Amerika'da Hamilelik


karar veremedimki, biz de hep erteliyoruz. ikeaya gidip herseyi hallederim diyorum mattress yatak, ortu vb. wc olayi ben de var, gece uyuyamiyorum dvmi kalkiyorum.
evet tr'de izin cok, 2 haftani son haftalarda kullanirsin. kolay gelsin ya, zordur eminim. ins gelirler anneler.

ahh marlin ya ben neredeyse basindan beri cekiyorum o agizdaki tat olayini, sabahlari ozellikle su siralar. doktoruna soyle bunu. caresi yok ama.
 

Marlin cim Tums al cok rahatlatiyor.
 
Gerci kizlar ben de heartburn oluyor .Tums iyi geliyor. Reflu icin ise yararmi bilmem. Benim esimde reflu var. Zantac ise yariyor. Bana doktorun verdigi hamilelikte icebilecegim ilaclar listesinde Tums ve zantac var. Yine de sen doktoruna Marlin.
 
Gerci kizlar ben de heartburn oluyor .Tums iyi geliyor. Reflu icin ise yararmi bilmem. Benim esimde reflu var. Zantac ise yariyor. Bana doktorun verdigi hamilelikte icebilecegim ilaclar listesinde Tums ve zantac var. Yine de sen doktoruna Marlin.

İşte benimki de heartburn:)) midem ama özellikle iki göğsün arasında yanma! alev alev ama:) aynı zamanda ağzıma ne yediysem geliyor(iıykkk.. reflü ile aynı şey galiba:))
Silgicim ah canım sen başından beri midenden çekiyorsun artık sana normal geliyordur bunlar,biraz daha sıkacağız dişimizi.

Benim bugün aklıma geldin Esra soracaktım,sen ne zaman izne ayrılacaksın yahu diye.Artık zor geliyor tabiki.Bana bile diyorlar ne zaman ayrılacaksın dinlen artık diye,ama sanırım bizde de 6 hafta.Ben aralıkta ayrılsam bile 6 hafta sonra nasıl dönerim bilemiyorum.Annem gittikten sonra bırakacağımız yer yok,tanıdık kimse,bakıcılar.İşimde vazgeçilmez bir kariyerim yok o yüzden eşim biraz daha bebek büyüyüne kadar çalışmamı istiyor.Maddi açıdan zorlayacak olsa da sanırım belli bir süre çalışamayacağım.
 
Herkese Merhabalar,
Forumda bu konuyu yeni gordum ve cok sevindim:)
Bende Houston, Tx'da yasiyorum ve 9 haftalik hamileyim.
Umarim hepiniz sag salim bebislerinize kavusursunuz, kucak dolusu sevgi ve selamlar:)

Hayirli olsun bebisin, saglikla tamamina erer hamileligin insallah. Bizler bayagi yol katettik, bebegini kucagina alanlar var, bir sorun olursa cevaplamaya calisiriz. umarim cok sikayetin olmaz bu ilk haftalarda.
Ben de simdi o 9 haftalik zamanlari hatirladim, aslinda birkac ay once sayilir ama feci nostalji oldum. Sikayetlere ragmen ne guzeldi, o heyecanlar, o endiseler. Bazen ticker'da bezelye bebek ikonunun giderek 40a dogru ilerledigini gorunce inanamiyorum, ne ara bu kadar ilerledik diyorum. Zaman cok cabuk geciyor yawrukush, tadini cikar!

Bizim simdiki hedef 32, ondan sonra derin bir nefes aliriz.



Isin gucun varken uzerine miskinlik cokmus kotu olmus ama o miskinlik de ne guzeldir. Lazim ara sira, bence iyi olmus. Simdi yap miskinligini sacma sapan dizi mizi izle, Lara hanim gelince cok firsatin olmayacak bu keyiflere. Yegeninden guzel haberleri bekliyoruz, sonra da annenden.


