- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.161
İşte bende hiç 4 çeşit olmadı:)) bana kalsa dolapta ne kaldıysa tırtıklayalım! Öğrencilik zamanlarımda evde hiç yemek pişmezdi, ev arkadaşımda kahvaltıda dışarıdan köfte ekmek yiyen bir tipti.Bazen hamarat arkadaşların evine gider karnımızı doyururduk yoksa hep dışarıdan.Ama evlenince değişiyor durumlar illaki tencere kaynıyor,arada kaçamaklar olsa da.İşyerinde yemekler bir ara iyi gidiyordu ama son zamanlarda sevmiyorum.Menü listesinde önceden balık falan olursa yiyorum evden götürmüyorum ama genelde yiyemeyeceğim şeyler oluyor aç kalma durumu olmasın diye kendimiz yapıyoruz.Ayrıca çok fazla pasta,kek,kurabiye çıkıyor:)) o yüzden hiç o sıraya girip onlara bulaşmayayım istiyorum.Orda kendimi tutuyorum da eve gelince akşamları abur cuburda tutamıyorum.
Aksamlari tutamama durumu bende de var.Fistik findik sekerli tuzlu ne varsa goturuyorum :)) dun kendimden gecmisim gobegimin ustunde cerez tabagi yanimda mandalina tabagi bir ondan bir ondan yerken esimin gulmesiyle kendime geldim :) Bir gecede 1 kilo mandalina yiyorum galiba.
Tesekkurler canim fikirlerin icin.. sanirim herkeste farkli oluyor bu mide problemi cunku limonu midem kaldirmiyor..sanirim benim tek carem ilac kullanmak... dun zar zor mercimek corbasi yaptim ve icine attigim iki tutam nane butun gecemi mahvetti...oooff neler cekiyorum anlatamammmmslm canim,hamileleigin hayirli olsun....benimde ilk baslarda cok bulantim oluyordu...tazo markasinin peppermint cayi bayaa iyi gelmisti limon ile...aslinda bizim nane limondan farki yok ama o zamanlar nane limon yapacak dermanim bile yoktu pratik oluyordu bayaa,2-3 kupa iciyordum sabahlari yaninda ritz ile beraber!!! birde babies r us da lolipop seklinde sekerler var onlarda guzel ,az cok faydasi oluyor,az once internetten bulmaya calistim ama soyle birsey buldumhttp://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=4439702 tam emin degilim bundan ama iyidir sanirim..
Ah ya Silgi bu konuda tecrübeli çok çekti midesinden.Bende hiç bulantı olmadı ne desem hiç bilemiyorum,off ya ama çok zor olmalı.Allah yardımcın olsun.Doktor randevun yakınmış ilaç falan verir umarım düzelirsin bir an önce.3 kilo birden vermişsin umarım tez zamanda düzelirsin.
Şükür sizde de sorun yok, Lara da pozisyonu almış,aferin ona:)) benimde kontrol yarın.Ama ne yapacaklar hiç bilmiyorum ultrasona bir girsem iyi olacak diyorum:))
Sağol canancım... 10 kasımda inşallah güzel haberler alırız.İnşallah çabucak iyileşir Berfin de aleti çok takmak zorunda kalmaz.Canım benim ya, Aklımız ve dualarımız sizinle
Ztar'ın kızına isim bulalım öyleyse:)) klasik mi olsun sıradışı mı) abd kullanılan yaygın isimler mi? selin bir klasik ama güzeldir.Aylin de öyle. Babası Eva koymasaydı ben Mira koyacaktım.Ayrıca Ela ismini de severim, hatta babamız çok seviyor ikinci ismide Ela olsun diyor ama çok yakın iki isim.Ama senin aklında vardır bence bir liste.Bazı isimleri insan hiç benimseyemiyor.Ama içine sineni bulunca tamam bu diyorsun )
Emin degilim ama fixed side tercih edimeli diyeokudum sanki, drop side (bir tarafi asafi dogru indirilip kaldirilabilinen) tehlikeli olabilirmis, yeni modellerde pek olmuyormus. Bunlari nerede okudugumu hic hatirlamiyorum malesef.
Ben de amazon registryi kendime referans diyenyapiyordum ama baby shower icin halka acmam gerekebilir. Public ise senin adini spyadini arayarak bulunabilir. Ben acaba private yapip sirf linki gonderdigim kisiler ulassin seklinde mi yapsam acaba. Bu birkac gun icinde tamamlayip karar vermem lazim, eviteler gidecek, linkini vermek lazim onda. Ismini emaillesene, arayip bulayim, bakalim neler neler koymussun, fikir olur. Ben de link paylasayim emaille, referans olalim birbirimize.
