• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amel defterimiz kapanıyordu nerdeyse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısın biliyorum çok tehlikeli sadece şükür ediyorum bişi olmadığı için .araba ardimiza verince napicamizi sasiridik.benim kardesim bana göre daha sakin yapiliydi o bile panikten abla hızlı abla hızlı diye durdukliyordu..Allah belalarını versin napalim biz yolumuzdaydik .bize bunu yaşatanlar utansın yapacak bişi yok
Kimse utanmaz valla sen annesin sen koruycaksin onu bir daha çocukla motora binme geçmiş olsun

Ben oglummu kendimle goturmesem kendini parcalar .her halükarda götürmek zorundaydım .araba motor delisi benim oğlan .kıyameti koparirdi

Aman ne olacak? Evde kıyameti koparacağına kaza anında hayatını kaybetsin, sakat kalsın vs mi dediniz? (ALLAH KORUSUN)

Alışkın benim sıpa benden daha iyi tutunuyor ya motorun başına yada bacağıma .bende korkarim kazadan falan ama oğlum benimle güvende .ben ona dikkat ediyorum .yürüyerek bı yere gitsek elini bile bırakmam koşar birşey olur diye .bundanda çok laf isitmisimdir çocuğun elini niye bırakmıyorsun diyen teyzeleri vs .. ben onun kilina zarar gelsin istermiyim o benim canım ciğerim ya .ben ilk onu korurum böyle bı durumda
Motora çocuk için koruyucu ekipman aldınız mı? Mesela arkaya oturup yaslanmalık ekipmanlardan?
Biz oğluma bebek arabası aldık. Arabayla berabet taşıma koltuğu verdiler. Hani arabaya emniyet kemeri ile bağlananlardan. 6 aya kadar onu kullanabilirdi. Ama arabaya sadece emniyet kemeri ile bağlamak güvenli gelmedi.
Ben zaten annesiyim yanında olacağım, kaza anında tutarım demedim.
Gittik bir de isofiks bağlantılı oto koltuğu aldık. Uzay aracı gibi bir şey.
Kaldı ki biz her yanı kapalı bir arabadan bahsediyoruz. Siz üstü açık motor.

Arkadan biri hızla çarpsa fırlamanız saniyelik bir olay. Havada olana kadar anlamazsınız bile. Öyle bir durumda çocuğu tutmanız immmkannnnsıızzzz

Hadi diyelim kaza anında korudunuz, önce oğlanı tuttunuz. Zaten ikiniz birden fırlayacağınız için bir önemi yok.

Yine bir kaos konusu ile gelmişsiniz

Ben araştırıyorum şimdi kaç kişi binilir, cocuk yaş sınırı ne, çocukla biniyorsan nasıl olmalı vs...Hâlâ bundan sonra kask takarım vs diyor. Şikâyet etmeyi düşünüyorum kendi yazdı sonuçta. Bu kadar-kendi canını-tehlikeye atmak isteyeni hiç görmedim.

Bu zamana kadar kast takmamış
Şimdi de tutup kıytırık bisiklet kaskı takacakmış
Sonra bem anayım , çocuğumu en çok ben düşünürüm diyorlar ya deli oluyorum.

Motorcu bir çift arkadaşım var. Profesyoneller. Ekipmanları 20 binden fazla. Tüm vücut. Uzaylı gibi biniyorlar. Yine de kaza anında adamın bacağı kırıldı, çivi takmak zorunda kaldılar.

Karpuz da zannediyor ki çekiç vursam dağılacak başlıkla bebeği koruyacak. Peki vücudu? Kolları? Bacakları? Göğüs bölgesine alacağı travma?

Gördüğüm en sabit fikirli insansınız
Üzüldüm çocuğa valla
Allaha emanet yaşıyor

Karpuzun konuları bu yüzden olaylı oluyor
Asla fikri değişmiyor
Asla kendine bir çıkarımda bulunmuyor
Şu konuda bile acaba çocuğumu tehlikeye mi atıyorum demek yerine bacak arama sıkıştırıyorum diyor
O kadar insan salak zaten hiç anlamıyoruz bu işlerden, bir akıllı karpuz

