yakın evler hiç boşalmaz.

canım haklısın da işte herkes kendi ailesi gibi sanıyo herkesi. benim abimler annemlerle altlı üstlü oturuyo, annem yılda iki kez falan gider gelinin evine. gelin çocukları anneme gönderir, canı isterse gelir alır, canı isterse abimi gönderir. annemi görmek zorunda değil ve bunu herkes böyle kabullendi. kimse kimseyi görmek zorunda değil diye. annem yemek yapar, gönderir. o bişey yapmaz anneme, o da bundan gocunmaz. ben böyle olur sandım ne bileyim...bi de iyi biri olunca, anlayışlı da olur sandım ben. zırt bırt gitmemizi beklemez sandım. bilemedim işte, içine girmeyince tanıyamıyosun insanları...

canım özelini koru mümkün olduğunca...ben mutlu olmak için kabullenmek zorundaydım ve başardım...
böyle mutluyum..
mühim olan senin nasıl mutlu olacağın,benim başka şansım yoktu,seçeneğim tekti ve bu tek seçeneğin olumlu yanlarını görüp mutlu olmayı seçtim, eğer senin altarnatifin varsa kaçırma...:34:

Son düzenleme:
2 yıldır kayınvalidemde altlı üstlü oturuyoruz.en başından da istememiştim ama ev kayınpederin ve kira ödemediğimiz için mecburen oturuyoruz.

iki ay önce ameliyat oldum,kayınvalidem şehir dışında idi.bildiği halde gelmedi.annem kayınvalidemden yaş olarak büyük olmasına ve hasta olmasına rağmen o geldi ve

1 ay annem baktı bana..ama ben ameliyatlı halimle (dikişlerimle) onun evini temizlemek zorunda kaldım.bari sonunda bir teşekkür etseydi,teşekkür etmediği gibi bir sürü

bahane buldu kendi çok temizmiş gibi..her dakika eşimi çağırır,evlilik yıldönümümüzde eşimle yemeğe çıkıcaz kapınınönünde yakaladılar bizi eşimi markete (market 45 dk

uzaklıkta)gönderdiler.ve biliyorlardı o gün evlilik yıldönümümüz olduğunu..eşimle ikimiz de sinir olduk,ama sap gibi eşimin gidip gelmesini bekledim.

çocuğum yok henüz,ama olunca bakmayacağını herkesin önünde açıkça söyledi.(zaten ben bırakmam ona o ayrı mesele).

45 yaşında daha ama hep hasta,hep hizmet bekler..bütün akrabalarına dedikodumu yapar,kulağıam geleceğini bildiği halde..

alışverişe gideriz,elimizdeki poşetlerin içini inceler..bir kez şunu yaptım gel ye demez ne oğluna ne bana ama,hep bizden bekler..bana gelen ev hediyelerini iç eder..

daha da say say bitmez,ilk anda aklıma gelenler..

ben çok pişmanım,şu an ki aklım olsa biraz daha beklerdim evlenmek için...o zaman borçlarımızı azaltıp kiraya çıkabilirdik :27:

güzel bir dille anlatırsan belki eşin biarz daha mesafe koyar araya..yada bahane bul,beğenme evleri...

ama huzurun olsun istiyorsan oturma dip dibe...

valal canım okuyunca bana olumsuz yönelri daha ağır bastı:))))

-benim ailem şehir dışında olamsına rahmen yarın öbürgün kaynanama baktırmayı düşünmüyorum
-sürekli görüşmek istemem kapıda kalrısam karşı komşuna koşarım
-onalra güvenerek evlenemdim kusura bakmasınlar yemek takviyeside olsa olur olmasa olur o akşam yemeğim yoksa yumurta kırar yerim afiyetle huzurla ama karşı komşum sağolsun zaten akşamları bana yemek takviyesi yaapr
- zaten farklı yöreye gelin geldiğim için kaynanamın yemekelrini yiyemiyorum daha çok aç kalıyorum onun yemekleriyle ondan mümkünse yemek takviyesi omasın:)