Marlin'cim, annen vizeyi almis, oh, biri halloldu, digerlerinin basina darisi.
Senin belirtiler reflu/heartburn (ayni sey bunlar, oyle biliyorum). Benimki yanma seklinde degil bogazda dugum seklinde oluyor. Tums iyi geliyor, benim ebe de soyledigimde ondan vermisti ama ben kullanmak istemiyorum tums cok, zaten gunde bilmemkac taneden cok almamak gerekiyor. Ben rahatlamak icin uc sey kullaniyorum: birincisi sakiz cignemek, daha fazla tukuruk salgiliyorsun o tukuruk asidi notrlestiriyor. ikincisi -ozellikle yatmadan once- sut icmek, sut mide ceperini sarip rahatlatiyor. ucuncusu, soda icmek, o da ayiptir soylemesi gegirttigi icin cok rahatlatiyor. kamyoncular gibi gark gurk pek cekici olmuyor ama sucu derya'ya atiyorum, ben normalde boyle bir insan degilim diyorum. silgi'nin de onerileri olur belki.



off, bu yavrulardan ayrilip ise yollanmak cok zor oluyormus, bu emziren anneler grubunda cok aglasiyor kadincagizlar bu konuda. eger ise donme durumlari varsa ve anne sutuyle beslenmek isteniyorsa onunla ilgili hazirliklari onceden yapmak gerekiyor anladigimca. bebegi anne memesinden sogutmadan biberona alistirmak gerekiyormus cunku meme meme alisip sonra birden biberon verilince biberonu reddedip butun gun ac kalma olabiliyormus. bir de is yerinde pompalama imkani yaratmak lazim, sut azalmasin, bebege supply olsun diye. kanunlar bizden yana, isveren pompalamak icin zaman ve mekan saglamak durumundalar. pratikte isler biraz degisebiliyor tabii. bakalim nasil olacak o is guc meseleleri.
 

Mide eksimesi goguste yanma yapiyor. Ayni sorun bende de var .Aynen dedigin gibi alev alev yaniyor.Bilhassa baharatli yediysem fena. Dikkat edersem yediklerime olmuyor.Agizda kotu bir tat yapiyor.Yediklerim cok afedersin bazen geri geliyor.
Tek caresi Tums Marlin cim. Talcid gibi tadi daha guzel.Yemekten sonra yanma baslayinca al bir tane.2 dakika sonra yanma gidiyor.
Marketlerde satiliyor.Gormussundur.

Ben 6 haftadan ayri 1 haftada iznimi kullanicam.Toplam 7 hafta. Annem gelemezse napariz bilemem. Olmadi ara verecem calismaya.Daha sonra baska sirketlere is basvurusunda bulunurum artik. Birakamam ki kimseye.Bakicida istemem. Sadece babaya birakirim :) Simdi hic plan yapmiyorum.Tek dusundugum Allahin izniyle dogum yapip kizimi saglikla kucagima almak. Daha sonrasi is konusunda ne getirir bilemem.Maddi acidan bizde zorlaniriz ama napalim idare edicez bir sure.

Bana artik oturarak calismak zor geliyor artik.Sen ayaktasin bide Allah yardimcin olsun .Cok zor.
 
Koko sabah ve gece yatmadan önce süt içiyorum rahatlatıyor gibi...içim alev alev olunca soğuk şeyler içmek istiyorum zaten,sodada hoşuma gidiyor:) dediğin gibi gazı çıkarıyor işte..
Esracım bende herşeyi yer içerdim şimdi bu mide olayı başlayınca ne yesem şaştım,patates iyi geliyor,haşlayıp ya da püre halinde yemek iyi oluyor.Dün pirinç pilavı yedim, sanırım o tanelerden sebep yandım Allah:)) Tums doktora sorayım alayım olmadı,çok fena olunca alırım..Bugün izinliyim iş yerinde bu halde çalışmak daha da zor oluyor.Otururken de çalışmak zor ayakta da zor:)) Ayakta bir de bel ağrısı daha fena oluyor.Kasımda işe gidebilir miyim bilemiyorum bakacağız duruma göre, öncelikle bebişleri sağlıkla doğuralım da.Ben hep annem gittikten sonra ev tek nasıl yaparım diye düşünüyorum.Annem emzirirsen bebek 3 ayda çabuk toparlanır, bakarsın diyor:)) inşallahhhh
 

bizim plan uc ay annemler gelecek, sonra uc ay babaanne gelecek, sonra kres. krese daha bebis 7-8 haftalikken yazildik, siraya girdik, ciksa bari o zamana kadar. bizim kres cok iyi, arkadaslardan biliyorum cok memnunlar, onlarla gidip gordum de. guvenle teslim ederim cocugumu.
 

