heryerde yerden bitme bina dikip üniversite dersen,içine hoca koymazsan ,kuruyemişçiliğin bile bölümünü açarsan ben ona üniversite,onu bitirene de üniversite mezunu demem
heralde her sene çıkan habercilerden,sıfırcılardan haberiniz yok sizin
10 tane soru yapan üniversiteye giriyor
üniversite mezunu mu şimdi
ya da evde 2 kitap açıp ortaokul seviyesinde soruları cevaplıyor
bu üniversite mezunu mu
üniversite okumak bu değil
üniversite insana sadece meslek öğretir
bunların elindeki işte bu meslek diplomaları
gerçekten çok da güzel mesleki bölümler var hakkını yemeyelim
o yüzden eğitimin sisteminin ilkokuldan üniversiteye çöktüğü şu halde 10 tane üniversite bitiren biri olsa o sokaktakinin önemli değil ne dediği
bilmem anlatabildim mi
üniversite insana sadece meslek öğretir
üniversitedeki asıl önemli şey işte bu dediğiniz şeydir
insan üniversitede hayatı öğrenir,başka insanları kültürleri tanır,ayakta kalmayı öğrenir ,paylaşmayı öğrenir
zaten bunu becerebilen insanlar da okumasalar bile kendini yetiştirebileceklerdir işte
okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır lafı işte bundan nasibini alamamışlar için kullanılır
ot gibi yaşayıp okuldan eve-yurda,yurttan-evden okula gidenler ,hayatı bu eksende yaşayanlar için geçerlidir
biri de demiş ki eğitimi gereksiz mi bulmuşum ne
belki ben de okumamış ,üniversite mezunlarını kıskanmışımdır ha
ne dersin
Ben edebiyattan 56 sorudan 50 net yaptım tarihten 44 sorudan 40 net yaptım felsefe grubundan 30 sorudan 22 net yaptım coğrafya1 16 sorudan 16 net yaptım coğrafya2 24 sorudan 21 net yaptım sözel bölümü öğrencisiyim 10 soru yaparak girmedim sanırım anlatabildim.Bir insan kendini geliştirmek istiyorsa ,kültürlenmek istiyorsa bunun yoluda sadece üniversite okumaktan geçer bu kadar basit...Ben asla okumamış bir insanı da küçük görmem ama karşımda ki okumamış olmasına rağmen beni ve benim gibi üniversite mezunlarını küçük görmediği sürece...
piki .......
Cevap mı şimdi bu eee tabi söylenebilecek bir söz kalmadığı için saçma sapan bir şey yazmışsınız ...
Ben edebiyattan 56 sorudan 50 net yaptım tarihten 44 sorudan 40 net yaptım felsefe grubundan 30 sorudan 22 net yaptım coğrafya1 16 sorudan 16 net yaptım coğrafya2 24 sorudan 21 net yaptım sözel bölümü öğrencisiyim 10 soru yaparak girmedim sanırım anlatabildim.Bir insan kendini geliştirmek istiyorsa ,kültürlenmek istiyorsa bunun yoluda sadece üniversite okumaktan geçer bu kadar basit...Ben asla okumamış bir insanı da küçük görmem ama karşımda kiokumamış olmasına rağmen beni ve benim gibi üniversite mezunlarını küçük görmediği sürece ..
Cevap mı şimdi bu eee tabi söylenebilecek bir söz kalmadığı için saçma sapan bir şey yazmışsınız ...
Merhaba hanımlar ben resmi bi kurumda çalışıyorum lise mezunuyum.
