Amac ne?

Naberr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
5.008
5.205
198
Size simdi bir diyalog anlaticam.
Kv ben esim yemek yiyoruz bize geldiginde.
Kv: (akrabasindan bahsediyor) x evlenecek ama kiza demis ki benim bir annem var birlikte yasamayi kabul edersen evlenelim(annesinin hic bir saglik sorunu yok evi var maasi var) bu tek kvlerde gelinlere bela diyor guluyor

Ve bunlari soylerken yuzume bakiyor ben ne diyecem diye bende yemek yiyorum hic bisey demiyorum.

Biraz sessizlikten sonra

Eşim: kadin tek kalmis napacak tek asil oyle tek kalan yasli kadini istemeyen gelin bela başa

Bende eşimin suratina baktim ters ters gorduler mi bilmiyorum. Kadin tek ok ama ne yaşlı ne hasta ne parasiz ne evsiz.

Ardindan hemennnnn
Kv: hahh tabi ya ne var sanki atsin mi annesini cocuk bilmem ne

Ben ikinci şok az once baska konusuyordun.

Not:evlenmeden once bizle yasamak istedigini soylemisti ben kabul etmedim esime de o zaman ayrilalim dedim o da bende istemiyorum ki bana onceden soylemisti ben kabul etmedim zaten dedi

Son düzenleme:
Hepimiz yaşlanacağız, yaşlanmadan da birilerinin bakımına muhtaç olabiliriz.
İnsan yükü ağırdır, hele bir de huyu sıkıntılıysa daha da ağır gelir.

Yine de artık bu konuları doğru bulamıyorum. İnsanın eşi dolduruşa gelen biri değilse, düşünceli davranmak gerektiğini düşünüyorum.

Kayınvalideniz, "ileride yalnız kalırsam size yerleşirim"in yolunu yapıyor olabilir. İstediği cevap eşinizin verdiği cevapmış, yoksa niye ağız değiştirsin? Bu tür konuların öncelikle eşler arasında konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Kimse anne babası yardıma muhtaç, kötü şartlarda yaşasın istemez ama hali vakti yerinde bir insanın da tek başına yaşıyor diye çocuğunun düzenini allak bullak etmeye de hakkı yok. Yardıma ihtiyacı olan anne-babaya yardım etmenin tek yolu da aynı evde yaşamak değil. Öyle bir zaman gelirse çareler masaya yatırılıp, en uygunu bulunur elbette.

Bu anneye babaya bakmak bir tek bizim ülkemizde mi var yahu. Yurtdışında ne güzel insanlar yaşlı da olsa kendileri yaşıyorlar ya da maaşlarını birikimlerini verip kendileri gibi yaşlılarla beraber bir sağlık kurumunda kalıyorlar. Ne onların çocukları onları sevmiyor ne bizim annesine babasına yaşlanınca bakanlar aile aşkından ölüyor.
Sağlık durumu olur, maddi olarak bakabilecek biri tutulamaz aynı evde yaşarsınız anlarım da bu oğullarından kopamama merakı nedir. Çok yalnız kalamıyorsan turşusunu kur. Sabah sabah yükseldim :olamaz:
Hiç anlamamazlığa gelin konuşmaları belli ki yolunu yapıyorlar. Eli ayağı tutan annenin gelip evinize yerleşmesi normal bir şey olsaydı zaten böyle alttan alttan kurmazlardı direkt söylerlerdi.

Allah kimseyi elden ayaktan etmesin. Aslında ana baba evlada yük olmamalı ama yaşanmışlıklar yada yaşatmadıkları şeyler yüzünden insanlar dolabiliyor yada tahammül edemiyor . Hasta değilse , elden ayaktan düşmemiş ise yakın oturulabilir göz- kulan olunabilir ama hele hele huysuz biri ile aynı evde çok zor. Ama bu sadece erkek annesi babası için geçerli değil iki tarafın ailesi için de geçerli olmalı.4 atanın hakkı bir olmalı.

