Ameliyat korkusu:(

Benimde 2 sezeryan ım var .2. sezeryanyaşla birlikte daha zor geçer düşünüyordum ama ilkine göre hem ameliyat daha rahat geçti hem daha çabuk ayağa kalktım.
Stres yapmayın,sağlıkla kucağınıza alın inşaallah.

2.sezeryan ameliyatımı olucam ama çok korkuyorum..çünkü ilk ameliyatta çok korktum..belden uyusmali sezeryan oldum epidural..ama doktorların yaptığı şeyleri hissettim ...hani kesik acısı falan değilde mesela o nesterin soğukluğunu hafiften hissettim soğuk bir şey sürdü gibi oldu..sonra başladılar cekistirmeye.icimden.sanki canım acıyor gibiydi ya...onlar çektikçe belim havaya kalkıyordu ve ben bunu hissediyordum migdem bulandı kötüyüm diye bağırmaya başladım sakinleştirici verdiler ve yarı baygın gibi oldum ozaman hiç bişey hissetmedim oguzeldi işte ama ne dediğimde bilmiyordum...şimdi ikinci de de aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum Ogün gelsin istemiyorum resmen :KK43: tam bayıltma da zor oluyor diyorlar ayilma falan...
Ben de spinal anestezi ile sezeryan oldum ancak dediklerinizin hiçbirini hissetmedim. Bir doktorumun gülerek başlıyoruz dediğini bir de oğlumun o güzelleri güzeli ağlayışını yüzünü hatırlarım arada ne oldu ne bitti anlamadım bile. Demem o ki korkmayın ilkinde bu şekilde tecribe etmişsiniz ama hepsi aynı değil anlattığım üzere. Belki de her şey yolunda gidecek. İyi düşünün iyi olsun 🙏

Ya bende son zamanlarda normal doğum yapanlara karşı aşırı saygı duyma hâli olmaya başladı. Oğlum sezeryan oldu. Bazen düşünüyorum normal doğum nasıl bişey o doğurma hissi falan. Epidural oldu benimde sarsmalar cekistirmeler hepsini hissettim. Sonrası ağrım çok oldu. Evde de yürürken oturup klakrken çok zorlandım. Normal olsa bu kadar acı çeker mıydım diye düşündüm. Cesaretimi toplasamda ikinciyi normal doğursam diyorum.

Hadi yaa ...of benimgibi aşırı hassas biri dayanamıyor bunlara işte doğum öncesi bişe verseler ya sakinleştirici biseler içsek iseyararmi acaba
Anestezi diye bir film vardı. Siz muhtemelen orada ameliyat olan adam gibi tribe girip “Ohaa resmen kestiklerini hissediyorum, olamazzz!” diye düşündünüz ve bu o an size ürkütücü geldi. Ama şimdi bunun artık herkesin başına gelen standart bir durum olduğunu biliyorsunuz. Daha önce de kötü bir şey olmadığını gördünüz. İkinci sezaryen artık sizin için daha kolay olacaktır. 😬

Böyle şeyleri okuyup birde üstüne ameliyat izi, kanama, pansuman dertlerini okuyunca acayip korkup normal doğum yaptım ben. İnsanlar normal doğumdan korkup sezaryen ister ben tam tersini istedim :KK70:
Asıl sezaryenden korksunlar. Hala sızlıyor ameliyat yeri. 😢

Benim ilki de ikincisi de belden oldu ikincisi daha rahat geçti. Korktuğum gibi olmadı. Bence ilkine takılmayın. Ben de çok korktum ağladım geceleri uykusuz kaldım ama bir ana gelip bitiveriyor. genel anestezi den korkuyordum. İyiki de belden uyusmali olmuşum.
dogum bu kolay olmaz elbet herkes acı cekiyor. sonuca odaklanın 😊

Kürtaj da farketmez onda iyi karar vermişsiniz de bebek doğunca yarım daha iyi ama işte bu hissettiklerim hiç olmasa
O hissettiklerimiz de mecburen olan şeyler ama siz rahatsız oluyorsanız doktorlarınızla görüşün onlar bir hal çaresi bulur inşallah

Ben de ilkinde spinal oldum ve cok korkmustum. Ayni anlattigin seyleri yasadim.2.si mecburi genel anestezi ile oldu. Bence daha rahatti. Bir sorun yasamadim ama bebegimi ilk an gormek isterdim. Ayildigimda bir bebek agliyordu. Beni bekliyormus kuzum. Hemen aldim emzirdim😍

