Amerika'da Hamilelik

Sen de hosgeldin ruzgarim, ne guzel yeni yeni anneler anne adaylari katiliyor aramiza. houston'da birisi daha vardi, aramiza yeni katilan hamile arkadaslardan, ay kimdi? 1-2 sayfa oncesine bakarsan bulursun, yeni dondu bu houston muhabbeti. ayni sehirdeymissiniz, bulusun kaynasin :)

hatirladim, yawrukush nicki arkadasin :)

Son düzenleme:

esracimm ben yazdiklarinizi okuyorum ama herseye cvp yazamiyorum.kac gundue aklimdasin ins esin ile ilgili cikan purzler duzelir.Allahin izniyle ben sorun cikcagini zannetmiyorum. bizleride haberdar et. laraya da iyi bak lutfen...

kokocum silginin dedigi gibi 36. kadar donebiliyormus. ben dondugunu hickiriklarindan hissettim. kafasi asagi olunca pitpit diye orda atiyordu. :))) bide ben 30. haftamda kontrol vardi dedi dr bu daha donmemis bana taktikler vermisti. el feneri falan tuttum karnima gece karanliginda, muzik dinlettim ise yaradi cok sukur

Ruzgarim hosgeldin.. ne guzel Allah bagislasin benimde yeni bbir oglum var. doktorum Turktu cok memnun kaldim bende.
evet yawrukusta sizin ordan konusursaniz ne guzel olur. keske Chicago'dan dan biri ciksa :))))
doktorum spiral banada yapalim dedi ama ben istemedim daha ilk cocugumuz diye. belki ilerde bende yaparim

canancim sen nasilsin? bebegin gaz sorunu nasil oldu? sen nasil dogum yapmistin musait oldugundada anlat canim olur mu:))) birde bebis resmi istiyoruz

Esracim yoklugun farkediliyor ins iyisinizdir. hayirli haberler ver bize

Son düzenleme:
merhaba herkese. ben de amerika'dayım. alin adında bir kızım var.

Merhaba Mambaa! aramıza hoşgeldin. Allah bağışlasın kızını..Adının anlamı nedir? İlk defa duydum,hoş:)

Senin de daha varmis teste koko.
Kizlar biraz once karnima sanci girdi, regl oncesi gibi. 5 dakika falan surdu. Yataga uzandim durdu ama cok korktum. Size de oluyor mu ve daha erken degil mi bu sancilar icin? Erken gelir diye cok korkuyorum

Silgicim,haklısın hemen üstüme birşey alıyorum uyanır uyanmaz:)yoksa eşim çocuk gibi azarlıyor beni diyorum kızın doğunca ona yaparsın bunları,ben pek kendime bakan biri değilimdir,çok da hastalanmam ama annem ayağına çorap terlik giy demekten bıkmıştır.Çok incecik giyer çıkardım dışarı,ben öyle kat kat giydirmek çok sıcağa alıştırmak istemiyorum ama baba çok evhamlı ikimiz arasında gider gelir:)))
Sancılara gelince benim de arada hafif bir şekilde regl sancıları oluyor.Ama hergün braxton hicks denen kasılmaları yaşıyorum.Genelde bebeğin ve annenin hareketli olduğu zamanlarda çok olurmuş.Ben işte ayakta ve yürüme halinde olduğum için o kasılmaları çok hissediyorum.Sancılı olmuyor ama bazen adım atmam bile zorlaşıyor,kasılıp kalıyorum:))Nuray demiş hıçkırık olduğunda pıt pıt aşağıda hissediliyor diye, bende birkaç zamandır aşağıda pıt pıtlar hissediyorum:) hıçkırıyor demek,yazık:)) tekmeleri de genelde göbek deliği çevresinde hissediyorum.Ultrasona artık girmediğim için bebek pozisyonunu bilmiyorum.Ne zaman tekrar ultrasona girerim bilmiyorum

Hoşgeldin Rüzgarım! İkiz çocuk sahibi olmak güzel bir duygu olsa gerek:) ben bir kızım bir oğlum olsun isterdim, hamilelik ve doğum zordur ama bir taşla iki kuş misali 2 yaşındaki kuzuna da şimdiden mutlu yıllar.Evde 3 erkekle bir de eşinle birlikte 4 erkekle başa çıkmak zor oluyor mu:) bizler daha birinci de kara kara düşünüyoruz.Tecrübeli annelerimizin aramıza katılması çok güzel oldu.

