- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.664
- 248
- 38
- Konu Sahibi Asetilkolin
-
Teşekkürler.Çok geçmiş olsun canım benimsezeryan normal hepsi doğumda işte çoğu insan normal doğumu öneriyor bu ağrılar yüzüünden benimde korkum bu yönde. Hayat aksaması oluyor, sana muhtaç bir bebeğin oluyor, geleni gideni falan birde lohusa psikolojisi...
Ayy maşallahh darısı bana inşallah :)İdda ediyorım benim kadar korkan olamazdı.
Şimdi 2. Çocugu istiyorum ve hiiiiiiiiiiiç gram korkmuyorum.
Mide bulantım çok olmuştu sırf ondan korkuyorum
Lütfen rahatla.
Hiiiiç korktuğun gibi bişey olmıcak.
Benim sadece ameliyat sonrası gaz sancım olmuştu oda çıkınca rahatladım :)
Amin inşallaah teşekkürlerrTeşekkürler.
Allahım size de güzel doğumlar nasip etsin sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın.
İğne fobim olduğundan olabilir mi acaba? Teşekkür ederim yorumunuz için :)iğne acısından bile korkuyorsun da normal doğum mu istiyorsun?
Çok teşekkür canım Allah razı olsun çok güzel ve açıklayıcı anlatmışsınGeçen sene spinal ile sez.oldum. cok güzeldi herşey. İgne gercektende acıtmıyor. Daha sonra bacaklariniza sicaklik ve karincalanma oluyor. Dr uyusup uyusmadigini kontrol etmek icin zaten test ediyor(bunu hissettinmi diyor). Hayir dedikten 6-7 dk sonra mucizen seninle oluyor Allah in izniyle. Ayak uyusuklugu 3-4 saat sonra geçiyor. Ameliyattan 6 saat kadar sonra seni yürütüyorlar ve gaz çıkarman yavas yavas basliyor. Ne kadar yurursen okadar cabuk toparlanirsin. Bide bende olmadi ama bas agrisi yapabilir diye bol bol kahve ictim ve yatagi hep dik tuttum. 3.gün bebegimi dr kontrolüne göturmustuk. Umarim yardimci olabildim canım. Rabbim kucagina almayi ve tüm anne olmayi isteyenlere nasip etsin ...
Amin canim benim cümlemizin. Anestezi doktoru ignenin tutup tutmadığını anliyor. Benimkisi 3.kez tuttu. Ben söylemeden kendisi anladi. Ve ameliyatta baslamdan kadin dogum dru test ediyor. Inan bende cok korkuyodum. 9 ay dogum kliplerini izledim. Ama o sesi duyunca bebeginle birlikte sende yeniden doguyorsun. Ve anestezi dru dogum bitene kadar senin yanindan ayrilmiyor ve asamalari sana anlatiyor. Mesala bana birazdan miden bulana bilir sakin utanma kusabilrsin diye cenemin altina havlu koydu. Evet bulandi ama kusmadim. Ve spinal bas agrisi yapabilyor tek tavsiyem kahve.Çok teşekkür canım Allah razı olsun çok güzel ve açıklayıcı anlatmışsıntek korkum o iğne olayı ve bu yüzden uyuşmayıp hissetmek. Bazılarına anlamsız gelebilir belki benimde başımdan geçtikten sonra banada anlamsız gelicek ama şimdi canımı sıkıyor maalesef.
Rabbim yavrunu sana bağışlasın inşallah
Amin canim benim cümlemizin. Anestezi doktoru ignenin tutup tutmadığını anliyor. Benimkisi 3.kez tuttu. Ben söylemeden kendisi anladi. Ve ameliyatta baslamdan kadin dogum dru test ediyor. Inan bende cok korkuyodum. 9 ay dogum kliplerini izledim. Ama o sesi duyunca bebeginle birlikte sende yeniden doguyorsun. Ve anestezi dru dogum bitene kadar senin yanindan ayrilmiyor ve asamalari sana anlatiyor. Mesala bana birazdan miden bulana bilir sakin utanma kusabilrsin diye cenemin altina havlu koydu. Evet bulandi ama kusmadim. Ve spinal bas agrisi yapabilyor tek tavsiyem kahve.
Tutma yani uyuşması. Tabiki duyucaksin meleginin sesini Rabbimin izniyle. Ben devlet hast.de dogum yaptim. Ameliyathaneye girince tir tir titriyordum korkumdan. Bunu gören hemsireler müzik acip oynayarak beni sakinlestirdiler inanabiliyomusun. Müthişti. Zaten bir önceki aksam yemeginden sonra birşeyler yemek yasak ameliyat olucagi icin. Mide bos oldugu icin kusamazsin. Sadece bir iki defa ögurme gibi oldu cok hafif. Ya cok güzeldi herseyBende doğum videoları izliyorum arada. O ağlama sesleri ne kadar güzel ya? Aklıma geldikçe gözlerim doluyor. İnşallah bende yavrumun sesini duyarım. Ben ilgisizlikten pek korkmuyorum ama bazı doktorlar aşağılar gibi konuşuyorlar ya hani çok zoruma gidiyor.
O tutma mevzusu nedir canım orayı pek anlayamadım? Baş ağrısı bazılarında çok oluyormuş. Kimiside çok su iç diyor. Kitap bulabilirsem bu konu hakkında almayı düşünüyorum. En azından ortak bir çıkarım yapabilirim diye düşünüyorum :))
Birde kusma olursa bu bir sıkıntı yapıyor mu? Ameliyat aksıyor mu?
