Amerika'da Hamilelik

Koko inşallah 3 saatlik test sonucu iyi çıkar. Benim sonuçlar için arayacaklardı 1 hafta oldu arayan yok,heralde iyiki aramadılar:)) haftaya çarş.randevum var zaten,bizde randevular 2 haftada bir oldu ama bişeye bakmıyorlarki:)) bu gittiğimde bebeğin durumuna baksalar keşke.Sanki ben ayaklarını üstte böyle kemiklerime dayamış hissediyorum,minik sert birşeyler elime geliyor,parmak mı ki onlar:))

Ankara anılarınız canlanmış:) benim ailede ankarada yaşıyor şu an, 1 yıl kadar kalmışlığım var ama ben Adanada büyüdüm:) ben memur çocuğu olarak gezdim! malum Adanada büyüyünce kar soğunda işeme anım yok, ama sıcaklardan sucuk gibi terleme anım bol:) Bu arada Silgi, Esra sizin o taraflara kasırga geliyormuş, Sandy! buralar bile alarmda,işyerinden bir sürü e-mail geldi.Bizim burda kasırga görmüşlüğümüz yok, eve gıda stok falan yapın diyorlar:) erken soğudu havalarda,kar da erken yağarsa şaşmam! bizim bebeler tam kışın ortasında doğacak:))

Nuraycım Esatın fotoğrafı gördüm yazacam unutuyorum.Koko çok güzel demiş Vali bey diye:)) nasıl bir hava var bu küçük adamda böyle! yandın sen kızlar bu sert bakışlı adamın peşinden koşacak:)) maşallah ona,saçlar hala süper!

bu acilabiliyomu esracim... birde benim kv ve kayinpeder geliyo kizlar evde bi tane cekyat var oanada ikisi sigmaz. bi tane daha bisi almamiz lazim evde kucuk en iyisi sisme yatak galiba ne yapsak bilemedik

Nuray, ben asil senin el ayak izi resmi koydugun cerceveleri hatirliyorum, onlri nereden almistin? Ben bakindim, butun cerceveler duvara asmalik, masa ustu bulamadim. Bir dsaha yazar misin? Seninkiler tam istedigim gibi renk olarak da.

kokocum ben onu sears'tan aldim.. tjmax te satilanlar cok hos gelmemisti hatta bi kere daha ekliyim resmini fikir olsun belki bulursun sende ..esidmde bi ayicik almisti cok tatli oldular :)))

bunlar asilabiliyorda ..

Son düzenleme:
kokocum ins bir sorun cikmaz ve diyet yapmak zorunda kalmazsin banada doktorum dikkat et demisti cok fazla tatli yemedim 30. haftadan sonra.. hayirlisi olsun canim

marlincim cok sagol .. evet yaa saclarimizi bende cok seviyorum ama herkes kestir dyor kiyamiyorum ama muhakkak kestiricez bakalim dedemizi , babannemizi bekliyoruz.. valla teshis super tam vali bu cocuk .. zaten bakislar olduruyo beni.. zaten diyorum ona ''sen benim anami aglatacan diye :)))))))))

Ben de 13 yasindayken Mersin e yerlestik :)Cok sicaktir ama guzeldir .Annem, ablam anne tarafindan herkes Mersin de yasiyor.Her sene bir kasirga gelir zaten.Alisverisi abartilar bugun marketten cikamadim aldigim 3 parcayida birakip cikmak istedim.Zannedersin savas cikacak kitlik gelecek :) Gecen yilda buyuk kasirga geliyor dediler vallahi ben fosur fosur uyudum :)

Vali beye bende bayildiim yaa :)

Canan dan hic ses cikmiyor.Merak ettim.

Aciliyor Nuray cim.Benim $180 aldigim crib takimini 400 kusure satiyor.

