- Konu Sahibi citaknuray
-
kizlar bizim tasinma durumumuz var. californiadayiz suan icin onumuzdeki ay atlantaya tasinacagiz buyuk ihtimalle.
doktorum ebem herseyim degisecek. kendimi cok sansiz hissediyorum. tekrardan biseylere baslayacagiz.tabi hayirlisi diyoruz hep.
bu arada atlanta hakkinda bilgisi olan var mi? california riverside biraz pahali bi yerdi. ev kirasida cok oduyorduk. unv yakin oldugu icin.
atlantada nasil bir yasam kurcaz bir de bunu dusunmeye basladim.bilgisi olanlar varsa paylasabilirler mi ?
kizlar bizim tasinma durumumuz var. californiadayiz suan icin onumuzdeki ay atlantaya tasinacagiz buyuk ihtimalle.
doktorum ebem herseyim degisecek. kendimi cok sansiz hissediyorum. tekrardan biseylere baslayacagiz.tabi hayirlisi diyoruz hep.
bu arada atlanta hakkinda bilgisi olan var mi? california riverside biraz pahali bi yerdi. ev kirasida cok oduyorduk. unv yakin oldugu icin.
atlantada nasil bir yasam kurcaz bir de bunu dusunmeye basladim.bilgisi olanlar varsa paylasabilirler mi ?
Hem nasil iyi anliyorum.Bak ben isin bu tarafini hic dusunmedim.Doktorada sormadim.Hos sorsam ayni cevabi alsam ben de verememki oglusumuO da kahrolur bende
Herseyin yolunda olmasina cok sevindim canim.
Bugun forumu takip ederken bir konu gozume takildi.10 haftalik hamile bir bayan gecirdigi bayilma ataklarindan dolayi surekli ozel hastaneye gidiyor en son cok para gittigi icin devlet hastanesini tercih ediyor.Orada gordugu kotu muameleyi anlatmis.Bir anda bir suru yorum yagdi.Dogum sirasinda bagirma diye dogum yapan kadinin bacaklarina vuran hemsirelermi dersiniz,Istifra eden hamile kadinin onune firlatilan kova,kusuyor diye bagiran hemsireler.Esiyle birlikte 40 derece atesle dogum yaptigi hastaneye giden lohusa bir bayan dogum doktorunu soruyor."Kendileri istanbulda ama istiyorsan bir telefon acalim senin icin ozel ucaga binsin gelsin"diyen ve kahkahalarla gulen hemsireler...2 gun tedavi edilmeyen ve olumden donen lohusa bayan ve bu yapilanlari"ne var yani onlarinda kotu gunleri ,sorunlari oluyor hergun iyi olamazlarki"diye savunan bazi saglikcilarin yorumlarini okurken kanim dondu.Biran ne kadar sansli oldugumu dusunup sukrettim.Haksizliga tahammul edemeyen bir yay burcu kadini olarakta tutamadim yine cenemi tam 2 saat forumda kalip cevap yazdim.Sonrada kendime cok kizdim.'Bu tur davranislari onaylayan insanlara ne diye zamanini harcayip bir seyler anlatmaya calisirsin Esra" diye.
