- 9 Ağustos 2010
- 721
- 701
- 303
- Konu Sahibi crocus7919
- #3.841
Benim de 0,18 amh ile fsh min 3,5,7,8 çıktığı oldu, ama bir kere yüksek çıktıysa rahmimiz alarm vermiş kabul ediliyor. Kitapta E2,fsh nin yükselmesini önleyerek dengede kalmasını sağlar, menopoza girerken estradiol uretimi azaldığı için fsh yı dengeleyemez, o yüzden fsh yükselir diyor. Önemli olan adetin ilk üç günü ikisinin de düşük olması imiş.. fsh düşük çıktığında da e2yukseliyor zaten.Benim AMH değerim 0,38 iken FSH değerim 7 çıkmıştı.
Doktorum da aynı sizin gibi FSH değerinin çok değişken olduğunu söyleyip, aslında yüksektir ama şans eseri bu sefer 7 çıkmıştır o zaman dedi. Bazı doktorlar da diğer tüm hormon değerlerinin normal olması halinde bile AMH düşük olabiliyor yazıyor. İlla ki onları birbiriyle ilişkilendirmiyor yani...
Okuduğunuz kitapta bununla ilgili bir kısım var mı acaba?
Kitabı ben de almalıyım sanırım, merak ettim...
Kitapta pek çok bilgi var, bir adet döngüsü boyunca rahimde yasananlari anlatıyor mesela. Beslenme ile ilgili cok önemli bilgiler var. Okumanızı tavsiye ederim, ben şimdi tekrar okuyorum.
Günde en az 2lt su icmemiz gerekiyor, lif açısından zengin beslenmemiz gerekiyor. Buğday ürünleri vücuttaki östrojeni tuketebilirmis, o yüzden buğday ürünleri tavsiye edilmiyor.. vs. Önemli bilgiler var.