Herkesin yolu Ankara'dan geçmiş, bizimkilerde Çankaya'da oturuyor. Ben İstanbulda' okudum ve üniversiteden sonra orda kaldım, o yüzden benim özlemim İstanbul.Ankara bana soğuk havası,sakin hayatı ile uzak gelir:)) Ama şu an Ankara'da olmayı bile çok isterdim.Ayak izi olayını hastanede mi yapıyorlar? çerçeveyi mi götürüyorsunuz? ayrıca benim annem içinde yatacak birşey almam gerekiyor ama futonlar yatmaya rahat ama oturmak için kötü. Komforlu bir futon göremedim daha:) sofa bed gibi birşeyler var ama onlarda çok büyük,benimde hiçyerim yok.Katlanan yataklardan aldık, yatağı incecik ayakları annemi tartmaz bile:) geri verdik.Şişme yatağı bizde düşündük ama onuda sürekli şişir söndür mü yapacağız dedik:) Çünkü o şişme yatağı sabahları annem uyandığında nereye koycaz:)) hiç kullanmadım bende rahat mıdır bilemiyorum.

sisme yatak ben kullandim Marlin cim.Rahat, fena degil ama sondur sisir yapamazsin hergun.Elektrikli sisirme makinasini alman lazim.
Benim eski evim buyuktu onun bir odasina koymustum gelen misafir icin.Kucuk eve tasinincada arkadasa vermistim yer olmadigi icin.

Simdi 1 oda esimin calisma odasi digeri yatak odasi birde oturma odasi var.Rahat bir futon alirsam oturma odasina koyacam.Aslinda cok iyi futonlar var ama pahali.Malum hepimizin cok masrafi oluyor bebislerde gelecegi icin ben de uygun ve rahat bakiyorum.Ben cok tasindigimdan oturma grubuda kotu olmustu.Yeni evde onuda degistirince cok masraf oldu,
Bir futon bir car seat birde stroller alirsam uzuuuun bir sure alisveris olayini kapatacam :)

sisme yataklar kendisi inip sisiyo diyo biliyorum tabi ama haklisin sabah indir aksam sisir.. valla ne bilim bende ne alicaz hic bilmiyorum benim oyle kanepe alack hiiic yerim yok.. esim bisi dusunsun artik annesi babasi icin na yapayim dimi ama ..kayinvalidem normal yataga bbile uzerine yun dosek yapar nasil rahat ettiricez bilmem

Arkadaslar hepinizin kurban bayramini tebrik ediyorum.Bebislerinizle, eslerinizle, ailelerinizle saglikli , mutlu nice bayramlar diliyorum.
Buarada herkes ucundan kiyisindan Ankaraliymis ne guzel.Bende Ankaraliyim, dogma buyume.Ailem bahcelievlerde oturuyor.1 bucuk yildirda gidemedik Turkiyeye, burnumuzda tutuyor
Dun bebisimizin kalp atislarini dinledik ilkkez cok guzel bir duyguymus.Saatlerce gunlerce dinleyebilirdik:)Bizim bayram hediyemiz o tasikardik atislar oldu cok sukur. Sonra internette doppler cihazlari arastirdik.Fakat once sizlerin fikrini almak istedim.Doppler cihazi kullananiniz var mi? Varsa memnun musunuz, hangi markayi onerirsiniz?Doktorum iyi bir doppler cihazi almamiz gerektigini, cunku digerleriyle kalp atislarini duyamayip panik olabilecegimizi soyledi.
Birde bir konuda daha siz tecrubeli hamislerin ve annelerin fikrine ihtiyacim var. Doktorumuz 12. Haftamizda bebegin saglikli olup olmadigiyla ilgili bazi olcumler ve down sendromu riski olup olmadigini gormek icin baska bir doktorun iletisim bilgilerini vermisti bize.Bzde randevumuzu haftaya gitmek uzere almistik.Fakat doktorum bunun bizim insiyatifimizde oldugunu, yaptirmak zorunda olmadigimizi,hatta bazen sonuclarin yanlislik riski tasidigini soyledi.Hastalarimin %20si yaptirmiyor dedi.Bende bu testi yaptirirsak ve bir sorun tespit edilirse tedavi amacli birseyler yapilabilir mi diye sordum.Hayir malesef dedi.Oyuzden biz cok kararsiz kaldik.Dogum yapmis arkadaslarim ve ailelerimiz yaptirmamizi oneriyorlar.Doktorum eger randevuyu iptal edersek 18-20. Haftalarda kendisininde ultrasonda bebegi detayli olarak inceleyecegini soyledi.
Kizlar sizlerin bu konudaki fikirleri nedir? Hepiniz bu incelemeyi yaptirdiniz mi acaba?
Cok soru sordum kusura bakmayin.Fikrini paylasan herkese simdiden cok tesekkur ederim, tekrar iyi bayramlar diliyorum:)

