bir arkadaşıma bir tanıdığı çok fifisin panpa demiş fifi değilde titi popi de olabilir şimdi tam hatırlamıyorum kız 2 saat düşünmüş ne dedi bu kız diye
Anlamadığın için mi gıcık olurdun yoksa
Aman sanki kimse anlamıyor sanardım okulda falan halbuki herkes biliyordu çocukluk işte
bu şekilde kısaltarak yazan ne okumuş cahiller var biliyor musunuz. birçok üniv.mezunu da bu şekilde yazıyor. ediooo,yapıo geliomm...
bir de son harfi tekrar tekrar yazanlar var onları hiç anlamış değilim.
bir arkadaşıma bir tanıdığı çok fifisin panpa demiş fifi değilde titi popi de olabilir şimdi tam hatırlamıyorum kız 2 saat düşünmüş ne dedi bu kız diye
Merhaba arkadaşlar,
Yaşım 25,gencim, akıllıda sayılırım, üniversite bitirdim, öğretmenim, 2 yabancı dilim var ama ben bu dili anlamıyorum.
''yapıo, yapıyo yada ypyo''
Biri bana bunun hangi dilin, yazım dili olduğunu söyleyebilir mi?:26:
Türkçe olmadığına eminim.
Sokak dili. Ünlü harfleri yutmaktan ziyade "r" harfini cogu zaman ben de kullanmam. Yazarken değil fakat konuşurken. Yazıyor diyemiyorum. Diksiyonum da cok düzgündür.
Amaç ne onu anlamadım, neden bu kadar şaşkınsınız? Üniversiteyi yurtdışında mı okudunuz? İstanbul Türkçesi dışında tüm ülkede genel olarak bu şekilde kullanılıyor.
Merhaba arkadaşlar,
Yaşım 25,gencim, akıllıda sayılırım, üniversite bitirdim, öğretmenim, 2 yabancı dilim var ama ben bu dili anlamıyorum.
yıllaaar önce mesaj karakterleri sınırlıydı. uzun mesaj yazınca tam lafın ortasında mesaj hakkı biterdi. o "yapıyo"ları "ypyo"ya kadar kısaltırdım.mesaj başına para verirdik. şimdi öyle mi? alıyorsun 5000 smsi. gülücük koyup yolluyorsun. artık kısaltma yapmayı gerektiren pek bir durum yok.
bence bir öğretmen ki bu eğitimci olmanın belgesini de almış biri olarak, ya da'yı yada yazmamalı...
Güzel yakalamışsınız, bazen boşluk tuşu beni azizliğe uğratabiliyor
Merhaba arkadaşlar,
Türkçe'nin doğru kullanılmaması, sadece yazım hatalarından ibaret değil ne yazık ki.
-de -da (şu meşhur dahi anlamında olan hani) Yanlış kullanımı çok yaygın. Örneğin biri "Babamda yok zaten" yazıyor. Akabinde "Babanızda olmayan nedir?" diye sorunca yetim bir insanla dalga geçen durumuna düşüyoruz. Halbuki o güzelim da ayrılsa babadan, zaten babasının da olmadığını ve pek üzgün olduğunu idrak edebileceğiz.
-ki de ayrılamıyor bir türlü mesela. "Yatağımdaki böcek beni çok korkutuyor" yazınca anlıyoruz ki yatağın üzerinde bir böcek var. Ama aynı zat "yatağımda ki böcek beni çok korkutuyor" yazınca, böceğin yataktan bağımsız olduğu manası çıkıyor ortaya. Yatağında olan kim o zaman? Böcekle yatağın bağlantısı nedir? Önce yatağında olanı açıkla ondan sonra böcek korkuna yardımcı olalım. Desem dalga geçmekten banlanırım.
Yukarıdakiler kadar farklı manalara sebep olmasa da -mi-mı, mısın-misin, musun-müsün gibi soru ekleri de ayrı yazılır.
Her şey ayrı yazılır mevzusu var bir de. Bu cümle çift manada kullanılabilir. "Her şey" kelimesi ayrı yazılır ancak içinde şey geçen tüm kelimeler de ayrı yazılır. İşte bu yüzden "her" "şey" ayrı yazılır.
Bir ile çok hecelerinin de ayrı kalmasına müsaade etmemek gerek. Üzülürler sonra. Birçok yazın üzülmesinler değil mi kuzum?
İmla kuralları dersimizin sonuna geldik. Buradan çıkarılacak sonuç "uff kendini beğenmiş slk sen çok biliyosun tm mı:s" değildir. Buradan çıkarılacak sonuç; tartışılan mevzu türkçe ise, eleştirilen sadece kaynağının bilinmediği tuhaf bir dilin kullanımı olmamalıdır. Türkçe'nin tüm kurallarıyla doğru kullanımı olmalıdır.
O değil de "uff siz çhok biliosunuz tm mı? Nutella falan yiyin uff :ss zayn müslüman bi kere :s"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?