Amerika'da Hamilelik

ablacim banada travel sistemler hantal gibi geliyor. ilk bikac ay hem strolleri tasiyosun hemde bebek arabasini ustune koyuyosun cok agir oluyomus.. ayy kafam cok karisik bu gidisle bebis dogduktan sonraya kalicak araba isi..

Nuray cim sen boyle anlatincada mantikli geldi.Neyse senden cok sey ogrenecem ben :) Daha bana cok zaman var.Sen aldiktan sonra yazarsin ben de ona gore karar veririm.Kesinlikle kokopellinin dedigi gibi bu tur seyleri gorerek almak lazim.

Ay utandirdin beni, o sizin kendi guzelliginiz. Ben aslinda (babadan gelen bir ozellik) feci karamsar bir insanimdir, felaket tellali gibi her seyin en kotusunu dusunurum realist olmak adina. Ama hamile kaldigimdan beri bana bir haller oldu, bir optimistlestim. Belki hormonlardandir, belki de aylarca ugrasip sonradan bebeye kavustugumuz icin. Bir de forumlarda (burada pek yok da, ocak annelerinde) bir karamsar hava var ki, insanlar en ufak seyden kendilerini endise denizlerine atiyorlar. Tabii ki anliyorum ama stres daha kotu bebek icin, onlari gore gore ben iyimserlestim vallahi :)

Ben 2. el esyadan hic gocunmam (temiz oldugu surece tabii ki), sagolsun arkadaslar bebek olayini ogrendikleri gibi sunu verelim bunu verelim diyorlar (bu yasta hamile kalinca herkes o defteri kapatmis oluyor!). Tek cekincem car seat, cunku onlarin hic kazaya bulasmamis, hasar gormemis olmasi gerekiyor. Ben arkadastan alacagim car seat ve bebek elimizde buyudugu icin kaza hasar falan olmadigini biliyorum. craigslistten stroller bakardim ama car seatten emin degilim. kullanilmis bebek esyalari da maksimum 2 yil kullanilmis oluyor, bazilarini 6 aydan az kullaniyorsun, bazen bebek bir sekilde sevmiyor oyle kullanilmadan kaliyor urun. craigslist falan bak bence de sizin orada craigslist aktif bir ortamsa (bizim burada biraz sonuk de...).

Bu arada biraz once hastaneden geldik, biz parkederken bir kadin da car seat carrierini acmaya calisiyordu. Ne dandik bir seymis, bu marka almayayim, kizlari da uyarayim dedim ama markayi goremedim. Hafif gorunuyordu ama kadin salladi salladi, lock in etmekte zorlandi, alttaki sepetinin ucu cikmisti falan. O acidan -internetten alacaksaniz bile- once dukkanda gorup acip kapatin/katlayip acin derim!

Bu arada bugunku doktor ziyaretimizi anlatayim. Her sey yolunda dedi ozetle, kalbi 180 atiyormus, boyu olmasi gereken buyuklukte, her sey yolunda gibi gorunuyor. ultrason resmini koymaya calistim, eklentide sorun cikti, sonra eklerim artik ne oldugunu anlamadim.

Bu doktorla devam etmeli miyim diye dusunuyorum simdi. Adam ultrasonu yaparken ekrani bana cevirmedi bile, olctu bicti, sonradan sonraya cevirdi "al biraz da sen bak" gibisinden. Garibime gitti. Infertilite doktorum bastan ekrani bana cevirip, su sudur bu budur diye her seyi anlatmisti. Haftaya bir randevu daha verdiler hemsireyle, bu testler ve sairelerle ilgili kitapcigi okuyup formu doldurup goturecegim, sonrasi hakkinda bilgilendirecekmis.

Biraz icimi ikirciklendiren bir konu daha oldu. Benim evde bir kedi kizim var, dunyalar tatlisi, indoors cat (disari cikmaz, disarida avlanmaz, kuru mama yer) ve veteriner kontrolleri yapiliyor. Hamile kaldigimdan beri kumunu esim temizliyor hep. Doktora taxoplosmosis testi olmam gerekir mi dedim. Benim kizkardesim olsan bebek dogana kadar kediyi baska birine emanet et/ver derdim dedi! Boyle bir cevap hic beklemiyordum, infertility doktorum sorun degil, sadece kum isini sen yapma, bir sey kapacaksan coktan kapmissindir zaten demisti. O da benim bir bebegim, bana cok duskun, bensiz cok mutsuz oluyor (Esra anlar beni!), onu boyle baskalarina veremem 8 ayligina. Dikkatli ve olabildigince hijyenik takilacagiz artik ne yapalim.

