- 15 Mart 2011
- 1.098
- 3
- 158
- Konu Sahibi citaknuray
-
Ayni dertten bende muzdaribim cnm yaa.
Esim tutturdu carseat carrier alalim ilk bir sene bu daha rahat diye,bende diyorum ki travel system alalim,zaten onun carseat'ini belli bir aya kadar kullanabiliyosun 10-11 aya kadar sonra carseat'i degistirmen gerekiyo daha buyugune gecmek gerekiyo.
Gecen bi arkadsla konustum oda kafami karistirdi,travel system alma cok hantal dedi.oda senin bu yolladigindan yolladi bana Nuraycim.Link asagida senin attiginin aynisi galiba ya da baska bi arkadas atmis.
quinny buzz stroller - Product Details
P6AonqgAfUk_FG&ved=0CH4Q8wIwAg
Kisacasi su anda kafam karisik ne alsam kararsizim.Ben sunlara bakiyodum ama simdi once 1 yil icin carseat carrier'a mi gecsem.
chicco keyfit 30 travel system - Product Details
Siz ne dersiniz?
kokopelli ayni bu dusuncedeyim bende, yani rahat olsun,kolay tasinsin, esim olmadigi zaman rahat kullanabileyim.. aman okadar cok cesit varki kafa karismayacak sekilde degil.. ben hrhalde karar veremicem car seat carrier alip cikicam.. stroller icinde seneye bahari beklicem artik..
linkini attigin stroller harika ama cok pahali... cokta kullanisli biseye benziyor..ben zaten karar veremedigim icin bu zamana kaldi.. esiminde bisi bildigi yok.. bgun walmarta gittim boylecar seat ile takim olan strollerlar var. aman okadar dandik geldiki.. benim galiba biraz arastirmam lazim. ama sizde biryerde gorurseniz uygun bisi (nette) bana soylersiniz olurmu :))))
annecik insallah 4 saat sonra ucaga binecek. esimde onun hayalini kuruyor.. ohh yemekler,yemekler diye.. ayy ne guzel olurdu valla zaten ben devamli cagirirdim hadi gel hadi gel diye bikardiniz benden..kalabalik sofrada yemenin tadi bir baska oluyor..
esracim car seat carrier su sekilde
Graco - SnugRider Infant Car Seat Carrier Stroller Frame - Walmart.com
car seat carrier aslinda cok kullanisli canim. sadece iskelet var ve ona car seat'i yerlestiriyosun , is bitmis oluyor..cota kolay yer kaplamiyor , fiyatida uygun..
gecen ay toys r us ta gormustum fiyati $40 'di ama esim almadi.. cunku ozamanda kararsizdim alsam almasam mi diye.. indirimide bitmistir kesin..
bakalim rahay bi stroller bulursam belki onu alirim. kokopellinin dedigi gibi gidip bakmak elle secmek daha mantikli sanki
Vala bunu kullanan cok arkadas var cnm.
Evt biraz buyuk ve agirligindan bahsediyorlar ama 4-5 yasina kadar kullanilabiliyo bildigim kadariyla oyle 1 yasina kadar diye fazla abartilmis sanki.Ben hic okumadim commentleri bende bi bakayim.
Valla ucuza bulamadim cnm ya,aslinda ablam craigslistten de bak dedi cok temiz az kullanilmis travel systemler var.Baktim da gercekten temiz gozukuyo ama onlara da tek tek gidip bakmak lazim,ayy kafam cok karisik cnm yaa.
Hangisi kesemize kafamiza uygun gelirse onu alicaz ins. vakitte kslmadi zaten mecbur kisa zamanda karar vermek lazim.
Bu arada demin ne dusunuyordum biliyomusun,senin her attigin msj da bi pozitif enerji var cnm ya supersin:))
Diger arkadaslar alinmayin sakin herkes cok sicak burda,ama belki sizlerde farketmissinizdir kokopellinin farkli bir enerjisi tarzi var degil mi?
Ya hamisler cok canim sikkinIki gundur newyork, yolculuk, otobus falan derken cok yoruldum. Bebisimde hareketliydi aslinda. Ama bugun kalktigimda hic hareket etmedi. Bide bugun karnimin biraz asagida oldugunu hissettim. Bir arkadasim var saglik meslekte ebelikle ilgili bolum okumus sanirim... O bakti karnima biraz.. cikolata ye muzik dinlet falan dedi. Bu arada senin karnin olmasi gerekenden asagi gibi dedi... Zaten bende farketmistim ama oda soyleyince iyice moralim bozuldu... Erken dogum gostergesi olabilir mi?? Bu arada cikolata yedim muzik falan actim biraz hareket etti gibi ama eskisi gibi degil.. Ama hissettim bebegimi. Bu yeterli mi? Bu arada randevuma 10 gun var.. Ne yapmaliyim bisey soyleyin nolur...