Selam canim senide bayramin mubarek olsun..

Ben bir arkadasimdan sonoline in doppler ini emanet aldim. Valla evham falan yapan bir tip degilsen alma ya duyamazsan falan panik okursun. Mesela en ilk baktigimda hemen buluyorum saniyordum megerse plasentaymis o. Ebefi su anda bile ben bulamiyorum esim buluyor anlamiyorum ben pek. Yani sen bilirsin bence sonoline iyi ya da daha iyisi icin belli internet sitelerinden kirałayabilirsin.. Google it :)

Ben down sendromu testi yaptirmadim. Amniyosentez harici kesin sonuc vermiyor bu test. Ben ve benim bir cok arkadasim yaptirmadi senin tercihin. 20. Haftada rutin detayli ultrason kontrolun olacak..
Hayirlisi canim

Son düzenleme:
Insallah 3 saatlik test yapildiginda yuksek cikmaz. Demir hapi aldigin halde dusuk cikmis ne dedi ebe yada doktor bunun icin? Az kaldi koko.Bebiste cok sukur iyiymis.

Sagolun kizlar, dediginiz gibi insallah 3 saatlik test sonucu iyi cikar. Ben zaten cok karbonhidrat ve tatli yememeye calisiyorum ama kendi evimizde olmadigimiz icin duzenim biraz sasti, biraz daha dikkat etsem iyi olur. Bu diyabet vs. isleriyle ilgilenen bir bolum varmis, onlar arayacak, 3 saatlik testi ve sonrasini onlar takip edecekmis, onlardan haber bekliyorum. Kan sayimi sonuclarim da cikti o arada, doktorun asistani aradi, alyuvar ve hemoglobin "normal"den dusuk, o yuzden demir hapini gunde 2ye cikardilar. Ilk trimesterda oldugu gibi bu sayimlari normal insan miktarlariyla karsilastiriyorlar. Hamileligin 3. trimesteri icin "normal" aralik icinde benim degerim aslinda. Neyse, bir bildikleri vardir, gunde ikiye cikaracagim. Bir de c vitamini ile almaya dikkat edecegim. Normalde zaten kalsiyumlu yiyeceklerle arasina sure koyuyordum, ona devam. Sabah ac karnina alinsa daha iyiymis, oyle yapacagim. Sabah sutumu de oglene dogru icerim artik :)

Melegim sende seker diyeti var miydi, yani menu, sabah su su oglen bu bu yenecek diye?

