Bu kadar araştırma yapmanıza gerek yoktu kürkde doğada element halinde bulunmuyor kürkle altını karşılaştırmanız talihsizlik olmuş tarih bileğim çok geniş diye bir iddada bulunmadım ama altının yeri tarihte yadsınamayacak kadar çok kalkıp bunu alüminyum ile karşılaştırmanız yada daha önce yaptığınız gibi kürkle karşılaştırmanız doğru bir yorum olmamış kanaatindeyim. Ha kalkıp altın şöyle iyi böyle iyi demiyorum ama şu anda ve tarih boyunca değeri kaybolmayan bir metal olduğu kesin. Bizans döneminden kalan gümüş ve altın paralar bile şu anda çok büyük kıymete sahip Yani demem o ki konuyu başla yere çekmeyin .Kurk de dogada bulunuyor, altin da, elmas da, bunlari diger benzerlerinden ayiran tek ozellikleri nadir bulunup zor elde ediliyor olmalari, madem tarih bilginiz o kadar genis, Günümüzde son derece ucuz olan ve geniş kapsamda kullanılan alüminyum bile on dokuzuncu yüzyılda altından daha kıymetliydi. Saraylarda ziyafetlerde en değerli misafirler için alüminyum tabak ve tepsiler kullanılıyordu. O zamanlar alüminyumun altından iki kat daha fazla değerli olmasının nedeni elde edilişindeki zorluktu. Ancak 1886 yılında alüminyumun elde edilişinde ucuz metotlar keşfedilmeye başlanınca her yerde bulunabilir hale geldi, dolayısıyla ucuzladı ve artık adi bir element muamelesi görmeye başladı.
Ayrica altin sanildigi kadar dayanikli da degil,klor ve bromla tepkimeye girer ve cıvada çözünür. Asitlerden etkilenmez ancak kral suyu olarak adlandırılan hidroklorik ve nitrik asit karışımında çözünür.
24 ayar altinin mucevher yapiminda kullanimi tercih edilmez ve genellikle nikelle karistirilarak 22 ayara donusturulur, nikel de havayla tekimeye girerek oksitlenebilen bir metaldir.
Yani seviyorum takiyorum diyin o ayri, ama unluler takiyor, bloggerlar kullaniyor, tarih boyunca az bulunur oldugu icin degil guzel odugu icin degerli bulunmustur derseniz kucuk bir yanligiya dusmus olursunuz.