Karpuzun konuları bu yüzden olaylı oluyor
Asla fikri değişmiyor
Asla kendine bir çıkarımda bulunmuyor
Şu konuda bile acaba çocuğumu tehlikeye mi atıyorum demek yerine bacak arama sıkıştırıyorum diyor
O kadar insan salak zaten hiç anlamıyoruz bu işlerden, bir akıllı karpuz
Benim gözümde aslında bi profil canlanıyor
Bazı insanlar hem bilgisiz hem de bilgiye kapalı oluyor
O yüzden hiç gelişemiyorlar
Karpuzun işi de aynısı olmuş
Hem yaptığı şey çok tehlikeli hem bunu fark edemiyor kulaklarını kapadığı için
İnşallah yetiştireceği çocuk kendi gibi olmaz
Gerçi zor ihtimal ama

Sanırım en çok da bu sebeplerden anne-babaların eğitimi ya da kişisel gelişimi çok önemli
Direkt olarak çocuğu da etkiliyor
Katlana katlana artıyor sonra ne yazık ki

39 yıl yaşadığım şehir malesefki . Mavi bulvarda arabayla kırmızı ışıkta duruyordum sari yandi yeşile dönmesini bekledim diye arkamdaki basit sarı saçlı büstiyer giymiş bir manyak kadın inip arabamı yumruklamaya başladı kapıları acmaya çalıştı. Ben o şehirde hep temkinli yımdir kapılarım zaten kilitliydi gülümseyip el salladım yoluma devam ettim.onlarla başa çıkılmaz .

Alışkın benim sıpa benden daha iyi tutunuyor ya motorun başına yada bacağıma .bende korkarim kazadan falan ama oğlum benimle güvende .ben ona dikkat ediyorum .yürüyerek bı yere gitsek elini bile bırakmam koşar birşey olur diye .bundanda çok laf isitmisimdir çocuğun elini niye bırakmıyorsun diyen teyzeleri vs .. ben onun kilina zarar gelsin istermiyim o benim canım ciğerim ya .ben ilk onu korurum böyle bı durumda
Dalga mı geçiyorsun?
Motora 3 buçuk yaşındaki çocuğu saldım çayıra mevlam kayira mantığıyla bindirip, birşey olursa ilk onu korurum ne demek? Hızla giderken kaza olsa nasıl koruyacaksın çocuğu?
Her yazdığından cehalet akıyor kusura bakma.
Çocuk sizinle şans eseri sağlıklı yaşıyor resmen.

Ben en son 17 yaşımdayken bu korkuyu hissettim birde az önce. Kız kardesim işten geldi bizim eve abla dedi sen beni motorla bırak,baba evde yok bende tamam dedim başta dondurma yemeye gittik sonra eve birakicam onu 'ben kardeşim birde oğlum beraberiz' önümüzden bı ara su birikisinden öyle bı hızlı gectiki o bütün pis su hepsi bacaklarınıza geldi .bilerek yaptı (taciz amaçlı) bende dayanamadım saydirdim (argo) bız yolumuza devam ettik.araba caddenin diğer köşesine geçmiş bizi bekliyormuş meğer. Ben bi yola çıktım o araba .o yolda portakal tarlası tenha bı yer .kardesim arkadan durdukluyor ben hız yapiyorum o arabada arkamızdan geliyor o kadar yakinlastiki bize ışıklari vuruyor bize.panikle hız yaptım annemlerin sokağına geçtim kardeşimi bıraktım yarım saat sonra da ben çıktım ..kızlar ya bize arkadan çarpacaklardi yada bizi söylemek bile istemiyorum .Allah'ım çok korktum ya .adana yi az çok haberlerden görürsunuz tehlikeli bı yer bazı semtleri . Böyleleri kendinden bulsunlar belalarını .şimdi akşam her ben çıktığımda korkuyla çikicam hala kalbim küt küt atıyor
Hayatinizda dramsiz bir gun gecmiyor. Bu kadar cenabetlik tecavuzcu coskunda yok. Selalede filan bi abdest al..

