Ameliyat korkusu

Canım benim öncelikle yavrunu sağ sağlım kucagina alırsın inşallah. İlk doğumum normal diye gittim bebeğimin kilosu sonucu mecburen genel anestezi eşliğinde sezeryan oldum.

İkinci doğumum da Dr spinal yazdığı için mecburen spinal oldum özel hastane pek genel tercih etmiyor doğum sonrası uyanma zorluğu olduğu için riske girmiyorlar.

Tabi ki normal daha güzel çabuk toparlanma olur ama sezeryan da insana bağlı insandan insana değişiyor.

4 ay önce doğum yaptım bir aydır sporumu yapıyorum fazla takilmayin bunlara sadece sağlıkla yavrunuza kavusacaginiz anı düşünün.

3 kez spinal sezaryen, lokal anesteziyle farklı yerlerden 2 kez ameliyat oldum.

Çünkü normal doğumdan ve genel anesteziden korkuyorum.

Acısı berbat. İki hafta çektim. Ama geçti. Geçiyor çünkü :)

Buraya şimdi sadece senin için rahat etsin diye yazıyorum...Bir normal ve bir sezaryen doğum yaptim..normal doğum bir daha yapmak istermiyim asla ve sorunum yokken szeryan i ben istedim..Kesinlikle spinal ol genel anestezi ile olma çünkü ayilinca direk ağrı içinde uyaniyorsun spinal anestezi olursan ameliyattan en az 4 saat daha bacaklarin uyuşuk kaldığı için ilk agri ve acıları hissetmiyorsun..Ayrıca belden iğne meselesi var ya bak ben kan aldiriken bayılan kan görünce bembeyaz kesilen kızım ameliyat olduğunda onu öyle görünce defalarca bayılan hastane kokusundan bile carpilan başı dönen insanim..kan verirken sedyede yatarak veririmki bayilmiyim diye...Doğuma girerken ruh gibiydim sadece korkudan ama kesinlikle iğne acitmiyor bunu bil ve belden bir kerede yeri buluyorlar çok nadirdir o ikinci iğneyi yapan ayrıca sana nasıl durman gerektiğini hemşire kendisine yaslanmani sağlayarak anlatıyor burası çok kolay..sonra hemen uyusuyorsun ben hemşire ye ya uyusmasaam diye bile sordum oda bana güldü merak etme testler yapılmadan uyustugun anlaşılmadan yapmıyorlar dedi...Ben anestezi doktorum 'dan küçük hafif sakinleştirici yapılmasını istedim onlar ayarliyorlar zaten sonra başlıyorlar hiç bir şekilde bir şey hissetmen mümkün değil sadece sedyen biraz sarsılıyor bebek çıkarken asla acı sizi korku yok..başlandıktan 5 dk Sonra bebek çıkıyor burası saniye kadar hızlı geçiyor ve sonra bebeği zaten yanağına koyarlarken ameliyat bitiyor..ordan güle oynaya çıkıyorsun..Agrin geldikçe ağrı kesici istersin odanda...dikiş ağrısı kolay olmadı ama ben normal doğum sancısı çekmekten se dikiş ağrısına katlanmayi tercih ederim açıkçası...evet normal doğum en sağlıklısı vs vs ama bana göre korkak birine göre değil ki benim ablam acıbadem gibi çok lüks bir hastanede 2 saat de kendi sancısı ile yani suni sancı verilmeden iki saat içinde suyu gelmesine doğum yapmasina rağmen bir daha normal doğum yapmayı düşünmüyor... Şimdi korkma lütfen zaten ameliyat günü gelince illaki korku olacak ama şimdi olmasın ve dediğim gibi inan çok konforlu bir doğum olacak...
Sağlıkla kucağına al inşallah

Operasyon sabah oldu. Akşamında ayağa kalktım ama dediğim gibi iki büklüm ve acılı bir kalkıştı, birkaç adım atıp yine yattım. Çok zorlamadık o gün. Ertesi gün canım yansa da, tam doğrulamasam da odamda bol bol yürüdüm. Benim de ağrı eşiğim düşüktür bu arada ama biran önce toparlamalıyım azmi de vardır, ondan herhalde iki doğumumda da çabuk toparladım. İki gece kalıp eve döndüm. Bir hafta içinde at koşturacak kıvama gelmesem de, ufak tefek ev işlerini filan hallediyordum. Umarım siz de en kolay şekilde alırsınız bebişi kucağınıza ve çabucak da toparlanırsınız. Hayırlı doğumlar diliyorum.

