Amerika'da Hamilelik

Esra cnm bugun nasil oldun gecti mi biraz agrilarin, kafamin hep bir kosesindesiniz sizlerle yeniden dogurucam galiba ben ,,bu arada Canan ne yapti sesi cikmiyor ins onunda herseyi yolundadir ..Berfin kizimiz anneyi ins cok yormuyordur

Bugun daha iyiyim Melegim sagol.
Yorgunluk cok hissetmiyorum ama agrilar devam.Ordek yavrusu gibi yuruyorum iste :)
Dun kocaman bir hemoroidim oldu zaten vardi kucuktu ama dun findik buyuklugune geldi.Cok canim aciyor cok.
Agliyorum cocuk gibi tuvalete giderken.Doktorla konustum .Kullandigim kremi soyledi.Duzenli sur dedi.Sali gunu randevuda var.Bilmiyorum artik ne olur.
Ya gecmesi lazim ya kuculmesi doguma kadar.Dogumda ikinmaktan zaten buyuyecek.Amaaaan ne bileyim iste Melegim Allah baska birsey vermesin diye diye gunleri dolduruyorum.Dun ilk defa artik 25 kasim gelsinde dogurayim diye sabirsizlandim.

Kizlar tekrar soyluyorum herseyinizi 33.haftadan once hazir edin.Hatta baby shower i bile yapin. Benim yapacak gucum bile kalmadi.Cok istiyorum ama plan yapacak ne enerjim ne gucum var.

Ayy Kizlar firsat bulup hmn girip d.hikayemi yazim dedim kac dk dir yazdiklarim uctu gitti sinir oldum gecmisi pek okuyamiyorum malum umarim hepiniz iyisinizdir.tavsiyelere sole bir Gozo gezdirdim cok tesekkurler.kokocum verdigin bilgiler cok aydinlatici cok sagol.ins yakin zamanda bu Konuda yrdm alabilirim
11ekim sabahi nisanim geldi kizlar hmn dr a gittik muayene Etti ve 1cm acikligim oldugunu dogumumun basladigini eve gidip dinlenmemi kendimi dinleyip sancilarim baslayinca ve 5 dk da bir olunca hastaneye gitmem gerektiini yatis yapincda hastanedekilerin kendisini arayip hbr vericegini soyledi.eve donduk dinlenmeye basladim cantamizi kontrol ettim aksam oldu gidip yatagima gectim uyumaya calistim derken 3saat sonrasi karnimda degisik agrilarla uyandim.adet sancisi gibi.sonra biraz daha artmaya basladi.derken dk tuttum tam 5 dk da birdi.ama daha Zuni degildir diye dusunup hmn girmek istemedim hastaneye.sonra son agrili sancida Bundan sonrakide boyle olursa beklemeyim uyandirim esimi gidelim demeye kalmadi icimde pit diye bir ses hissettim.vevhmn anladim suyum gelmisti.daha hic bir islaklik hissetmeden bunu anladim.hmn esimi ve annemi uyandirdim.ve artik islaklik hissediyordum.ve birden heycanlandim ve nedense aglamaya basladim esim annem sakinlestirmeye calistilar.sonra hmn cikip hastaneye gittik.suyum geldik ten sonra sancilar artmaya basladi.ama ole aman aman cok dayanilmicak gibi degil.tabi aciyor AMA.neyse hastaneye gittik yatisim yapildi serum flan takildi acikligima baktilar ve 2.8 oldugunu soylediler.epidural istemistim.4cm olmadan yapmiyorlar.yani 4cm e kadar her Turlu o agrilar cekilicek.neyse agrilari cektim ve acilmam cok yavas ilerliyodu.saatler sonra 4cm oldu ve epiduralim yapildi rahatladim.sonra dogumumun gerceklesmesi icin gereklii 10 cm aciklik beklendi.saatler geciyior acilmam cok yavas ilerliyodu.suyumda geldigi icin endiseleniyordum.neyse drum beklemeyi birakip Suni sanci Verdi neyse biraz hizlandi ve sonunda 10 cm gorduk.dogum hazirliklari basladi hemsireler drum telkinler ve rip ne yapmam gerektigini soylediler,Nasil ikinicagimi vs..neyse basladim dediklerini yapmaya AMA malesef ikiniyorum ikiniyorum olmuyor o an hissettim bir aksilik oldugunu ve ztn dr umda aninda hisseetti ve tmm ikinmayi birakalim sezeryana geciyiruz dedi.Malesef Kizlar yavruma kordon dolanmis ikindikca cocugu engelliyor cikisini(( tabi coksukur hmn fark edildi.tabi Bnm psikoloji thmn edin ne halde sok oldum ister istemez.tabi yine aglama krizleri..

