AMH 0.01 OLANLAR NE KADAR SÜREDE MENOPOZA GİRDİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR Mİ?

Aynı durumdayız inanın. Benimde annem 46-47 de girmiş ben şu an 33 deyim ve 31 sen beri bu durum var 40 yaşına bile razıydım inanın ben keşke 40 da gitseydim üzülmezdim o kadar zor ki bu kadar erken olması hayatımın şoku resmen. Benimde rahîm duvarı inceydi şu anda da oyledir sanırım doktora gitmiyorum kaç aydır. Yumurta yoktu en son zaten. Aslında evli olmasanız bile o yumurtayı alıp doldurabilirlerdi karından toplama yapabilirlerdi. Keşke toplansaydi. Yine takip ettirin ara ara gözüken yumurta olabiliyor denk gelir inşalalh ikimizede
Sizin yaşınız genç Hiç üzülmeyin Ama benim için yokun sonu göründü

Senin durumun 003 olmasına rağmen bana göre daha iyiymiş o zaman cnm. Çünkü ben kasımda en son doğal adetimi oldum bi daha olamadım ilaçla oldum bu ay. Sayıda değişmiyormuş en azından sayıyı koruyabiliyor vücudun bu da güzel bişey. Ben beslenmeme çok dikkat ettim ediyorum da ama olmayınca işte olmuyor. Zaten kritik hastayım yumurta kaliteli çıksın diye elimden geleni yaptım 1 senedir her sabah organik yumurta yemekten için dışıma cıktı artık yumurta avakado görmek dahi istemiyorum o derece. Yine de sabırla bekliyorum bu ay folikül yok dedi doktor fsh sıkıntısı var bende çok yüksek 90 di en son doktor hormonlarım çok yüksek dedi. Her gün yürüyüş yapıyorum çiğ kuruyemişler beslenme hatta diyetisyenden bile yumurta kalitesi artırıcı paket almıştım belki sayı artar kalite artar diye. Vitamin depolarım full dolu hepsi o kadar dolmuş ki referans dışı üstü çıkıyor artık çünkü marttan beri 1 senedir vitamin kullanıyorum. Tüp bebekte de isim hiç rast gitmedi ne yazık ki yumurtalar büyümedi tedavi iptal oldu bazı aylar kist oldu kistleri operasyonla boşalttılar falan derken koca 1 yıl ve elimde kalan 0 yanı hiç yumurta toplama olamadı. Onca yaptığım şeye rağmen ne fsh düştü ne yumurta sayın kalitem bişey değişmedi
Canım var mı gelişme?

Yaa arkadaşlar kafayı yiyeceğim
Aralık ayında abim birden fenalaştı 18 gün yoğun bakımda yatti her gün ağladığım çok zor bir dönemden gectim
Aralık ayı da dahil ben 2.5 ay regl olamadım agrim vardı fakat regl olamiyordum
En sonunda kadın sağlığı merkezinde bir Dr.a gittim vajinal muayenede 2.5 aydır regl olamama rağmen duvarda incelme yok,kist falan yok, hatta yumurtaları görebiliyorum,menopozda yok dedi durumun psikolojik dedi
Tarlusal adında bir ilaç verdi (hayatımda ilk defa hap ictim)
Hap bitiminin 10.gununde regl oldum
14 gün sonra wc ye girdikten sonra peçeteye silince çok açık pembemsi kan gördüm çok şaşırdım 2 3 gün 10 15 damla kan geldi geçti.
15 gün sonra normal regl oldum
12 gün sonra az kanma 2 gün kadar yine oldu
Dayanamadim tekrar ayni dr.a gittim ara kanama oldu ilacla alakali olabilir mi dedim menopoz belirtisi dedi şok oldum nasıl yani dedim gel tekrar muayene edelim dedi etti hiç yumurta yok,kist var dedi hocam 2 ay kontrolde kist yok yumurtaları gözle görüyorum dediniz dedim ben geçmişi hatırlayamam öyle dememisimdir dedi çok sinir oldum evet menopoz başlangıcı dedi menopoz yok demiştiniz dedim hatırlamıyorum çok hastaya bakıyorum dedi
Cikarkende ne dese beğenirsiniz zaten sana önceki gelmende idrar yolu enfeksiyonu tedavisi başlamışız dedi yoo hayır bana öyle bir şey demediniz artı ilaçta vermediniz nasil tedaviye başlanmış dedim adam gulere PC de öyle yazıyor dedi .
Hormon testi istedi
Fsh 26.7
Amh 0.01 cikti
Kan sonucum dün cikti mahvoldum
41 yasindayim bekarim en buyuk istegim anne olmak🥺
Trisequens adında bir ilaç verdi ama ben zaten normal regl oluyorum bu ilacı kullanınca ne olacak ve bu ilaç menopoz ilaciymis en az 6 ay regl olmayanlara veriliyormuş benim öyle bir sıkıntım yok ki
Kullansam mi kullanmasa mi bilemedim
Canım naptın nasılsın

Aynen katılıyorum farkında olmayanlarda vardır ama bizim kadar duyan değildir sanırım. Yaa bende 33 yaşıma yeni girdim duyan 1.5 senedir hayat zehir zindan oldu bana. Bu yaşta menapoz ailede de yok kimsede annem 46 da girmiş. Bari dedim 37-38 e kadar gitseydi o da olmadı. Dediğin gibi bende 6-7 ay gebe kalamayınca gittim öyle öğrendim malesef keşke öğrenmeseydim belki stres yapmaz gebe kalırdım stresim yüzünden hrsey daha beter oldu üzüntüden. Özelden ovulasyon testinizi atarsanız bakayım 1.5 senedir yapıyorum o yüzden anlarım yumurtlama olmuş mu diye
Canım şuan ilerleme var mı?

Back
X