Amerika'da Hamilelik

ben de su rezene isini sorayim bari: rezene nasil bir sey, nesini kaynatiyorsun? annemlere gelirken rezene getirin dedim, tohumunu mu tozunu mu dedi. ay ne bileyim dedim. bir tarif etsene, rezene cayi neresinden yapiliyor. rezene cayini sut artsin diye kadinlar iciyor diye biliyorum, bebege de mi iciriliyor?

yazik berfin bebise ya, annesine de. bebek agladiginda ne yapsan da susturamayinca anneler ne bicim perisan olur yazik dertlerini de anlatamiyor yavrucaklar. en korktugum seylerden biri de bu, surekli aglayan ve ne yapsan susmayan bebek. canan'cim, kolikli/gazli bebekler icin 5s yontemi var dr. karp'in onu bir deneseniz? the happiest baby on the block diye web sayfasi/kitabi/dvd'si var. ben dvdsini ismarlayip gorsel olarak bir gormek istiyorum, amazon yorumlarina bakarsan insanlar cok memnun. nuray da soylemis, fon makinesi olayi mesela. bebekler anne karnindaki ortami ariyorlar dogunca, orasi da gurultulu bayagi, "white noise" makineleri satiyorlar sirf bebekler icin. olmadi elektrik supurgesi, fon makinesi. bir deneyin bakalim sakinlesecek mi.

Evet ben de crazyim :)) henuz doktora gitmedim. 8 haftalik olunca gidecegiz.arastirma asamasindayiz. Crazymom bu cevreden bir doktor onerir mi acabaaa???

Kizlarr hamilelikte beslenme olayini nasil yapiyorsunuz.. ornegin ben asiri turk kahvesi bagimlisiyim. Bebege bir zarari dokunur mu.gerci bulantilardan dolayi birkac gundur icemiyorum da.yine de bir fikirlerinize danisayim dedim. Sevgiler..

Kizlarr hamilelikte beslenme olayini nasil yapiyorsunuz.. ornegin ben asiri turk kahvesi bagimlisiyim. Bebege bir zarari dokunur mu.gerci bulantilardan dolayi birkac gundur icemiyorum da.yine de bir fikirlerinize danisayim dedim. Sevgiler..

Sen crazymom'a ozel mesaj at en iyisi, belki hizlica girip cikiyordur, topicteki mesajlari dikkatli okuyamiyordur.

Beslenme olayinda birkac puf noktasi var: mesela folik asit -simdiden icinde yeterli folik asit bulunduran bir prenatal vitamine basla, prenatal vitamin olmasa da sade folik asit hapi basla bu onemli. ikincisi -bulantilarin oldugu icin cok yiyemiyorsundur zaten ama sakin "artik iki kisi icin yemem lazim" diye dusunme, normal duzenli ve dengeli beslen, ekstra 100-200 kaloriye mi ne ihtiyacin olacak, o da bir muz falan zaten! bol protein al (sut urunleri, baklagil, et) ki bebisinin yapitaslari saglam olsun. ucuncusu -bulantilar yuzunden bir sey yiyesin gelmeyebilir, mideni bulandiran/igrendiren seyleri yemeye zorlama kendini ama tolere edebildigin muadillerini ye (sut icemiyorsan yogurt peynir gibi). bol bol su ic, bir siseyi doldur yaninda dursun, durup durup ic. hem idrar yollari icin hem bebegin amniyotik sivisi icin onemli. bu gruptan bunu benim soylemem ironik olacak ama dengeli kilo almaya calis, cok kilo alirsan dogum zor olabilir. diyet yap demiyorum, baklava borek yerine salata, kofte, cacik ye diyorum :)

kafein icin gunde 200mg'a kadar ok diyorlar ama hic almasan daha iyi. ben tam bir caykoliktim gunde ictigim cayin miktari belli degildi onceden, ilk trimesterda hic cay icmedim. nasil soguduysam, canim da istemedi, cok sastim bu ise. birkac ay sonra biraz cay icer oldum, o da canim isterse 1 bardak cok acik cay. turk kahvesi bagimlisiyim falan diye dusunme, insan oyle bir soguyuveriyor ki. icmemeye calis ama canin cok isterse de ic azicik, cok kasmak da iyi degil. ayni seyi sigara ve alkol icin soyleyemem tabii, onlar tamamen no-no.

ben kahvaltida cay iciyorum hep. 2 bardak en fazla ve acik.. icmesem mi acaba artik.
bence de miden bulaniyosa hic zorlama, ben daha yeni sut icmeye basladim.

bu arada bugun seker icin kan verdim, koko marlin siz verdiniz mi? sonucu bikac gune alicam.