şöyle kendi açımdan düşündüm de hiç olumlu yanı yok benim için:)

ama çok lezzetli börek yapıyooo...:66:

keşke cocuklarıma baklacak yemegımı yapacak bır kaynanam olsa da bende çalışsammmmm :25::25::25: hazır bakıcı -temızlıkcı -ahçı -dadı :86::86:

nerden biliyrosun hepsin yapıcağını eğer mesleğin varsa işde varsa çalış çevreden tanııdk biirni bulabilrisin hem çoocukla ilgilensin hemde boş zamanalrda yemek yapsın bizimm işyerinde çok öyle bayanlar en azından parasıyla baktırıyrosun ama kaynana parasını bile versen benim sayemde oluyor herşey ben olmasan sürünürler vb... laflarda duyabilirsin

2 yıldır kayınvalidemde altlı üstlü oturuyoruz.en başından da istememiştim ama ev kayınpederin ve kira ödemediğimiz için mecburen oturuyoruz.

iki ay önce ameliyat oldum,kayınvalidem şehir dışında idi.bildiği halde gelmedi.annem kayınvalidemden yaş olarak büyük olmasına ve hasta olmasına rağmen o geldi ve

1 ay annem baktı bana..ama ben ameliyatlı halimle (dikişlerimle) onun evini temizlemek zorunda kaldım.bari sonunda bir teşekkür etseydi,teşekkür etmediği gibi bir sürü

bahane buldu kendi çok temizmiş gibi..her dakika eşimi çağırır,evlilik yıldönümümüzde eşimle yemeğe çıkıcaz kapınınönünde yakaladılar bizi eşimi markete (market 45 dk

uzaklıkta)gönderdiler.ve biliyorlardı o gün evlilik yıldönümümüz olduğunu..eşimle ikimiz de sinir olduk,ama sap gibi eşimin gidip gelmesini bekledim.

çocuğum yok henüz,ama olunca bakmayacağını herkesin önünde açıkça söyledi.(zaten ben bırakmam ona o ayrı mesele).

45 yaşında daha ama hep hasta,hep hizmet bekler..bütün akrabalarına dedikodumu yapar,kulağıam geleceğini bildiği halde..

alışverişe gideriz,elimizdeki poşetlerin içini inceler..bir kez şunu yaptım gel ye demez ne oğluna ne bana ama,hep bizden bekler..bana gelen ev hediyelerini iç eder..

daha da say say bitmez,ilk anda aklıma gelenler..

ben çok pişmanım,şu an ki aklım olsa biraz daha beklerdim evlenmek için...o zaman borçlarımızı azaltıp kiraya çıkabilirdik :27:

güzel bir dille anlatırsan belki eşin biarz daha mesafe koyar araya..yada bahane bul,beğenme evleri...

ama huzurun olsun istiyorsan oturma dip dibe...

canim uzuldum buna bence eger kocanla iysen aldirma birgun utanip anlayacaktir tek gelinmisin eltin falan gorumcen falan yokmu ben 5 sene görumce kayinbaba kayin valide ile oturdum

canim uzuldum buna bence eger kocanla iysen aldirma birgun utanip anlayacaktir tek gelinmisin eltin falan gorumcen falan yokmu ben 5 sene görumce kayinbaba kayin valide ile oturdum

teşekkür ederim..eltimde karşı dairede oturuyo..onunla sorunum yok..ama küçük çocuğu var herşeye bana kalıyo..

inşallah ben ve benim gibi ayrı kalmak isteyenler birgün muradına erer..

ama çok lezzetli börek yapıyooo...:66:

canım bizde balkan göçmeniyiz ve acayip börekler yapar bizim taraf ama eşimin ailesi farklı yöreden sürekli pasta börek tariflerini benden alırlar sadece yemek yapamsını bilirler hatta bana ilginç gelen birşey var ki biz mesala misaifirmiz geldiği zaman poğaça börek kurbaiye pasta salata vb.. şeyelr yaparız ama onalr gündüz oturmasında hanımların günelrinde bile yemek yapıyorlar...

canım bizde balkan göçmeniyiz ve acayip börekler yapar bizim taraf ama eşimin ailesi farklı yöreden sürekli pasta börek tariflerini benden alırlar sadece yemek yapamsını bilirler hatta bana ilginç gelen birşey var ki biz mesala misaifirmiz geldiği zaman poğaça börek kurbaiye pasta salata vb.. şeyelr yaparız ama onalr gündüz oturmasında hanımların günelrinde bile yemek yapıyorlar...

enteresanmış....:44:

Back
X