Bizden bugun haberler guzel, umarim herkesin gunu guzel geciyordur.

Ya hamisler cok canim sikkin Iki gundur newyork, yolculuk, otobus falan derken cok yoruldum. Bebisimde hareketliydi aslinda. Ama bugun kalktigimda hic hareket etmedi. Bide bugun karnimin biraz asagida oldugunu hissettim. Bir arkadasim var saglik meslekte ebelikle ilgili bolum okumus sanirim... O bakti karnima biraz.. cikolata ye muzik dinlet falan dedi. Bu arada senin karnin olmasi gerekenden asagi gibi dedi... Zaten bende farketmistim ama oda soyleyince iyice moralim bozuldu... Erken dogum gostergesi olabilir mi?? Bu arada cikolata yedim muzik falan actim biraz hareket etti gibi ama eskisi gibi degil.. Ama hissettim bebegimi. Bu yeterli mi? Bu arada randevuma 10 gun var.. Ne yapmaliyim bisey soyleyin nolur...

kokopellicim dr okntrolun iyi gecmesine sevindim.. bence cok kafayi takma bebisi bastan gostermedi, sonradan gosterdi falan diye. anneler ne kadar hassas oluyor degil mi yaa.. ama doktoruna guveniyorsan sorun yok bence..

carrier icinde iyiki soyledin canim yaa bende bakip karar vereyim o zaman. dandik bisi olmasinda yoksa sinir kupu olurum.
bende bugun mobile baktim craglistten. baya uygun seyler var.. mesela istedigim bisi $10 , temizde gorunuyor.. benimde yatagimi falan bir arkadasim verdi. genelde yordan yastik gibi seyleri yeni almaya calisiyorum..canim kedi konusuda hic bilmiyorum ama afedersin ben kedi-kopek hic sevmem. hic elleyemem, yanindan bile korkarak gecerim.. ama senden hic ayrilmyorsa bencede temiz purpak sekilde 8 ayi gecirmeye calis..

kkbrcim cok yorgun olunca bebisler hareket etmeyebiliyor. bende bi kac defa yasadim. hatta esimi aramistim beni doktora gotur bebis oynamiyor hic diye.. eger hissettiysen hic problem yok. eski formuna geri doner. ama 2 gun falan az az oynayabilir. endise etme canim.soluna yat ve biraz dinlen. dinlenmek iyi gecelecektir. ve bence su vaktinde kendini cok yorma, birde karnin yukardamiydiki asagi dustu? ama hep karnin asagida gibiyse problem yoktur.. bebisi asagida tasiyorsundur..

Ya bende karamsar bi insanimdir aslinda,ama disarda hickimse anlamaz cunku toplum icinde acayip pozitifimdir ama esim evde cok cekiyo benden:)))herseyi kafaya takipta belki basimiza hic gelmiycek seyleri dusunupte sabrimizi tuketmek aslinda cok sacma ama malesef bunu hep yapiyoruz hele kadinlar olarak cok daha duygusal oldugumuz icin felaket tellaligi cok da zor gelmiyo bize:)))neyse uzun lafin kisasi hep boyle cnm senin disa yaydigin pozitif enerji bi cok insanin mutlu olmasini kendini iyi hissetmesini sagliyodur bunu unutma:)))etrafindan boyle enerji hissetmeye herkesin ihtiyaci var hele de hamileyken:)

Bende temiz kaliteli oldugu surece 2. El esyaya karsi degilim ama herkesinkini de kullanamam,ya kimden oldugunu bilmem lazim yada gozumle gormem lazim.Burasi zengin bir bolge oldugu icin genelde craigslistteki esyalari da bayagi temiz ve genelde marka oluyo dedim ya biraz arastirma yaptim,bakalim hayirlisi carseat'i kisa bir sure kullanabilcem iyi birsey denk gelirse ve dedigin gibi kaza yapmamis olmasi gerektigini bende biliyorum belki alabilirim.Ya da toys r us dan bakicam bende.