Cok guzel soylemissin koko ... ama birde bunlari uygulamak varr.. sigara aliskanligim yok cok sukur.kahveyi de kaldirmiyor midem.onda da bu problem yok icmesem de olur.ama su sut isi biraz keyfimi kaciracak.kokusuna bile dayanamiyorumm..ama sonucta hersey bebek icin.katlanacagizz.benim esim masallah pek bogazina duskun.homili girtlak hamburger yiyor.bende ona uyuyorum tabii.kilo apcam diye odum kopuyor ama yemeden de geri kalmiyorum..ah bu bogaz derdim :)))

rezene tohumunu aliyosun toz degil. burdada var ''fennel seed'' diye geciyor adi...bir bardak kaynamis suya 1 cay kasigi rezene atiyosun. 15 dk demlemesini bekliyosun hemde bu arada soguyor . oyle veriyosun cocuga. zaten hepsini icemiyo bebis geri kalanini da ben iciyorum :)))

Kizlar selam,

Bugunku ultrason iyi gecti.. Bugun itibari ile 18+2 yim fakat bebek hala 1 hafta geriden geliyor bu sebeple hala detayli ultrason icin kucuk fakat high-risk doktoru ultrason icin cok olumlu konustu.. Bebegin spine'i ile ilgili bir problem yok dedi fakat organlar henuz cok kucuk oldugundan cok cok detayli olarak herseyi goremiyorlar.. Yuzde 90 bebek saglikli ve hicbir problem yok ama yuzde 100'unu sana bir sonraki ultrasonda soyleyecegim dedi..

29 Ekim'e randevu verildi, yeniden ultrason cekilecek.. Cinsiyeti ogrenemedik cunku benim anterior placentam var yani bebekle gobegim arasinda duruyor placenta o yuzden bu hem organlarin cok detayli gorulmesini hemde cinsiyetin cok net gorulmesini engellliyor bu asamada.. ee birde bebek kucuk zaten o yuzden benim cinsiyet ogrenme hayallerim bir sonraki randevuya kaldi..:) ama bebek cok hareketliydi bugun ultrasonda o yuzden cok mutluyuz..

Simdilik biraz daha rahatladik.. 29'una kadar nasil beklicez bakalim.. :)

super cok sevindim, hadi gozunuz aydin. iyidir bebis annesi. benim de ilk aylarda idrarda bakteri, placenta previa derken cok sikintili gecti. sonra atlattik cok sukur. senin de oyle olucak ins.

İnşallah sonuçlar güzel çıkar.Benim haftaya perşembe şeker testim.Tadına doyulmaz içeceğim buzdolabında perşembe gelse de bir an önce içsem diyorum:))) Bu aralar da ağzım kuruyor sürekli, umarım şeker olayını hepimiz sağlıkla atlatırız. Havalar çok soğudu!Dikkat edin,ben biraz üşüttüm gibi..Gündüz işe çıkıyorum gece dönüşte hava buz oluyor resmen,tam hastalık havası,bugünü de atlatırsam yarın tatil bol bol dinlenmem gerek.Sizler de iyi bakın kendinize:)

Çok şükür, inşallah 29 ekimde herşeyiyle görürsün bebişini:)) çok sevindim.Sağlıklı olsunda 1 hafta geriden gelmesi önemli değil o kuzu kapatır arayı,baksana ultrasonda çok hareketliymiş:)) benimki ultrasona girince inat yapıyor,doktorları çıldırtıyor:)) doktordan çıkınca kıpır kıpır! şimdiden diyorum bizimkiler oğlak olacak anan gibi inatçı olma kızım diye:))
Cinsiyeti de öğrenince heyecan başka olacak,merakla haberlerini bekliyorum

gecmis olsun marlincim, uyanir uyanmaz uzerine biseyler giy. hamileyken daha cabuk yakalaniyoruz. ben de 2 haftada bir nezle oluyorum. portakal, mandalina var piyasada ama tadi acaip. yine de c vitamini diye yiyoruz :)

ins. sorunsuz atlatiriz su testi de dedigin gibi.

silgi, bizim seker yuklemesini sormussun, gormemis miyim ne. benim 26 ekimde randevum var, o zaman yapilacak test. marlin gibi bana da onceden verdiler "gazoz"u, evde icip 1 saat icinde kan verecegim, sonra da muayeneme gidecegim. aslinda 1 hafta oncesinde yapilabilirmis ama madem 26sinda muayenen var o zaman icip kan ver dediler.

