Amh düşüklüğü lütfen yardım !!

Bulunmayanick

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
475
478
103
arkadaşlar merhaba 28 yaşındayım bir negatifim var.amh 0.75 fsh 8.56.(en son altı ay önce bakıldı) İkincitedavi için opu oldum iki yumurta toplandı biri döllendi biri de üçüncü günde durdu. Bugün doktor ile görüşmem vardı ne yapabiliriz diye. Tekrar aynı olacak diye bir kural Yok vucüdün seçtiği yumurtalar her ay farklı oluyor dedi. Denememiz lazım diyor vitaminleri de önermedi.kanıtlanmış bir faydası Yok dedi. Evlatlık donasyon gibi önerileri de vardı tabi bunların yanında.. şimdi çok korkuyorum tekrar aynı durumla karşılaşırsak diye . Bazen pes ediyorum sonra toparlanıyorum ne yapsam fayda eder beslenmeme çok dikkat ediyorum .. biz başarıya ulaşır mıyız yok mu bu yollardan geçen ?? Desteğe ihtiyacım var :(

Benim de iki yumurtam vardı biri döllendi ve tuttu 29 yaşındaydım o zaman . Dr dediği yaş avantajın var 3.denememde tuttu mucize gibiydi şu an dört yaşında tüm dünyamız o yani asla vazgeçme yaşının avantajını kullan derim şimdi olmuyor yumurtalar büyümüyor tekrar uğraşıyorum

Benim de iki yumurtam vardı biri döllendi ve tuttu 29 yaşındaydım o zaman . Dr dediği yaş avantajın var 3.denememde tuttu mucize gibiydi şu an dört yaşında tüm dünyamız o yani asla vazgeçme yaşının avantajını kullan derim şimdi olmuyor yumurtalar büyümüyor tekrar uğraşıyorum
Elbet o yumurtalardan biri sağlıklı çıkar değil mi çok korkuyorum çok opu olmaktan iğne olmaktan değil sadece hep aynı sonuçla karşılaşmaktan ..

Arkadasım dün yazdığını inceledim benim de aynı yerde yapılan arasında 10 gün olan sonucum seninki gibi çıktı biri 0.55 diğeri 0.75 ti doktorum bu kadar oynayabileceğini fakat birli değerlere çıkamayacağımı söyledi var olanı hemen değerlendirmem gerektiğini amh değerinin zamanla yarıştığını ifade etmişti bunlar benim duyduklarım inş artar da senin dediğin gibi olur bize de haber et

Bizim durumda belirsizlik yıpratıcı oluyor tedavi yarıda kalırsa döllenmezse yok kaliteli mi bin türlü soru stres iki katı zaten en zor grup biziz yumurta az elin güçlü olmuyor çok zor allah sabır versin hepimize

Merhaba. 31 Yaşındayım 1 Yıl önce özel bir laboratuvara amh testi yaptırmıştım sonucum 0,40 çıkmıştı(Yapılan yöntem belirtilmiyor). Şimdi tekrar bulunduğum ildeki üniversite hastanesinde yenilettim ve sonucum 0,16 çıktı.(Yapılan yöntem elisa yazıyor) 1 yıl içinde bu kadar düşmesi normal mi yoksa yapılan yöntemden dolayı mıdır bu farklılık ben çok tedirgin oldum :(