Mert12 aklıma geldi,naptı acaba? doğum yaptı mı?inşallah güzel haberlerini alırız.Esra'nın da yokluğu cidden farkediliyor,güzel haberler ver bize Esra

Merhabalar bende Houston ,Txdayim.Cok sevindim Houstondan birisiyle karsilastigima:)
9 haftalik hamileyim, Texas Women Hospitalda, Jonna Miller'in hastasiyim.
Allah cocuklarinizi size bagislasin, gorusmek uzere, saglikla kalin.

ya o hickirik olayi cok komik. ben hep orada burada okurdum bebeginiz artik hickiriyor su yutuyor su bu. bu hickiriklar nasil bir sey ki, ben hissettim de anlamiyor muyum acaba diyordum. bu hafta aynen dedigin gibi tam pubik kemigin ust tarafinda ritmik bir sekilde pit pit pit hissettim, normal tekmelerden biraz daha farkli, hissedince anlasiliyor yani. aynen senin gibi aa dedim bu hickiriksa bunun kafa asagida. sonra dikkat ettim tekmeler yukarida sagda. o zaman anladim dondugunu. eger 32. haftaya kadar donmemis olsaydi ben de senin dedigin o yontemleri uygulayacaktim: asagidan muzik, asagidan isik tutma, babasini asagidan konusturtma, yere yatip kalca kaldirma hareketleri... kendi kendine donmezse dondurme mudahalesi yerine sezaryene daha sicak bakiyordum dogrusu. bakalim simdilik pozisyonunu aldi galiba, normal dogum yapabilecegim demek.

yalniz ben tekmeleri hep sag tarafta hissediyorum, bazen gobek deligine dogru geliyor ama hic solda hissetmiyorum acaba neden. yatarken hep sola yatiyorum ama bebek hep sag tarafta!

Merhaba kizlar, ben de Ohio taraflarindayim :) 1 yil 3 ay oldu amerikaya geleli ve simdi hamileyim :) esim burda calisiyordu bende evlendikten sonra yanina geldim... 8 ve 11. Haftamda doktora gittim, haftaya pazartesi de randevumuz var insallah hersey yolundadir... Dogumuma annemin yanima gelmesi istiyorum insallah, burdaki turk arkadaslarim doktordan hamile olduguna dair bir rapor alirsan vize vermeleri daha kolay olur dediler, bu randevumda doktordan istemeyi dusunuyorum, ama bu raporun bir adi falan var mi biliyor musunuz?

ben hic anlamiyorum hickirigi. gecen gittigimde NST'ye bagladilar orada bebek hickiriyor dediler bana ki ben yine kalp atisi filan sanmistim. bu isik, muzik olayi ilgincmis. alttan isik tutunca bebek isiga mi donuyormus? kacmaz mi aksine? yere yatip kalca kaldirma hareketi ne? ay ne cok sordum. acaba dun agri hissettim bebek donmusmudur ki. ben de cok korksam dsa normal istiyorum, epiduralle hissetmem diye teselli ediyorum ama hayirlisi olsun ya, saglikla gelsin de bebek.

merhaba, hosgeldin. bebegini tebrik ederim, saglikla dunyaya gelir insallah.. ben doktorumdan istedim annemlere vize icin, dilekce gibi bisey yazdi. tahmini dogum tarihini vb yazdi. birkac satir bisey, sen soylersen muhtemelen doktorun hazirlar.

marlin sen hareketlisin, dogumun da kolay olur. o kasilmalar bende de oluyor aynen kilitleniyorum. artik son 3 aylik doneme girdik, son hiz devamm :)

nuray gaz sorunumuz maalesef devam etmekte 10 dakikadan fazla uyumuyor yavrucak tabi bende. onun bu haline dayanmak cok zor bu rezebneyi cay bardagimi su bardagindami demliyorsun ?
epidural normal dogum yaptim. buraya yazmistim dogum hikayesi gibi bisiler.tekrar yazmam zor olabilir.bi kac sayfa geri gitsen bulabilirsin sanirim.

Hosgeldin! Hayirli olsun bebek, guzel bir hamilelik gecirirsin umarim. Annelere vizeyi kolay veriyorlar ya, yaslarini baslarini almis insanlar. Silgi ve Marlin'in aileleri yeni aldilar vize, sizin nerede yasadiginizin bilgisini, burada legal oldugunuzun belgesini sorabilirler, vize/green card kopyasi yollayin onlara. Bunlar doktor raporundan daha onemli.
Ne guzel ya, son bir hafta icinde ne kadar cok yeni hamile ve deneyimli anne geldi gruba!

Yere sirtustu yatiyorsun, dizlerin bukuk, sonra kalcani kaldiriyorsun ellerin/dirseklerinle belini destekleyerek, bu birincisi. Ikincisi de ellerin ve dizlerin uzerinde emekler pozisyonda dururken kicin yukarda kalacak sekilde dirsegini yere indiriyorsun (kafan da iniyor asagi haliyle, yoga'daki child's pose var ya, onun gibi dusun ama kicin yukarida. internette belki resimli anlatiyordur, ben tariflerden boyle anladimdi.
benimkinin hareketleri bugun bir enteresandi, geri ters dondu galiba!!