Senin de daha varmis teste koko.
Kizlar biraz once karnima sanci girdi, regl oncesi gibi. 5 dakika falan surdu. Yataga uzandim durdu ama cok korktum. Size de oluyor mu ve daha erken degil mi bu sancilar icin? Erken gelir diye cok korkuyorum

Senin de daha varmis teste koko.
Kizlar biraz once karnima sanci girdi, regl oncesi gibi. 5 dakika falan surdu. Yataga uzandim durdu ama cok korktum. Size de oluyor mu ve daha erken degil mi bu sancilar icin? Erken gelir diye cok korkuyorum

Braxton hicks contraction denen yalanci sancilardan olabilir. Bunlar normalmis, gerceginden ayirmak da soyle oluyormus: gercek sancilar gelince duzenli ve giderek artan bir siddette oluyormus, oncesinde nisan su falan geliyor tabii. bu yalancilarda yatip uzaninca, dinlenince, pozisyon degistirince geciyormus. doktoruna sor bir yine, belki rahim agzi acikligina falan bakarlar, sanmiyorum erken gelme durumu olacagini. bu braxton hicks'i bir arastir, bak bakalim senin yasadiginla uyusuyor mu.

Ben bu tur bir sanciyi yasamadim ama dun gece cok cok korkunc bir ruya gordum bununla ilgili. Ruyamda regl sancisi gibi sanci cekiyorum, ama nasil olur ben hamileyim diyorum, sonra bakiyorum hafif kanamam baslamis, erken doguma mi giriyorum yoksa diye panik oluyorum. bizim labor and delivery'e telefon acmam lazim diyorum ama once numarayi bulamiyorum, bulunca bir turlu ceviremiyorum, abim gelip "ya bu normal bosuna arama hastaneye gitmene gerek yok" diyor, ben nasil olmaz arayacagim diye israr edince telefonun fisini cekiyor falan. boyle sacma sapan bir ruyaydi. gece uykumda senin gibi bir yalanci sanci ya da gaz sancisi cekmis olabilirim.

benim bu gibi ihtimaller sozkonusu oldugunda kendimi sakinlestirme seklim su: simdi dogsa bile yasar artik, o kadar ilerledik cok sukur. sabah gazetede gordum, turkiye'de bir kadinin 5izleri olmus, 27 haftada dogmuslar, hepsi de hayattaymis, uzun sure hastanede kalmislar tabii. hastaneden cikmislar dun.

merhaba herkese. ben de amerika'dayım. alin adında bir kızım var.

mambaa merhaba hosgeldin.. sen buyutmussun masallah.. kac yildir burdasin biraz tanit kendini olur mu?
gercekten tecubeli annelere ihtiyacimiz var helede Amerikada..

silgicim sanci demissin.. canim sanci okadar hafif bisi olmuyor. gelince anlarsin. ben haftalarim yaklastikca hem su yada nisan bekledim. ama 38+4 de bir pazar sabahi bi sanci geldiki sormayin agladim o derece.. ama 5 dk sonra gitti. sonra aynisi 2 saat sonra bi daha geldi yine gitti. ama cok acitiyor..ben zaten sanciyla hastaneye gittim suyum patlamadigi icin doktorum patlatti.. regl sancilari daha hafif tabii yani korkma canim dogum baslamaz.. daha cok haftaniz var..

ben de cok regl oldugumu gordum ruyamda, korkuyoruz galiba kanamadan. soyle 34'lere gelsek rahatliycam. evet yalanci sanci diye bisey varmis ama cok mu erken acaba onun icin diye panik oldum, ilk kez oldu bir de. kendimi yataga attim hemen. baska da olmadi.

5 tane nasil tasimis, nasil dogurmus ve nasil bakar o kadin. Allah yardimcisi olsun. 26'dan sonra sans varmis, umarim zamaninda gelirler.

ins su an olmaz dedigin gibi, tv de baby story'de izliyorum arada dogum sancisi ceken kadinlari. kotu gozukuyolar o sanci gelince. neyse ki epidural diye birsey var. gerci bakalim normal mi olur belli degil.

bu arada koko benim bebis de senin bebegi son gordugun pozisyondaydi. basi yukaridaymis hatta, 36'ya kadar donebilir dedi doktor.

Ben bu topigi cok gec farkettim.houston texastayim 3 oglum var 4 yasinda ikizlerim 2 yasina 29 ekimde girecek bir oglum daha var.her iki dogumumda sezeryan oldu.texas woman hastahanesinde dogum yaptim.doktorum amerikali bir bayandi.memnun kaldim cok.ancak artik turk bir doktora gidiyorum arkadasimin esi diye ikinci gebeligimde cekindigim icin gitmedigim sevgili doktor abimiz artik yillik kontrollerinde ziyarete gidiyoruz.tekrar bebk sahibi olmayi dsunmuyorum.
Spral taktirdim cok memnun kaldim tavsiye ediyorum herkese.

Valla benimki dondu gibime geliyor. birkac gunden beri tekmeleri gobek deligimin hizasinda (ama hep sag tarafta) hissediyorum. Tabii ebe yoklayinca ya da ultrason yaparsa kesin belli olur ama daha onceden tekmeleri hep karnimin altinda hissederdim. Endiselenmistim niye donmuyor diye ama hep doner o bir ara turu seyler okudum, rahatladim. benimki de belki geri breech'e doner sonra yine basasagi doner, daha iceride neler olacak neler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…