Ama ben üniversite mezunuyummm!!!!

Ben edebiyattan 56 sorudan 50 net yaptım tarihten 44 sorudan 40 net yaptım felsefe grubundan 30 sorudan 22 net yaptım coğrafya1 16 sorudan 16 net yaptım coğrafya2 24 sorudan 21 net yaptım sözel bölümü öğrencisiyim 10 soru yaparak girmedim sanırım anlatabildim.Bir insan kendini geliştirmek istiyorsa ,kültürlenmek istiyorsa bunun yoluda sadece üniversite okumaktan geçer bu kadar basit...Ben asla okumamış bir insanı da küçük görmem ama karşımda ki okumamış olmasına rağmen beni ve benim gibi üniversite mezunlarını küçük görmediği sürece...

ben lise mezunuyum.
güzel bir işim var.
ama en büyük hatam
bir ünv. yada yüksekokul okumamak .
emin olun siz kendiniz ne kadar geliştirdiğinize inansanız da, insanlar artık diplomaya bakıyor.
ünv. okuyup insanlığı olmayan çok çok insan var ama dediğim gibi önce diploma sonra kişilik malesef.

walla ben üni okudum..
değişik insanlar dışında hiçbirşey katmadı bana..
zira orda gordugum egıtımle gercek hayat cok farklı...
universite okuyunca adam olunmuyo..
ki zaten ben üni mezunuyum ne dıyosun sen diyen kişide benm dediğimi doğruluyor...
hayat işte..
kimi kendini överek kimileride başkaları tarafından övülerek yaşıyor..

Başınızdan geçen olay(!) için fazla yorum yapamayacağım ; sağ sarımsak sol soğan diyerek sağımı,solumu öğrendiğimde 5 yaşındaydım , hala tarif ederken 2 sn . düşünüyorum.Yön bulma yetisi zayıf olan insanlardanım sanırım.

Ama birinin anlattığı tarifi 2 sn . düşünürken '' ben iki üniversite okudum '' demek hiç aklımdan geçmedi.34 yaşına gelmişim , hala 2sn ömrümden kayıp haneme yazılıyor ne fena diye düşünmekten başka.

Neyse ; bu tür konularının genelleme kaldırmadığını düşünürüm.İstisnaların kaideyi bozduğu mevzulardır eğitim almak/almamak.Kişiye çok şey de katabilir , hiçbirşey de.Bu o kişinin eğitimi alırken kendine koyduğu hedeflere ve kapasitesine göre değişir.En beylik laflar edilmiş yorumlar da ; eşeklik/cehalet ikilisi , şapkalı a ' lar , iki kelam konuşamayan üniversite mezunları ile her konuştuğunda karşısındakine şapka çıkartıran ilkokul mezunları gibi.

Hepsi gerçek değil mi ? Her birinden çevremizde bolca mevcut değil mi?

İstersen aklın bir karış havada okursun , istersen hedeflerin doğrutulsunda emin adımlarla.Eğitiminin sana katacakları senin müsade ettiğin kadardır bana göre.Diploma insana meslek kazandır demekte yanlış , diploma insana hayat tecrübesi kazandır demekte.Bazıları birini alır , bazıları ikisini birden...kimileride hiçbirini...
18 yaşında aklım biN karış havada okudum , şimdi 34 yaşında hedeflerimle okuyorum.

Neyse , çıkış ne taraftaydı .Sağda mı ,solda mı

türkiyedeki eğitim sistemine,işleyişine,sınavların yapılış şekline bakarsak "okumanın"önemi yok hak ederek bir yerlere gelenlerden çok haksız yere sınav kazanan bir yere gelenler
çok fazla özellikle üniversite mezunu olup kpss den içi yananlar bu daha iyi anlar.
öğretmen bile olsan açıktasın artık ,o yüzden okumayla adam olmak aynı değil bana göre iyi bir mevkide olmak da adam olmak değil.
her şeyin temeli ailede başlar aile görgü,terbiye,saygı gibi değerlerden yoksun yetiştirmişse çocuğu isterse kaç üniversite bitirsin
hiç bir değeri olmaz.

piki .......

madem okumak insana bişey katmıyor liseyi niye okudunuz
bunlar tehlikeli sular
üniversite mezunları da hep böyle diye lafa başlarsanız
az önce atıp tuttuğunuz adamdan hiç farkınız kalmaz

üniversite okumayan insanların ''okumakla adam olunmuyor'', ''eşeklik baki...'' vs.gibi anlamsız cümlelere sığınmasına çok karşıyım.sonuçta ortada ciddi bir sınav var.hem bu sınavı kazanmış hemde üniversiteyi bitirebilmek için yıllarca sabahlara kadar ders çalışmış insanlardan söz ediyoruz.kolay olsaydı sizde okurdunuz.belki siz adama adresi tarif edemediniz ve verdiğiniz tepki karşısında adamda böyle bir savunma yaptı.

Cevap mı şimdi bu eee tabi söylenebilecek bir söz kalmadığı için saçma sapan bir şey yazmışsınız ...

Karşınızdaki insanın üniversite okumadığını nerden çıkarttınız:26::26:

Her üniversite okuyan ben buyum havalarındamı gezmeli.:26::26:

Evet bizim ülkemizde 18 soru yapıp baraj aşılıyor,2 tane matematik sorusu,15 türkçe yapıp özel mimarlıkta okuyan tanıdıklarımda var benim.Şuan Türkiyede 166 tane üniversite var,üniversite bitirmek o kadar zor bir iş değil yani.

Konuya gelecek olursak yol tarif edemediği veya karşıdaki anlamadı diye ben 2 üniversite bitirdim ,problem senin anlatma yeteneğinde diyen şahıs okumuş ama adam olamamış olanlara bir örnek sanırım.