Ay utandirdin beni, o sizin kendi guzelliginiz. Ben aslinda (babadan gelen bir ozellik) feci karamsar bir insanimdir, felaket tellali gibi her seyin en kotusunu dusunurum realist olmak adina. Ama hamile kaldigimdan beri bana bir haller oldu, bir optimistlestim. Belki hormonlardandir, belki de aylarca ugrasip sonradan bebeye kavustugumuz icin. Bir de forumlarda (burada pek yok da, ocak annelerinde) bir karamsar hava var ki, insanlar en ufak seyden kendilerini endise denizlerine atiyorlar. Tabii ki anliyorum ama stres daha kotu bebek icin, onlari gore gore ben iyimserlestim vallahi :)
Ben 2. el esyadan hic gocunmam (temiz oldugu surece tabii ki), sagolsun arkadaslar bebek olayini ogrendikleri gibi sunu verelim bunu verelim diyorlar (bu yasta hamile kalinca herkes o defteri kapatmis oluyor!). Tek cekincem car seat, cunku onlarin hic kazaya bulasmamis, hasar gormemis olmasi gerekiyor. Ben arkadastan alacagim car seat ve bebek elimizde buyudugu icin kaza hasar falan olmadigini biliyorum. craigslistten stroller bakardim ama car seatten emin degilim. kullanilmis bebek esyalari da maksimum 2 yil kullanilmis oluyor, bazilarini 6 aydan az kullaniyorsun, bazen bebek bir sekilde sevmiyor oyle kullanilmadan kaliyor urun. craigslist falan bak bence de sizin orada craigslist aktif bir ortamsa (bizim burada biraz sonuk de...).
Bu arada biraz once hastaneden geldik, biz parkederken bir kadin da car seat carrierini acmaya calisiyordu. Ne dandik bir seymis, bu marka almayayim, kizlari da uyarayim dedim ama markayi goremedim. Hafif gorunuyordu ama kadin salladi salladi, lock in etmekte zorlandi, alttaki sepetinin ucu cikmisti falan. O acidan -internetten alacaksaniz bile- once dukkanda gorup acip kapatin/katlayip acin derim!
Bu arada bugunku doktor ziyaretimizi anlatayim. Her sey yolunda dedi ozetle, kalbi 180 atiyormus, boyu olmasi gereken buyuklukte, her sey yolunda gibi gorunuyor. ultrason resmini koymaya calistim, eklentide sorun cikti, sonra eklerim artik ne oldugunu anlamadim.
Bu doktorla devam etmeli miyim diye dusunuyorum simdi. Adam ultrasonu yaparken ekrani bana cevirmedi bile, olctu bicti, sonradan sonraya cevirdi "al biraz da sen bak" gibisinden. Garibime gitti. Infertilite doktorum bastan ekrani bana cevirip, su sudur bu budur diye her seyi anlatmisti. Haftaya bir randevu daha verdiler hemsireyle, bu testler ve sairelerle ilgili kitapcigi okuyup formu doldurup goturecegim, sonrasi hakkinda bilgilendirecekmis.
Biraz icimi ikirciklendiren bir konu daha oldu. Benim evde bir kedi kizim var, dunyalar tatlisi, indoors cat (disari cikmaz, disarida avlanmaz, kuru mama yer) ve veteriner kontrolleri yapiliyor. Hamile kaldigimdan beri kumunu esim temizliyor hep. Doktora taxoplosmosis testi olmam gerekir mi dedim. Benim kizkardesim olsan bebek dogana kadar kediyi baska birine emanet et/ver derdim dedi! Boyle bir cevap hic beklemiyordum, infertility doktorum sorun degil, sadece kum isini sen yapma, bir sey kapacaksan coktan kapmissindir zaten demisti. O da benim bir bebegim, bana cok duskun, bensiz cok mutsuz oluyor (Esra anlar beni!), onu boyle baskalarina veremem 8 ayligina. Dikkatli ve olabildigince hijyenik takilacagiz artik ne yapalim.
Bizden bugun haberler guzel, umarim herkesin gunu guzel geciyordur.
kkbrcim cok yorgun olunca bebisler hareket etmeyebiliyor. bende bi kac defa yasadim. hatta esimi aramistim beni doktora gotur bebis oynamiyor hic diye.. eger hissettiysen hic problem yok. eski formuna geri doner. ama 2 gun falan az az oynayabilir. endise etme canim.soluna yat ve biraz dinlen. dinlenmek iyi gecelecektir. ve bence su vaktinde kendini cok yorma, birde karnin yukardamiydiki asagi dustu? ama hep karnin asagida gibiyse problem yoktur.. bebisi asagida tasiyorsundur..
Ya hamisler cok canim sikkinIki gundur newyork, yolculuk, otobus falan derken cok yoruldum. Bebisimde hareketliydi aslinda. Ama bugun kalktigimda hic hareket etmedi. Bide bugun karnimin biraz asagida oldugunu hissettim. Bir arkadasim var saglik meslekte ebelikle ilgili bolum okumus sanirim... O bakti karnima biraz.. cikolata ye muzik dinlet falan dedi. Bu arada senin karnin olmasi gerekenden asagi gibi dedi... Zaten bende farketmistim ama oda soyleyince iyice moralim bozuldu... Erken dogum gostergesi olabilir mi?? Bu arada cikolata yedim muzik falan actim biraz hareket etti gibi ama eskisi gibi degil.. Ama hissettim bebegimi. Bu yeterli mi? Bu arada randevuma 10 gun var.. Ne yapmaliyim bisey soyleyin nolur...