Sizinki de pek farklı değil. Demek ki onların çocukları da ortalığı yıkıyor diye bindirmek zorunda kalıyorlar bir de küçükse tabii sığar ya ne olcek diye düşünüyorlarsa tamam
Motorsikletin bir toplu taşıma aracı olmadığını ,iyi kötü insanların çevresini saran bir kaportanın olduğu otomobilde bile insanların emniyet kemeri,çocuk koltuğu gibi ek tedbirleri almasının zorunlu olduğunu ,motosikletle ulaşım yapmayı göze alan kişilerin akan trafikte "vay efendim üstüme su sıçrattın " diye insanlara ,sağa sola küfür edemeyeceğini, ettikten sonra bu olaydaki gibi sağa çekip "buyur giydiriyordun ...kime giydiriyorsun !?" diyecek kişilerin de olabileceğini arkadaşa kabul ettiremezsin 🤷‍♀️

Ben en son 17 yaşımdayken bu korkuyu hissettim birde az önce. Kız kardesim işten geldi bizim eve abla dedi sen beni motorla bırak,baba evde yok bende tamam dedim başta dondurma yemeye gittik sonra eve birakicam onu 'ben kardeşim birde oğlum beraberiz' önümüzden bı ara su birikisinden öyle bı hızlı gectiki o bütün pis su hepsi bacaklarınıza geldi .bilerek yaptı (taciz amaçlı) bende dayanamadım saydirdim (argo) bız yolumuza devam ettik.araba caddenin diğer köşesine geçmiş bizi bekliyormuş meğer. Ben bi yola çıktım o araba .o yolda portakal tarlası tenha bı yer .kardesim arkadan durdukluyor ben hız yapiyorum o arabada arkamızdan geliyor o kadar yakinlastiki bize ışıklari vuruyor bize.panikle hız yaptım annemlerin sokağına geçtim kardeşimi bıraktım yarım saat sonra da ben çıktım ..kızlar ya bize arkadan çarpacaklardi yada bizi söylemek bile istemiyorum .Allah'ım çok korktum ya .adana yi az çok haberlerden görürsunuz tehlikeli bı yer bazı semtleri . Böyleleri kendinden bulsunlar belalarını .şimdi akşam her ben çıktığımda korkuyla çikicam hala kalbim küt küt atıyor
Çok geçmiş olsun, bizim ülkemizde kadın olmak ....🤐

Gördüğüm en sabit fikirli insansınız
Üzüldüm çocuğa valla
Allaha emanet yaşıyor
Ben hep diyorum ya çocugu bu ortamda çok normal bile kaldı ;) hala şu kadına laf anlatmaya çalışiyorlar 🤷🏼‍♀️ ölür çocuğun diyoruz kask takar diyor Allaha emanet yaşiyor bebe

Ne biçim çocuk büyütüyorsunuz ya, sosyal hizmetler falan şu konuyu görse keşke. Direkt çocuğu alırlar elinizden. Allaha emanet garip garip yaşıyorsunuz, uyuşturucu bağımlısı baba, umursamaz motor üstünde çocuğu bacak arasına alıp koruduğunu sanan anne. Ne kadar mükemmel ailesiniz gözlerim yaşardı.

Ben mi ateş ettim .bir iki kendini bilmez yüzündende bütün insanları yaftalayamazsiniz
Mesajım da genelleme ve yaftalama yok.. butun adana halki demedim oldugu il dedim.. gunese ates edenler normal mi 🤣 kaldı ki adanalı degilsiniz.. misal bende bursa dogumluyum ama hic bursaliyim demedim cunku degilim.

Mune Mune bu iş görür sanırım
O bisiklet kaskı o yüzden olmaz, şu tip ekipmanlar lazım.
IMG_0340.webp
IMG_0342.webp

Ukalalık olarak görmeyin ama çocukları paten yapan, bisiklete veya motosiklete binen anneler rica ediyorum çocuklarınıza kullandığı araca uygun koruyucu ekipmanlar alın, doğru dürüst koruyucular evet pahalı lakin çocuklarımızın hayatlarına paha biçilemez.

Mune Mune son olarak abla .daha fazla kimsenin yazmasını istemiyorum ben olayın bir sokundan cikamamisken üstüne baska şoklar yaşıyorum .bazı üyelerin bile isteye konumu sabote ettiklerini düşünüyorum .benim hakkımda hiçbir bilgi fikri zikri olmadan.sacma yorumlar yapılıyor .ben gerekeni yaptım yapmayada devam edicegim yazdıklarımda yardımci olmak yerine 'bu üye böyle şöyle vs 'yazanlari göz ardı edecehim.basta yazmıştim zaten .konumun kapanmasini istiyorum .haklı olan üyeler var elbette ama tatlı dil işte o önemli birşey .kiskirtilmak istemiyorum daha fazla .yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler iyi geceler 🙏

Konu yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X