bu genetik testler hakkinda izleyebilecegim farkli farkli yollar var, hepsinin artisi eksisi var. Bence sececegin yol tamamen senin karakterine ve inanclarina kalmis. Mesela bebegi ne olursa olsun aldirmayacagini biliyorsan gerek yok. Mesela optimist bir insansan, kolay karamsarliga kapilmiyorsan yaptirip bebek hakkinda daha fazla bilgi olman daha iyi. Bazi insanlar "bilmek" ister, oyle bir insansan aylar boyu icin icini yiyebilir test yaptirmazsan. Bizim su ufacik grubumuzda bile farkli farkli deneyimler yasandi. Silgi ve marlin'in test sonuclari cok dusuk risk gosterdi, onlar rahatlayip detayli ultrason disinda baska ugrasmadilar. Esra yas dolayisiyla testler risk gosterecek, onun stresi ile ugrasamam, amniyo yaptirip kesin sonuc ogrenirim dedi, direkt amniyo yaptirdi, sukur temiz cikti. Benim de yas dolayisiyla yuksek risk cikacagi belliydi ama ben ikili+nt screening ve sonrasinda dortlu test yaptirdim, ultrason marker gostermese de yuksek risk cikti. Amniyo yaptirmaya karar verdim bunun uzerine, sukur temiz cikti. Amniyo ve sonrasindaki 1 hafta dusuk riski yuzunden stresli geciyor, ocak annelerinde amniyo sonrasi bebegini kaybeden 1 kisi oldu mesela. Yine de, sanirim Esra'da oyle hissediyordur, amniyo sonuclarini aldigimdan beri buyuk bir rahatlik icindeyim.

Dedigim gibi, izleyeceginiz yol sizin yapiniza bagli, ne secerseniz secin hakkinizda hayirli olmasini dilerim!

kokocum ne cabuk vermisler sonucu sana. insallah 3 saatlik test sonucunda sorun olmadigi anlasilir. varsa da dedigin gibi diyet gibi olur. son aylarimiz, biraz sıkıntı cekiyoruz ama rahatlariz artik sonunda ins. bizim oglan bakalim ne pozisyonda bir dahaki gittigimizde goruruz.

bu arada amazondan bidet aldik:

Amazon.com: Blue Bidet BB-50 Hand Held Bidet CUPC Hose Certification with Adjustable Pressure Shut-Off Valve: Kitchen & Bath Fixtures

sunu aldik geldi ama gunlerdir tembellikten kuramadik. kurarsak iyi mi kotu mu yazarim ama fena degil gibi gorunusu.

kendinize iyi bakin.

Canim ins seker cikmaz ama olurda cikarsada diyet dedigin gibi bazen disipline olmak icin iyi oluyor, mesela ben eger gebelik sekerim olmasa idi kesin 100 kiloya dayanirdim oyle boyle degil son uc ay istahim fena artmistiki sekere tosladik...herseyde hayir vardir diyorum demek oyle olmasi daha saglikli oldu benim icin..
Derya ve senin icin en sagliklisi ne ise o olur ins.
Aklima takildi benim sekerim oldugunu idrarda cikar proteinden anlasildi ,daha dogrusu burda eger ailede seker yoksa test yapmiyorlar ancak idrarinda protein falan cikarsa test yapiyorlar banada oyle yapma geregi duymuslardi ve malum seker cikti birde diger belirtide yuksek tansiyondu oda sekerin belirtilerinden olabiliyor ..sizlerde hic idrara bakilmiyormu benim her kontorulumde idrar alinip kontrolu oluyordu,,idrar herseyin aynasi kizlar vucutta ki tum sorunlari hemen ortaya cikariyor..

Ayy cok komik burda herkesin ayagi ankaradan gecmis anlasilan bende orda okudum universiteyi, hayatimin tam 4 yili orda gecti..arkadaslarimla keciorende ev tutup yasadik ..hey gidi gunler hey ne cabuk geciyor zaman ..nerelerden nerelere geldik ,