Merhaba hanımlar ben resmi bi kurumda çalışıyorum lise mezunuyum.

10 soru yapıp üniversiteye girilen bir ülkede üniversiteli olsa nolurmuş olmasa nolurmuş acaba

10 soru yapıp üniversiteye alınmak ha.. Vallahi hukuk okuyorum tam net sayımı hatırlayamayacağım ama yeni sistemde 120 sorudan 90 netim vardı. İstediğim okul 112 net gibi bir sayıyla alıyordu ( doğru demiyorum net diyorum ). Ortalama bir üniversite ve ortalama bir bölüm için de en az 60 net lazım. Barajı aşman için de 45 net civarı. Yani öyle 10 doğrusu olan barajı bile geçemiyor. Üniversite okumayı küçümsüyorsunuz onu anladım da azıcık da tutarlı yazıp, gerçeklere dayandırsaydınız yorumunuzu daha iyi olurdu. Üniversiteyi kazanmak çok kolaysa neden konu sahibi 2 kere hazırlanmasına rağmen olmamış ya da adım başı dershane var çok merak ettim.

Eşeklik baki kalırmış da cart curtmuş zaten bu lafı da "üniversite okudum' cümlesiyle kullanmak farz oldu. Üniversite insana çok şey katıyor ama kişi almak isterse alır o bilgileri. Üniversiteye giden her insan kültür kazanacak, bilgilenecek, daha iyi bir insan olacak diye bir şart var mı ? yok. Üniversiteye gitmeyen ve çalışmalarıyla iyi yerlere gelmiş çok insan var.

Ama siz her üniversite mezununu böyle sınıflandırırsanız, üniversiteyi kötülerseniz yazık olur. Yarın bir gün sizinde çocuğunuz olacak

Son düzenleme:

Üniversite de okuyamayıp okuyanlardan kendini daha üstün göstermek yeni moda oldu okuyamayınca hemen bahaneler hazır kusura bakmayın beni yaptığım net sayısı belli baba parasıyla özel üniversitede okuyanlar beni ilgilendirmiyor.Ben kendi bileğimin hakkıyla kazandım beni özel okulda okuyanlarla karşılaştırmayın...Daha önceki yazılarımı okursanız o adamı bende savunmuyorum tabi ki hata yapmış...Ama siz de kabul edin üniversiteye 10 soruyla girilseydi bu ülkede okuyamayan tek bir kişi bile kalmazdı 1 milyonu aşkın öğrenci sınava giriyor sadece beşyüzbini üniversiteye yerleşebiliyor.10 soru ile girilseydi 166 tane değil 1 milyonu aşkın üniversite olması gerekirdi.

o kisi bir kere daha ispat etmis OKUMAKLA ADAM OLUNMUYOR.

Arkadasim bosver sigortalarin atmasin :) o kisinin cahilligine ver gitsin

Parkon'un bir üniversitede öğretim görevlisi,seyyahaleminin de arkeolog olduğunu söyleyeyim de......

Tereciye tere satmak sizinkisi..............

Parkon'un bir üniversitede öğretim görevlisi,seyyahaleminin de arkeolog olduğunu söyleyeyim de......

Tereciye tere satmak sizinkisi..............

okuyan bir insanın okumaktan nefret edip okuyan insanları kötülediğini ilk defa görüyorum ...

okuyan bir insanın okumaktan nefret edip okuyan insanları kötülediğini ilk defa görüyorum ...

Aşağılamak değil bu....Başka açılardan da bakabilirseniz.........

Birşeyleri hazmetmiş insan olur olmaz herşeyde ben oldum ,ben üniversite bitirdim demeye ihtiyaç duymaz,daha mütevazidir......Birşeyler ispat etmek ,bunu dillendirmek zorunda değildir her defasında....

Şu da var ki her üniversite bitiren insanlıktan nasibini almamış olabiliyor malesef.............

Son düzenleyen: Moderatör:

Kültürlenmek bu kadar netten geçiyor, ilginç.
Keşke önce bunları hazmetseydiniz, 'mıh' gibi kazımışsınız aklınıza...

Ha bu arada evet belirteyim, özel üniversitede okuyorum.
Hem de baba parasıyla.
Ama sizin o belirttiğiniz netlerden çok daha fazlasını yaparak girdim, bir tek sizin ki bilek hakkı, alın teri değil; tercih meselesi...
Başkasına laf söylemeden önce insan kendine bir bakmalı, 'ben kimim, bunları söyleme hakkını nerede buluyorum' diye....
Cesaretinizi yaptığınız netlerden alıyorsanız hele, cevap verdiğim için kendime kızarım!

Son düzenleme:
Mevzu nedir hanımlar?
Oldu olacak okuduğunuz üniversiteleride kapıştırın, benim üniversitem senin üniversiteni döver, okuduğum bölümü biliyor musun diyerek çocuk kavgasına tutuşun hadi...

burayı bir çok kişi okuyor
üniversite okumak gereksizmiş gibi bir izlenim veriliyor
sadece 30 lu yaşlarda bayanlar okumuyor dikkatinizi çekerim
hiçbirşey olmasa okumak insana bir bakış açısı katar
eğitim iyi olmayabilir iddia edildiği gibi 10 soruyla girenler de olabilir ama
çok çalışıp hayatını adayıp okulunu bitirip doktor olan, mühendis olan, öğretmen olan, akademisyen olan ve daha bir çok faydalı bölümü bitirip insanlığa faydalı olan, kendine faydası olan insanlar var
bir kişinin yapmış olduğu densizliği "zaten üniversite okuyanlar hep böyle olu"r, yok işte "üniversite okumak da bir marifet sanki" gibi lanse etmenin tehlikeli olduğunu düşünüyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…