Markaya dikkat etmek lazim ne olursa olsun fark oluyo gercekten,sonucta 1 yil bebek tasiycaz onun icinde Allah korusun bozuk,kirik veya adi elimizde kalicak bisey olmamasi lazim.
Benim icin vakit cok az kaldi bi an once karar vermem lazim(

Guzel haberler almissin basit seylere takilma cnm.
Sana hamileligimin ilk baslarinda duydugum biseyi soyliyim,eger bebegin kalbi 150'den yuksek atiyosa kiz olma ihtimali yuksek demislerdi:)))gerci dr'a sordum guldu yok oyle bisey dedi ama insan pek bi heyecanlaniyo,bende kiz istiyordum cunku:))

Ultrasonu sana cevirmedigini soylemissin,benim gittigim ultrasonlarin hepsinde ultrasoncunun monitor'u ayri bizim ekranimiz ayriydi.Yani ben her gittigimde yattigim yerden bebisi seyredebildim,ben burda hep bu sekilde saniyodum sen boyle yazinca sasirdim.
Kedi konusuna gelince daha once haziran annelerinde de konusulmustu bi arkadasin ailesi kediyi bebek gelmeden uzaklastirmasini istemis hatta hamileligi boyunca baski yaptiklarini ama doktoruna sordugunu ve doktorun hicbir zarari olmadigini soylemisti.uzun zmndir senleyse ayrilmak zor olur anliyorum seni.
Bende hayvanlari cok seviyorum aslinda kedi,kopek ne olursa disarda bile gorsem cocuklardan once ben seviyorum:)))
Hatta hamile kalmsaydim cocuklar cok kedi istiyorlardi almayi ciddi ciddi dusunmustum:)))
Hamile kalinca vazgectim cunku 3 cocuk 1 bebis birde kedi bakamam malesef:)))
Biz kedi yerine bebis aldik napalim:)))

Cok tesekkur ederim canim. Aslinda hastaneyi aradim onlarda bu sekilde soyledi ama icim rahat etmemisti.. Simdi sende soyleyince daha rahatladim. Artik dikkat edicem insallah yorulmamaya... insallah hareketlenir kuzum eskisi gibi... Ya karnim konusunda gercekten hicbir fikrim yok. Sadece bugun farkettim belki giydigim seylerdendir ama insan yinede tedirgin oluyo... Bence ben 36 gibi dogururum heralde :) Daha hic biseyim de hazir degil ((

Canim Nuray'in dedigi gibi cok yorulmussun bebisde yorulmustur ondan az hareket etmistir dert etme insallah bisey yoktur.Az da olsa hareketlerini hissettim sonradan demissin bugun iyice bi takip et baktin hala az geliyor icini rahatlatmak adina dr'ni ara derim.Ama bence sen stress yaptikca o da etkileniyordur biraz rahatlatmaya calis kendini cnm.
O karin dusmesi olayina takilma zaten 35.haftada galiba tam yukari cikiyo sonra gene son 1-2 hafta aasgiya dusuyo,benimkinede hep karnin cok asagida diyordu arkadaslar bende oyle hissediyordum,sonra iyice yukarda hissetmeye basladimhatta su anda bile hala inmedi midemde kaburgalarimda hissediyorum ama bunu sadece 2-3 haftadir boyle hissediyorum cnm.
Seninki de yanlis hatirlamiyorsam 32. Haftanin icinde heralde daha.Asagida hissetmen normal bence bu haftalarda,biraz daha buyuyunce tekmeleri kaburgalarina yiceksin hazirlikli ol:)))
Moralini yuksek tutup bol bol dinlen ins. Hicbisey olmaz Rabbimin izniyle.

Nuraaaayyyy annis ne zaman geliyo cnm.
Annene hosgeldin dedigimizi ve ellerinden optugumuzu soyle:))
Bizi de ihmal etme olur mu?

