Amcamın tuhaflığı

Sedef001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
145
98
98
Selam kızlar,
Yurt dışında yaşıyorum evliyim. Yakınımda akraba olarak tek amcam gil var. Aramiz ben ararsam iyi gorusuyoruz. Aramazsam da ahh niye hiç aramadınız ozledik derler amcamla yengem ama kendileri pasif çoğu zaman.
Dün şöyle bir olay oldu..
Kiz arkadasimla konuşuyordum telefonla. Bana dediki "annem ve baban amcan gilde. Yengenin yakın kişisi x vefat etmiş." Bende dedimki eyvah nasıl acı bir durum. Yeni oldu herhalde çünkü daha 2 gün önce telefonla görüştüm amcamla bana hiç birşey söylemedi. Amcam sadece "yengenle birlikte bi gelelim size" dedi. Bende tabiki sevinirim dedim.
Arkadaşım şaşırdı telefonda haberin yokmu gerçekten diye.
Neyse ki dun aksam ki programımı iptal ettim amcam gile giderim diye (evreler ya, kız arkadasimin annesi gil oradaymis)
Sonra telefonla görüştüm amcamla. Sonuç olarak bana vefat durumunu bilerek dememiş telefonda ! Ozaman vefat etmiş bile bi kaç gün öncesinden. Niye birşey demedin dedim cevap şu.. "biz zaten gelecektik size, o gün kafa dağıtmak icin çıkmıştık yengeni üzmek istemedim konuyu acarak". Sonra ahh iptal mi ettin programını niye diye şaşırdı. Hadi gelin madem gibisinden. Ilk önce gidecektik. Sonra ağlamaktan gözlerim şişti "iyi değilim başka zaman görüşürüz" yazdım. Sanki zorla gidiyormuşum gibi hissettim. Sonra cevap yazmazmi bide "hastamisin umarım kötü birşey yoktur" diye. Cevap yazmadım. Eşime karşı yine utandım nasıl bir ailem var diye.
Arkadaşlar yani bilerek demedi. Ben anlam veremiyorum. Sizce abarttimmi?
Şunu biliyorum. Yengem ev hanımı ve bana da hep dert yanardı misafir geliyor yoruluyorum ama bizim spontane gidecek yerimiz bile yok diye (abartıyorlar tabi) ama yani strese girdiğini ve misafir sevmediğini ama yinede gelen giden olduğunu bilirim.
Haftaya cuma günü icin soracağım bize oturmaya gelmek icin musaitlermi diye. Nasıl davranacağımı bilmiyorum

Yengenizin annesi babasi kardesi gibi 1. Dereceden yakini degilse soylememesinde cok aman aman bir tuhaflik yok bence. Amcaniz cenaze havasinda gecmesin, esinin biraz kafasi dagilsin diye soylememis olabilir.
Cok da icsellestirmeyin bence

Benim amcam da her gün 2 veya 3 defa arıyor. Bence rahatınıza bakın. Ben çok bunaldım rahat akrabalarım olsun isterdim.

Abartmışsiniz gibi geldi, çok fazla yakini degilse size söylememesinde ne gibi bir art niye gördünüz anlayamadım?

Abartmışsiniz gibi geldi, çok fazla yakini degilse size söylememesinde ne gibi bir art niye gördünüz anlayamadım?
Yengemin kız kardeşinin eşi vefat etmiş. Ben biz onlara gitmeyelim diye demediğini düşünüyorum. Çünkü söylerse başsağlığına gideceğiz ya doğal olarak.

Yengemin kız kardeşinin eşi vefat etmiş. Ben biz onlara gitmeyelim diye demediğini düşünüyorum. Çünkü söylerse başsağlığına gideceğiz ya doğal olarak.

Öyle bir düşünce göremedim ben anlattıklarınız da ama sizin amcanız tabi daha iyi tanıyorsunuz bilemedim..

Kız arkadaşıma dedim telefonda "yengem üzgün olduğu icin yalnız kalmak istiyordur"
Kız arkadaşım dedi: kaç gündür misafir varmış ama. Beni üzen şey kızı gibi gördükleri halde niye demedi ve başkasından ogrendim

Vefat olayini öğrendiğim de şöyle oldum
"Eyvah kız kardeşi dul kaldı çocukları babasız kaldı, yengem perişandır".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…