• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aman millet ne der diye altın takılarınızı takmadığınız oluyor mu ?

Kurk de dogada bulunuyor, altin da, elmas da, bunlari diger benzerlerinden ayiran tek ozellikleri nadir bulunup zor elde ediliyor olmalari, madem tarih bilginiz o kadar genis, Günümüzde son derece ucuz olan ve geniş kapsamda kullanılan alüminyum bile on dokuzuncu yüzyılda altından daha kıymetliydi. Saraylarda ziyafetlerde en değerli misafirler için alüminyum tabak ve tepsiler kullanılıyordu. O zamanlar alüminyumun altından iki kat daha fazla değerli olmasının nedeni elde edilişindeki zorluktu. Ancak 1886 yılında alüminyumun elde edilişinde ucuz metotlar keşfedilmeye başlanınca her yerde bulunabilir hale geldi, dolayısıyla ucuzladı ve artık adi bir element muamelesi görmeye başladı.
Ayrica altin sanildigi kadar dayanikli da degil,klor ve bromla tepkimeye girer ve cıvada çözünür. Asitlerden etkilenmez ancak kral suyu olarak adlandırılan hidroklorik ve nitrik asit karışımında çözünür.
24 ayar altinin mucevher yapiminda kullanimi tercih edilmez ve genellikle nikelle karistirilarak 22 ayara donusturulur, nikel de havayla tekimeye girerek oksitlenebilen bir metaldir.

Yani seviyorum takiyorum diyin o ayri, ama unluler takiyor, bloggerlar kullaniyor, tarih boyunca az bulunur oldugu icin degil guzel odugu icin degerli bulunmustur derseniz kucuk bir yanligiya dusmus olursunuz.
Bu kadar araştırma yapmanıza gerek yoktu kürkde doğada element halinde bulunmuyor kürkle altını karşılaştırmanız talihsizlik olmuş tarih bileğim çok geniş diye bir iddada bulunmadım ama altının yeri tarihte yadsınamayacak kadar çok kalkıp bunu alüminyum ile karşılaştırmanız yada daha önce yaptığınız gibi kürkle karşılaştırmanız doğru bir yorum olmamış kanaatindeyim. Ha kalkıp altın şöyle iyi böyle iyi demiyorum ama şu anda ve tarih boyunca değeri kaybolmayan bir metal olduğu kesin. Bizans döneminden kalan gümüş ve altın paralar bile şu anda çok büyük kıymete sahip Yani demem o ki konuyu başla yere çekmeyin .

Kimsenin bakış açısını değiştirecek değilim öyle bir gayemde Yok açıkçası ama ben bu tarz yorumları vizyonsuz görüyorum on yıl boyunca aldığımız ev için kredi ödeyeceğiz birde ülkenin hali bu durumdayken evi aldık tamam maaş oraya yatıyor ama hayat günden güne pahalı oluyor kredi çekerken sabit ödeyeceğiz dedik Yani ödeyeceğin miktar değişmiyor elimizde kalan parayla geçinebilecek miyiz o kredi faizleri altında geçimimizi de düşüneceğiz krediyi de ödemek zorunda kalacağız. Kaldı ki krediyi çekip inşaata yatıracağız ve bu kadar talep fazlası inşaat varken ev fiyatları bırakın yükselmeyi değer olarak düşecektir bunun yerine Aydan aya altın veya döviz alıp köşeye atarsam zaten on yıl sonra rahatlıkla ev alabilirim bu sırada geçim derdini de düşünmeyeceğim için kafam da daha rahat olacak. Türk insanındaki bu ev aşkını anlamlandırmış değilim elbette bende isterim ev sahibi olmayı ama bu faiz ve kredilerle değil.
Konu sahibi yorumların çok hoş ve aklı başında :KK200:
Kayınvalideyi de boşver aman herkese zengin diye anlatıyorsa aman kolumda bir iki bilezik görünce zengin olduk sanıyor kadıncaz dersin.

Bu kadar araştırma yapmanıza gerek yoktu kürkde doğada element halinde bulunmuyor kürkle altını karşılaştırmanız talihsizlik olmuş tarih bileğim çok geniş diye bir iddada bulunmadım ama altının yeri tarihte yadsınamayacak kadar çok kalkıp bunu alüminyum ile karşılaştırmanız yada daha önce yaptığınız gibi kürkle karşılaştırmanız doğru bir yorum olmamış kanaatindeyim. Ha kalkıp altın şöyle iyi böyle iyi demiyorum ama şu anda ve tarih boyunca değeri kaybolmayan bir metal olduğu kesin. Bizans döneminden kalan gümüş ve altın paralar bile şu anda çok büyük kıymete sahip Yani demem o ki konuyu başla yere çekmeyin .
+++++++++++++1000

