Amerika’ya gitmeli miyim?

Bu şartlarda kıta değiştireceğime mevcut yaşadığım ili ve işimi değiştiririm. Sırf iş yerinde psikolojik baskı var diye böyle değişiklik yapılır mı? 20 yaşındayken evet ama şu an hayır bence. Gidin bilmediğiniz bir büyükşehire, tekrar deneyin. Bence ülkemiz de maceralarla dolu 😂 ( insan gibi yaşama şansım olsa ben de ülke değiştirmek isterim, ama bir bilinmeyene böyle atmam kendimi )

Bunların hepsi mi aynı olur? Benim de İtalyan erkekle evlenen arkadaşım benzer şekilde muameleye maruz kalıyor. Bir de iş yok. Buradan oldukça iyi bir üniversiteden mezun ama Avrupa'da diploma geçerli olsa bile tercih edilmiyor. Sırf vatandaşlık alayım diye katlanıyor ama vatandaşlık alsa bile nasıl iş bulur bilmiyorum çünkü edebiyat mezunu. Üzerine bir şeyler okuması lazım ama kabul koşulları da zor ve talep fazla. Bilmiyorum ne yapacak?
italyadaysa kötü çünkü çok çok zor vatandaşlık veren bir ülke. Boşuna ile bekliyor olabilir. Avrupada Tr de yaptığınız işi yapabilmek için ilk yıllat Tr de calıstığınızın en az 3 katı calısmanız lazm. Hayatlar hiç kolay kurulmuyor.

Puanlar çok yüksek. 2 diploma ,ielts seviye 9 ,evli çocuklu ve eş puanıyla beraber 440larda kalıyorum ben. Dönüp dolaşıp kanadada çalıştınız mı, eğitim aldınız mı, anneniz kardeşiniz veya iş teklifiniz var mı sorusuna geliyor konu. Bunlarla puan çok yükseliyor. Benim tavsiyem yeni Zelanda, çocuk olmasa hemen yarın başvururuz çünkü birçok ülke aksine çok fazla mesleği skill work sayıyorlar. Dış Ticaret dahil. İnanılmaz güzel bir ülke. Ben sırf tanıdık yok ,başımıza aniden birşey gelirse çocuk ortada kalır diye vazgeçtim.
Puanlama sistemi mi degisti acaba, biz de suan benzer puanlarda cikiyoruz. Bir arkadasim 2 sene once tasindi 470 puanla. Hemen hemen her seyimiz ayni ama biz esimle 470e cikamiyoruz. Sadece birimiz 30u gecti o fark var, o da puan dusuruyor. Bir de bizim yok bilmiyorum ama cocuk da puan dusuruyor olabilir.

Yine benim dedigime çikiyor yani, biraz sorumsuz bir çift. Tek maas ile (ki küryelik) ve issizlik maasi ile bebek yapmak bunun ispatidir. Birikimleri oldugunu sanmiyorum. Adamlar parayi bitirmisler, orda es dost sayesinde bir kaç ay daha kalabilmisler ve mecburen Türkiyeye geri dönmüsler. Birikimleri olsa kalirlardi daha orda. 3 kisilik minik stüdyoda 2 ay kalmayi göze alan, birikimlerini harcamayida göze alirdi.

Yinede ben burdaki çogu kisilerin söylediklerin aksine, eger asgari ücret ile çalisacaksa Amerikada, o zaman bende Türkiyede kalirdim. Amerikada garson olmakta kolay degil. Orda maas bile yok. Müsterilerin verdigi "tip"ler ile hayat mücadalesi veriliyor. Bir hasta oldun, borcu asla ödeyemiyorsun.

