- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.141
Selamlar,
Herkesler iyidir umarım bebişleriyle. Biz doktor kontrolünden geldik. Şekerimiz normalmiş, demir çok az eksik çıkmış gıdalarla kapatabilirsin ilaca gerek yok dedi doktor.Elle karın muayenesinde bebeğin kafasının aşağıda olduğunu söyledi ben ayaklarını hep yukarıda hissediyordum zaten ama şu an erken zaten 36.haftadan sonra dönmezse dışarıdan döndürmeye çalışıyoruz dedi.Eva yerinde rahat durursa şimdilik pozisyonumuz hazır:) doktor minik bir bebek olduğunu söyledi, kafası portakal kadar falan dedi:) ultrasona girmeden bunları söylüyor tahmini 2pound 4 ounces falan dedi, 37.haftada ultrasona gireceksin dedi.Sanırım 6 pound falan doğar dedi,çok küçük değil mi yawdoktor minik bir bebek olduğunu ama çok da küçük doğmayacağını bazen son haftalarda aniden büyüdüklerini falan söyledi.Hatta Canan aklıma geldi, Berfine küçük diyorlardı sanırım maşallah kilosu gayet iyi doğdu diye hatırlıyorum.
Göbeğimi ölçtü gayet normal dedi.Ayrıca tetanoz aşısı oldum, geçen yıl Türkiyede olduğumun içinde birşeyi eksik gördüler ayrıca önceden olmama rağmen hamile olduğum için yine de olmamı önerdi doktor,olalım dedik.Türkiyedekiler 2.dozu falan aldılar.Şimdi demir içeren besinleri araştırıp onları yemeye çalışacağım:) bizden haberler bu kadar.
Portakal kafalı minik Eva ile sevgilerimizi sunarız
Merhaba arkadaslar,
Hepiniz iyisiniz ins, Sandy'den dolayi sizleri merak ettim.
Birde firsat bulup eski sayfalari okuyamadim , Berfin nasil oldu acaba?
Marlincim sizinde sonuclariniz iyiymis cok sevindim.
Hepinize sevgiler, selamlar:)
Onun portakal kafasini severim ben :) Marliiiiiin ogunleri kacirma daha cok zamanin var bebisi buyutmeye panik olma.seker cikmamis sevindim canim.bol et ye muz ye sutle havuc suyunu karistir ic bunlar bence direk bebise gidiyor ben boyle bilmis bilmis konusuyorumda bir portakal kafalida ben dogururmusum :))Ben son 6 haftadir bol steak muz sutle havuc suyu iciyorum karnim buyudu sanki
Selamlar,
Herkesler iyidir umarım bebişleriyle. Biz doktor kontrolünden geldik. Şekerimiz normalmiş, demir çok az eksik çıkmış gıdalarla kapatabilirsin ilaca gerek yok dedi doktor.Elle karın muayenesinde bebeğin kafasının aşağıda olduğunu söyledi ben ayaklarını hep yukarıda hissediyordum zaten ama şu an erken zaten 36.haftadan sonra dönmezse dışarıdan döndürmeye çalışıyoruz dedi.Eva yerinde rahat durursa şimdilik pozisyonumuz hazır:) doktor minik bir bebek olduğunu söyledi, kafası portakal kadar falan dedi:) ultrasona girmeden bunları söylüyor tahmini 2pound 4 ounces falan dedi, 37.haftada ultrasona gireceksin dedi.Sanırım 6 pound falan doğar dedi,çok küçük değil mi yawdoktor minik bir bebek olduğunu ama çok da küçük doğmayacağını bazen son haftalarda aniden büyüdüklerini falan söyledi.Hatta Canan aklıma geldi, Berfine küçük diyorlardı sanırım maşallah kilosu gayet iyi doğdu diye hatırlıyorum.
