Gecmis olsun benim de 1. Haftam ameliyatimda. Doktorum ameliyat oldugum gunden itibaren iki gun boyunca buz koymam gerektigini soylemisti aksama kadar araliklarla 2 saatte 10 dk ya da saatte 5 dk seklinde cok cok az tek gozumde morluk olustu hafif derecede sen cok az koymussun etki etmez deme bence araliklarla buz koymaya devam et 3 gune kadar ben oyle yapmistim morluklarin da sisliklerin de daha cabuk inecektir ve yuksek yatmaya ozen goster biraz zor oluyor ama . Umarim bir an once gecer morluklarin endiselenme herkeste az cok ooluyor o morluklar kafana takma hic.Kızlar merhaba dün ameliyat oldum iki saat buz tuttuk sonrasında morluklar oluştu sadece gözlerimin etrafında şu anda da gözlerimin etrafı sadece mor ve sis buz koymalı miyim ? Arnica krem sürüyorum günde 3 defa buz etki etmez sadece ilk iki saat önemli dedi hemşireler ama bilemedim cildim de çok hassas acaba o yüzden mi bu kadar morardı yardım eder misiniz lütfen
Gecmis olsun benim de 1. Haftam ameliyatimda. Doktorum ameliyat oldugum gunden itibaren iki gun boyunca buz koymam gerektigini soylemisti aksama kadar araliklarla 2 saatte 10 dk ya da saatte 5 dk seklinde cok cok az tek gozumde morluk olustu hafif derecede sen cok az koymussun etki etmez deme bence araliklarla buz koymaya devam et 3 gune kadar ben oyle yapmistim morluklarin da sisliklerin de daha cabuk inecektir ve yuksek yatmaya ozen goster biraz zor oluyor ama . Umarim bir an once gecer morluklarin endiselenme herkeste az cok ooluyor o morluklar kafana takma hic.
Evet evet o beni de cok tedirgin etmisti surekli akinca silme ihtiyaci duyuyordum. Dudak ustune akan yerleri peceteyle sil aktigini hissettiginde ben cok korktugumdan dolayi burnuna degdiremiyordum bile peceteyi. Doktorun sprey verdiyse kullan ama tamponlarin alinmadan nasil sikicaksin o soreyi onu anlayamadim. Banaa da vermisti ama ben tamponlar alindiktan sonra kullanmaya baslamistim.Cok teşekkür ederim tamam devam edicem o zaman peki şey soracaktım kanamadan sonra sarı su gibi akinti oluyor o geçiyor mu burun spreyi verdi doktor yarın kullan dedi ama daha dün oldum ameliyat sorun olmaz mı ki
Sorma gercekten de oyle ameliyata girmeden once kolayca gecicek sanmistim her sey ameliyat sonrasi basladi senin cok erken cikmis tamponlar ne guzel o zaman spreyi kullanmaya basla doktorunun dedigi gibi. Burnunu acicaktir rahat nefes alman iciin. Alcin ne zaman cikicakTamponlar çıktı bu sabah sadece bir gün tutuyormuş tamponları tahminimden daha zor bir sürecmiş bu ameliyat
Sorma gercekten de oyle ameliyata girmeden once kolayca gecicek sanmistim her sey ameliyat sonrasi basladi senin cok erken cikmis tamponlar ne guzel o zaman spreyi kullanmaya basla doktorunun dedigi gibi. Burnunu acicaktir rahat nefes alman iciin. Alcin ne zaman cikicak
Ayneen oyle anesteziden korkarken sonrasi daha zor oldu. Tampon cikarken de biraz sizi hissettim bende sifir aci diyemem.. Benkm de burnum asiri tikali 8. Gunum bugun surekli tikaniyor icini temizleyemiyorum zaten kurumus kan var hep nasil temizlencek hicbir fikrim yok. Bogazimda baloncuk degil de ilk ciktigimda ameliyattan bogazim tahris olmus o borudan iki gun agridi agri kesicinin etkisi gectiginde hissettiriyordu kendini sen de pztden sonra toparlamaya baslicaksin biraz dayan az kaldii
İnsalah ya umarim. Daha cok cok yeni ikimizin de zaten. Antibiyotigi kullan mitlaka bende agzimi acamiyordum 1 hafta boyunca sulu gida yedim hic doymuyordum kotu gunlerdi ama hizli gecti. Alci ciktiktan sonra agzini daha kolay acmaya baskiyorsun yavas yavas cignemeye baslarsin. Ya anlamadimki anlik olarak sprey sikiyorum ama o kadar yapismiski nasil temizlenicek bilmiyorum gerci benim de daha 2. Gunum spreydi 1 ay kullanicaksin dedi doktor heralde ise yararr
Yook dikisler alinirken yine ince sizi cok gecici bissy bende anlamadim zTen tamponlar alinirken aldi birkac tane galiba ama suan hala var gozukuyor burnumun kesildigi yerde onlar dusucek mi o konuda hicbir fikrim yook malesef. Carsamba bantlarim alinicak o zaman gittiggimde sorucam doktora. Sen de sor ne zaman alicak ya da alicak mi kendi mi eriyecekAa yarar yarar sabır bu ameliyatta en önemlisi sabır sanırım ya insanı gerçekten çok yoruyor sıkıyor en çok sabır gerekiyor dikiş alırken aciyor mu benim daha o da var sanırım hoş çok çok ince ipleri alınacak heralde tam bilmiyorum ama