Esra senin topisi hic dert etme, bu toxoplasmosis kopeklerle hic alakali bir sey degil cunku. Kediler bu parazit midir, plazma midir neyse ona yedikleri kus fare gibi seylerden maruz kaliyorlar ve kakalariyla disari atiyorlar. Cig ette de olabiliyor. O yuzden kedi kakasi ellemeyin, kedilerin pislemis olma ihtimali varsa bahce isi yaparken eldiven takin, cig et yemeyin, cig et bulasmis yuzeyleri cok iyi temizleyin, etleri cok iyi pisirin diyorlar. Eger insana toxoplasmosis bulastiysa bu hamilelikte sorun degil, bebege de immunity geciyor. Tehlikeli olan hamilelik sirasinda ilk defa bulasmasi. Ben de iste kedimde vardiysa simdiye kadar bulasmistir, yoksa kedime nereden bulasacak diyorum. Mesela Eylul'de turkiye'ye gittigimde her zamanki gibi sokak kedilerini sevemeyecegim, uzak duracagim, ama yavrusumdan ayri kalamam. Sen sugar'i hic dert etme, onda risk yok :)
Hayvanlar demisken, millet kedilerinin hamile kaldiklarinda bunu hissettiklerini yaziyor orada burada. Bizimkinde tik yok. Sugar cakti mi bir seyler? Bir de bebek eve gelmeden hayvani alistirmak icin (buyuk cocuklari alistirir gibi) bir takim seyler var. ozellikle kediler icin diyorlar ki bebek icin kullanacaginiz losyonlari neyleri elinize surun, o kokuya sizin uzerinizde alissin. Nasil bir yatak duzenimiz olacak bebek gelince bilmiyorum ama kesin bir cat-net alacagim (crib'in uzerine gerilen bir netmis, henuz arastirip gormedim). Benim kedi dobarak bir kedi, bebenin yanina girip yatmaya kalksa ezer bebeyi valla :) Oyle sicacik sut kokulu yumuk sey fazla cekici gelmesin zilliye!
Aslında hep rahat ve olumlu düşünmek lazım ama elde değil işte.Ben eskiden çoğu şeyi kafasına takmayan,herşeyin iyi tarafından bakmayı bilen biriydim.Ama bu dönemde insan biraz değişiyor:) Bugün nt screen(ikili tarama testi) randevumda tarih değişikliği yaptım,iş saatimle çakışıyordu.Bir hafta sonraya gün aldım,13.haftamda olacağım.Onu bile değiştirirken değiştirdiğim tarih geç mi olur,o hafta daha mı uygundu diye söylenip durdum.Normal düşününce geç kalmış bir tarih olsa hastane verir mi? herşeyi sorarak öğrenerek gün veriyorlar:))
Ama şu acabalarla kafamda kendinime stres yarattığımın farkına vardım:) ehliyet için yazılı test sınavım vardı kafamda bu takıntılarımla sınava girdim.Sınavı çalışmayıp kafama takmadığım için hemen geçtim:)) Rahat olunca takmayınca herşey daha kolay ilerliyor sanırım.
Ben kendi adıma böyle olma sebebimi burda tek başıma olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum.Dertleşip karşılıklı sohbet edeceğim bir arkadaşım bile yok:) iş yerimde çok yeniyim,insanları daha yeni tanıyorum.Eşim yalnızlığımı paylaşıyor artık:)) zamanla çevremiz ve arkadaşlarımızdan olacak eminim.Herşeyin bir zamanı var.Ben bu bebeği isterkende Allahtan hep hayırlı zaman hayırlı bir evladım olsun dedim.O yüzden herşeyin hayırlısı diyorum yine:)) Böyle bir iç döktüm sizlere,içinizi karartmadım umarım.Burada birşeyler paylaşmak ve yazışmak bana çok iyi geliyor,herkes gerçekten beni anlıyor gibi düşünüyorum:)) hepinize sevgiler
Icim rahatladi simdi.Sende dikkat et ama dedigin gibi sokak kedilerinden bir sure uzak dur.Sanmiyorum kedinde olacagini surekli evin icinde,kuru mama yiyor,vet kontrolleri yapilmis.Dobarak :))) lafina cok guldum.Benimkide tam bir danacik :))Sugar son 2 haftadir cok enteresan karnimi kokluyor.Bende tasiniyorum daha buyuk bir eve.Hem bebisin hemde danacigin odasi ayri olacak.Bebisi arada koklatarak alistiricam :)En onemlisi ilgiyi azaltmamak ben bebisle ilgilenirken babamiz sugari gezdirecek .Ben gezdirirken babamiz bebise bakacak.Bu sekilde dengeyi kurucaz diye umuyorum.
cemrecik bizim buralar yaniyorr :)))
gercii dun geceden beri biraz olsun serinledi. ama coook sicakkk
Aaa! Senin kaliforniya'da oldugunu okumustum sanki ama acaba kuzey mi guney mi diyordum. meger ayni sehirdeymisiz!!! Koskoca eyalette ayni yerde ciktik :) Ama gidiyormussunuz. Tasinma sartsa bunu simdi yapmaniz daha iyi, ileriki aylarda ve bebek dogduktan sonra cok daha zor olacak cunku, gitmeden gorusseydik bari.