Genel anestezide nasıl oluyor acaba? Yani böyle dünya kararıyor uyuyorum uyanıyorum tarzı mı?
Bu arada rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayo nasip etsin
Gulumsedim bu yorumunuza , hic ameliyat olmadiniz sanirim
Genel anestezi guzeldir , uyursunuz , dogum bitince uyanirsiniz
Sezeryan ile ilgili yorum yapmayacagim cunku herkesin hikayesi farkli , bunyeye gore degisiyor toparlanma sureci vs

İki sezeryan oldum ikiside epidural oldu hic korkulcak bisey yok hissetmiyosun.Emin ol hossedilse kimse istemez sezeryan sadece dogumdan sonra 1/ hafta zor agrin falan olur inan hic bisey hatirlamiyo zaman gectikten sonra insan.Kendini pozitif yonlendir ben hep oyle yaptim cocuguma kavuscam onu koklayip opcem diyerek girdim we agr sanci hic birsey aklima bile gelmedi yawrularimi gorunce ❤simdiden kolay dogumlar olsun rabbim saglikli sihatli kavusmani nasip etsin yawruna

Korkmayın lütfen. Hissedeceğiniz tek sey bir iğne olacak. Ben hiç bu şekilde anestezi olmadım ancak gun içinde canınızı yakan şeyleri dusunun sehpaya serçe parmagi carpmak gibi ya da kafanızı pimapene carptiginizi falan bunlar kadar acimayacaktir bence

Genel anestezide nasıl oluyor acaba? Yani böyle dünya kararıyor uyuyorum uyanıyorum tarzı mı?
Genel anestezi çok rahat oluyor. Ameliyathaneye giriyorsun orada sana sorular sorarken küt diye uyuyorsun. Sonra uyanıyorsun sanki hiçbir şey olmamış gibi. Sıradan bir uykudan uyanmış gibi. Ağrı kesiciler vs serumla yapılıyor. Arada hemşireler gelip karnına masaj yapıp kanama kontrolü yapıyor. Sonrası iyileşme süreci kendine dikkat edersen çabuk iyileşirsin. Ben zannediyordum ki o kesik acısıyla uyanıcam filan. Hiçbir şey olmadı çok şükür . Hatta ayılırken ağrım yoktu bilerek ağrım var dedim ağrı kesici yapsınlar diye . İlk birkaç gün gaz ağrısı oluyor biraz.

Aminn canım çok teşekkürler. Rabbim seninde yavrunu sana bağışlasın inşallah.
Normalde cılız bir insanım zaten kolay toparlarım diye düşünüyorum kilo bakımından.
İğne fobim var normalde birde bele yapıldığını düşününce terliyorum. Ama yazılanlara bakıyorum yani ucunda ölüm yok ya diyorum elbet bir şekilde olup bitecek. Tek yavrumu sağlıklıca kucağıma alayımda diyorum
Sizede yorumunuz için çok teşekkür ederim

3 kez spinal sezaryen, lokal anesteziyle farklı yerlerden 2 kez ameliyat oldum.

Çünkü normal doğumdan ve genel anesteziden korkuyorum.

Acısı berbat. İki hafta çektim. Ama geçti. Geçiyor çünkü :)
Çok geçmiş olsun grill

Elbet bir şekilde geçecek bu dünyada ne kalıcı ki zaten :)

Birden hop gözler kayiyor ve uyuyorsun öyle tatlı bir uyku ki sanki 10 yıl uyumuşsun gibi. Ayıldığında kesi yerin aciyor biraz ve hafif sersem gibi oluyorsun. Iki kere genel anestezi sezeryan oldum. 2. Si 2 ay önceydi çok kolay geçti. Kızımı hemen getirdiler hemen emzirdim. 6 saat kaldırmıyorlar. Kaldırdıklarinda zor oluyor dediler ama hiç sıkıntı yaşamadım basim dönmedi bol bol yürüdüm. Bana sonda takılmadı karnima kum torbası da konmadı. Ilk gece kizimi kucagimda bile gezdirdim hic yatmadim diyebilirim. Zaten sağolsun çocuklarım pek izin vermez ilk geceden maraton başlar. Benim açımdan gayet başarılı bir ameliyat oldu. Sadece 10 gün kadar ödem atma sürecim oldu. Emzirme sorunlarım daha fazlaydi ameliyat yerini bile unutmuştum.