Göbeğimi ölçtü gayet normal dedi.Ayrıca tetanoz aşısı oldum, geçen yıl Türkiyede olduğumun içinde birşeyi eksik gördüler ayrıca önceden olmama rağmen hamile olduğum için yine de olmamı önerdi doktor,olalım dedik.Türkiyedekiler 2.dozu falan aldılar.Şimdi demir içeren besinleri araştırıp onları yemeye çalışacağım:) bizden haberler bu kadar.
Demir uzmaniniz geldi! Demir icin en iyi kaynak et, ozellikle kirmizi et. Onun disinda yesil yaprakli sebzeler: ispanak, karalahana/collard, pazi/chard, kale, roka/arugula. Bol bol ye, salata olarak ya da hafif kavurarak. Ama bunlari sakin yogurtla yeme. Kalsiyum demir emilimini azaltir, keza caydaki tanin. Demir kaynakli yiyecekler ve sutlu kalsiyumlu mamalar arasinda 1-2 saat koy. Bir de demir kaynaklarinin yaninda c vitamini al, kalsiyumsuz oj ic mesela, emilime yardimci olur. Demir bazi grainlerde de var, mesela bulgur. (Dun bulgur pilavi yaptim esra, kulaklarini cinlattim, sanki daha fazla kulak cinlamasina ihtiyacin varmis gibi!!!). Diyeceksiniz ki madem bu kadar biliyon niye aylardir hap alip hala hemoglobini yukseltemedin? Et cok yemiyordum da ondan. Senin alyuvar ve hemoglobin sayilarin kac, onlari soyledi mi?
Evanin portakal kafasindan optuk!
Edit: sutten cok demir bekleme, kalsiyum ve protein icin ic ama.
Biz de uc saatlik test icin hastanedeyiz. Geldigimde ilk kani verdim, gece ondan beri bir sey yemedim, acimmmmmm. O kani alip 100luk glukozu verdi. Bu seferki limonluydu, sprite gibi, oburunden daha az bayikti. Demin 1 saat kanimi verdim, 2 ve 3 saati de verip delik desik kollarla ayrilacagiz hastaneden! Son tupu verdikten sonra yanimda getirdigim krakerlere saldiririm artik! Yazik yavrum da glucolayi icince hopladi zipladi iceride! Seker komasina girdi yavrucak! Insallah sonuclar iyi cikar.
Silgiiiiiii nasilsiniz? Her sey yolunda mi?
Biz de uc saatlik test icin hastanedeyiz. Geldigimde ilk kani verdim, gece ondan beri bir sey yemedim, acimmmmmm. O kani alip 100luk glukozu verdi. Bu seferki limonluydu, sprite gibi, oburunden daha az bayikti. Demin 1 saat kanimi verdim, 2 ve 3 saati de verip delik desik kollarla ayrilacagiz hastaneden! Son tupu verdikten sonra yanimda getirdigim krakerlere saldiririm artik! Yazik yavrum da glucolayi icince hopladi zipladi iceride! Seker komasina girdi yavrucak! Insallah sonuclar iyi cikar.
Hay çok yaşa koko! herbirşeyi yazmışsın teşekkür ederiz.Benim değerlerimi söylemedi ama olması gereken değerin çok az altındaymış.Atıyorum 34 ise 33 gibi:)) O yüzden ilaç vermek istemiyorum dedi gıdalarla halledebilirsin dedi. Eti daha fazla tüketerek hem demiri hem bizim kızı büyüteyim diyorum:)))
Ah yazık size,inşallah sonuçlar iyi çıkar.Geceden beri açsın of of of...aman hemen bitsinde doyuruver karnını.Derya kuzusu şeker komasıyla o yandan bu yana zıplıyor) bunun sonucunu da çabuk verecekler mi? tez zamanda güzel haberler inşallah
Insallah sonuclarin iyi cikar koko.Ne zaman alacaksin sonuclari?
yolunda simdilik :)
kizlar criblerde fixed side ve drop side diye bisey varmis, nedir bilginiz var mi ve hangisini tercih etmeli?
koko sen amazonda baby registry yapmistin di mi? ben de yaptim simdi ve publici sectim. insanlar benim wish listimi nasil gorur?