kizlar merhaba

herkesin bayramini kutlarim.
bende haberler iyi degil. madem basindan beri herseyi paylastik burda bunu da yazmadan gecemiycem. iyi dileklerinizi dualarinizi beklerim
berfinde maalesef kalca cikikligi cikti ( 2 hafta once bir alet taktilar o pek ise yaramadi.simdi baska bisey takildi bacaklarini birlestiremeyecehi bisey tabi buda onun ayaklarini oynatmasini engelliyor.tabi rahatsiz oluyor ve oyle bir agliyorki dayanmak ne mumkun. zaten doktor takarken oyle bi agladiki el kadar bebekten goz yasi geldi.dayanmasi cok guc cocuk buyutmek bakmak ne zormus.bisi olcak diye aklim cikarken boyle biseyin olmasi resmen kahroldum.kahroluyoruzda. bunu 2 hafta takcaz yine ugs cekilcek bakalim ne olcak. internetten okuyorum 2 ayliktan daha once cekilen ugs ler yanlis sonuc veriyormus diyorlar.ee peki bu doktorlar bizden ne istiyorlar.kafam karisik keyfim hic yok 3 gundur berfin agliyor ben agliyorum. hamilelerin duasi kabul olurmus iyi dilkelerinizi bizden eksik etmeyin nolur.2 hafta sonra tekrar cekilecek.ins kurtuluruz su kalca cikikligindan.berfincim ne uyuyabiliryor butun gun benim kucagimda ancak uyuyor bende dayanamayip cikariyorum iyi bisey yapmadigimin farkindayim ama dayanamiyorum.
caninizi sikmak istemezdim ama alatmadan gecemedim.

Melegim sende seker diyeti var miydi, yani menu, sabah su su oglen bu bu yenecek diye?

Tam oyle degil, diyetisyen seni ariyor ve dedigin gibi cagiriyorlar ..bundan sonraki dun randevulerinde hem dr ile hem diyetisyeninle oluyor ..yani randuve sayin ikiye cikiyor bir gidiste..
Ilk cagrildigimda bir odada uc kisi ile gorusme oldu, biri diyetisyen doktoru, digeri hemseri ve ucuncu kisi ise sana verilecek olan makinenin kullanimi gosteren sahis oluyor..hergun gunde uc kez yemeklerden sonra sekerini olcmek icin bir alet veriyorlar , parmagindan igne batirilarak damla seklindeki kani bu makine sokarak sekerini olcuyorsun ki olurda verirseler zaten sana ogretiyorlar bu yuzden hic endise etme..
Diyet listem tabiki oldu, bana bir liste verdiler neler yemeliyim ve neler yenmemeli seklinde ..ayrica bana ozel bir gunun listesi yapildi bu bana sorulan sorularla olusturulan bir liste idi...ilginctir girer girmez ilk soylenen hicbir meyve suyu icmiyeceksin ve sekerli hersey yasak bunlarin icinde karbonhidrat iceren bazi besinlerde var mesela patates veya pirinc ..
bana karbonhidrat yiyemezsin demediler ama cok az ye veya konrtol altinda ye dediler fakat ben ne zaman patates yesem seker hep tepelerdeydi ve bazi yediklerimdede sorun cikinca bana sonraki randuvelerde insulin ayarinda tablet verildi onlarla dusurmeye calisildi..
sen ins tablet alma durumu yasamazsin hatta sekerin normal ciksin, yoksa zor degil ama hamilelikte biraz insan kasiliyor o kadar yani hersey yavrular icin bu yuzden deger kokocum ..

ben yaptirmadim hic o testleri, bizde sorduk hastaligi belirleseniz tedavi ediliyomu diye, madem yapilcak bisey yok Allah'a emanet dedik... bide genelde risk belirleselerde saglikli dogan bebekler cok oluyor, anne hamileyken yasadigi stresle kaliyor, cok duydum bunun ornegini...

cok gecmis olsun, en kisa zamanda iyilesir insallah yavrun, Allah yardimciniz olsun

Canim cok gecmis olsun.. Benim aldigim kurslardan birinde konusulmustu bu konu.. Hatirladigim kadari ile genelde kiz bebeklerde ve yine genelde sol bacakta gorulen bir problem bu. Cok sanslisiniz aslinda cunku bircok zamanlarda doktorlarin gozden kacirdigi bir problem bu.. Bebeklerin cok cok buyuk bir kisminda (cok iyi hatirlamiyorum ama yuzde 90 civari olmasi lazim) iyilesmeler goruluyor bu takilan aletler ile ve ameliyata gerek kalmiyor.. Biraz sabirli olun en kisa zamanda sonuc alacaginiza eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…