Evet ülkenin hali belli, ama o zaman mantikli olup plan yapmak lazim. Mesela birinn dedigi gibi, canada'ya gidilebilir. Ne bilim Avrupaya, yüksek lisans, programlar... Yani yönetici pozisyonda, iyi maas kazanan birinin böyle programsiz "amaan nolcak garsonluk yaparim" demesi biraz ergen fikri gibi geliyor bana.

yok birikim var

biraz değişikler o konuda

birikimlerin buraya gelişi de değişik hikayeler

kadın değişik bizim adam daha da değişik

mesela arabasını satacakmış kadın

100 dolar aşağıya vermemiş orada bir arkadaşına bırakmış o sonradan sattı

parayı gönderdi

bir kısım paralarını değişik bankalardan değişik devriler vs

kredi kartları iptali vs bayağı işlem

aile olamamışlardı

onun arabası bunun bilmemnesi ilginç bir hayatları var

burada da aynılar

yani işte dışarıda çocuk su isteyince bile evden getirdiğimiz şişedeki bitti yeter, sonra içersin diyen bir ortam düşün

parasal takıntıları var adam da sağlığını bayağı kaybetti

yani yürümesi sıkıntı, Amerika da doktor köpek kovalarsa kaçarsan ve düşersen kesin kırılır kemikler vs demiş korkutmuştu

biraz da sosyal devlet modu ile geldi

burada hastaneye giderim gerekirse ameliyat olurum vs

amannn ben zaten anlaşım değilim 9,5 yıl sonra bir bavulla dönmeyi de neyse

yerleşik olma duygusunu yitiriyor insan bu şekilde belki de daha iyidir

zira bir ülkeye giden sonra başka ülkelere de geçebiliyor

bir yerde kalmak zorunda hissetmiyor kendini

daha daha diyor işte

Boş işler amerika da yakın zamana kadar isyanlar çıkacak kargaşa olacak
Dünya değişim için , altının üstüne gelip sistem değişecek artık o döneme girdik
Memleket daha güvenli şu an ama illa giderim diyorsanız en azından ruh sağlığınız sağlıklı olmalı nelerle karşılaşacaksınız bilemiyorsunuz?!!!

Büyük resmi görmüşsünüz 😎

Merhaba, yaşım 31 ve bekarım. 18 yaşımdan beri çalışıyorum ve şu an çalıştığım işyerinde psikolojik tacize uğruyorum. İşime odaklanamıyorum, psikolojik tedavi görmeye başladım. Yüksek lisans mezunuyum, iyi sayılacak bir pozisyonda iyi bir maaş ile çalışıyorum. Fakat Türkiye’de çalışmaktan, insanıyla uğraşmaktan çok yoruldum. Bir ev kredim var ödenmesi gereken. Pasaportumda da 10 yıllık Amerika vizem... İşimi bırakıp Amerika’ya gitmek, garsonluk gibi işler yapmak, sahte evlilik için uğraşmak (vatandaşlık için) gibi fikirlerim var. Yakın bir arkadaşım orada, bu şekilde yaşıyor. Ben de şansımı denemek istiyorum yani... çok mu fantastik bir fikir? Yapanınız ya da yapanı duyanınız var mı? Pişman olan? Olmayan?

Pişman neden olabilirim? Çünkü TR’deki kurulu düzenimi ve kariyerimi bırakmış olacağım. Amerika’da 2 yıl yaşasam ve tutunamazsam dönüşte yaş itibariyle iş bulmakta zorluk çekebilirim, adapte olamayabilirim vs.

Ayrıca; Amerika’da kaçak yaşayacağım. Strese gireceğim, iş ve para kaygım olacak, TR’de yöneticilik yapıyorum, ABD’de garsonluk yapabilir miyim? Bunlar da ayrı bir yerde.
Ben Amerikadayım.. Şu söyledikleriniz hiç mantıklı değil hele pandemi doneminde kaçak iş falan bulamazsınız eğer birisi size iş kalacak yer var gel demezse.. eğer üniversitesinden yeni mezun falan biri olsanız tabiki dene hiç düşünme derdim ama sizin için hiç mantıklı değil daha garantici olmanız lazım..