Ve ztn Hersey hizli bir sekilde gelisti.hmn sezeryana alindim ve Rabbime sonsuz sukurler Olsun yavruma kavustum.hakkimizda hayirlisi boleymis Kizlar,ztn hic bir zmn normal yada sezeryan Olsun diye bir diretme icinde olmadim.dualarimda hangisi hakkimizda hayirli ise ole Olsun seklindeydi...ameliyatimda coksukur saglikla gecti tamamlandi.sadece sez sonrasi 2gun agriniz oluyor.ama neyseki gecti gitti.iste bizim hikayemizde bole kizlar.yine firsat bulunca girerim sorulariniz olursa firsat buldukca da cvplarim...hepinize sevgilerr...

Saglikla anali babli buyusun kuzun. Benim de yaklastigi icin gunlerdir merakla dogum hikayeni bekliyordum.Hatta face den mesaj gondersemmi diye dusundum :) sonra vakti olsa zaten buraya yazardi dedim.Hep neden acaba sezaryan diye dusundum.Dedigin gibi ben de hep hangisi hayirli ise oyle olsun dogumum diye dua ediyorum.Sezaryan ya da normal hic farketmez.

Firsat buldukca gel :) Bebisini op bizim yerimize.

Cnm bebisini kucagina saglicakla almana cok sevimdim, oglusunu bizim icinde op kokla, simdi bu zamanlar inan hemen gecip gidiyor bu yuzden oglunun ve anneligin keyfini sur bol bol.bende sezeryanla dogum yaptim yani cok fark etmiyor dogum sekli onemli olan anne ve bebeginde sagligini bozmadan dogumun gerceklesmis olmasi..zamanin olursa eger delikanlinin resmini koy bizde gorelim dimi :)) aileni ve seni tekrar tebrik ederim allah bahtini acik etsin ins

Sağlıkla büyüsün inşallah... Herşeyi normal doğum gibi yaşamışsın ama neyseki hemen farkedilmiş yavrum ya kordona dolanmış demek çok şükür sağlıkla atlatmışsınız ya, şimdi kollarında mis gibi:)) Emzirebiliyor musun? facebookta fotoğraf pek seçilmiyor ama maşallahı var kuzunun, esmer yağız bir delikanlı olacak gibi:) sende kendini toparladıkça ara ara gelişmeleri yazarsın inşallah

Cok cok gecmis olsun yaa inan uzuluyorum senin icin elimden keske birsey gelse en azindan sana yardimim dokunabilecegim olsa da yapsam Esra, umarim hemoroidinde gecer allah sana gani gani sifa versin tatlim bu guzel afere gununde mevlam duyarda sesimizi ins kabul gorur dualarimiz..amin

Kizlar bu arada her biriniizin tek tek kurban bayraminizi en icten dileklerimle kutluyorum, herseyin gonlunuzce olur ins , kuzulari olanlarin kuzulari ve ailesi ile karninda gun bekleyenlerin minik minak tepikleri ile guzel bayram gecirmenizi dilerim..Mahir de teyzelerinin ellerinden opuyor,

Esracım geçmiş olsun ya zaten ağırlaştın bir de bu problem of of çok zorluyordur seni.. Lara kuzumuz gelene kadar biraz daha dayan, inşallah kuzuyu kucağına alınca herşey geçecek:))

Ne guzel dileklerde bulunmussun Melegim sagolasin.Senin de bayramin mubarek olsun.Kuzunla sevdiklerinle nice bayramlarin olsun.
Kizlar hepinizin bayrami mubarek olsun sevdiklerimizle evlatlarimizla daha cok bayramlar goruruz insallah.

Oy oy o tombalak yanak Mahirin yanacıklarından öp yerimize annesi.Seninde bayramın kutlu olsun meleğim... Herkese iyi bayramlar diliyorum! gelecek bayram kuzular yanımızda olacak inşallah) o zaman bizimkilerde el öpmeye başlar

cok sagol melegim bilgi icin koymam mi tabi koyarim pasamin resmini

mert12 hayirli olsun bebisiniz Allah anali babali buyutsun.. olsun ikinizde sagliklisiniz ya onemli olan o zaten. sukur ki cabuk farketmisler..

Esracim cok gecmis olsun ins en kisa zamanda duzelirsin doktorun dedigi kremi uygula bakalim ins hemen gecer cok zor gercekten Allah sifa versin canim

kizlar hepinizin ayri ayri kurban bayrami mubarek olsun..yarin misafirim gelicek ve 2 gun kalicaklar nete giremeyebiliriim hepinizi cok opuyrum.. Esat oglumda hepinizin ellerinden oper

Herkesin bayrami simdiden kutlu olsun, anne karninda veya kucakta bebislerimizle guzel gecsin. Tabii bize turkiye'deki gibi tatil yok ama olsun :) Halloween'de gelen cocuklara bayram sekeri niyetine seker dagitiriz :) Topigimizin minikleri mahir ve esat'da bayram cocugu olacaklar, el opup bahsisleri kapacak yasa da gelecekler bu bicirlar. Anneleri bizden bayram opucugu versin onlara!

