AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Benim AMH değerim 0,38 iken FSH değerim 7 çıkmıştı.
Doktorum da aynı sizin gibi FSH değerinin çok değişken olduğunu söyleyip, aslında yüksektir ama şans eseri bu sefer 7 çıkmıştır o zaman dedi. Bazı doktorlar da diğer tüm hormon değerlerinin normal olması halinde bile AMH düşük olabiliyor yazıyor. İlla ki onları birbiriyle ilişkilendirmiyor yani...

Okuduğunuz kitapta bununla ilgili bir kısım var mı acaba?
Kitabı ben de almalıyım sanırım, merak ettim...
Benim de 0,18 amh ile fsh min 3,5,7,8 çıktığı oldu, ama bir kere yüksek çıktıysa rahmimiz alarm vermiş kabul ediliyor. Kitapta E2,fsh nin yükselmesini önleyerek dengede kalmasını sağlar, menopoza girerken estradiol uretimi azaldığı için fsh yı dengeleyemez, o yüzden fsh yükselir diyor. Önemli olan adetin ilk üç günü ikisinin de düşük olması imiş.. fsh düşük çıktığında da e2yukseliyor zaten.

Kitapta pek çok bilgi var, bir adet döngüsü boyunca rahimde yasananlari anlatıyor mesela. Beslenme ile ilgili cok önemli bilgiler var. Okumanızı tavsiye ederim, ben şimdi tekrar okuyorum.
Günde en az 2lt su icmemiz gerekiyor, lif açısından zengin beslenmemiz gerekiyor. Buğday ürünleri vücuttaki östrojeni tuketebilirmis, o yüzden buğday ürünleri tavsiye edilmiyor.. vs. Önemli bilgiler var.

Glütensiz beslenmeye çalışarak şekerden uzak durmalıyız ben şeker orucuna giriyorum mesela. On beş gün yapınca vücut kendini detoksluyormuş. Şeker bize iyi bir şey değil pakete girmiş işlem görmüş hiçbir gıda bizim için uygun değil maalesef

Kızlar bugün sonuçları doktora gösterdim ve iki değer arasında bukadar fark olmaz birinde hata var dedi ben hangisine inancam dedim ve bunu anlamanın yolu yumurtalıklarına bakmak dedi ve ultrasona aldı banada gösterdi ekranı ve her iki over da da 10 un üstünde yumurta vardı izlerken ağladım resmen tek tek sayarak gösterdi doktor yani boş yere kendimi harap etmişim herşey yolunda
Maşalllah ne güzel artık bizimle değilsin ☺️Darısı bebek haberşne

Kızlar bugün sonuçları doktora gösterdim ve iki değer arasında bukadar fark olmaz birinde hata var dedi ben hangisine inancam dedim ve bunu anlamanın yolu yumurtalıklarına bakmak dedi ve ultrasona aldı banada gösterdi ekranı ve her iki over da da 10 un üstünde yumurta vardı izlerken ağladım resmen tek tek sayarak gösterdi doktor yani boş yere kendimi harap etmişim herşey yolunda
Senin adına çok sevindim şimdi sırada bebiş haberi var güzel haberlerinide alırız inşallah...

Glütensiz beslenmeye çalışarak şekerden uzak durmalıyız ben şeker orucuna giriyorum mesela. On beş gün yapınca vücut kendini detoksluyormuş. Şeker bize iyi bir şey değil pakete girmiş işlem görmüş hiçbir gıda bizim için uygun değil maalesef
Ben beslenme olayına çok sıcak bakmıyorum arkadaşım ben çok dikkat ederim beslenme tarzım hayat tarzım oldu artık herseyi organik mevsiminde tüketirim evime paketli hicbisey giremez tatlı asla yemem 3 yıldır tamamen karatay beslenme şeklini uyguluyorum ama yok yok yok fsh 90 amh 0.01 rabbimin benimle ilgili elbet bir planı vardır diyorum olmasada benim için hayırlı olan budur diyorum kesinlikle umudunu kırmak için yazmadım bende olmadıysa sende etkili olur belki bilemeyiz hepimiz için hayırlısı neyse o olsun

Biliyorum çok zor ama kafana takmamaya çalış arkadaşım. Amh degerin kaç baktirdin mi hiç? Fsh hormonu stresten de çok etkilenen bir hormon. Zita West'in bir kitabı var, doğurganlık ve gebe kalma rehberi. Burada tanıştıgim bir arkadaşımın tavsiyesiyle alıp okudum, şimdi ikinci defa okuyorum. Orada stresin lh ve fsh hormonlarını direkt etkilediği yazıyor.
Amh 0.01 diplerdeyim. Streste yapmadım 6-7 aydır baktirmiyordum 100 dü. Geçen ay 78 bugün 90.

