Selam kızlar,
Yurt dışında yaşıyorum evliyim. Yakınımda akraba olarak tek amcam gil var. Aramiz ben ararsam iyi gorusuyoruz. Aramazsam da ahh niye hiç aramadınız ozledik derler amcamla yengem ama kendileri pasif çoğu zaman.
Dün şöyle bir olay oldu..
Kiz arkadasimla konuşuyordum telefonla. Bana dediki "annem ve baban amcan gilde. Yengenin yakın kişisi x vefat etmiş." Bende dedimki eyvah nasıl acı bir durum. Yeni oldu herhalde çünkü daha 2 gün önce telefonla görüştüm amcamla bana hiç birşey söylemedi. Amcam sadece "yengenle birlikte bi gelelim size" dedi. Bende tabiki sevinirim dedim.
Arkadaşım şaşırdı telefonda haberin yokmu gerçekten diye.
Neyse ki dun aksam ki programımı iptal ettim amcam gile giderim diye (evreler ya, kız arkadasimin annesi gil oradaymis)
Sonra telefonla görüştüm amcamla. Sonuç olarak bana vefat durumunu bilerek dememiş telefonda ! Ozaman vefat etmiş bile bi kaç gün öncesinden. Niye birşey demedin dedim cevap şu.. "biz zaten gelecektik size, o gün kafa dağıtmak icin çıkmıştık yengeni üzmek istemedim konuyu acarak". Sonra ahh iptal mi ettin programını niye diye şaşırdı. Hadi gelin madem gibisinden. Ilk önce gidecektik. Sonra ağlamaktan gözlerim şişti "iyi değilim başka zaman görüşürüz" yazdım. Sanki zorla gidiyormuşum gibi hissettim. Sonra cevap yazmazmi bide "hastamisin umarım kötü birşey yoktur" diye. Cevap yazmadım. Eşime karşı yine utandım nasıl bir ailem var diye.
Arkadaşlar yani bilerek demedi. Ben anlam veremiyorum. Sizce abarttimmi?
Şunu biliyorum. Yengem ev hanımı ve bana da hep dert yanardı misafir geliyor yoruluyorum ama bizim spontane gidecek yerimiz bile yok diye (abartıyorlar tabi) ama yani strese girdiğini ve misafir sevmediğini ama yinede gelen giden olduğunu bilirim.
Haftaya cuma günü icin soracağım bize oturmaya gelmek icin musaitlermi diye. Nasıl davranacağımı bilmiyorum