Bu yorumu yazan sagduyulu arkadasi tebrik ediyorum,ancak bu kadar guzel ozetlenebilirdi az ve öz.

Amerika ruyasi eski amerika ruyasi degil artik. Bunu her firsatta ekranlardan da izliyoruz. Turkiyede asgari ucretle calisirim yine gitmem.

Valla asgari ücretle geçinen biri değilseniz bu yorum çok abes.

Merhaba, yaşım 31 ve bekarım. 18 yaşımdan beri çalışıyorum ve şu an çalıştığım işyerinde psikolojik tacize uğruyorum. İşime odaklanamıyorum, psikolojik tedavi görmeye başladım. Yüksek lisans mezunuyum, iyi sayılacak bir pozisyonda iyi bir maaş ile çalışıyorum. Fakat Türkiye’de çalışmaktan, insanıyla uğraşmaktan çok yoruldum. Bir ev kredim var ödenmesi gereken. Pasaportumda da 10 yıllık Amerika vizem... İşimi bırakıp Amerika’ya gitmek, garsonluk gibi işler yapmak, sahte evlilik için uğraşmak (vatandaşlık için) gibi fikirlerim var. Yakın bir arkadaşım orada, bu şekilde yaşıyor. Ben de şansımı denemek istiyorum yani... çok mu fantastik bir fikir? Yapanınız ya da yapanı duyanınız var mı? Pişman olan? Olmayan?

Pişman neden olabilirim? Çünkü TR’deki kurulu düzenimi ve kariyerimi bırakmış olacağım. Amerika’da 2 yıl yaşasam ve tutunamazsam dönüşte yaş itibariyle iş bulmakta zorluk çekebilirim, adapte olamayabilirim vs.

Ayrıca; Amerika’da kaçak yaşayacağım. Strese gireceğim, iş ve para kaygım olacak, TR’de yöneticilik yapıyorum, ABD’de garsonluk yapabilir miyim? Bunlar da ayrı bir yerde.
Konu sahibi sen gitmeyeceksen çekil ben gideyim...

Ben daha önce Amerika’ya gittim ABD Ye. Work and travel la.çalıştım ozmn çalışma iznim vardı social security numaram var hala. Oraya gittiğimde bir işim legaldi sonra 2. İş buldum. Orda kalmadığıma çok pişmanım bu arada öğretmenim ama oradaki hayatın ne kadar rahat olduğunu gördüm. Asla işsiz kalmazsın. Kaçak da çalışan çok var özellikle Arabayla yemek dağıtımı, Uber gibi İşleri social security olmadan yapabilirsin. Evlenme işi de bildiğim kadarıyla 3-4 aya çalışma izni 3 yıl sonraya Green card 4 yıl sonra vatandaş Olunabiliyormuş.

Ben daha önce Amerika’ya gittim ABD Ye. Work and travel la.çalıştım ozmn çalışma iznim vardı social security numaram var hala. Oraya gittiğimde bir işim legaldi sonra 2. İş buldum. Orda kalmadığıma çok pişmanım bu arada öğretmenim ama oradaki hayatın ne kadar rahat olduğunu gördüm. Asla işsiz kalmazsın. Kaçak da çalışan çok var özellikle Arabayla yemek dağıtımı, Uber gibi İşleri social security olmadan yapabilirsin. Evlenme işi de bildiğim kadarıyla 3-4 aya çalışma izni 3 yıl sonraya Green card 4 yıl sonra vatandaş Olunabiliyormuş.
Social security number olmadan Uber falan yapamaz.

Puanlama sistemi mi degisti acaba, biz de suan benzer puanlarda cikiyoruz. Bir arkadasim 2 sene once tasindi 470 puanla. Hemen hemen her seyimiz ayni ama biz esimle 470e cikamiyoruz. Sadece birimiz 30u gecti o fark var, o da puan dusuruyor. Bir de bizim yok bilmiyorum ama cocuk da puan dusuruyor olabilir.
Yaş çok farkediyor. Ben 33 eşim 37 artı bebek asla daha fazla yükselmiyor bizimde. En son geçen ay 471'e kadar düştü puanlama, çekiliş oradan yapıldı, iyiydi aslında yani. Çocuk yoksa tavsiyem kesinlikle okulla gitmeniz.

