Ameliyat parasıni borç veren anne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben eğer annemden para almışsam geri veririm, annemde bana geri verir parayı. Borç borçtur. Herkesin bütçesi kendine göre kadının ihtiyacı olabilir hibe etmek zorunda değil bence. Parası yoksa da devlet hastanesinde olacak. Bu kadar beklenti içinde olmak yanlış geliyor bana. Ben kimseye minnet etmem, kimsenin de bana böyle davranmasını istemem. Arkadaşınız boşuna kırılıyor annesine. Kadın sonra zaten istememiş bile parayı. Benim de kızım evli olsa bir zahmet kocası düşünsün bulsun parayı isterim. Arkadaşınız annesine trip atacağına kocasına atsın. Burda sorumluluk eşte.

Ödeyemeceklerini bilerek almışlar işte ki anne de aylar sonra tamam ödemeyin demiş ödenmemiş para yani.
Ben anne haklı demiyorum her ailenin dinamiği farklı.
Belki tasarruf yapsınlar borcu ödemek için demiştir anne nerden bilelim.
Belki kocasını sevmiyor ya da para harcama şeklini.
Sonunda istemiyorum dediğine göre paranın geri geleceğini düşünerek borç dememiştir diye düşünüyorum.
Bilmiyorum karşılıklı bir sıkıntı var gibi geldi bana.
Durum anne ve kızdan ziyade koca gibi geldi hatta.
Hastaneye de götürmemiş refakatçi kalmıştır en azından diye düşünmek istiyorum
Ay hayır götürmedi değil ya yanlış yazdım belki. Özele gitme fikri anneden çıkıyor bunu kasttettim. Tabiki eşi her zaman yanindaydi

Benim bir akrabam vardı.Çocuğu evlenince akrabamın evine geçti akrabam da kira aldı onlardan aynı kiracı geçse alacağı gibi.
Yadırgayanlar da oldu. Eminim gelin veya damat ne laflar etmiş ve eşini doldurmuştur orayı bilemem.
Sonra tayinleri başka yere çıkınca tüm kira paralarını yatırım yazılmış şekilde geri verdi baya ev aldılar o parayla üzerine kredi çekip.
Ben onun için ebeveynlerin ne şekilde düşünüp hareket ettiğini bilemiyorum.
Arkadaşınıza da selam söyleyin👀

Ben de anlamadım bir de hala yanımda diyor be her duygusuna,ailenin her hareketine hakim.
Çay koyma mevzusundan iş nereye geldi
Bana da saçma geldiği için şöyle bir baktım da annesiyle ilgili konu da açmış daha önce. Tıpkı arkadaşının annesi, ayrım yapıyor. 🥹 Annesi bir hastalık konusunda onun yanında olacağına üzmüş falan. Yalan söylemekteki amaç ne onu anlamadım. Zaten anonimiz burada. 🫠

Niye arkadaşımın annesi diye konu açıyorsunuz?
Sizin anneniz olduğu gayet açık.
Zaten annenizle ilgili konulariniz da var bunu kendi üzerinizden açmak neden zor geldi?

Anne kızını doktora götürüyor, ameliyat ettiriyor. Parayı da daha sonra geri almıyor. Bu kızın kocası nerde mesela bu durumların neresinde? Sonra kız anneye tripleniyor kocaya laf yok. Bu konu benim çok garibime gitti. Ben aynı durumu yaşasam eşime sinirlenirdim beni bir ameliyat ettiremiyor, para bulamadı diye. Anne kızının kocasından rahatsız oluyor olabilir mi ondan parayı geri istemiştir belki ?

Bana da saçma geldiği için şöyle bir baktım da annesiyle ilgili konu da açmış daha önce. Tıpkı arkadaşının annesi, ayrım yapıyor. 🥹 Annesi bir hastalık konusunda onun yanında olacağına üzmüş falan. Yalan söylemekteki amaç ne onu anlamadım. Zaten anonimiz burada. 🫠
Annesine mi okutacak acaba bir arkadaşım konu açmıştı bak ne cevaplar gelmiş oku diye.
Mantıksız bir çıkarım olsa da diğer çıkarımlarım yanında en mantıklısı bu🤦‍♀️
Ben anne gelinine ne yapmış onu merak ettim en çok geline baya kurulmuş çünkü.