Bende bugün çok kasılma oldu, izinli olup evde dinlenmeme rağmen kasılmalarım çok.İşyerinde ayaktayım diye kasılıyorum diyordum,bugün evde otururken bile kasılıp kalıyorum:) Günlük ve giderek artan birşekilde geliyor,perşembe şeker testinde soracağım,kasılma olması normal sanırım ama hergün düzenli bir şekilde olması normal mi acaba? Kasılmalarda bol su içmek lazımmış,ben yeterince içtiğimi sanıyordum ama bazen ihmal ediyorum.Bugün sanki ayakları yukarıda gibiydi ama başının aşağıda olduğunu falan hissedemiyorum.Bana sanki hep yan yatıyor gibi geliyor.Böyle balık gibi süzüldüğü zamanlar ben öyle sanıyorum:)Soldan sağa gibi hep.Kaçıncı haftada dönmeli acaba? belli bir süre sonra yerleri daralacak, ayrıca şimdi dönseler senin dediğin gibi tekrar pozisyon değiştirirler mi:)

daha cok donerler onlar. gereksiz takiliyoruz galiba. soyledigin hareketleri yapiyim, esnerim en azindan. yuruyuse de basladim dun itibariyle, haftada 3 gun yapmaya calisirim.
koko sen wcye takilan bir su sisteminden bahsetmistin, onun ingilizcesi nedir?

marlin ben de dun yururken 3-4 kez ani biseyler oldu,, adim atamadim. kasilma o galiba. bebekler 36'ya kadar donermis, gerci dun arastirdim son haftalarda donenler de var.

selam kizlarr

geliyorum geliyorum kimse olmuyor yahuu

hayirdir ya esra nin durumlari nedir haberim yok.. insaallah onemli birsey degildir ya

Yürüyüşe başlaman çok iyi olmuş, zaten havalar soğuyor bu ay ve kasımda yürülür son ay dışarı çıkıp yürüyebilir miyiz:) kar yağmazsa belki!herkes bu kışta fena olur diyorlar,korkutmayın beni diyorum:) Ben bazen kaskatı kalıyorum öyle kalıyor:)) normale dönmek zaman alıyor, gün içinde çok fazla olunca kafama takılıyor yoksa olması normal.
selam kizlarr

geliyorum geliyorum kimse olmuyor yahuu

hayirdir ya esra nin durumlari nedir haberim yok.. insaallah onemli birsey degildir ya

Herkes aynı ana denk gelmiyor Ztarcım, sen yazacaklarını yaz sonradan cevap yetiştirirz biz:)) kızın nasıl bakalım? ismi belirlediniz mi,ciciler aldın mı:))
Esra'nın eşinin sanırım sağlık problemleri var sanırım bugünde doktora gidecekti ama ne olduğunu biz de bilmiyoruz inşallah tez zamanda güzel haberlerle döner aramıza

merhaba, hosgeldin. bebegini tebrik ederim, saglikla dunyaya gelir insallah.. ben doktorumdan istedim annemlere vize icin, dilekce gibi bisey yazdi. tahmini dogum tarihini vb yazdi. birkac satir bisey, sen soylersen muhtemelen doktorun hazirlar.

Tesekkur ederim insallah:)

diger isleri esim halleder, insallah hayirlisiyla gelebilirler annemlerde...

ilk 3 ayim rahat gecti cok sukur bakalim onumuzdeki aylarda ne olacak :)

Merhaba aramıza hoşgeldin:) sen de benim gibi amerikanın yenilerindensin,bizimde 1 yıl oldu geleli.Bizim anneler vizeleri rahat aldılar seninki de alır merak etme.Benim annem doktordan rapor almadı,davetiye mektubu yollamıştık ona bile bakmadılar:) annelere kolay çıkıyor vize.Hamileliğin nasıl geçiyor?Umarım sağlıkla bebişini kucağına alırsın

tesekkurler, insallah hepimiz hayirlisiyla kavusuruz bebislerimize :) suana kadar rahattim pek bulantim olmadi, haftaya pazartesi doktora gidicez bakalim iple cekiyorum :))daha bebek hareket etmedigi icin hissedemiyorum iyi mi degil mi:)