Kız ne ağrı eşiği düşüklüğü ben kan aldırmamak için hastaneden kaçan insandım. Sonra Allah beni öyle bir şeyle imtihan etti ki 8 ay kendime iğne yaptım hergün . Bazen günde 2defa. Serumları, damardan verilen demirleri, vitamin iğnelerini saymıyorum. Sırf bu minnağı sağlıklı alayım kucağıma diye. halbuki canım öyle tatlıydı ki.. Sezaryeni gözünde büyütme aynı gün kalkıp yürüyorsun gaz çıkarmak için de şart zaten. benim bir sıkıntım son hafta çok öksürüyordum ve doğumdan çıkınca bu öksürük devam ettiği için kendimi hep sıktım dikişim acırsa diye. Hasta olma. Çok korkarsan da zaten sakinleştirici hap veriyorlar ya da serumuna katıyorlar ameliyathaneye almadan.

Canımm allah razı olsun sırf benim için bu kadar yazmışsın hakkını helal et lütfen.
Sende normal doğumu güzel tecrübe etmeyenlerdensin heralde. Bazıları hiç bişey hissetmedim derken bazılarının korkulu rüyası oluyor işte. Normal doğumu bende istemiyordum ama ameliyat korkusu basınca insan bi acaba mı diye düşünmüyor değil.

Eğer doktorlar sakinleştirici yapıyorlarsa bu iyi benim açımdan çünkü bide panik atağım var ağlayarak girmek istemiyorum o ameliyathaneye.

Dikiş ağrısı falan gözümde yok işte şimdilik. Sadece o iğne ağrısı korkutuyor. Sanki birde felç kalacakmışım gibi senaryolar üretiyor beynim. Herşey allak bullak..

Tekrardan çok teşekkür ediyorum sana

Çok teşekkür ederim sizlere çok geçmiş olsun :)
Sonrasında bir şekilde ayağa kalkılıyor. Kimininki uzun sürüyormuş kimininki kısa.. Rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah bende çabuk toparlarım :)

Gulumsedim bu yorumunuza , hic ameliyat olmadiniz sanirim
Genel anestezi guzeldir , uyursunuz , dogum bitince uyanirsiniz
Sezeryan ile ilgili yorum yapmayacagim cunku herkesin hikayesi farkli , bunyeye gore degisiyor toparlanma sureci vs
Evet ilk ameliyatım olacak :) ameliyathane adı bile ürkütüyor insanı
Doğru diyorsunuz herkesi hikayesi farklı oluyor inşallah iyi geçiririm bende

Doktoruna söylersen genel anestezi olsan bile ağrı pompası taktırabilirsin kabul ederse. Benim ki kabul etmedi çünkü ağrın olmayacak bana güven dedi. Ağrısız uyandım.

Aminn çok teşekkür ederim sizinde yavrularınızı bağışlasın inşallah ❤ tek korkum narkoz kısmı orayı rahat atlatırsam diğerleride çorap söküğü gibi gelir inşallahh

Evet ilk ameliyatım olacak :) ameliyathane adı bile ürkütüyor insanı
Doğru diyorsunuz herkesi hikayesi farklı oluyor inşallah iyi geçiririm bende
Ben cok ameliyat oldum , korkmayin , korkarak kendi ustunuze aksilik cekmeyin
Ben sadece bir ameliyatimda nedense cok korktum , o ameliyatta da ölüyordum nerdeyse
O yuzden rahat olun , milyonlarca kaein sezeryan oluyor
Sadece doktoru ve hastaneyi iyi secin

Ahahaha onlar kadar acırsa yandık valla serçe parmağımın acısını günlerce hissediyorum canım serçe parmağım ❤

Ahahaha onlar kadar acırsa yandık valla serçe parmağımın acısını günlerce hissediyorum canım serçe parmağım ❤

Ay gulumsettim sizi ne mutlu bana yakında ben de jinekolojik bir operasyon gecirecegim hem de lokal anestezi ile aklım çıkıyor keşke ben de spinal veya genel anestezi olsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…