Ama Ben de İnsanım

• Konu Sahibi Konu Sahibi innuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Saol canım. Bende öyle umut ediyordum ama maaleseff hiç bişe benim düşündüğüm gibi olmuyor. İşe başlarsam belki düzelir diyorum ama daha kötü olma ihtimalide var...

Herşeyi mükemmel yapmak zorunda değilsin, çünki ufacık bebeğin var. Hatta kocanın dediklerine kulaklarını tıkayıp kendine daha çok vakit ayırmalısın. Önce kendi moralini bir düzelt, kendine güvenin de gelir böylece. Eşin sana yardımcı olacağı yerde, seni üzmesi kötü... Herşey zamanla yerine oturacaktır. Biz anneliğe alışırken, onlarda yeni hayata ve babalığa hemen adapte olamıyorlar demekki.

esiniz is yaptigi zaman begenmeseniz bile kesinlikle sikayet etmeyin erkekler bizim gibi zaten yapamaz temizlik..guzellikle ve sabirla ogreterek soyleyin.mesela mutfaktayken cagirin esinizi hem sohbet edin hemde ona gorevler verin ufak tefek.sinirlenmeden.biliyorum ki benimki de isten kacar ama sirinlikle,guleryuzle yaptiriyorum.bazen gicikligina cayimi,kahve mi yaptiriyorum..yorgunum diyo sebeklik yapiyorum.ileride cocugum olursa yada ben hastayken eli is tutmayi ogrensin diye.sanirim siz ve esiniz henuz evinizin duzeninin degismesine alisamadiniz.esinizde sizi bebek konusunda yalniz birakinca gerildiniz..nasil ki kendisi baskalariyla kiyaslanmak istemiyorsa sizde tavrinizi koyun..kavga edeceginizi bilsenizde yapin kesinlikle susmayin.ve ayagina gitmeyin.en son bunu yaptigimda 3gun yuzune hic bakmadim icimden gelmedi..ozelini anlatmayan biizimki yakin arkadasina bahsetmis icine oturdu herhalde.gerektiginde esinizi cezalandirin,gerektiginde de odullendirin..mesela size yardimci mi oldu tesekkur edin en sevdigi yada mutlu olacagi ne varsa onu yapin.her erkekten ayni tepkiler belki gelmez ama denemek lazim..yoksa kendinizi yipratirsiniz sorunlarin uzerini orterek.birde bebekle ilgili sorumluluk yukleyin istemese de cocugu kucagina verin bi isiniz varsa halledin..sonraada pohpohlayin:))biraz cadilik lazimm.15 gun bi deneyin..calisinca da aksam eve gelince yorgun oldugunuzu falan soyleyin siz sikayet etmezseniz esiniz sorun yok zanneder..ama dedigim gibi guzellikle yapin baktiniz anlamiyo baska bi yol bulun.

Buda moda mı oldu nedir. "Ben en başından beri böyleydim"

Gerçekten ya laf mı bu şimdi. Böyle geldim böyle gidicem diyon yani. Hiç kendine birşey eklemiycen.. Hiç mi değişmiycen, gelişmiycen, o zaman doğduğunda da okuma yazması yoktu, diploması, ehliyeti yoktu şimdi var değil mi..Sözüm meclisten dışarı derler ya "koyun geldi koyun gidecek" diye.. Ben valla bana böyle söyleyene bu lafı yapıştırırım.

Koyun değil başka bişe ve hakikaten de öyle.... :)) off off neden hep kadınlar bişelerin daha iyi olması için çaba gösteriyor ki....

bu adamı değiştirmen çok zor canım ama belki işe başladığında herşey daha iyi olabilir
en azından sende çalıştım işten geldim çok yorgunum diyebilirsin.
evde yapılanı iş kabul etmeyen eşin belki dışarı işini kabul eder

Artık kendimi yetersiz hissediyorum. Ona buna yetişeyim derken oğlumu ihmal ediyorum ve vicdan azabı yaşıyorum.. Az önce anne oğul ağlaya ağlaya uyuttum.. Psikopat bir çocuk yetiştirmekten korkuyorum. Hani mutlu anne mutlu bebekti.. ışimiz çok zorr çokkk

canim hemen salma kendini yetersiz de hissetme..zamanla oturacaktir hersey.

canim hemen salma kendini yetersiz de hissetme..zamanla oturacaktir hersey.