Canim bugun bebis hareket etmeyince oyle korktumki senin mesajinada bakamadim.. Yorgunluk kotu etkiledi bebisimin hareketleri azaldi Dedigin gibi insallah bisey olmaz.
Insallah dayanabilirim ve senin gibi epiduralsiz dogal kosullarla dogururum bebegimi... Sen alismissin zaten ne guzel korku yoktur artik.. Insallah bu da problemsiz normal olur... Az bi sanciyla kurtuluruz :)

Ayy ne guzel burasi hep rahatlatici konusuyosunuz :) Insallah dediginiz gibidir canim bi problem yoktur ve erken dogum falan olmaz. Acikcasi esime hadi bebegin kiyafetlerini yikayalim artik dedim korkudan :)) Hastaneyi aradim hemsirelerle konustum onlarda hissettiysen bisey yoktur diyolar... Ilk bebek olunca aklina hersey geliyor insanin :) Tamam artik dinlenmeye basliyorum insallah artik :) Insallah dedigin gibi hicbisey olmaz ve hersey cok guzel olur hepimiz icin...

Canım ya tecrübeli anneler hamişler daha iyi bilirler...Benimde ilk hamilelik hiçbir bilgim yok ama hareketini hissettiysen endişelenme.İnşallah herşey yolundadır.Çok tedirginsen doktorunu ara.Sıkma canını nolur,pozitifi düşün

Ne güzel zaten demişsin herşey güzel olacak.İnşallah hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alacağız

bebekte yorulmustur bence. sorun oldugunu sanmiyorum annesi merak etme..
gerci merak etme demek cok kolay. bende kizimi gun icinde hissetmesem cok tedirgin oluyorum. annelik cok zormus ya.. dogunca napcaz bu tedirginlikle bilmiyorum.

Aslında hep rahat ve olumlu düşünmek lazım ama elde değil işte.Ben eskiden çoğu şeyi kafasına takmayan,herşeyin iyi tarafından bakmayı bilen biriydim.Ama bu dönemde insan biraz değişiyor:) Bugün nt screen(ikili tarama testi) randevumda tarih değişikliği yaptım,iş saatimle çakışıyordu.Bir hafta sonraya gün aldım,13.haftamda olacağım.Onu bile değiştirirken değiştirdiğim tarih geç mi olur,o hafta daha mı uygundu diye söylenip durdum.Normal düşününce geç kalmış bir tarih olsa hastane verir mi? herşeyi sorarak öğrenerek gün veriyorlar:))
Ama şu acabalarla kafamda kendinime stres yarattığımın farkına vardım:) ehliyet için yazılı test sınavım vardı kafamda bu takıntılarımla sınava girdim.Sınavı çalışmayıp kafama takmadığım için hemen geçtim:)) Rahat olunca takmayınca herşey daha kolay ilerliyor sanırım.

Ben kendi adıma böyle olma sebebimi burda tek başıma olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum.Dertleşip karşılıklı sohbet edeceğim bir arkadaşım bile yok:) iş yerimde çok yeniyim,insanları daha yeni tanıyorum.Eşim yalnızlığımı paylaşıyor artık:)) zamanla çevremiz ve arkadaşlarımızdan olacak eminim.Herşeyin bir zamanı var.Ben bu bebeği isterkende Allahtan hep hayırlı zaman hayırlı bir evladım olsun dedim.O yüzden herşeyin hayırlısı diyorum yine:)) Böyle bir iç döktüm sizlere,içinizi karartmadım umarım.Burada birşeyler paylaşmak ve yazışmak bana çok iyi geliyor,herkes gerçekten beni anlıyor gibi düşünüyorum:)) hepinize sevgiler

arkadaslar sizin oralar nasil bilmem ama buralara sonbahar geldi sanki, hirkasiz cikilmiyor. hafif bir kiriklik var, sanirim soguk aldim...hamisler, sizin oralarda da hava degisimi varsa coook dikkat edin...

arkadaslar sizin oralar nasil bilmem ama buralara sonbahar geldi sanki, hirkasiz cikilmiyor. hafif bir kiriklik var, sanirim soguk aldim...hamisler, sizin oralarda da hava degisimi varsa coook dikkat edin...

cemrecik bizim buralar yaniyorr :)))
gercii dun geceden beri biraz olsun serinledi. ama coook sicakkk

Hem nasil iyi anliyorum.Bak ben isin bu tarafini hic dusunmedim.Doktorada sormadim.Hos sorsam ayni cevabi alsam ben de verememki oglusumu O da kahrolur bende
Herseyin yolunda olmasina cok sevindim canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…