Kayınvalideniz, "ileride yalnız kalırsam size yerleşirim"in yolunu yapıyor olabilir. İstediği cevap eşinizin verdiği cevapmış, yoksa niye ağız değiştirsin? Bu tür konuların öncelikle eşler arasında konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Kimse anne babası yardıma muhtaç, kötü şartlarda yaşasın istemez ama hali vakti yerinde bir insanın da tek başına yaşıyor diye çocuğunun düzenini allak bullak etmeye de hakkı yok. Yardıma ihtiyacı olan anne-babaya yardım etmenin tek yolu da aynı evde yaşamak değil. Öyle bir zaman gelirse çareler masaya yatırılıp, en uygunu bulunur elbette.
Aynen birden agiz degistirince kahkaha atacaktim nerdeyse

Kadın eve yerleşmek istiyor ve bence ana oğul bunun yolunu yapıyorlar belli

Ooo şaka altından laf iteleme en sevdiğim.

Kvmi severim iyi kadındır, buraya kendisine dair tek konu açmamışımdır yani anlaşırız da. Ama yeni evlendiğimiz sıra eşimle, bir huyu vardı o da buydu yani şakayla karışık laf sokma çabası. "Kırılıyorum anne" diye yalnız çektim konuştum olmadı baktım ciddiyetle çözülmüyor, ben de lafın üstüne laf sokup üzerine gülünce sustular. Ama şaka ama ciddi, mesaj yerine vardı. En azından o kapasite varmış şükür.

Eğer kvnizde varsa lafı yiyince susacak kapasite, laf sokun. "Teklikten korkan evlensin ahahah" deyin basın gırgırı geçin.

Allah kimseyi elden ayaktan etmesin. Aslında ana baba evlada yük olmamalı ama yaşanmışlıklar yada yaşatmadıkları şeyler yüzünden insanlar dolabiliyor yada tahammül edemiyor . Hasta değilse , elden ayaktan düşmemiş ise yakın oturulabilir göz- kulan olunabilir ama hele hele huysuz biri ile aynı evde çok zor. Ama bu sadece erkek annesi babası için geçerli değil iki tarafın ailesi için de geçerli olmalı.4 atanın hakkı bir olmalı.
Katiliyorum ben ev ustune ev olmaz dusuncesindeyim

Ooo şaka altından laf iteleme en sevdiğim.

Kvmi severim iyi kadındır, buraya kendisine dair tek konu açmamışımdır yani anlaşırız da. Ama yeni evlendiğimiz sıra eşimle, bir huyu vardı o da buydu yani şakayla karışık laf sokma çabası. "Kırılıyorum anne" diye yalnız çektim konuştum olmadı baktım ciddiyetle çözülmüyor, ben de lafın üstüne laf sokup üzerine gülünce sustular. Ama şaka ama ciddi, mesaj yerine vardı. En azından o kapasite varmış şükür.

Eğer kvnizde varsa lafı yiyince susacak kapasite, laf sokun. "Teklikten korkan evlensin ahahah" deyin basın gırgırı geçin.
Keske o zaman gelseydi aklima :D

Annem 56 yaşında, sağlıklı ve bir üst sokağımda tek yaşıyor. Babamla ayrılar. Niye gelip bizle kalsın ki?
Ananem 77 yaşında, annemin üst katında tek yaşıyor. Kimseyle de ölse kalmaz. Başlarına bir şey gelse maddi manevi her türlü yanlarındayız ama sağlıklıysa hiç gerek yok.

Kayınvaldeniz şakayla karışık laf sokup nabzınızı yoklamış.
Belli ki becerikli ve ağzı laf yapan bir kadın.
Karışıp müdahil olmamışsınız,kafanıza takıp dert aramayın kendinize.
Sonradan içinize dert olacağını düşündüğünüz durumlarda da yarı şaka yarı ciddi verin tepkinizi.
Ben olay anında sessiz kalıp sonra kendimi yiyeceğime kibarca lafımı söylerim,muhatabım düşünsün gerisini.
Hem ne demişler beğendiğini söyleyen istemediğini işitirmiş.
Bazen Dilbar Hala gibi yapmak lazım.
Zaten kp hayattaymış,şu anda tedirgin olacak bir durum yok.
Gerisini de vakti gelince düşünürsünüz.

Annem 56 yaşında, sağlıklı ve bir üst sokağımda tek yaşıyor. Babamla ayrılar. Niye gelip bizle kalsın ki?
Ananem 77 yaşında, annemin üst katında tek yaşıyor. Kimseyle de ölse kalmaz. Başlarına bir şey gelse maddi manevi her türlü yanlarındayız ama sağlıklıysa hiç gerek yok.
Evet ya herkesin kendi evi kendine rahat bence surekli evde misafir var gibi yatamazsin kalkamazsin kocana istedigin gibi yanasamazsin

Back
X