Zaten herşeyi zamana bıraka bıraka bu günlere geldik... Biraz daha zaman biraz daha derken olmuyor böyle.. biliyorum bu saatten sonra bu adam değişmez ama ben değişirim. Bundan sonra karşısında ezik kadın yok bir söylerse 2 cvp alır benden.. Boşanırsakta boşanalım. Gözüm kara nereye kadar çekcem ki ben böyle biraz sorumluluk alsın artık.

aaaaa bu ne yaa? valla sinirlerim tepeme çıktı okurken. veriver kucağına çocuğu. sen koştur koştur iş yapacaksın, adam işten gelcek yemek istiycek önüne, sonra tv izlicek bi güzel oturup. yok yaa. madem her şeye tek başıma koşuyorum ona ne gerek var? gölge etme bari derim ben olsam.

malesef ki erkekler cogu bencil oluyor .sadece istemeyi biliyorlar .kendini beyendirmeye hic calisma cnm her sey zamanla yolun agirer sen kendine degerini ver yeter .yapabildigince olabildigince yap
zamanini guzel degerlendirmeye bebeginide ihmal etmemeye calis kolay gelsin

arkadaşların dediği gibi kendini çok yıpratma.bende şu an çalışmıyorum.eşim işten gelince zaten kızıyla ilgilenir bende yemeği hazırlarım.hatta küs olsam bile kızımın yemeğini hazırlar yedirmesi için ona veririm.gece yardım şu an beklemem ama çalışınca işler değişir tabi.sık sık temizlik yapmam yapacağım zamanda kızımın uyudğu zaman olur.yemeği de o şekilde yaparım.yine çalışınca temizliği hafta sonu yapar genel temizlik içinde kadın tutmayı düşünüyorum.yemeği yetiştirirsem eşim gelmeden önce yetiştiremezsem eşim işten geldikten sonra yaparım herhalde.yine arkadaşların dediği gibi sonuçta cuk ikimizin çocuğu.oda ortak olacak bazı şeylere...yanlış anlama maksatım sana kendimi anlatmak değil sadece fikrin olsun diye söylüyorum.senin iyi olman bebeği de etkiler.öncelikle bebeğini düşün ve bu kdar stres yapma ve eşine karşı da bu kadar taviz verme...

canım senin kocan eski kafalı.yani eski evlilikler gibi değil artık evlilikler.eskiden kadın ezilirmiş.erkek habire ona emirler yağdırırmış kendisi hiç bir şey yapmazmış falan.artık günümüzün modern erkeği eşine her zaman destek oluyor.hem sen de çalışmışsın ,yatmamışsın ya ona bir evlat vermişsin ve minicik bir bebeğe bakıyorsun.ondan destek beklemek hakkın.ama bir de şu var eğer mesleği çok zorsa hiç mecali kalamıyorsa o zaman diyecek bir şeyim yok ama o zamanda en azından çenesini kapatarak destek oabilir sana.

canım korkma yakında kilolar gider.bir de bebeğin daha çok küçük o biraz büyüyüp tepki vermeye başlayınca babası da daha çok ilgilenir.hepimiz yaşadık aynı şeyleri.yine senin yanında annen 2 ay kalmış benim yanımda 18 gün durup gittiler.zaman çabuk geçiyor ve bebekler büyüdükçe babalarıyla daha çok vakit geçiriyorlar.........

canım ya çok haklısın .......her yük senin omzunda olmazki böyle ...sen anneysen oda baba sorumluluğunu bilmeli ama pek anlıycak gibi görünmüyo ....ben 3 yıllık evliyim hala çocuk düşünmüyorum ,bunları okudukça iyice tedirgin oluyorum ki eşim harika bir insanken ...çocuk olduktan sonra nolur genede kestiremiyorum yani ....sonuçta her yük biz kadınlarda işte umarım düzelir canım...ayrıca özür falanda dileme oda kendine gelsin biraz tavrını koy ...

Eşin hep mi böyleydi yoksa doğumdan sonra mı böyle oldu?
Hep böyleydi diyorsan hata sende. Caydırıcı olamamışsın. Sana böyle davranmasını engelle. Büyük tepkiler ver. Kimsenin vazgeçilmez olmadığını, onu çekmek zorunda olmadığını göster.
Yok doğumdan sonra böyle olduysa geçicidir diye umuyorum. Ayrıca sende yeni doğum yaptığın için daha hassassındır diye düşünüyorum.
Umarım hayırlısı neyse o olur hakkınızda.

ay kusura bakmada eşine çok kızdım, çalışıyormuşmuş, onun mesaisinin bi başlangıcı ve bir bitişi var, sor bakalım ona senin mesain ne zaman başlıyo ne zaman bitiyo, küçük bi bebeğe bakmayı çok kolay sanıyo herhalde eşin, biraz empati yapmalı, bırak bakalım bi hafta sonu çık git evden, sadece akşama kadar bebeğe bakabilcekmi
ayrıca zaten şu ev işi yapmıyorsun diye eşine söylenen erkeklere uyuz olurum he, beyenmiyosan kendin yapta görelim denir böylesine
işe başlıcakmışın madem, de ki ona bende çalışıyorum hadi bakalım tüm işler eşit
valla bebeğine bakmaya öğle arası eve giden baba bile varken, senin eşine ne demeli bilmem, sanırsınki komşunun çocuğuna bakacak, senin öz çocuğun ayol

Bir dakika yahu ben demiyorum. kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…