Ya bu kasilmalar nasil bir sey? Bacaga giren kramp gibi mi, yoksa karina giren agri gibi mi? Gecmis olsun diyeyim, cok neseli seyler degiller sonucta ama endise edilecek veya zararli seyler de degiller (diye biliyorum). Bende de son birkac gundur agri sizi bitmedi kizlar, sizinki gibi kasilma degil, oyle sanmiyorum yani. Klasik kalca agrilarim bu aralar kotu. Bir de karnimda gaz sancisi oluyor, kabiz degilim ama sindirim sistemim cok rahat degil dogrusu. Bir de gaz sancisindan ayri karnimin alt sag tarafinda bir ligament agrisi oldugunu dusundugum agri var. Hep sola yatiyorum, karin da sola dogru sarkiyor tabii, o yuzden sag taraftaki kaslar geriliyor herhalde. Vaktiyle bir "maternity belt" almistim, onu takmaya basladim, biraz faydasi oldu dogrusu. Maternity belt demisken, o aldigim hamile yastigini da geri yollamadim, her gece onunla yatiyorum. Alt kismi daha uzun olup karnimin altina destek olsa daha iyi olurdu ama yine de donmeden uyuyabilmemi sagliyor. Agrilarimi gecirmiyor ama agrilara ragmen goreceli olarak daha rahat uyuyorum.

Benim kayinvalide gecen 28. haftadasin artik donmesi lazim deyip korkuttu beni. Yeri darliyor, gittikce donmesi zorlasir dedi. E ama baktim internetten okudum, herkes endise etmeyin doner diyor. Yeri dar olsa da hareket edebiliyorlar demek ki. Bazilari da iste, donmustu sonra geri dondu demis. Yaramazlarin derdi ne, akillarindan ne geciyor bilemiyoruz ki. Muzikle isikla kandirmaya calisiyoruz anca. Basasagi sıkıldim, geri donecem deyiverip donsler de yapacak bir sey yok :))

ya biz bir ara guzel yuruyorduk, sonra tasindik ettik, bayagi da yogunlastim, yalan oldu yuruyusler yuru vallahi, iyi olur.
bu tuvalet icin olan seyi ben home depot'un websayfasinda "toilet bidet" diye aratarak buldum. Aklima yatan iki sey mesela sunlar:
Cold Water Bidet Accessory in White-BB-1000 at The Home Depot
Add-On Hot and Cold Water Bidet System-2003.C at The Home Depot

Bir de ayrica su asagidaki turden seyler var, bunlari install etmek daha kolay olabilir ama kullanimi digeri kadar rahat degil sanirim. Gerci yukaridakiler icin de arkadas sey dedi, tuvalet oturaginin altindan gectigi icin eziliyormus zamanla, bozuluyormus. Esine goster, o baksin, ona daha kullanisli, daha kurumu kolay birini secer.

Mrs.bidet White Spray Attachment Fot Toilet. Complete Kit - Amazon.com

Biz de daha alip kurmadik, babam feci takik bu konuya, turkiyedeyken yuz kere o isi ihmal etmeyin diye hatirlatti!!!

tesekkurler, insallah hepimiz hayirlisiyla kavusuruz bebislerimize :) suana kadar rahattim pek bulantim olmadi, haftaya pazartesi doktora gidicez bakalim iple cekiyorum :))daha bebek hareket etmedigi icin hissedemiyorum iyi mi degil mi:)

Ilk aylarda doktor muayeneleri bu yuzden cok heyecanli oluyor, ultrasonla goruyorsun ya da dopplerle kalp atisini duyuyorsun, "oh, her sey yolunda" diye icin rahatliyor. hareketleri hissedince devamli bir bilgi oluyor, ama onun da kotu tarafi zipirlarin tembel gunlerinde bir sey mi oldu diye panige kapilmak :))) haftaya guzel haberlerini bizimle de paylas. bu arada bulantisizlardan oldugun icin cok sanslisin, tadini cikar vallahi!

gecmis olsun ya insaallah onemli birsey degildir esra da hemen toparlanir kocasi da .

nolsun marlincim cuma gunu detayli ultrasonumuz vardi.. hersey normal gorunuyor cok sukur.. kizimizin keyfi yrinde heralde tatli yiyorum yok, konusuyorum yok, bu zilli hic laf dinlemio. bi tepik at annene diyorum hala hissedemedim.. o bi gelsin insaallah ben ona yapacagimi bilirim

ayyy marlin daha ne isim ne alisveris hicbirsey yok ortada.. esimle sadece criblere falan baktik bir de travel system lere,.

arkadaslar siz hangi markanin travel system ini aldiniz ya da bakiniyorsunuz bebek icin..

arastirdik britax in review lari cok iyi ama bakinca bana hic safe gibi gelmedi cunku car seeat in arkasi bos resmen.. o kadar baktik en guvenilir chicco nun bir tanesi geldi ama cok kararsizim..

maxi cosi nin car seat leri cok safe gorunuo ama travel system olarak ellerinde pek bisey goremedim ya da biz nerden bakacamizi bilmiyoruz :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…