Ameliyatım ve iyileşme süreci

Limonlu kek

happy0neday.blogspot
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
102
34
23
Herkese merhaba,
Yeni üyeliğimin ardından konuyu açma zamanı gelmişti.
9 aralıkta ameliyat oldum.
Ameliyattan çıktığımda bütün gün bütün gece sürekli uyudum uyandım ve hiç ağrım olmadı. Saat gece 22.00 'da ağrım başladı ve bir saat müthiş ağrı çektikten sonra saatim gelince yani saat 23:00 'da ağrı kesicim yapıldı. Ağrı kesildi ama burnumda zonklamalar devam etti...
O saatten sabaha kadar da yine sürekli uyudum uyandım tam bir uyku haline bir türlü geçemedim ki bu bir hafta devem etti...

Morluklara gelicek olursak ameliyattan çıktığımda gözlerimin küçük bi kenarında kızarıklık gibi bir şeyler vardı dedim bu kadarla atlattım morarmadım.Ama öyle olmadı tabiki.. Saaatler ilerledikçe morarıklık artmaya başladı Gece yarısından sonra iyice morardım bildiğiniz patlıcan moru gibi bir renk gözlerimin üstünüde altınıda kapladı bildiğiniz panda gibi oldum. Gece yarısından sonra şişlikler ortaya çıktı... Sabah olduğundan ise şişlikten bi gözüm çizgi haline geldi ve kapanıcak gibi oldu .. Ağzımı da oynatamıyordum doğal olarak yemekte yiyemiyordum su çorba ve meyve suyunu pipetle içiyordum.
2. günü morluklarda şişliklerde en üst seviyeye geldi. Resmen kendimden korktum...
Morluklar gün geçtikçe sararmaya başlarken şişlikler tüm yüzüme yayıldı yüzüm yanlara genişledi ve aşağı doğru sarktı..Biri görse kesinlikle tanıyamazdı ki yüzüm benim yüzüm değildi sanki..

Hiç geçmeyecek sandım. Ama şişliklerde morluklarda geçti.Morluklardan sarı sarı biraz kaldı tabi ki...

Ayın 15'inde gittim burnumun üstünde ki o plastik şeyi, tamponları ve dikişleri aldırdım.Bugün 9. gün.
Albüme foto ekleyeceğim birazdan. Fotoyu bugün çektim.Bantlar var henüz şişmesini engellemek için konuldu.Yorumlarınızı bekliyorum kızlar.
Ayrıca sormak istediğiniz bir şey varsa çekinmeden sorabilirsiniz :)

Merhaba,

Geçmiş olsun. Şu an burnun gerçekten çok güzel gözüküyor gerçi önceki hali de çok büyük değil.
Doğallığını korumuş gibi doktorun.
Umarım sonrasında da hiç bir sıkıntı çekmez ve burnundan memnun kalırsın.
Gerçekten çok beğendim. :))

Geçmiş olsun tekrar.

Benim şişliklerim yüzümde 6. günü çok az belli oluyordu sanki hafiften dişim şişmiş gibi.
7. güne hiç hir şey kalmadı canım.
Sende durum nedir?

Benim şişliklerim yüzümde 6. günü çok az belli oluyordu sanki hafiften dişim şişmiş gibi.
7. güne hiç hir şey kalmadı canım.
Sende durum nedir?
Ben pazartesi oldum biliyosun şu an morluğum yok göz altlarımdan başlayıp yüzüme dağılan bi şişlik var dudaklarım bile dolgun şu an umarım benimde 6.-8. Gün iner. Buzları kaç gün koydun ben hala devam ediyorum saat başı doktor 48 saat sonra bırak demişti gerçi?

Geçmiş olsun canım:) Doktor buz istersen koyabilirsin ama bana sorarsan pek faydası olmaz dedi. O yzden bırak kendi halinde morluklar ve şişlikler insin dedi. O yüzden bende meraktan eve gelince buz koymayı denedim ama bikaç kere yüzüme değdirip çektim çok verdiği his hoşuma gitmedi :)
Buz uygulaması yapmadım yani :) Ama sürekli yeşil çay içtim günde 3 fincan bazen de 4 fincan.Birde maydonoz suyu içtim onlarında etkisi oldu mu bilmiyorum ama doktor zaten 8-9 günde hiçbir şeyin kalmayacak endişelenme demişti.
Ama insanoğlu işte kendimizi öyle görünce hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor dimi :)
Şimdi aynaya bakınca diyorum ki ah ah bu yüz mü o hale gelmişti yoksa rüya mı gördüm :)

Evet canım ya çok sevindim adına ay hadi inşallah ben buzdan umudu kesmedim buza devam yeşil çaya da başlıyım :)

Arkadaşlar selam. Çok gemiş olsun. Umarım istediğiniz gibi bir burna sahip olursunuz. Ben de ocak ayında olacağım ameliyat. Doktora sormayı unuttum. Banyo olayı nasıl hallediliyor ? Alçı, bandaj cıkana kadar yıkanmayacak mıyız ?

Merhaba teşekkür ederim.
Doktorun bana söylediği duş alabilirsin ama kuaförlerdeki gibi başını geriye verip saçlarını yıkamalı ve alçını ıslatmamalısın dedi.
Alçım çıktıktan sonra bant konuldu ve o zaman artık ıslanmasında sorun yok dilediğin gibi rahatça duş alabilirsin dedi.

Burnumdaki bantları yarın çıkaracağım.Doktor istersen bana gel ben çıkarayım istersen sen çıkar sorun olmaz ama burnunda en az 3 gün kalmalı dedi.
Yarın çıkarmayı düşünüyorum.Yüzümü yıkamaktan ve duş almaktan biraz gevşediler ama burnumda bi uyuşma bi karıncalaşma var neden acaba :S
Ameliyat olan arkadaşlar sizdede böyle oldu mu ?

Bilgilendirme için çok teşekkürler. Her geçen gün stresim artıyor , umarım her şey yolunda gider. Tekrar geçmiş olsun.

Kızlar bantlarımı açtım :) Burnumun üstünü temizlemek biraz zor oldu :)fotoğraf ekleyeceğim birazdan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…