- 29 Mayıs 2021
- 60
- 16
- 3
- 25
- Konu Sahibi Lilith1268
-
Tam karar değil de düşünce diyelim..Bu kadar korkunuz var nasil donor olmaya karar verdiniz? Guzel bisey dusunmussunuz ama acele etmeyin oncelik sizin sagliginiz olmali. Kendinizi hazir hissedeceginiz zaman donor olma yolunda ilerleyin bence
Selamlar.Direkt konuya girmem gerekirse karaciğer donörü olmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.Ameliyattan korkuyorum ayrıca anksiyetem var.Psikolojik hastalıklar tedavi edilmezse zaten karaciğer bağışlanamıyor diye biliyorum o yüzden tedavime başladım ama ameliyattan çok korkuyorum.Kendim dahi ameliyatlık duruma gelsem çok tereddüt ederim olup olmamakta.Karaciğer nakli de zor bir ameliyatmış araştırdım.Ölümden değil de iyileşme sürecinden korkuyorum.
Ölümden sonra da organ bağışlanabilir diye biliyorum ama yaşlanarak ölürsem kim ne yapsın ki yaşlı organlarıO organları insanlara sağlıklı teslim etmenin bir yolu var mı ?
Ameliyat korkusu yaşayıp yenen var mı ? Anesteziden acayip korkuyorum lokalle yapılsa keşke tüm ameliyatlar.
Tam karar değil de düşünce diyelim..
Olmazsa kemik iliği kök hücre bağışı düşünüyorum o daha zahmetsiz
Hem de çook zor.Yakınınızda uyan biri varsa mantıklı ama şu durumda canlı canlı organ donörü olmak çok zor bir karar değil mi ya? Evet zaten ecelinizle yaşlanınca ölürseniz organlarınız kullanılamaz zaten. Kök hücre mantıklı. Yani bir de ameliyat korkunuz var.
Yok estağfirullah anladım ben sizi..şimdi ortada bir kişi yokken durduk yere mi karaciğer vermeye karar verdiniz
birine bedensel bir yardımda bulunayım düşüncesi mi bu
yani atıyorum kardeşinizin karaciğere ihtiyacı vardır dokunuz tutar verir misin denir o zaman bunları düşünürsünüz ok de durduk yere bunları neden düşünüyorsunuz
organların verilmesinin yahut insanların yaşamlarına böyle katkı sunulmasının sizi felsefi yahut dinsel bir üst paye getireceğini vs mi düşünüyorsunuz
yanlış anlaşılmasın organ naklinin gerekli olduğunu düşünürüm ama durduk yerde de karaciğerimin birazını versem bir kişi kurtulur mu acaba düşüncesi aklıma gelmez
kan verebilirsiniz düzenli olarak tabii ilaç vs kullanım durumu ile ilgili sıkıntı çıkmazsa
Yok estağfirullah anladım ben sizi..
Ameliyat korkum olmasa evet bağışlayıcı olmak isterim.Düşük ölüm riskinden çok korkmuyorum çünkü.
Kök hücre bağışı da mantıklı görünüyor ama üstelik ameliyatlık bir olay yok..Belki bi hasta çocuğa yardımım dokunur.
Bu dünyada hiçbir şey yapmadığımı fark ettim.Bomboş yaşamak üstüne bir de hatalarla yaşamak iyi bir his değil..Oradan çıktı yani bu düşünceler.
Etik kurulu onay verirse oluyorCanlı donör mü olmak istiyorsunuz? Canlı donörlük yakın akraba dışındakilere oluyor mu ya?
Ah işte ameliyat korkum var,daha önce bir rahatsızlık yüzünden ameliyat oldum onun da travması var yaçok geçmiş olsun. inan bana korkacak birşey yok. zamanla herşey unutuluyor.
Bedenden kurtulma arzum olduğunu pek sanmıyorum.Kendimle ilgili sorunum yok.aslında tahmin ettim de direkt yorum yapayım istemedim
ben sizde bir kendini gerçekleştirememe, insanlığa faydalı olamama durumu sezinledim
faydalı olayım, kişiliğim ile olmasa da bedenim ile olayım diye düşünüyorsunuz
aslında bu üst düzey bir düşünce şeklidir
hatta kadavra bağışı vs de azdır ülkemizde ama o da ulvidir
bir yakınımızın babası 90 küsur yaşında vefat etti Alzheimer'dı beyni bitmişti vs ama korneası ve karaciğerini aldılar
ama birden ben dönor olacağım diye gittiğinizde bunun altında bedene zarar vermek, o bedenden kurtulma eğilimi olup olmadığı irdelenir
bence anksiyetenize çözüm arayın, olanaklı ise kan verin öyle yardımcı olun birilerine
Dert edinmek değil de merak..Yaa siz şimdi farazi konuşuyorsunuz ortada bişey yokken kendinize durduk yerde dert edinmissiniz anksiyeteniz için tedavi olun bunları sonra düşünün
Ameliyat sonrası süreciniz nasıldı sizin ya da ablanızın ? Merak ediyorum sadece.Merhaba ben de karaciğer nakli oldum. Ablam donürüm olmuştu. Evet zor bir karar hiç bir sağlık sorunun yokken ameliyat edilmen.
Benim sıkıntılıydı. Halen de öyle ama ablam iyi. Hasta bendimAmeliyat sonrası süreciniz nasıldı sizin ya da ablanızın ? Merak ediyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?