Ooo, test sonuclarim cikmis bile! Butun degerler normal range'de, yani eger dogru yorumluyorsam gebelik sekeri sorunum yokkk!! Yine de yedigime ictigime dikkat etmem lazim ama diyete gerek yok galiba! Yarin hemsireyle konusup detayini ogrenirim. Oh, cok sevindim!
Ooo, test sonuclarim cikmis bile! Butun degerler normal range'de, yani eger dogru yorumluyorsam gebelik sekeri sorunum yokkk!! Yine de yedigime ictigime dikkat etmem lazim ama diyete gerek yok galiba! Yarin hemsireyle konusup detayini ogrenirim. Oh, cok sevindim!
Selamlar,
kizlar gelismelerden muhakkak haberdar edecegim sizleri merak etmeyin. us randevusu 10 kasima almis esim. ozamana kadar o aleti takmamiz gerekiyor ama iste her zaman takamiyoruz. esimde bende aciyoruz berfine.hic rahat degil yavrucak o takiliyken ancak kucakta.rahat yatsin diye babasi bi kac sey aldi ama olmuyor. ben saat 5 gibi takmistim bugun esim geldi kiyamadi cikartti. nasil olcak bilmiyorum valla. ama cok zor Allah hic bir evlada hastalik vermesin. cocuklarin hastaligi cok can yakiyor.
ben surekli takip ediyorum sizleri yazdiklarinizi okuyorum ama cok fazla yazamiyorum.
marlincim cok gecmis olsun dikkat et kendine
ayrica su kasirgadan dolayida esraya marline silgiye gecmis olsun.silgiden haber yok hala heralde demi.
Meleğim; boncuğumuzun fotoğraflarından facebook sayfana koysan da gözümüz gönlümüz açılsa diyorum:)) birkaç yeni eklenmiş ama yetmezzzz! hani istanbul,antep pozları:))
Gerçi paşa bey tüm zamanını alıyor değil mi? şimdi sizi de göreceğim diyorsundur haklısın canım:)) bebek olduktan sonraki günlerimi hayal edemiyorum.
Silgi elektriksiz olmak fena umarım artık gelir, en azından ocak faaliyette yemek sıkıntısı yok.Pişir taşırır yersin:))) benim gibi! Esra'nın hamaratlığı bulaşsın bize şekerim, daha yeni eşime off ya akşama yemek yarın işyerine yemek yapılacak sıkıldım dedim:)) adam sürekli yapıyor yardım ediyor ama benim gibi tembel nankör kadın hala söyleniyor:)))) Umarım Eva mutfak konusunda bana çekmez, gününü görürüm kızımın:)))
Meleğim; boncuğumuzun fotoğraflarından facebook sayfana koysan da gözümüz gönlümüz açılsa diyorum:)) birkaç yeni eklenmiş ama yetmezzzz! hani istanbul,antep pozları:))
Gerçi paşa bey tüm zamanını alıyor değil mi? şimdi sizi de göreceğim diyorsundur haklısın canım:)) bebek olduktan sonraki günlerimi hayal edemiyorum.
Silgi elektriksiz olmak fena umarım artık gelir, en azından ocak faaliyette yemek sıkıntısı yok.Pişir taşırır yersin:))) benim gibi! Esra'nın hamaratlığı bulaşsın bize şekerim, daha yeni eşime off ya akşama yemek yarın işyerine yemek yapılacak sıkıldım dedim:)) adam sürekli yapıyor yardım ediyor ama benim gibi tembel nankör kadın hala söyleniyor:)))) Umarım Eva mutfak konusunda bana çekmez, gününü görürüm kızımın:)))
Marliiin seni duyanda beni hergun baklava borek aciyor zannedecek :)))))) Bakma ben garanticiyimdir isi sansa birakmayi sevmem yoksa nerdeeee hergun 3 cesit zeytinyagli kuru kofteler filan Bazen tutar hamaratligim yaparim 4 cesit bazende 1 hafta dolapta ne varsa o yenilir :)))
Sizin isyerinde yemekler kotumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?