Teşekkürler kızlar rabbim hepimizin muradını versin inşallah inanın bebekten çok sağlığım için yıkılmıştım ben rabbim hepimize şifa versin inşallah

Amh 0.01 diplerdeyim. Streste yapmadım 6-7 aydır baktirmiyordum 100 dü. Geçen ay 78 bugün 90.
Canım Tedaviye başlamak için mi baktirdin fsh ya? İnşallah düzelir, elimizden dua etmekten ve beslenmemize dikkat etmekten başka birşey gelmiyor. 0.01 amh ile bebek sahibi olan çok okudum. Bana gittiğim bir doktor, kendi doktor arkadaşının 0.01 ile başarılı olduğunu söylemişti.

Canım Tedaviye başlamak için mi baktirdin fsh ya? İnşallah düzelir, elimizden dua etmekten ve beslenmemize dikkat etmekten başka birşey gelmiyor. 0.01 amh ile bebek sahibi olan çok okudum. Bana gittiğim bir doktor, kendi doktor arkadaşının 0.01 ile başarılı olduğunu söylemişti.
Benim sıkıntım fsh düşmemesi. Amh yi takmiyorum gibi.Beslenme olayina inanmıyorum çok dikkat ediyordum ve düzenli bitki kürleri yaptım ama olmadi

Benim de 0,18 amh ile fsh min 3,5,7,8 çıktığı oldu, ama bir kere yüksek çıktıysa rahmimiz alarm vermiş kabul ediliyor. Kitapta E2,fsh nin yükselmesini önleyerek dengede kalmasını sağlar, menopoza girerken estradiol uretimi azaldığı için fsh yı dengeleyemez, o yüzden fsh yükselir diyor. Önemli olan adetin ilk üç günü ikisinin de düşük olması imiş.. fsh düşük çıktığında da e2yukseliyor zaten.

Kitapta pek çok bilgi var, bir adet döngüsü boyunca rahimde yasananlari anlatıyor mesela. Beslenme ile ilgili cok önemli bilgiler var. Okumanızı tavsiye ederim, ben şimdi tekrar okuyorum.
Günde en az 2lt su icmemiz gerekiyor, lif açısından zengin beslenmemiz gerekiyor. Buğday ürünleri vücuttaki östrojeni tuketebilirmis, o yüzden buğday ürünleri tavsiye edilmiyor.. vs. Önemli bilgiler var.

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Ben bu ay tekrar tahlil yaptıracağım, sözde e2 falan da iyiydi bende ama değil belli ki... ya da benim testosteron yüksekliğim zaten önümde bir duvar, rezervlerim de az olunca haliyle hamile kalamıyorum...

Kitabı araştırdım, çok faydalı gözüküyor gerçekten, siparişini de verdim. Neresinden tutsak kar tabii, okuyup araştırmanın sonu yok. Belki bir kilit nokta vardır diye umuyoruz. İnşallah mükafatını alırız...

Ne mutlu size...
Ben de hep yanlış olmasını diledim. Bu haberi hiç duymamayı öyle isterdim ki... ama işte bu da bizim imtihanımız. Sizi de ucundan yakmış, çok şükür sıyrılmışsınız...

İnşallah hayırlısıyla alırsınız bebeğinizi kucağınıza... Belki bir gün bize de nasip olur.

Ben beslenme olayına çok sıcak bakmıyorum arkadaşım ben çok dikkat ederim beslenme tarzım hayat tarzım oldu artık herseyi organik mevsiminde tüketirim evime paketli hicbisey giremez tatlı asla yemem 3 yıldır tamamen karatay beslenme şeklini uyguluyorum ama yok yok yok fsh 90 amh 0.01 rabbimin benimle ilgili elbet bir planı vardır diyorum olmasada benim için hayırlı olan budur diyorum kesinlikle umudunu kırmak için yazmadım bende olmadıysa sende etkili olur belki bilemeyiz hepimiz için hayırlısı neyse o olsun
Sen de ben gibiymissin. Paket li gıda deyip duruyorsunuz. Mesela peynir market peyniri, yoğurt da genelde hazır çünkü süt alacağım güvenilir bir yer yok. Bunlarda mi pakette oluyor. Şekerden uzak durmaya çalışıyorum ama illaki yediğin m oluyor. Örneğin işyerinde öğle yemeğinde tatlı varsa ucundan alıyorum. Hepsini yemesem bile. O anki istek arzumu bir nebze azaltma k için alıyorum. Doktorum bal pekmez yiyebilirsin dedi. Onlar da şekerli aslında. Doğal bal olduğuna inanmıyorum da. Bu kadar kasmak gerekiyor mu sizce?