Canım bende iki epidural sezeryan oldum bende ülkende senin yaşadığın herşeyi yaşadım bende bırakın beni diye bağırdım hatta ameliyat sırasında çünkü herşeyi hissediyodum sonra benim tansiyon fırladı nabız 150 oldu bayiltmak zorunda kaldılar ama dikerken ayıldım yine ilki böyle geçince ikinci doğumda kesinlikle epidural olmam dedim ama doktorum ikna etti bi şekilde beni yine epidural oldum ama bu sefer çok rahat geçmişti 2 dk da herşey oldu bitti..İnşallah seninde iyi geçer ikincisi

İkinci ameliyata daha mı kolay geçer acaba
Benim ikinci sezeryanim superdi ilk oldugumda daha ilaci vermeden sacmalamistim Doktor alman ben türkçe kocam nerde die baslamistim zirlamaya 🤣🤣sonra keserlerken sinirden yada soguktan zangir zangir titrerken ben hissedecem diye agliyordum cocugun sesiyle sakinlestim herifler kesip cikarmislar ben fark bile etmedim ama dokunma seklinde hissetim sanki parmagini karnimda gezdiriyorlardi ama ikinci gayet iyiydi

Bende sezeryan dan çok çok korkuyordum öyle ki son ay tansiyonum filan çıkmıştı genel oldum hiç bisey gormedim hissetmedim gayet rahattı.

2.sezeryan ameliyatımı olucam ama çok korkuyorum..çünkü ilk ameliyatta çok korktum..belden uyusmali sezeryan oldum epidural..ama doktorların yaptığı şeyleri hissettim ...hani kesik acısı falan değilde mesela o nesterin soğukluğunu hafiften hissettim soğuk bir şey sürdü gibi oldu..sonra başladılar cekistirmeye.icimden.sanki canım acıyor gibiydi ya...onlar çektikçe belim havaya kalkıyordu ve ben bunu hissediyordum migdem bulandı kötüyüm diye bağırmaya başladım sakinleştirici verdiler ve yarı baygın gibi oldum ozaman hiç bişey hissetmedim oguzeldi işte ama ne dediğimde bilmiyordum...şimdi ikinci de de aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum Ogün gelsin istemiyorum resmen :KK43: tam bayıltma da zor oluyor diyorlar ayilma falan...
Hiçte zor olmuyor bende sezaryen oldum doktorum dediki yarım yapalım sizin ki gibi daha kolay kendine gelirsin diye beni ikna etti çok korkmama rağmen zaten aşırı korkuyordum belden uyuşturdular ve anlattığınız gibi hissettim kestiğini bağırmaya başladım hissediyorum diye nabzım yükselmiş anestezi doktorunu çağırdılar doktor Doğum doktoruma kızdı çok panik bi hasta nasıl olurda yarım amestezi olmaya ikna edersiniz dedi ve hemen bana koldan bi ilaç yaptı ve ben tam bayılmışım hemende kendime geldim banada anlatmışlardı yok uyanınca bağırıyosun çok acıyo falan diye hiçte öyle değil uyandım hayal meyaldi herşey acı değil ama sadece ağırlık hissediyordum yavaş yavaş kendime geldim anlattıkları gibi korkunç olmadı bence en iyisi tam uyumak diğeri gerçekten acı verici bişey

Benimde ilk sezaryanim belden uyuşmalı oldu ama hiç bisey hissetmedim uyuşukluk açılmaya ve yürümeye başlayınca oluyorum galiba dedim ama geçti gelip ve geçeceğini düşünün sadece

Ya bende son zamanlarda normal doğum yapanlara karşı aşırı saygı duyma hâli olmaya başladı. Oğlum sezeryan oldu. Bazen düşünüyorum normal doğum nasıl bişey o doğurma hissi falan. Epidural oldu benimde sarsmalar cekistirmeler hepsini hissettim. Sonrası ağrım çok oldu. Evde de yürürken oturup klakrken çok zorlandım. Normal olsa bu kadar acı çeker mıydım diye düşündüm. Cesaretimi toplasamda ikinciyi normal doğursam diyorum.
Ben normal doğum yaptım, epiduralli.
Biri bana gaz verirse ikinciyi epiduralsiz yaparım diye düşünüyorum.
Sadece dikiş acisi olmuştu biraz.
Bende sezaryenden ecel gibi korkuyorum 😒

Back
X