+2000 :))))))

Bizans doneminden kalma taslar, yazitlar, kostumler vs de cok buyuk kiymete sahip cunku tarihi degerleri var :)
Benim icin kurk, altin, elmas her biri dogada bulunan ama insanlarin bir sekilde az bulundugu icin deger yukledigi, aslinda maddi degeri olmasa hicbir estetigi ve ozelligi olmayan seyler.
Altin siradan bir metal, elmas alalede bir tas, kurk de oldurulmus bir canlinin cesedinden baska bir sey ifade etmiyor.
Bunlara anlam yukleyip, birer gosteris nesnesi haline getiren insanlar olmasa tarih boyunca altin cikarmak icin kullanilan koleler, elmas madenlerinde olumune calistirilan madenciler ya da kurku icin katledilen hayvanlar olmayacakti. Neyse fazla duyarli olmak bu ulkede alay konusu oldugu icin konuyu uzatmiyorum, size sari madenlerinizle mutluluklar, takin sira sira dolasin, kiskanlar catlasin.

merhaba hanımlar ,
Benim merak ettiğim bir konu var daha doğrusu bir ben miyim diye size de sormak istiyorum.
Ben çalışan bir insanım işim var çok şükür aldığım maaştan üç beş arttırıp birikim yaparım bunu da genelde altın alarak yaparım.
Sorum şöyle; ben geçen gün iki tane bilezik aldım ama takmıyorum çünkü kv kişisi görürse sizin paranız çok diye başlayıp yüzlerce soru soruyor bende genelde cevaplamaktan kaçmaya çalışırım bir şekilde ama yinede huzursuz eder. Bunun yanında evimiz Yok kiradayız ev alma gibi bir durumumuz da Yok sürekli etrafa akrabaya komşuya işte onlarda ev alacaklarmış bir tapusu kalmış gibi bişeyler yayıyor gerçekten bu tarz durumlardan sıkıldım. Bende çözümü alsam da takmamakda buluyorum. Ama sonuçta bizde yaşlanacağız aldığımız kolyeyi bileziği takamayacak mıyız diye düşünüyorum, sizlerden de aranızda böyle tarz durumlara maruz kalan var mı , göstere göstere takanlar n yapıyorsunuz merak ettim.

Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
Takın..Soracak cüreti olana da veya bön bön bakana da Suriye altını 10.tl ye aldim kararmiyor falan deyin :)

bence kayınvalidenizin vede ona bilgi verebilecek insanların yanında takmayın derim. ben olumsuz enerjilere inanırım. ayrıca işyerinize takın da abartmayın yollarda mazallah. bence ufak ufak kıyafetlerinize göre takın birşeyler. gençken hevesinizi alın. ölümlü dünya sonuçta.

Bizans doneminden kalma taslar, yazitlar, kostumler vs de cok buyuk kiymete sahip cunku tarihi degerleri var :)
Benim icin kurk, altin, elmas her biri dogada bulunan ama insanlarin bir sekilde az bulundugu icin deger yukledigi, aslinda maddi degeri olmasa hicbir estetigi ve ozelligi olmayan seyler.
Altin siradan bir metal, elmas alalede bir tas, kurk de oldurulmus bir canlinin cesedinden baska bir sey ifade etmiyor.
Bunlara anlam yukleyip, birer gosteris nesnesi haline getiren insanlar olmasa tarih boyunca altin cikarmak icin kullanilan koleler, elmas madenlerinde olumune calistirilan madenciler ya da kurku icin katledilen hayvanlar olmayacakti. Neyse fazla duyarli olmak bu ulkede alay konusu oldugu icin konuyu uzatmiyorum, size sari madenlerinizle mutluluklar, takin sira sira dolasin, kiskanlar catlasin.
Ona bakarsanız hepimiz öleceğiz bende duyarsız bir insan sayılmam ama altın almak takmak da çok garipsenecek bişey olmasa gerek. Kaldı ki dediğiniz taşları başka sebepten kıymete sahip hatta tarihi eserlere değer dahi biçilemiyor çünkü insanlığın ortak mirası sayılır bu sebeple bu ikisini karıştırmamak lazım. Keşke bu dedikleriniz olmasa ama bizde yıllarca çalışıp emeğimizi biriktiriyoruz emeğimizin heba olmaması için altına yatırıyoruz Yani en azından ben öyle yapıyorum görgüsüzlük olarak da görmüyorum ve amacın eğer görgüsüzlük ise herşeyleri görgüsüzlük yapabilirsin.

Back
X