Benim atlanta'da oturan arkadaslarim var, biz onlari ziyarete gittigimizde gordum biraz sehri. Kaliforniya'dan cok cok farkli georgia, "south" kulturu var, insanlari pek candan davraniyor ama gizli bir irkcilik ve yabanci dusmanligi var. Sehrin kendisi bana cirkin geldi, downtown LA gibi sanki ama guzel yerleri de var, daha "residential" bolgeler. Arkadaslar alismislar (biri de guney kaliforniya'dan gitmisti oraya), pek seviyorlar, gayet memnunlar. Buyuk farklardan biri de "east coast" olayi -havasi farkli ve her yer birbirine daha yakin sanki. Bence ucunuz orada cikacaksa tereddut etme, riverside'dan daha kotu degil :))) Yani LA/San Diego/San Francisco'da yasiyor olsan "ayyy tuh kiz" derdim ama buradan Atlanta'ya cok buyuk kayip yok :)))
Nuraaaayyyy annis ne zaman geliyo cnm.
Annene hosgeldin dedigimizi ve ellerinden optugumuzu soyle:))
Bizi de ihmal etme olur mu?
ihmal edermiyim hic ablacim :)) anneeeem geldiii
azcik olsada yazayim, annem hiiiic sorun yasamadan geldi.hicbir sikinti cikarmamislar. ve ucak icinde doldurulan evraklari gondermem cok isine yaramis.
ailesi gelecekler icin kesin tavsiye ediyorum..
annemi uyutmadik. Turkiye saati ile sabah 7 de uyudu. insallah bikacgune kendine gelir toparlar...saat farki onu biraz yoracak gibi..
cok guzel konular konusulmus kizlar, okudum ama yazamadim kusura bakmayin..
gorusmek uzere herkese iyigeceler
Herkese selamlar,
Nuraycim oncelikle tekrardan gozun aydin annecigine kavusmussun,sorunsuz gelmis olmasina cok sevindim.
Arkadaslar herkes iyidir ins.
Canancim biz ilk Atlantaya geldik 3 yil orda kaldik cnm.
Biz cok sevdik orayi gayet guzel biyer,Down Town dan 1 saat uzaklikta nezih biyerde oturduk.Sakin ve turk arkadaslarin cok oldugu biyerdi.Kokopelli nin dedigi gibi biraz milliyetci bir kesim oturuyo Atlanta da ama genelde iyiler.
Sormak istedigin ne varsa sorabilirsin cnm cvplamaya calisirim.
Gelelim bugune dr ve ultrason Randevumuz vardi bugun,once doktorumuza gittik Nuray da bahsetmisti bakteri icin ornek aldi ve cati muayenesi yapti su an icin dogum yakin degil cok sevindim bu habere cunku vaktini beklesinn bizim yaramaz:)))
Sonra ultrason'a gittik bugun bisey ogrenemedik,sadece bebisin kalp atislarini duyduk suyuna plasentaya falan bakti hersey cok guzel dedi.Sonra nts'ye girdik sanci yok hersey yolunda Allahin izniyle son iki randevumuz kaldi ikisine de gidebiliriz ins.:)))
Bizden haberler boyle,Silgi,Marlin ve Canan sizlerden de guzel haberler bekliyoruz ins.
Simdilik kaciyorum canlarim benim kuzular geldi biseyler hazirliyim onlara,gene girerim ins.
Hepinizi cok cok optum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?