Market peyniri almıyorum dogudan getirtiyorum zeytini balikesirden zeytinyagini aydindan aliyorum yogurdumu kefirimi kendim yaparım şeker tatlı hiç yemiyorum kucuklugumden beri sevmezdim zaten.pekmez yiyoruz yalan yok onuda bulabildigim zaman doğru düzgün yoksa market ürünü almıyorum bala gelince oda aynı şekilde bulabildikçe aradabir ama inaninki bukadar kasmak gerekiyor tavuk hele hicc yemeyin ekmek içinde neler neler var facebook kullaniyorsaniz sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip edebilirsiniz

Market peyniri almıyorum dogudan getirtiyorum zeytini balikesirden zeytinyagini aydindan aliyorum yogurdumu kefirimi kendim yaparım şeker tatlı hiç yemiyorum kucuklugumden beri sevmezdim zaten.pekmez yiyoruz yalan yok onuda bulabildigim zaman doğru düzgün yoksa market ürünü almıyorum bala gelince oda aynı şekilde bulabildikçe aradabir ama inaninki bukadar kasmak gerekiyor tavuk hele hicc yemeyin ekmek içinde neler neler var facebook kullaniyorsaniz sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip edebilirsiniz
nasıl getirtiyorsunuz internetten mi? yoksa bir yakininiz var ona mi söylüyorsunuz? benim koyde yasayan hiçbir yakınım yok cevremde çiftçi olan bu ürünleri kendi yapan yok malesef. bravo valla bu kadar ugrasmaniza? zeytin de katkılı mi? paket değil ama marketlerin şarküteri reyonundan alıyorum..katkısızdir diye düşünüyorum..bu kadar kasmiyorum kendimi sadece şekeri azalttım diye 3 kilo verdim. ekmeksiz hayatta kahvaltı yapamam...belki haklısın ama benim yapabilecegim şeyler degil

Ya canım aslında ben Karatay hocanın söylediği birçok şeye katılıyorum onun öğretilerindeki gibi beslenmeme dikkat ediyorum aslında sağlıklı olan da bu dediğin gibi peynir süt ben de marketten alıyorum ama hazır köfte konserve ürünler mayonez bisküvi falan diye paketli gıdalar söylediğim benim.. sağlıklı bir yumurta 90 günde oluşuyor bana merkezden bir liste vermişlerdi mesela yazdıkları çoğu ürün karatayın tavsiye ettikleri ürünler.. ben inanıyorum en azından üreme sistemime katkı sağlamasa da ben daha dinç cildimin daha güzel şişkinliğim daha az olduğunu farkettim

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Ben bu ay tekrar tahlil yaptıracağım, sözde e2 falan da iyiydi bende ama değil belli ki... ya da benim testosteron yüksekliğim zaten önümde bir duvar, rezervlerim de az olunca haliyle hamile kalamıyorum...

Kitabı araştırdım, çok faydalı gözüküyor gerçekten, siparişini de verdim. Neresinden tutsak kar tabii, okuyup araştırmanın sonu yok. Belki bir kilit nokta vardır diye umuyoruz. İnşallah mükafatını alırız...
Doktorlara ayrıntılı soramadigimiz konularla ilgili bilgiler de var, vucudumuzu rahmimizi tanıtan bilgiler. İnşallah siz de faydalanirsiniz.

Tabiki tamamen uymak mümkün değil hem maddi hemde manevî olarak zor ilk başlarda bende adım adım geçtim bir süre sonra baktimki hayat tarzım olmuş market ürünlerini tuketemiyorum aradaki tat farkını alabiliyorum...internete pek guvenmiyorum tanidiklarim var onlarla getirtiyorum cevremdeki herkesi alıştırdım artık dışarıda bişey yiyemiyorlar mideleri bağırsakları bozuluyor:halay:evet ureme sistemimde belkide bende etkili olmadı ama en azindan içim bi nebze olsada rahat

Ya canım aslında ben Karatay hocanın söylediği birçok şeye katılıyorum onun öğretilerindeki gibi beslenmeme dikkat ediyorum aslında sağlıklı olan da bu dediğin gibi peynir süt ben de marketten alıyorum ama hazır köfte konserve ürünler mayonez bisküvi falan diye paketli gıdalar söylediğim benim.. sağlıklı bir yumurta 90 günde oluşuyor bana merkezden bir liste vermişlerdi mesela yazdıkları çoğu ürün karatayın tavsiye ettikleri ürünler.. ben inanıyorum en azından üreme sistemime katkı sağlamasa da ben daha dinç cildimin daha güzel şişkinliğim daha az olduğunu farkettim
Haklısın benim kastettigim şu..Herşeye yetişebilmemiz mümkün değil. Bunu demek istiyorum. Çünkü hersey sanayi ürünü. bugüne kadar hep hazır yiyordum bundan sonra biraz dikkat etmeye başladım sadece. kaliteli bir yumurta zor gibi benim için. Anladığım kadarıyla 3-4 sene bu şekilde beslenmek gerekir. Bu tür beslenmeye rağmen hamile kalamamış çoğu kişi..Mesela balık çok sağlıklı deniyor hamsi vs öneriliyor. okudunuz mu bilmiyorum. balıkların hepsi ağır metal içeriyor. Türkiye denizleri kirli özellikle Karadeniz..hamsi de bile ağır metal civa, kurşun tespit edilmiş. O nedenle balık çok yemiyorum..yani herşeyi kontrol edebilmek mümkün değil. Bu kadar disiplinli beslenenleri de cidden tebrik ediyorum..

Back
X