Cok gitmek istiyorsan yesil kart almadan gitme. Evlilik yolunu sakın tercih etme çünkü orda kanun şu adam isterse senin oturumunu anında iptal ettirir 2 yıl dan sonra adamın üstünden düsüyorsun yani cok cekersin bide ne kadar güveneceksin elin adamına onun üstüne kayıtlısın seni istedigi gibi evirip cevirir bütün haklar onda olucak çünkü

Uber yapar diyorsunuz. Acin youtube'da iki uc uber calisanlarinin videosunu izleyin. Sabahtan aksama it gibi calisip, calistiklarinin yarisini aliyorlar. Kulaga uber da calismak kolay geliyor ama kazandirdigi tartisilir. Ben konu sahibini de anlayamadim aslinda. Yonetici konumunda calisiyor, ki muhtemelen tecrubesi de var, niye baska sehre gitmiyor? Yonetici maasi ne kadardir bilmiyorum ama 30 yasindan sonra yurtdisi bence alinacak risk degil. Turkiye'nin baska bir sehrinde de yeni bir hayat kurulabilir. Inanin yurtdisinda kimse kollarini acmis yabancilari beklemiyor. Artan yabanci dusmanligi, Fransa'daki son gelismeler -ki avrupanin diger ulkelerine de yayiliyor bu gelismeler- Trump'in buyuk ihtimal tekrar secilecek olmasi..Ve 30 yasindan sonra insan baska bir ulkeye ne derecede alisabilir? Ben Hollanda'ya cocuk sayilacak bir yasta gelmeme ragmen 1 senemi almisti alismam. Ben konu sahibi olsam elimdeki imkanlari tekrar gozden geciririm.

Hiç durma git bence.. ben de çok istiyorum ama evliyim pasaportum bile yok.. sahte evlilik zaten yapamam. Bir fırsat çıksa hiç düşünmez taşı tarağı toplar giderdim amerika, almanya farketmez

Uber yapar diyorsunuz. Acin youtube'da iki uc uber calisanlarinin videosunu izleyin. Sabahtan aksama it gibi calisip, calistiklarinin yarisini aliyorlar. Kulaga uber da calismak kolay geliyor ama kazandirdigi tartisilir. Ben konu sahibini de anlayamadim aslinda. Yonetici konumunda calisiyor, ki muhtemelen tecrubesi de var, niye baska sehre gitmiyor? Yonetici maasi ne kadardir bilmiyorum ama 30 yasindan sonra yurtdisi bence alinacak risk degil. Turkiye'nin baska bir sehrinde de yeni bir hayat kurulabilir. Inanin yurtdisinda kimse kollarini acmis yabancilari beklemiyor. Artan yabanci dusmanligi, Fransa'daki son gelismeler -ki avrupanin diger ulkelerine de yayiliyor bu gelismeler- Trump'in buyuk ihtimal tekrar secilecek olmasi..Ve 30 yasindan sonra insan baska bir ulkeye ne derecede alisabilir? Ben Hollanda'ya cocuk sayilacak bir yasta gelmeme ragmen 1 senemi almisti alismam. Ben konu sahibi olsam elimdeki imkanlari tekrar gozden geciririm.
Ben ona kesin git demedim fikirlerimi söyledim. Benim arkadaşım çalışıyor o şekilde uber yapıyor gayet de iyi kazanıyor, Amerika’da her ne iş yaparsan yap gayet iyi kaliteli yaşayabiliyorsun. Avrupa Türklere karşı önyargılı ama Amerika’da bu kesinlikle yok.

Back
X