Üniversiteye 2 sene hazırlandım ama şehir dışına babam yollamayınca gidemedim açıktanda devam ettiremedim yarım kaldı ama sürekli çalışıyorum hani sosyal çevre, bakım, insan ilişkileri,kendini geliştirme, kitap gazete vs hayır yani keşke bende kazanıp gitseydımde görseydim ne oluyo yani !!!!!!!!!!!
uzun süresir beni rahatsız eden bi konuydu az önce arkadaki binanın yön tarıfını anlamayan şahıs sağamı solamı sapıcam ne yapıcam diye sorunca soru okadar saçma geldiki nasıl yani dedim ama ben 2 üniversite mezunuyum siz anlatamıyosunuz diyincesigortalarım attı yine
10 soru yapıp üniversiteye girilen bir ülkede üniversiteli olsa nolurmuş olmasa nolurmuş acaba
Karşınızdaki insanın üniversite okumadığını nerden çıkarttınız:26::26:
Her üniversite okuyan ben buyum havalarındamı gezmeli.:26::26:
Evet bizim ülkemizde 18 soru yapıp baraj aşılıyor,2 tane matematik sorusu,15 türkçe yapıp özel mimarlıkta okuyan tanıdıklarımda var benim.Şuan Türkiyede 166 tane üniversite var,üniversite bitirmek o kadar zor bir iş değil yani.
Konuya gelecek olursak yol tarif edemediği veya karşıdaki anlamadı diye ben 2 üniversite bitirdim ,problem senin anlatma yeteneğinde diyen şahıs okumuş ama adam olamamış olanlara bir örnek sanırım.
Üniversite de okuyamayıp okuyanlardan kendini daha üstün göstermek yeni moda oldu okuyamayınca hemen bahaneler hazır kusura bakmayın beni yaptığım net sayısı belli baba parasıyla özel üniversitede okuyanlar beni ilgilendirmiyor.Ben kendi bileğimin hakkıyla kazandım beni özel okulda okuyanlarla karşılaştırmayın...Daha önceki yazılarımı okursanız o adamı bende savunmuyorum tabi ki hata yapmış...Ama siz de kabul edin üniversiteye 10 soruyla girilseydi bu ülkede okuyamayan tek bir kişi bile kalmazdı 1 milyonu aşkın öğrenci sınava giriyor sadece beşyüzbini üniversiteye yerleşebiliyor.10 soru ile girilseydi 166 tane değil 1 milyonu aşkın üniversite olması gerekirdi.
Parkon'un bir üniversitede öğretim görevlisi,seyyahaleminin de arkeolog olduğunu söyleyeyim de......
Tereciye tere satmak sizinkisi..............
okuyan bir insanın okumaktan nefret edip okuyan insanları kötülediğini ilk defa görüyorum ...
Ben edebiyattan 56 sorudan 50 net yaptım tarihten 44 sorudan 40 net yaptım felsefe grubundan 30 sorudan 22 net yaptım coğrafya1 16 sorudan 16 net yaptım coğrafya2 24 sorudan 21 net yaptım sözel bölümü öğrencisiyim 10 soru yaparak girmedim sanırım anlatabildim.Bir insan kendini geliştirmek istiyorsa ,kültürlenmek istiyorsa bunun yoluda sadece üniversite okumaktan geçer bu kadar basit...Ben asla okumamış bir insanı da küçük görmem ama karşımda ki okumamış olmasına rağmen beni ve benim gibi üniversite mezunlarını küçük görmediği sürece...
Üniversite de okuyamayıp okuyanlardan kendini daha üstün göstermek yeni moda oldu okuyamayınca hemen bahaneler hazır kusura bakmayın beni yaptığım net sayısı belli baba parasıyla özel üniversitede okuyanlar beni ilgilendirmiyor.Ben kendi bileğimin hakkıyla kazandım beni özel okulda okuyanlarla karşılaştırmayın...Daha önceki yazılarımı okursanız o adamı bende savunmuyorum tabi ki hata yapmış...Ama siz de kabul edin üniversiteye 10 soruyla girilseydi bu ülkede okuyamayan tek bir kişi bile kalmazdı 1 milyonu aşkın öğrenci sınava giriyor sadece beşyüzbini üniversiteye yerleşebiliyor.10 soru ile girilseydi 166 tane değil 1 milyonu aşkın üniversite olması gerekirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?