Ooo, test sonuclarim cikmis bile! Butun degerler normal range'de, yani eger dogru yorumluyorsam gebelik sekeri sorunum yokkk!! Yine de yedigime ictigime dikkat etmem lazim ama diyete gerek yok galiba! Yarin hemsireyle konusup detayini ogrenirim. Oh, cok sevindim!
kizlar pazartesi detayli ultrasona girdim ve hersey iyi gorunmesine ragmen bebek 13 gun geriden takip ediyor.. pazartesi 20+5 olmam gerekirken bebek 18+6 measure ediyordu. Doktor genetik bozukluktan kaynaklanmis olabilecegini soyleyip amnio onerdi. Istersen hemen yapalim dedi benimde nutkum tutuldu bugun olmaz dedim ve bugune yani carsambaya randevu aldim.. bugun sabahtan gidip yaptirdik, pek korktugum gibi degildi acikcasi sadece igne icerdeyken kramp girdi.. simdilik sonuclari beklementen baska caremiz yok. ilk 24 saat icinde genelde problem olursa oluyor dedi doktor ben yinede endiseliyim ve bol bol uzanmaya calisiyorum. simdilik benden haberler bunlar
kizlar pazartesi detayli ultrasona girdim ve hersey iyi gorunmesine ragmen bebek 13 gun geriden takip ediyor.. pazartesi 20+5 olmam gerekirken bebek 18+6 measure ediyordu. Doktor genetik bozukluktan kaynaklanmis olabilecegini soyleyip amnio onerdi. Istersen hemen yapalim dedi benimde nutkum tutuldu bugun olmaz dedim ve bugune yani carsambaya randevu aldim.. bugun sabahtan gidip yaptirdik, pek korktugum gibi degildi acikcasi sadece igne icerdeyken kramp girdi.. simdilik sonuclari beklementen baska caremiz yok. ilk 24 saat icinde genelde problem olursa oluyor dedi doktor ben yinede endiseliyim ve bol bol uzanmaya calisiyorum. simdilik benden haberler bunlar
ben de sanki fixed iyi diye okudum ama her cribde fixed side yazmiyor. oyle yazani tercih ediyim o zaman.
baby registry crib, stroller, car seat, bedding set disinda koyacak bisey bulamayinca iptal ettim. millete de onlari bana alin diye link veremem :) bebege ufak tefek seyler almayi biraktim zaten. sadece bakim seti, sampuan vb ve yukarida bahsettiklerim kaldi, bir de birkac atlet tarzi sey bulursam onden citcitli alirim.
hadi gozun aydin, ben de cok sevindim adiniza. bebise seker de yollarsin arada artik :)
janim insallah hersey yolunda gecer de sen de acabalardan kurtulursun guzel guzel gecirirsin hamileligini. bizleri haberdar et.
esra car seat, stroller ne yaptin? ben britax b-agile begendim ama uzerine onun car seati de alinca 350yi buluyor. bir de 3 tekerlekli stroller iyi midir karar veremedim. normal bir car seat alsak onu her modele monte eder miyiz bilmiyorum. car seat carrierde 4-5 ay kullanirim ne gerek var diyorum. ne zormus stroller vb secmek.
Ooo, test sonuclarim cikmis bile! Butun degerler normal range'de, yani eger dogru yorumluyorsam gebelik sekeri sorunum yokkk!! Yine de yedigime ictigime dikkat etmem lazim ama diyete gerek yok galiba! Yarin hemsireyle konusup detayini ogrenirim. Oh, cok sevindim!
Selamlar,
Herkesler iyidir umarım bebişleriyle. Biz doktor kontrolünden geldik. Şekerimiz normalmiş, demir çok az eksik çıkmış gıdalarla kapatabilirsin ilaca gerek yok dedi doktor.Elle karın muayenesinde bebeğin kafasının aşağıda olduğunu söyledi ben ayaklarını hep yukarıda hissediyordum zaten ama şu an erken zaten 36.haftadan sonra dönmezse dışarıdan döndürmeye çalışıyoruz dedi.Eva yerinde rahat durursa şimdilik pozisyonumuz hazır:) doktor minik bir bebek olduğunu söyledi, kafası portakal kadar falan dedi:) ultrasona girmeden bunları söylüyor tahmini 2pound 4 ounces falan dedi, 37.haftada ultrasona gireceksin dedi.Sanırım 6 pound falan doğar dedi,çok küçük değil mi yawdoktor minik bir bebek olduğunu ama çok da küçük doğmayacağını bazen son haftalarda aniden büyüdüklerini falan söyledi.Hatta Canan aklıma geldi, Berfine küçük diyorlardı sanırım maşallah kilosu gayet iyi doğdu diye hatırlıyorum.
Göbeğimi ölçtü gayet normal dedi.Ayrıca tetanoz aşısı oldum, geçen yıl Türkiyede olduğumun içinde birşeyi eksik gördüler ayrıca önceden olmama rağmen hamile olduğum için yine de olmamı önerdi doktor,olalım dedik.Türkiyedekiler 2.dozu falan aldılar.Şimdi demir içeren besinleri araştırıp onları yemeye çalışacağım:) bizden haberler bu kadar.
