Merhaba.. Ben o zamandan bu yana hic bir sey yapmadım. Dondurmayi dusundum,genetik arastirma yaptirdim, doktorlarla gorustum filan. Ama sonra toplama islemini göbekten yapan doktor bulamadim diye biraz korktum, bir de stres üzüntü etkiliyordur belki diye dusunmemeye çalıştım. Okul da vardı bi sekilde zaman geçti. Adetim yine duzensizdi, ama 20-40 gun arasinda bir kez oluyodum, nadir sekilde dönem uzuyordu. Ta ki son 4-5 ayda iki kez adet gorunceye kadar. Kontrole gittim acaba menopoza bu kez kesin girdim mi diye. Amh 0.09 cikti, fsh adet olmadan olcturdum malum o sebeple gittim ama yine bakildi 11.9 idi. Yani aslında cok cok az da olsa ayni idi değerler,en azindan dusmemis amh :) drosetil kullanip adet oldum fsh 5.9a indi ama dedigim gibi hormonla.. Bu sure içinde yine birkac doktora gittim. Yumurta dondur ama bi seferde olack is değil dediler. Ayrica yumurtaliklarin cevabi nolacak bilinmez dediler. Bizim amh değerinde ayda 2 yumurta filan olursa gayet iyi yani aslinda, o yuzden ilerde de cozdurup dollendirip transfer ettikleri zaman saglikli embriyo olusabilmesi icin su anda elde birikmis saglikli yumurtalar lazim, yumurta havuzu olusturmak deniyormus buna. Sonuc olarak ben artık dondurmaya karar verdim vajinal yoldan toplanacak bunu da goze aldim. İki yıl once yapmadigim icin biraz pismanligim da var. Ama artık pismn olmak icin gec, harekete gecmem lazim. Bu arada 2 yıldır da saglikli beslenemedim,eskiden beri gelen demir eksikligim vardi, bi onun icin ara sira hap kullandim baska da bi sey yapmadim.o da pek duzelmedi zaten. Gectigimiz gunlerde Bahceci Ankara'da Berfu Demir ile görüştüm. Cok tatli biri. Sagda 2 folikul gordu, sol yumurtaligi goremedi(bunu görmekte zorlanıyorlar genelde neden bilmiyorum). Bu ay ilaclara baslicaktim onlari gelistirmek icin ama vazgectim bi dahaki aya biraktim. Neden derseniz, ari sutu bal polen karisimi iciyorum onun faydasini gorebilir miyim bilmiyorum ama etkisi olacaksa gormek icin beklemek istedim. Malum bu dondurma islemleri de baya ücretli ve devlet karşılamiyor. Ayni zamanda D vitamini aliyorum. Doktor bu beklemede Omepa Q10 verdi onu alip icecegim. Ve en önemlisi bu ay sağlıklı beslenmeye calisacagim elimden geldigince. (2 litre su ic, yumurta ve peynir ye, kahve ve cayi azalt mumkunse icme, bol bol yesillik ye gibi..). Baska bir doktor adet gorebilmem icin cyclo progynova verdi onu da iciyorum artik. Bakalim onumuzdeki ay tekrar hormon testi yaptırıp doktora gitmeyi yumurtalarimi saydirmayi dusunuyorum sonra ilaclar filan tup bebek tedavisinin transfersiz asamalari diyelim iste, herkesin bildigi gibi. İnsallah bircok saglikli yumurtalarimiz olur hepimizinn, ve ilerde hepimizin saglikli hayirli evlatlari olur :)