Niye kabul etmesin ama kız da aileye çok emek vermiş ve onlara yapılan bana neden yapılmıyor diye üzülüyor

Böyle düşünürsen sürekli üzülüp kafayı yersin.
Herkes bir değil.
Sen emek verdin karşıdaki vermedi diye sürekli takıp düşünürsen olmaz işte.
Sen bir yaptın baktın karşıdaki nankör uzak duracaksın.
Devamlı emek vermek büyütmek kendi tercihin.
Sonuçta gün sonunda para emek zaman o kişinin bunları kime neye harcadığı kendi tercihi.

Anne kızını doktora götürüyor, ameliyat ettiriyor. Parayı da daha sonra geri almıyor. Bu kızın kocası nerde mesela bu durumların neresinde? Sonra kız anneye tripleniyor kocaya laf yok. Bu konu benim çok garibime gitti. Ben aynı durumu yaşasam eşime sinirlenirdim beni bir ameliyat ettiremiyor, para bulamadı diye. Anne kızının kocasından rahatsız oluyor olabilir mi ondan parayı geri istemiştir belki ?
Yok annesi götürmemiş sonra öylesine dedim onu özele gidin demiş ve parasını vermiş de eşi götürmüş dedi.
Sanki öyle dedi yani benim de aklım karıştı ama eş nerde tam olarak ben de anlamadım

Yok annesi götürmemiş sonra öylesine dedim onu özele gidin demiş ve parasını vermiş de eşi götürmüş dedi.
Sanki öyle dedi yani benim de aklım karıştı ama eş nerde tam olarak ben de anlamadım
Değil mi konu hep anneyle iligi ama eş yok sanki herşeyle anne ilgilenmiş gibi anladım bende. Ben bu tarz bir olay yaşasam eşime gıcık olurum annem aklıma bile gelmez. Konu bana değişik geldi bende anlamadım.

Değil mi konu hep anneyle iligi ama eş yok sanki herşeyle anne ilgilenmiş gibi anladım bende. Ben bu tarz bir olay yaşasam eşime gıcık olurum annem aklıma bile gelmez. Konu bana değişik geldi bende anlamadım.
Benimde kafam karıştı demekki yalan söylemiyormuşum burda kendinden bahsediyorsun diyenler oldu kendimden bahsetsem konu bu kadar karışmazdi ne duyduyssm onu yazıyorum

Kızlar arkadaşım sormamı istedi. Arkadaşım evliydi ameliyat olması gerekiyordu bu ameliyat kolay bire ameliyatti ama doktor ona demiştiki ameliyat sırasında bakicaz bu ameliyat yeterli olmazsa başka sıkıntılar da varsa ikinci ameliyat gerekli olabilir ( gerekli olursa ciddi ve daha maliyetli daha riskli bir ameliyat) demişti. Arkadaşım bunun stresindeydi üzülüyor korkuyodu ama maddi durumu da yoktu. Annesinin çok şükür maddi durumu var ve kıza ameliyat parasıni vermişti ve defalarca borç olarak verdiğini söylemişti. Aylar sonra tamam verme dedi ama sizce bir anne çocuğu o durumdayken para derdine düşer mi ?
Annenin durumu iyi olduğu halde bunu yapıyorsa normal değil, Annelik böyle bişey değil millet böbreğini veriyor evladı için...

Benimde kafam karıştı demekki yalan söylemiyormuşum burda kendinden bahsediyorsun diyenler oldu kendimden bahsetsem konu bu kadar karışmazdi ne duyduyssm onu yazıyorum
Yoo tam tersi aslında önce annesiyle gitti diyen sonra yok öyle değildi diyen.
Ya da eşi de borcu öderim dedi ödeyemeyeceğini düşünse de o an öyle dedi diyen sizsiniz.
Hani hiç bilmiyorum orayı eşi ne dedi demediniz, eşi gitti mi hastaneye bilmiyorum demediniz, eşi yanında ameliyat sürecinde kaldı mı bilmiyorum demediniz.
Deseniz garip olurdu zaten ailesinin hakkında bu kadar bilgiye sahip olup kardeşlerine gelinine kadar eşini bilmiyorum deseniz garip olurdu.
Geçmiş olsun size bir ameliyat ile atlatmışsınız neyse ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X