Ameliyattan korkma ben cok stresliydim hatta saglik acisindan neses problemimle beraber olmasa vazgecicem diyodum hastaneye giderken nedense kafamda cok buyutmustum olayi ama ameliyata rahatca hazirladilar beni bi sikinti yasamadim her sey anesteziye kadar sonrasi zaten olup bitiyor kalktiginda agri kesicilerle ilk gunu cok rahat atlatiyosun ben kendime geldikten ve narkozu attiktan sonra konusup gezmeye haslamistim ayaklanmistim hastanede hemen asil sorun eve geldikten sonraki gunler 2. Gun ve 3. Gun agir geciyor biraz 4ten sonra rahatlamaya baskiyorsun benim de 8. Gunum bugun bitti. 1 haftalik sikintili surec aci yemek yeme uyuma yonunden en sikintilisi sonra yavas yavas azaliyor sikayetlerin meraklanma bence azcik sik disini. Ya bu ameliyatin en zor kismi bence burnunun nasil oldugunu beklemek yani sonucu hemen goremiyorsun aslinda goruyorsun ama burnun sis cikiyor alcidan ben her seye kendimi hazirladim saniyodum ister istemez moral dusuklugu yasiyosun herkes daha cok yeni duzelcek suratin bile sis diyor moralimi yuksek tutmaya calisiyorum. Sen de kendin istediysen korkma bence soyle dusun dsha kotu bi burunla karsilasman olasi degil en iyiyi dusun moralini yuksek tut. Bende aynisini demistim doktora dogal dursun ne cok belli olsun ne hic yapilmamis gibi ciksin yandan cok guzel duruyor benim de alci ciktiktan sonra ama yine de sis bir burnum var suan yavas yavas inecegine inanyorum sen sikma kendini ve ameliyata cok rahat girmeeye calis doktorum bana oyle demisti insan kendini kasiyor tabi ister istemez. Umarim cok guzel gecer ameliyatinArkadaşlar benimde ameliyatıma bir gün kaldı çok panik durumdayım çünkü burnum aşırı rahatsız edici değil etrafımdaki herkes ne gerek var dedi ailem istemedi erkek arkadaşım istemedi ben takıntı haline getirdim ve herkes ben istiyorum diye kabul etti ben şuan çok korkuyorum çok büyük bir değişim olmasını istemiyorum hiç değişmemiş gibi olmasınıda istemiyorum sürecin zor olduğundan bahsediyorsunuz kafam çok karışık...
Arkadaşlar benimde ameliyatıma bir gün kaldı çok panik durumdayım çünkü burnum aşırı rahatsız edici değil etrafımdaki herkes ne gerek var dedi ailem istemedi erkek arkadaşım istemedi ben takıntı haline getirdim ve herkes ben istiyorum diye kabul etti ben şuan çok korkuyorum çok büyük bir değişim olmasını istemiyorum hiç değişmemiş gibi olmasınıda istemiyorum sürecin zor olduğundan bahsediyorsunuz kafam çok karışık...
Benım doktorum ılk 24 saatten sonra buz ters etki yapıp siskinligi arttırdıgını soyledi
Yook dikisler alinirken yine ince sizi cok gecici bissy bende anlamadim zTen tamponlar alinirken aldi birkac tane galiba ama suan hala var gozukuyor burnumun kesildigi yerde onlar dusucek mi o konuda hicbir fikrim yook malesef. Carsamba bantlarim alinicak o zaman gittiggimde sorucam doktora. Sen de sor ne zaman alicak ya da alicak mi kendi mi eriyecek
Spreyi kullaan korkmaaa oksuruk neden oldu acaba yan etkileri belki de ameliyatin hahahah neye inancagimi sasirdigim icin. Valla bende bezdim psikolojik olarak yolruldum artik fazlaca moraim bozuluyor evde durdukca. Ayni senin gibi dusunuyorum sag deligimin full tikanikmis kucuklukten beri bu sorun vardi buyumeyi bekledim olmak icin sey dedim kendime ameliyat sonrasi cekilcek cilesi yokmus gercekten kolay kolay dediler burnumun seklini okadar da takmiyormusum kafaya ki bu kadar zorlandim falan oldum hani en zor kisim okadar olduk en guzeli oldu mu acaba diye bekleme kismi beni asiri yordu bu surec bilmiyorumBen hala spreyi kullanmaya korkuyorum içi henüz çok yeni tahriş falan olur mu diye bi de öksürük başladı bende bugün ya bezdim yeterr diye bağıracam ama malum bagiramiyorum daboğazım baya kuruyor geceleri ondan oldu sanırım
Yaa o konuda korkmayin buzun ters etki ettigi nerde gorulmus ayrica 24 saat cok kisa benim doktorum 48 saat demisti daha onceden olan bir arkadasim da bana deidki sen bakma koymaya devam et sisligini buz alicak dedi oyuzden bende 3 gun yapip birsktim 1. Gunden sonra etkisi olmaz diye bir sey yok bence oyle dusunmeyin o sislikler de olcagi varsa oluyo ama benim yuzumun sisligi buzlar sayesinde minimuma inmistim oyle soyluyimYaa gerçekten mi bilmiyorum ama benim göz altlarım baya baya balon gibi şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?