Maşallah rabbim sizin işiniizi kolaylaştırdığı gibi bizim işimizide kolaylaştırır inşallah. Valla o hemşirelerede helal olsun şimdi bırakın böyle yapmalarını gerçekten kırıcı oluyorlar.Tutma yani uyuşması. Tabiki duyucaksin meleginin sesini Rabbimin izniyle. Ben devlet hast.de dogum yaptim. Ameliyathaneye girince tir tir titriyordum korkumdan. Bunu gören hemsireler müzik acip oynayarak beni sakinlestirdiler inanabiliyomusun. Müthişti. Zaten bir önceki aksam yemeginden sonra birşeyler yemek yasak ameliyat olucagi icin. Mide bos oldugu icin kusamazsin. Sadece bir iki defa ögurme gibi oldu cok hafif. Ya cok güzeldi hersey
Bilinçaltı hamilelikte daha çok oyun oynuyor fazla takma ilerleyen haftalarda göreceğin rüyalara hiç inanamayacaksın çünkü :) 5 sezon dizi çıkarEvet erken başladı. Bende aynı şekilde düşünüyorum ama birkaç defa rüyamda böyle görünce tedirginlik başladı sadece. Hayatıma ve hamileliğime zarar verecek durumda değil ama ben ilerlemesini istemiyorum o yüzden sizlerden fikir almak istedim :)
Teşekkürler mesajınız için :)
Bilinçaltımız bundan başka neye yarıyor ki zatenBilinçaltı hamilelikte daha çok oyun oynuyor fazla takma ilerleyen haftalarda göreceğin rüyalara hiç inanamayacaksın çünkü :) 5 sezon dizi çıkar
Benide zaten bu rahatlatıyor. O kadar bekledin canın elbet yanıcak ama sonuçta evladına kavuşacaksın diyorum. Herkesin ağrı eşiği farklı. Benimde mesela düşüktür. Buda etken sonuçta.İki spinalli sezaryen doğumum var. Kalçadan yapılan iğneler çok daha fazla acıtıyor bana göre. İçeride ilerlediğini filan da hissetmiyorsunuz ve o ilk sızı uzun da sürmüyor. Sürece değil, sonuca odaklanın. Öyle ya da böyle canınız yanacak bir şekilde. Doğum esnasında olmasa, sonrasında yanacak yani. Ama dayanılamayacak kadar acılar yaşamayacaksınız büyük ihtimalle, doktorlar, hemşireler ve hastane bunun için var; bu süreci en kolay şekilde atlatmanız için. Sonuca odaklanın; o süreç sizi yavrunuza kavuşturacak çünkü. Ve o kucağınızdayken, en büyük ağrı kesici işlevini görüyor. Kendimden biliyorum, dikiş acısıyla hastane odasında iki büklüm yürümeye çalışırken, gidip o minnağın ağzını yüzünü sevip, deli gibi sırıtmaktan da kendinizi alamıyorsunuz. Bu işler böyle...
Çok teşekkür ederim. Rabbim sizinde evladınızı korusun inşallahBende saglık nedenlerim yüzünden normal dogum yapamadım hatta spinal bile olamadı. genel anesteziden hiç korkmayın uyudum uyandım bebeğim yanımda ne ağrı ne sızı hiç yok sadece bi uyku hali var o kadar dr yürüyebilirsin artık dediğinde sık sık yürüdüm koridorda böylece çok çabuk toparlandım. Dogum sancısı bile çekmedim ben tabiki herseyin makbulu normal olan ama sezeryan olursanızda korkmayın Umarım en kolay biçimde atlatırsınız şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz
Benim iki dogumumda spinal sezeryan olduHanımlar günaydın hepinize. Daha 4 aylık hamileyim. Geçen günlerde doktorumla doğumla ilgili bilgi almak için konuştum. Dedim benim doğuştan kalça çıkıklığım var ama tedavi edilmiş. Doktor dedi ki sezeryan ihtimali yükselir böyle bir durumda. Doğuma yakın muayene eder konuşuruz tekrar. O gün bugündür ben rüyamda sürekli ameliyat olduğumu görüyorum. Bugünde gördüm uyandım ki terlemekten sırılsıklam olmuşum. Yersiz bişey biliyorum ama galiba bilinçaltıma yerleştirdim.
Sezeryanda spinal anesteziden de genel anesteziden de korkuyorum. Spinal iğnesi acıtır diye. Rahatlatmaya çalışıyorum kendimi ama galiba pek başarılı olamıyorum. Rüyalarımda hep anestezi veriliyor ama ben yinede hissediyorum.
Hanımlar aranızda sezeryan olan var mı? Rica etsem beni aydınlatır mısınız? Spinal iğnesi acıtıyor mu? Ameliyatta bişey hissedilmiyor demi?
Amin çok teşekkür ederim sağolun :) sizlerede çok geçmiş olsun.Benim iki dogumumda spinal sezeryan oldu
İlkinde igneyi hiiiiiç hissetmedim
İkincide igneyi üç defa yaptılar,yeri bulamamışlarmışmış:/ evet hissettim ama inanınki acı degildi hissettigim
Ben aşırı korkak ve acı eşigi düşük birisiyim
Hep derim ben yaptıysam herkes yapar
Sizede hayırlı dogumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?