Merhaba. 31 Yaşındayım 1 Yıl önce özel bir laboratuvara amh testi yaptırmıştım sonucum 0,40 çıkmıştı(Yapılan yöntem belirtilmiyor). Şimdi tekrar bulunduğum ildeki üniversite hastanesinde yenilettim ve sonucum 0,16 çıktı.(Yapılan yöntem elisa yazıyor) 1 yıl içinde bu kadar düşmesi normal mi yoksa yapılan yöntemden dolayı mıdır bu farklılık ben çok tedirgin oldum :KK43:
Kullanılan kitlerde farklılık olabiliyor zaten ikisi arasında çok fark olmadığını ifade etmişti doktorum sıfırlı değerlere düşünce çok da farkı yokmuş değerlere takılmayın kalanların ne kadar sağlıklı olduğu önemli

arkadaşlar merhaba 28 yaşındayım bir negatifim var.amh 0.75 fsh 8.56.(en son altı ay önce bakıldı) İkincitedavi için opu oldum iki yumurta toplandı biri döllendi biri de üçüncü günde durdu. Bugün doktor ile görüşmem vardı ne yapabiliriz diye. Tekrar aynı olacak diye bir kural Yok vucüdün seçtiği yumurtalar her ay farklı oluyor dedi. Denememiz lazım diyor vitaminleri de önermedi.kanıtlanmış bir faydası Yok dedi. Evlatlık donasyon gibi önerileri de vardı tabi bunların yanında.. şimdi çok korkuyorum tekrar aynı durumla karşılaşırsak diye . Bazen pes ediyorum sonra toparlanıyorum ne yapsam fayda eder beslenmeme çok dikkat ediyorum .. biz başarıya ulaşır mıyız yok mu bu yollardan geçen ?? Desteğe ihtiyacım var :KK43:
Merhaba, ben daha önce kendi hikayemi paylaşmıştım forumların birinde, ama size de buradan yazmak istedim. Belki umut olurum. Benim amh 0,56, fsh 9,99 çıkmıştı hiç unutmuyorum sene 2014, ve doktor beni paniğe sürüklemişti, yaşım da 31 di o zaman. Hergün ağlıyordum, tüp bebek yöntemini önermişti ama çok az şans veriyorum demişti, ağlaya ağlaya ne hal olmuştum... Sonraki ay kendiliğinden hamile kalmıştım, o ne yazık ki düşükle sonuçlandı, o arada doktor yine oo çok kötü değerler vs, tüp bebeğe hemen başlayalım yoksa bir kaç içinde menapoza girebilirsin, premature ovarian failure yani erken yumurta yetmezliği var demişti bana. Zaten yeni düşük yapmışım bir de üstüne bunları duyunca iyicene bunalıma girmiştim. Sonra bu böyle gitmez diye doktora gitme faslını kapattım, eşimle boşver dedik, ama başka araştırmalar yaptım, doğal neler var diye, yurtdışında tıp okumuş bir arkadaşım aynen şunu demişti, hücrenin yapı taşı yağ ve protein, kendini iyi besle demişti. Ben de beslenme düzenimi değiştirdim, balık, zeytinyağı köyden aldığımız, doğal bal polen, avakado vb doğal kaliteli yağlardan ve yumurta falan tüketiyordum hergün düzenli olarak, özel olarak böyle bal arı sütü polen yemiştim. Sebze meyve yedim, çok özen gösterdim, sabah aç karnına bir kaç yaprak ıspanak yiyordum mesela, hamuru, şekeri, beyaz un kestim. O düşükten 3 ay sonra hamile kaldım yine kendiliğinden, çok şükür sağlıkla bebeğim doğdu, 2 yaşında şimdi. Başka doktora gittim, bana aynen şunu demişti: bir daha asla gidip amh falan baktırma ! Amh'si 0,01 olup hamile kalan hastalarım var benim demişti bana. Rezervin kötü de olsa hamile kalabilirsin, stres çok etkiliyor demişti. İnşallah en kısa zamanda en hayırlı, sağlıklı ve güzel şekilde minik bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Merhaba, ben daha önce kendi hikayemi paylaşmıştım forumların birinde, ama size de buradan yazmak istedim. Belki umut olurum. Benim amh 0,56, fsh 9,99 çıkmıştı hiç unutmuyorum sene 2014, ve doktor beni paniğe sürüklemişti, yaşım da 31 di o zaman. Hergün ağlıyordum, tüp bebek yöntemini önermişti ama çok az şans veriyorum demişti, ağlaya ağlaya ne hal olmuştum... Sonraki ay kendiliğinden hamile kalmıştım, o ne yazık ki düşükle sonuçlandı, o arada doktor yine oo çok kötü değerler vs, tüp bebeğe hemen başlayalım yoksa bir kaç içinde menapoza girebilirsin, premature ovarian failure yani erken yumurta yetmezliği var demişti bana. Zaten yeni düşük yapmışım bir de üstüne bunları duyunca iyicene bunalıma girmiştim. Sonra bu böyle gitmez diye doktora gitme faslını kapattım, eşimle boşver dedik, ama başka araştırmalar yaptım, doğal neler var diye, yurtdışında tıp okumuş bir arkadaşım aynen şunu demişti, hücrenin yapı taşı yağ ve protein, kendini iyi besle demişti. Ben de beslenme düzenimi değiştirdim, balık, zeytinyağı köyden aldığımız, doğal bal polen, avakado vb doğal kaliteli yağlardan ve yumurta falan tüketiyordum hergün düzenli olarak, özel olarak böyle bal arı sütü polen yemiştim. Sebze meyve yedim, çok özen gösterdim, sabah aç karnına bir kaç yaprak ıspanak yiyordum mesela, hamuru, şekeri, beyaz un kestim. O düşükten 3 ay sonra hamile kaldım yine kendiliğinden, çok şükür sağlıkla bebeğim doğdu, 2 yaşında şimdi. Başka doktora gittim, bana aynen şunu demişti: bir daha asla gidip amh falan baktırma ! Amh'si 0,01 olup hamile kalan hastalarım var benim demişti bana. Rezervin kötü de olsa hamile kalabilirsin, stres çok etkiliyor demişti. İnşallah en kısa zamanda en hayırlı, sağlıklı ve güzel şekilde minik bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Ah ne güzel haberler bunlar.. dediğin beslenme düzenini bende uyguladım stres yapmadım doğal beslenmeye çalıştım ama baktım ki dikkat ettikçe son opu ya daha bir beklentiyle girdim ve yıkıntım çok daha büyük oldu .. bırak doğal yolu ilaçlarla tüp de bile başarılı olamadım tabi nasip kısmet her şey ne güzel sen kurtulmuşsun bu işlerden geride kalanlara da aklına geldikçe dua et