Portakal kafalı minik Eva ile sevgilerimizi sunarız
Gecmis olsun janim. Bu uc gunu atlattin mi gecti gitti. Ben de yaptirdim, zor bir surec. Insallah sonuclarin temiz cikar da rahatlarsin. Bebisin her seyi iyiymis, gelisim geriligini kapatabilir de, asil onemli olan genel sagligi. Guzel haberlerini bekliyoruz.
saol canim, sende hafif kramp oldumu amnio'dan sonra? bende cok ufak ufak kramplar giriyor cok nadirde olsa
marlin sakin canini sikma. bana hem kaiserdeki ebe hemde burdaki doktor buyuk bi bebek bekleme ufak olacak dediler. zaten gorenlerde oyle diyorlardi. sakin canini sikma. berfincigim hem kilo olarak hem boy olarak bence gayet guzel dogdu masallah. birde su kalca cikikligimiz olmayaydi iyiydi.
ama bak ben her hafta hem baligimi hem kirmizi etimi hem tavuk etimi yedim.sut belki 15 gunde bir falan belki hic icmemisimdir. esim sagolsun bu konuda cok dikkat etti.ornegin c.tesi bizde balik gunudur. yani sana tavsiyem bi duzen oturt ve az da olsa yemeye calis. ayrica uzun zamandir kizlara yazayim diyordum unutuyordum bu vesile ile belki sizede faydasi olur ben son ay pekmez ve tahini karistirip yedim.her sabah. bence bu berfinin kilo alimini olumlu etkiledi. belkide bana oyle geliyordur onu bilemem.birde son donem cok hurma yedim.bunlar kesin degil ama yaptiklarimi yazmak istedim. sakin canini sikma.daha senin zamanin var. Allahin izniyle saglikli olsunda kilosuda cok onemli dgeil bence.bizi oyle bi korkuttularki esim bana 3 kilo bile dogmaz diyordu dusun.
karisik yazdim kusura bakmayin artik :))
Merhaba Kizlar,
Surekli sizlere bir seyler danisiyorum, bagislayin beni nolur, vaktinizi aliyorum.
Yaklasik 2-3 haftadir vucudumun bircok yerinde (kollarim, avuc icim, sirtim, karnim, belim, goguslerim, ensem) kasinti problemi yasiyorum.
Bu durumumu annemle paylastigimda kasintilar icin cok erken oldugunu fakat yinede vazelin alip kasinan bolgelerimi nemlendirmemin iyi olacagini soyledi.
Acikcasi gebelikten oncede kuru ciltli birisiydim fakat usengeclikten duzenli olarak nemlendirici kullanmiyordum.
Bende kakaolu vazelin aldim ve gunde en azindan 1 kez surmeye basladim.
Not: Annem ve ananem butun gebeliklerinde vazelin kullanarak hic bir tane bile catlakla karsilasmamislar fakat genelde 30. Haftadan sonra kasintilari bas gostermis.
Son doktor randevumda bundan doktorumu haberdar ettim fakat sadece cilt dokuntum, kizarikligim ya da kabarikligim olup olmadigiyla ilgilendi ve bu haftalarda kasinti pek gozlemledigimiz bir durum degil dedi.
Yani hala kasinti problemimle bas basayim
Acaba benim haftalarimda benzer sikayeti olan ve bunu onleyecegi bir yontem bulan arkadaslar oldu mu?
Tavsiyelerinize cok ihtiyacim var, hepinize kucak dolusu sevgiler, selamlar :)
Aksamlari tutamama durumu bende de var.Fistik findik sekerli tuzlu ne varsa goturuyorum :)) dun kendimden gecmisim gobegimin ustunde cerez tabagi yanimda mandalina tabagi bir ondan bir ondan yerken esimin gulmesiyle kendime geldim :) Bir gecede 1 kilo mandalina yiyorum galiba.
Sen sansli olanlardanmissin marlin.. oyle hamileligi op basina koy :)) birde saclarim cok dokulmeye basladi..hamilelikten dolayi mi yoksa hava degisimi mi.. bir fikriniz var mi ??
marlin sakin canini sikma. bana hem kaiserdeki ebe hemde burdaki doktor buyuk bi bebek bekleme ufak olacak dediler. zaten gorenlerde oyle diyorlardi. sakin canini sikma. berfincigim hem kilo olarak hem boy olarak bence gayet guzel dogdu masallah. birde su kalca cikikligimiz olmayaydi iyiydi.
ama bak ben her hafta hem baligimi hem kirmizi etimi hem tavuk etimi yedim.sut belki 15 gunde bir falan belki hic icmemisimdir. esim sagolsun bu konuda cok dikkat etti.ornegin c.tesi bizde balik gunudur. yani sana tavsiyem bi duzen oturt ve az da olsa yemeye calis. ayrica uzun zamandir kizlara yazayim diyordum unutuyordum bu vesile ile belki sizede faydasi olur ben son ay pekmez ve tahini karistirip yedim.her sabah. bence bu berfinin kilo alimini olumlu etkiledi. belkide bana oyle geliyordur onu bilemem.birde son donem cok hurma yedim.bunlar kesin degil ama yaptiklarimi yazmak istedim. sakin canini sikma.daha senin zamanin var. Allahin izniyle saglikli olsunda kilosuda cok onemli dgeil bence.bizi oyle bi korkuttularki esim bana 3 kilo bile dogmaz diyordu dusun.
karisik yazdim kusura bakmayin artik :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?