Doğuma Hazırlık Alya mi ¿ Arya mi ¿

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Yurtdışında yaşadığınıza göre sanki Arya daha uygun olur gibi. Ayrıca tanıdığım bütün Arya isimli kızlar çok kibar olurlar,nedense bu da aklıma geldi:)

Türkiye de yaşıyorsan Arya, yurtdışı ise Alya. Allah hayırlı doğum nasip etsin inşallah canım

Ben ikisini de sevmiyorum. Çok yaygın konuluyor. İlerde alya mı arya mı karışacak herkes soracak büyüyünce ve etrafında herkeste olacak. Selma ve semra- şeyda ve şeyma gibi ;) ben bu iki ismi karıştırım mesela dilim öbürüne kayar hep.

Alya benimsin dizisindeki kızın adıydı. Gerci orda yazılısı Aliya diyeydi. Bence ikiside güzel. Aryanın söylenisi biraz daha zor. R harfleri genelde yutuluyor cocukken. Alya daha iyi daha kibar

Alya diyorum.. hem yurtdışında yaşıyormuşsunuz arya'dan daha kullanışlı olur.. anlam olarak da daha güzel bence.. alya kızım olursa koyarım belki dediğim isimlerden biri ayrıca.. güzel bi seçim bence

Kendinizi dusunun. Ayni ortamda kendi isminizden 2,3 tane olunca ne hissediyorsunuz? Ben kendi adıma hiç hoşlanmıyorum ismimden birisiyle ayni ortamda bulunmaktan. Lakaplanmamaniz kaçınılmaz oluyor. Çocuğunuza da bunu yasatmayın derim. Şimdi doğan her 3 kızdan birinin ismi alya, diğeri ise arya. Cok yayginlasti. Ve inanılmaz güzel anlamlar barındıran isimlerde değiller. İlerde çocuğunuz herkeste olan bu anlamsız ismi neden bana koydunuz diyebilir.

İkisi de hoş değil bence. Daha güzel hem söylenişi hem anlamı güzel isimler var. Bence baska isimler bulun..

Back
X