Ameliyat korkusu anksiyete

Lilith1268

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
60
16
3
25
Selamlar.Direkt konuya girmem gerekirse karaciğer donörü olmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.Ameliyattan korkuyorum ayrıca anksiyetem var.Psikolojik hastalıklar tedavi edilmezse zaten karaciğer bağışlanamıyor diye biliyorum o yüzden tedavime başladım ama ameliyattan çok korkuyorum.Kendim dahi ameliyatlık duruma gelsem çok tereddüt ederim olup olmamakta.Karaciğer nakli de zor bir ameliyatmış araştırdım.Ölümden değil de iyileşme sürecinden korkuyorum.
Ölümden sonra da organ bağışlanabilir diye biliyorum ama yaşlanarak ölürsem kim ne yapsın ki yaşlı organları O organları insanlara sağlıklı teslim etmenin bir yolu var mı ?
Ameliyat korkusu yaşayıp yenen var mı ? Anesteziden acayip korkuyorum lokalle yapılsa keşke tüm ameliyatlar.

Bu kadar korkunuz var nasil donor olmaya karar verdiniz? Guzel bisey dusunmussunuz ama acele etmeyin oncelik sizin sagliginiz olmali. Kendinizi hazir hissedeceginiz zaman donor olma yolunda ilerleyin bence
Tam karar değil de düşünce diyelim..
Olmazsa kemik iliği kök hücre bağışı düşünüyorum o daha zahmetsiz

Yakınınızda uyan biri varsa mantıklı ama şu durumda canlı canlı organ donörü olmak çok zor bir karar değil mi ya? Evet zaten ecelinizle yaşlanınca ölürseniz organlarınız kullanılamaz zaten. Kök hücre mantıklı. Yani bir de ameliyat korkunuz var.

Tam karar değil de düşünce diyelim..
Olmazsa kemik iliği kök hücre bağışı düşünüyorum o daha zahmetsiz

şimdi ortada bir kişi yokken durduk yere mi karaciğer vermeye karar verdiniz

birine bedensel bir yardımda bulunayım düşüncesi mi bu

yani atıyorum kardeşinizin karaciğere ihtiyacı vardır dokunuz tutar verir misin denir o zaman bunları düşünürsünüz ok de durduk yere bunları neden düşünüyorsunuz

organların verilmesinin yahut insanların yaşamlarına böyle katkı sunulmasının sizi felsefi yahut dinsel bir üst paye getireceğini vs mi düşünüyorsunuz

yanlış anlaşılmasın organ naklinin gerekli olduğunu düşünürüm ama durduk yerde de karaciğerimin birazını versem bir kişi kurtulur mu acaba düşüncesi aklıma gelmez

kan verebilirsiniz düzenli olarak tabii ilaç vs kullanım durumu ile ilgili sıkıntı çıkmazsa

Hem de çook zor.
Kök hücre bence de mantıklı.Yumurta da bağışlamak isterdim ama günaha da girebilirim kötü anne babaya çocuk verirsem..

Yok estağfirullah anladım ben sizi..
Ameliyat korkum olmasa evet bağışlayıcı olmak isterim.Düşük ölüm riskinden çok korkmuyorum çünkü.
Kök hücre bağışı da mantıklı görünüyor ama üstelik ameliyatlık bir olay yok..Belki bi hasta çocuğa yardımım dokunur.
Bu dünyada hiçbir şey yapmadığımı fark ettim.Bomboş yaşamak üstüne bir de hatalarla yaşamak iyi bir his değil..Oradan çıktı yani bu düşünceler.

aslında tahmin ettim de direkt yorum yapayım istemedim

ben sizde bir kendini gerçekleştirememe, insanlığa faydalı olamama durumu sezinledim

faydalı olayım, kişiliğim ile olmasa da bedenim ile olayım diye düşünüyorsunuz

aslında bu üst düzey bir düşünce şeklidir

hatta kadavra bağışı vs de azdır ülkemizde ama o da ulvidir

bir yakınımızın babası 90 küsur yaşında vefat etti Alzheimer'dı beyni bitmişti vs ama korneası ve karaciğerini aldılar

ama birden ben dönor olacağım diye gittiğinizde bunun altında bedene zarar vermek, o bedenden kurtulma eğilimi olup olmadığı irdelenir

bence anksiyetenize çözüm arayın, olanaklı ise kan verin öyle yardımcı olun birilerine

Merhaba ben de karaciğer nakli oldum. Ablam donürüm olmuştu. Evet zor bir karar hiç bir sağlık sorunun yokken ameliyat edilmen.

Bedenden kurtulma arzum olduğunu pek sanmıyorum.Kendimle ilgili sorunum yok.
Bugüne kadar safi zarar olduk,biraz da yarar olalım amaçlı.
Aslında kemik iliği bağışlamak istiyorum ama o işlem daha basit ya,umarım yanlış anlaşılmaz ama hafife alıyormuşum gibi hissediyorum.Sanki büyük bir fedakarlık yapma isteği var içimde.
Yapılan en saf iyiliğin bile muhakkak pragmatist bir yanı olduğuna inanırım.O yüzden biraz da kendimi düşündüğümü inkar edemem.
Kadavra bağışı konusunu da düşünürüm.

Eğer bir yakınınız için gerekıyor sa zaten karaciğer büyüyüp yerıne gelıyor dıye bılıyorum ama korkunuz varsa evet tedavı edılmelı . Endişeniz varsa lütfen ilik bağışçısı olmayın bir çocuga 2 kişinin iliği tutmuştu ve 2 kişide korkup vazgeçmişti çocugun aılesı için bir yıkım. Kızılayda ilk vazgeçeceksınız lutfen bagıscı olmayın dıye uyarmıslardı.

ben acıdan korkuyorum o yüzden doktorla konuştum her aşamasını anlattı ikna oldum kök hücre ve organ bağışcısıyım
kamu spotu organlarınızı bağışlayın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…