Ne güzel kreşi hazır kuzunun, hem 6 aylık olacak en azından biraz büyümüş olacak bir de güvenilir bir yer olması çok iyi.Bizim babaanne gelebilir mi bilemiyorum kadın 80 yaşına merdiven dayadı bir de tedavi oluyor,bakmak için olmasa bile görmek için gelsin istiyoruz ama bakalım.Bir de kadın kızının oğluna bakıyor o büyüdü kocaman oldu ama onla yaşıyor.Ah be annelerimiz bizi doğurup büyütüyorlar bir de torunları büyütüyorlar:))emekleri ödenmez
 

Valla haklari odenmez. Ama diger yandan torun baldan tatli onlar icin. Annem abimin kizini buyuttu (anneannesiyle beraber) simdi sira bizimkinde, anneler icin kendi kizlarinin cocuklari daha bir kiymetli oluyor nedense. Annem sanki ilk torunuymus gibi hevesli.

Turkiye'deyken anneme dogum icin onlari hastaneye goturmeyecegimi, dogumdan sonra geleceklerini soyledim. Bayagi protesto etti ama ikna ettim. Bastan bazi cizgileri cekmek gerekiyor, hem eslerle hem annelerle. Esime bebek bakimi konusunda bana arka cikacaksin dedim. Anneme de eger bir konuda uyusamazsak israrci olma dedim. Onlarin deneyimlerine saygi duyuyorum, yardima kostuklari icin de minnettarim ama ben de gerek okuyup ogrendiklerimle, gerek doktorlara sorduklarimla bir sekilde kendimi hazirliyorum. Bebek bakimi konusunda nesil catismasi yasamak istemiyorum (eski usul, yeni usul vs.). Lohusa lohusa bu tur gerginlikler yasamak hic istemem. Neyse ki annem pamuk gibi kadin :) Bu diger grupta kizcagizin teki bebegini sadece anne sutuyle beslemek isterken kocasi ve kayinvalidesi "agliyor bu, ac kalmis, senin sutun yetmiyor" diye cocugu kizdan alip goturup iceride mama veriyorlarmis, o da bir sey diyemiyormus falan, bunlari okudugumda bizimkilerle bu konusmalari simdiden yapma ihtiyaci hissettim. bir dogursak da... belki dogumdan sonra bu kontrol manyakligim da kendiliginden geciverir :))
 

Hosbulduk, tesekkur ederim.Cok sukur henuz bir sikayetim yok.Sadece 5.haftamda kanama sorunu yasamistim,
ama oda o hafta gecti.Ilk gebeligim oldugu icin tecrubesizlikten gece 2.30da acile gittik.Doktorlar yerlesme kanamasi dediler.3 gun isten izin alip dinlendim.Insallah bir daha olmaz.Heyecanla doktor randevularini bekliyorum bebisi gormek icin:) Sizin mide problemi yasamanizada cok uzuldum.Gebelikte sIk rastlaniyormus.
Cok eksi, tuzlu, baharatli yiyecekler tuketmeyin.Yemekten hemen sonra da uzanmamak gerekiyormus.Umarim cabucak iyilesirsiniz.Saglikla kalin:)
 

Hayirli olsun Marlincim...Allah annene kazasiz belasiz kavusmayi nasip etsin.darisi tum anne hasreti cekenlerin basina.. (BASTA BENIM ) :))
 
marlincim hadi gozunuz aydin, gelsin anne yemekleri :)
esracim bebek yatagini ne yaptin, aldin mi bisey? Allahin izniyle bisey olmaz minige de, guzelce atlatir ins.
nuraycim iyiyiz tsk., bebek dogunca yastik kullandin mi? yastik almali miyiz?
silgicim ben yastik almadim gerek gormedim hamileyken ama esat dogdugundan beri normal yastik uzerinde emziriyorum. bide arik yastiga alisti kollarima alip emzirdigimde (ozellikle disarda, gezmede falan) rahat ememiyor kendini kasiyor. iki cekip birakiyor hemen. ama evde sere serpe cok guzel emiyor. yani yastiksiz yapamiyorum.. benim ki normal yattigimiz yastik ona ayirdim bi tanesini ozel bi yastik almadim yani.