Ah ne güzel haberler bunlar.. dediğin beslenme düzenini bende uyguladım stres yapmadım doğal beslenmeye çalıştım ama baktım ki dikkat ettikçe son opu ya daha bir beklentiyle girdim ve yıkıntım çok daha büyük oldu .. bırak doğal yolu ilaçlarla tüp de bile başarılı olamadım tabi nasip kısmet her şey ne güzel sen kurtulmuşsun bu işlerden geride kalanlara da aklına geldikçe dua et
Ya sizi o kadar iyi anlıyorum ki, bu süreçte en önemlisi bir şekilde dikkati dağıtmak, benim o dönemde doğum yapan, çocuğu olan arkadaşlarımla görüşemiyordum bile. Sürekli ağlama halim vardı. Sonra dedim, noluyo, git arkadaşının yeni çocuğu olmuş, git sev hediye al, derken öyle üzümtümün biraz üstüne gittim, bir de eşim 2, 3 günlük böyle haftasonu tatili gibi kısa tatillere götürüyordu, tabi antalyada yaşamanın avantajı da var, dikkatimi dağıtıyordum, beklentiye girmemek için dikkat dağıtmak işe yarıyor, öyle öyle haftasonları geze geze stresle başettim. Size Allah'tan en sağlıklı en güzel doğumları dilerim, bence asla ve asla umudunuzu yitirmeyin. Yaşınız da genç daha, bir bakmışsın doğal yolla gelmiş bebek. Hiç belli olmuyor bu işler.

Back
X