• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aman millet ne der diye altın takılarınızı takmadığınız oluyor mu ?

altın takı sevmiyorum
hele bu zamanda koluma bilezik takıp da hırlıyı hırsızı peşime takamam.
alyansım baya kalın alyansımdan bile tedirginim

Ben de bayılıyorum altın takılara, özellikle bildiğimiz normal sarı altın, galiba yeşil altın diyorlar kuyumcular.
Ajda bilezikler hem yatırımlık hem de ince ve zarif. Çok güzel duruyor. Hatta birçok yabancı giyim markası imitasyonlarını satıyor. M*ngo’dan aldım, imitasyon dersiniz :KK76:
Diğer burma kalınlar pek estetik gelmiyor bana.

Bayılıyorum altın takmaya
Zaten altından başka bir şey takmam
Eşimin memleketinde hatunların ev altını ve dışarı altını tabirleri var
“ ay ev altınımla çıkmışım” diyor mesela hatun :-)

Sorunuza gelince ben olsam takardım
Heves bu yani
Takmayacaksak neden alalım ki

Takmak isteseydim,kimsenin ne dediğini umursamazdim sanırım.Çok kazanip yatirim yaptığımı bilmelerini de takmazdim.

Ama bence de altın bilezik takmak görgüsüzlüğü çağrıştırıyor.Haa takan o niyetle takmiyordur belki ama dışarıda oluşan genel algi o yönde burada da görüldüğü gibi, umursayip umursamamak size kalmış.

Altın o kadar kıymetli ve pahalı olmasa kimseye şık ve güzel gelmeyecekti bu da bir gerçek :)
Degerli olmayan çok şik takılar da var mesela ama altını güzel kılan rengi,şekli değil kıymeti.
Bu yüzdendir ki kayınvalideler gelinlerinin tüm takılarını takinip eşe dosta görunmelerini ister.Güzel olsunlar diye değil " bakın ne kadar da varlikliyiz " mesajı vermek için ;)

Bilezik degil ama 3 tane kolyem var incecik iki de yuzugum.
Ince olan yuzugu gunluk takiyorum goze hic batmiyor ama tasli masli olani ancak ozel gunlerde davetlerde filan takarim.
Altin halka kupem var onu bile takmaya cekiniyorum acikcasi.

Son düzenleme:
Bayılıyorum altın takmaya
Zaten altından başka bir şey takmam
Eşimin memleketinde hatunların ev altını ve dışarı altını tabirleri var
“ ay ev altınımla çıkmışım” diyor mesela hatun :-)

Sorunuza gelince ben olsam takardım
Heves bu yani
Takmayacaksak neden alalım ki

Çok tatlıymış ev altınlı hanımlar. :KK70:
Ben eve gelince alyansımı dahi çıkarırım. Evde de takabilmek isterdim doğrusu.
Konuya gelince süslüyümdür. :KK37:
Her gün farklı bir bilezikle,kolyeyle,küpeyle çıkarım evden. :spor:
Çok da severim açıkçası.
Elaleme de hiç bakmam.
Kim ne isterse düşünsün.:63:

Çok tatlıymış ev altınlı hanımlar. :KK70:
Ben eve gelince alyansımı dahi çıkarırım. Evde de takabilmek isterdim doğrusu.
Konuya gelince süslüyümdür. :KK37:
Her gün farklı bir bilezikle,kolyeyle,küpeyle çıkarım evden. :spor:
Çok da severim açıkçası.
Elaleme de hiç bakmam.
Kim ne isterse düşünsün.:63:
Bir konuya daha yazmıştınız sanki aklımda kalmış sizin de altın sevdiğiniz
Altın sevilmez mi ya
Eşim üç kızımın doğumunda da bana 5 er bilezik takdı
İzne geldikçe de takar
Gerçi sattım hep ev aldık ama olsun yine birikiyor yavaş yavaş
Altın candır

Bu "kişisi" kk nın yeni jargonu sanırım.
Konuya gelince altın bilezik bence de hoş bir takı değil.
Bende "sürekli yeni kalmak isteyen gelin" duygusu uyandırıyor.
Yatırım için mantıklı olabilir ama takmayın bence ya.

Altın bilezik takmak bence görgüsüz değil niye olsun ki
Ama ben de bilezik sevmeyenlerdenim
Çevremde hep annem teyzem halam falan taktığı için 35+ yaş için uygun geliyor
Bir de günlük hayatta benim gibi kot ve spor ayakkabı giyen biriyseniz zaten takılması komik olur

1 bilezik icin adam kesiyorlar. Bu zamanda korkmucak misin takmaya

Bana kv bir bilezik bile takmadı. Ben şimdi çalışmıyorum ama birikim yapıyorum eşimin maaşını. Ve sizin dediğiniz bileziklerden bende alıcam bu 22 gr mı acaba? Ne kadara aldınız ince mi? Ben olsam takarım gözüne soka soka kendim aldım kendim yaptım diye:) ilk fırsatta da yapıcam bence seviyosanız sizde takın ben cok severim :)):)

Altın takmıyorum, sevmiyorum. Düğün takılarımı hiç takmadım bankada kasada duruyorlar. Dolayısıyla bir cevabım yok bu duruma.

Ancak param varsa ve kendime bir şeyler alıyorsam, kimse laf söyleyemez. Söylerse "çalışıyor kazanıyorum. Allah size de nasip etsin" der konuyu kapatırım. Kayınvalidenize benim param kimi ilgilendiriyor diyemiyor musunuz?

Bizde ki durum da tam tersi,

Bir tek evlendigim gün bilezikler kolumdaydi. Elalem ne der diye düşünseydim kezban gibi, 24 tane bilezikle gezmek zorunda kalırdım. Çünkü aman elalem bozdurup da yediler dememeliymis.
Ben sevmem takmayı. Ama siz seviyorsunuz takın madem. Kime ne.

Zevk meselesi ben takmayı sevmem öylece durur evde annem ve kayınvalidem kırılmasın diye bayramlarda düğünlerde takarım o kadar hatta eşime bozdurup vadeye koymayı bile teklif ettim ama siz seviyorsanız tabi ki takın anne sevdiğim için aldım deyin ev meselesi içinde zamanı geldiğinde alırız diye söyleyip geçiştirn

Back
X