Herkese Merhabalar,
Forumda bu konuyu yeni gordum ve cok sevindim:)
Bende Houston, Tx'da yasiyorum ve 9 haftalik hamileyim.
Umarim hepiniz sag salim bebislerinize kavusursunuz, kucak dolusu sevgi ve selamlar:)
yavrukus hosgeldin ne guzel yeni bir arkadas bulduk :)))
nasilsin? hamilelgin cok yeniymis masallah hayirli olsun. benim oglum var 4 ayimiz bitecek Allahin izniyle.
sen kac yasindasin? ne kadardir burdasin? calisiyomusun?
bildigime gore teksas cok guzelmis bende chicagoda yasiyorum. ins sende bize anlat hamilelik surecini birlikte goturelim.. cok memnun oldum


kizlar mide sikeyetleri varmis cok gecmis olsun bendede oldu ama dayanilmayacak kadar degildi o yuzden hic ilac almadim..genelde biraz yuksek yastikta yatmak lazimmis.. bibrde dediginiz gibi sut ve soda iyi geliyor..

Esracim ins yarin guzel haberler verirsin bize
 
crazyturk merhaba seninle tanismadik.sen nerdensin? :)))
ne kadarlik hamilesin?
 
Son düzenleme:
selam arkadaslar nasilsiniz nasil gidiyor??

bebisleriniz napiyor bakalim ??

yahu giriyorum bakiyorum kimse yok yazmadan cikiyorum bende .

var mi yeni haberler
 
selam canim Kanada'dayim.. Bebisin cok tatli Maasallah :) Allah anali babali buyutsun canim

cok sagol Janim. ins sizleride gorucez. sen uzaktasin baya.ilk bebisin mi?
vatandas olarakmi gittiniz oraya? ilk bebisse baya heyecan var. ben ilk 19.haftada hissetmistim. sen hissetmeye basladinmi? bide cinsiyeti nedir

yavrukus senin bebis ultrasonda ne tarafdaydi sagsada soldami? bi soylermisin tezim varda bakalim tutacakmi diye herkese soruyorum:)))
 

sağda erkek solda kız mı oluyor:)) ben hiç anlamıyorum..ilk ultrason fotosuna baktım ortada uzanmış yatıyor:)) hangi tarafta olduğu belli değilki,ama doktor bilir sanırım ne tarafta yumurtlama olduğunu.Belirtilerde tutmadı bende,ne yorgunluk ne bulantı:) genelde kız bebekler zorlu geçermiş! ama benim annem hep dedi ben erkeklerde zorlandım diye,bazıları diyor annenin hamileliği nasılsa seninki de öyle geçer.Erkeklerde o kadar fena olurmuşki bayılırmış kadın:)) Bizimki bayıltmadı daha çok şükür sadece 7.ayla birlikte mide yanması başladı işte,dün birşey yiyemedim o yüzden,sonra onu düşünerek birşeyler atıştıştırdım yavrum nasıl hopladı zıpladı:)) insan bu zıplamalara çok alışıyor ya, ben birşey uğraşıyorum o içerde faaliyet halinde.
Doğum yapan tüm anneler bu hisleri özlediğini söylüyorlar:)) bir an önce sağlıkla kavuşalım da özleyelim bu hisleri:))

Bugün bir arkadaşım doğumda göbek bağının birkaç dakika geç kesilmesinin çok faydalı olduğunu söyledi.Doktoruna sor dedi.Bilgisi olan var mı bu konuda? kök hücreler ve daha fazla kan bebeğe bu sırada transfer oluyormuş galiba.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…