Cok sukur cok sevindim,gidip gelmissin bir sure iyice dinlen kendini cok yorma bari.Hemde otobusle gitmissiniz cnm cok fazla dik oturunca bebis rahatsiz olmustur normal yani.Bundan sonra Allahin izniyle bisey olmaz korkma sen.
Bende almayi dusunmuyorum epudrali cnm,diger 3 cocukta da almamistim zaten.
Benimde belimde problem var disklerde ve kemiklerim cok ince o yuzden istemiyorum almak hayirlisi bakalim.
Ama burda korkma cok uzmanlasmislar bu konuda,zaten almak istiyomusun diye 4 cm aciklik olunca sormaya basliyolarmis.eger alicam dersen 4 cm de direk kabul et cunku o aciklikta cok fazla sanci olmuyo rahat oluyosun.7-8 cm oldugunda agir olmaya basliyo.
Canim Nuray'in dedigi gibi cok yorulmussun bebisde yorulmustur ondan az hareket etmistir dert etme insallah bisey yoktur.Az da olsa hareketlerini hissettim sonradan demissin bugun iyice bi takip et baktin hala az geliyor icini rahatlatmak adina dr'ni ara derim.Ama bence sen stress yaptikca o da etkileniyordur biraz rahatlatmaya calis kendini cnm.
O karin dusmesi olayina takilma zaten 35.haftada galiba tam yukari cikiyo sonra gene son 1-2 hafta aasgiya dusuyo,benimkinede hep karnin cok asagida diyordu arkadaslar bende oyle hissediyordum,sonra iyice yukarda hissetmeye basladimhatta su anda bile hala inmedi midemde kaburgalarimda hissediyorum ama bunu sadece 2-3 haftadir boyle hissediyorum cnm.
Seninki de yanlis hatirlamiyorsam 32. Haftanin icinde heralde daha.Asagida hissetmen normal bence bu haftalarda,biraz daha buyuyunce tekmeleri kaburgalarina yiceksin hazirlikli ol:)))
Moralini yuksek tutup bol bol dinlen ins. Hicbisey olmaz Rabbimin izniyle.
Ayy ne guzel burasi hep rahatlatici konusuyosunuz :) Insallah dediginiz gibidir canim bi problem yoktur ve erken dogum falan olmaz. Acikcasi esime hadi bebegin kiyafetlerini yikayalim artik dedim korkudan :)) Hastaneyi aradim hemsirelerle konustum onlarda hissettiysen bisey yoktur diyolar... Ilk bebek olunca aklina hersey geliyor insanin :) Tamam artik dinlenmeye basliyorum insallah artik :) Insallah dedigin gibi hicbisey olmaz ve hersey cok guzel olur hepimiz icin...
arkadaslar sizin oralar nasil bilmem ama buralara sonbahar geldi sanki, hirkasiz cikilmiyor. hafif bir kiriklik var, sanirim soguk aldim...hamisler, sizin oralarda da hava degisimi varsa coook dikkat edin...
Bu arada bugunku doktor ziyaretimizi anlatayim. Her sey yolunda dedi ozetle, kalbi 180 atiyormus, boyu olmasi gereken buyuklukte, her sey yolunda gibi gorunuyor. ultrason resmini koymaya calistim, eklentide sorun cikti, sonra eklerim artik ne oldugunu anlamadim.
Bu doktorla devam etmeli miyim diye dusunuyorum simdi. Adam ultrasonu yaparken ekrani bana cevirmedi bile, olctu bicti, sonradan sonraya cevirdi "al biraz da sen bak" gibisinden. Garibime gitti. Infertilite doktorum bastan ekrani bana cevirip, su sudur bu budur diye her seyi anlatmisti. Haftaya bir randevu daha verdiler hemsireyle, bu testler ve sairelerle ilgili kitapcigi okuyup formu doldurup goturecegim, sonrasi hakkinda bilgilendirecekmis.
Biraz icimi ikirciklendiren bir konu daha oldu. Benim evde bir kedi kizim var, dunyalar tatlisi, indoors cat (disari cikmaz, disarida avlanmaz, kuru mama yer) ve veteriner kontrolleri yapiliyor. Hamile kaldigimdan beri kumunu esim temizliyor hep. Doktora taxoplosmosis testi olmam gerekir mi dedim. Benim kizkardesim olsan bebek dogana kadar kediyi baska birine emanet et/ver derdim dedi! Boyle bir cevap hic beklemiyordum, infertility doktorum sorun degil, sadece kum isini sen yapma, bir sey kapacaksan coktan kapmissindir zaten demisti. O da benim bir bebegim, bana cok duskun, bensiz cok mutsuz oluyor (Esra anlar beni!), onu boyle baskalarina veremem 8 ayligina. Dikkatli ve olabildigince hijyenik takilacagiz artik ne yapalim.
Bizden bugun haberler guzel, umarim herkesin gunu guzel geciyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?