Annesi Esat tam bir agir abi, boyle bilmis bilmis bir bakisi var. Bizim arkadaslarin oglan da boyleydi, vali bey diyorduk, sizinki de tam valiymis :))

Esra'cim, her seyin ustune bir de hemoroid sancisi mi bindi? Umarim krem ise yarar. hemoroid icin bir de sitz bath falan diyorlar, tam nasil oluyor bilmiyorum ama sicakimsi suya mi ne oturuyormussun. Isyerinde otururken de su oturma simitlerinden mi kullansan, daha az rahatsiz ederdi. Hadi az kaldi, sık disini biraz daha.

Mertt sezaryen sonrasi kolayca ayaklanmissin, sevindim. Kolay gelsin sana.

Sagol kokocum.Sicak su erken doguma neden oluyormus yoksa yapacaktim.Kremle idare ediyorum

Sagol kokocum.Sicak su erken doguma neden oluyormus yoksa yapacaktim.Kremle idare ediyorum

Ay hadi ya, hic bilmiyordum. Hani oluyor ya, 40 hafta oluyor, bebek gelmek bilmiyor. O zaman hemoroidin gecmis olsa bile dogurmak icin yaparsin bu sicak su banyosunu!!!!

Demin bloga yaziyordum. Zaman cok cabuk geciyor, sen artik son viraji dondun, bizim 10-11 haftamiz kaldi. Bebekler gelince butun bu hemoroid agrilari, kalca/bel acilari, refluler, kulak tikanikliklari, ve diger her turlu hamile rahatsizliklari geciverecek, bebegin gazi, bebegin uykusu, bebegin sutu, bebegin kakasi olacak butun derdimiz. Bu kadar yaklastigima inanamiyorum sahsen ben. Son haftalari da guzel ve saglikla asalim insallah hepimiz. Ya sabir :)

Ayy ins sizin biciklarda bir gelsin el opsunler bizde onlari opelim sapu supur hatta totislerine pit pit vurarak sevelim ama bunlarda hayelde kalir malum uzaktayiz ama olsun varmis oyle olmus gibi kabul gorsun hayelleri bilem guzel yaw..

Masallah pasaya , Esat pasa buyumuz bayagi cokta fiyakali saclarimiz var annesi masallah ...
Misafir zor hele bebekle kolay gelsin cnm umarim hersey iyi gecer

INS kokocum ins gecer hepsi, senin reflun, Esranin hemeroidi..Marlinin bel agrilari , silginin ve ztarin mide bulantilari ve daha ne varsa biran once gecer kizlar ins..benim 5. ayinda elimde uyusmalar baslamisti inanin yataktan kaltigimda elllerimi acamiyordum ve bazen acisindan gozlerim yasarirdi,,dogumdan sonra gecti birsey kalmadi ama her bulasik yikadigimda o ellerle mutlaka birsey kirardim simdi dusunuyorumda ne gunlerdi yaa allahima sukur oglani kucaga alir almaz degerdi diyoruz bu guzellige , sizlerdede oyle olucak kizlar unutuluyor hersey sadece zaman lazim az kaldi sona gelmenize ..dualarim hep sizlerle

kizlar bayraminiz kutlu olsun. bize bayram ugramadi ama napalim. bebislerimzle ikinci bayramimiz..

mertt cok sukur atlatmissin zor da olsa, saglikla buyur ins oglusun.

mahir ve esat cok tatlisinizz, burada olsaniz da isirsam sizi ya :)

cok sagolun teyzeleri bayrammlik resminide koyarim..

kokocum valla oyle yaa tam vali benimkide ,, zorla gulduruyorum oda gidiklaya gidiklaya herkes diyor sert abi olacak diye .. sertligini yiyecem ben onun ))

misafirlerim aksam ustu gelecekler bende dunden yemegimi yaptim bugunde pilavla corba yapicam ..

Arkadaslar oncelikle hepinizin bayrami mubarek olsun !!!

Ikincisi Nuraycim insaallah bizim de bir kizimiz olacak..

Ucuncusu kizlar size birsey sorayim..

Ya benim kasigimda. yani vajinanin tam ust bolgesinde alt gibegin alt kisminda bilmem anlatabildimmi sancim oluo ya.. ozellikle ayaktayken ya da hareket haindeyken, hani cok tuvaletimizi tutunca batma hissi gibi bir rahatsizlik ya da oyle birsey hissederiz ya oyle yani.. bazen karnimda da oluyor. gecen sag tarafimda hissettim cok siddetliydi bicak saplanmis gibi.. bu gece de sol tarafimda tuvalete otururken..

bu aralar bel agrimda var.. mesela arkadasla disari ciktik az once. korktum eve geldim.. vajinamin ust tarafinda yukarida dedigim yerde hem sanki batma gibi hem de icten ice gidiklaniyor gibi birsey oluyor ve karnim cok rahatsiz bu aralar,. ligament agrisi gibi olan agrim da var olmayan da.. bunlar normal mi.. her zaman boyle olmuyor donem dinem boyle rahatsizligim oluyor ama bu sefer uzun surdu ve daha belirgin.. normal mi sizce?

Dr randevum haftaya cuma..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…