Normal sperm testiniz nasıldı hız morfoloji falan baktırmış mıydınız baştaSperm DNA hasarına baktırdınız mı? Benim iki tedavimde embriyo oluşumu çok zor oldu. Doktorumu değiştirdim. Sperm DNA fragmantasyonu istedi ve %35 hasar olduğunu öğrendik. Bu da 5. Güne gitmesini engelliyormuş.
Neden umudunuz yok bitkisel kürler deneyin lütfen onlar yumurta büyütücü ilaçlardan çok daha iyi kaliteli çıkmasını sağlarBenim amh sizlerden çok düşük. Yaş 33 amh 0,02 2 kere denedim olmadı. Şimdi ara verdim. Ama biraz daha deneyeceğim. Bir sene kadar ara vere vere denemeyi düşünüyorum. Umudum yok ama en azından elimden geleni yapmış olmak için deneyeceğim.
Ben de ilaçlardan süreçten yorgunum.. hangi bitkisel kürler meselaNeden umudunuz yok bitkisel kürler deneyin lütfen onlar yumurta büyütücü ilaçlardan çok daha iyi kaliteli çıkmasını sağlar
Bilmiyorum ki ne yapmam gerekiyor. Onlar da daha beter yapar diye korkuyorum açıkçası. Pek yok ya ne bileyim araştırmalarıma göre çok zor bu amh değerinde.Neden umudunuz yok bitkisel kürler deneyin lütfen onlar yumurta büyütücü ilaçlardan çok daha iyi kaliteli çıkmasını sağlar
Maşallah, sağlıkla alın kucağınıza inşallahYas 35 0.08 amh ile 2. tup bebek denememde hamileyim. 4 yıldır uğraşıyorum. Izmir sehir hastanesinde oldu tedavim. Son 1 yildir yumurta var yok arasiydi. Buradaki doktorum prp ekzozom gibi şeylere para tuzağı diyordu. Her regl olduğunda yumurta var mi bakacağız ve deneyecegiz dedi. Toplanan 1 yumurtam embriyo oldu ve tuttu.Allaha binlerce şükür.Ara vereyim dinleneyim demeyin. Zaten devlette 3 hakkınız var. Saglikli beslendim, takviyeler içtim bilmem etkisi oldu mu. Ama hiç vazgeçmedim. Haklarim bittikten sonra Kıbrısa donasyona gidecektim. Allah nasip etti mi oluyor. Ama amh dusuklugunde dogal yolu bekleyip vakit kaybetmeyin. Hepinize dua ediyorum.
Hayır özel olarak o detaya baktırmadık. Fakat farklı araştırma hastanelerinde bakıldı sorun yok demişlerdi. Yani bir sürü vitamin kullanıyorum 1yumurta kaliteli spermde sorun yok ama döllenme olmadı dedi dr. Belkide spermde mi detaya girmek lazım ya da ben 3aşılamada yaptırdım tutmadı acaba bende mi tutmuyor dışarı atıyor hemen. Amh düşük olabilir ama başka olumsuz bişey yok tutar demişti doktorum. Aşılamalar tutmayınca şaşırmıştı rahim duvarın kalın bebek çok güzel tutunur rahmin çok iyi dedi ama olmadı işte nasip kısmet diyorum artık. Devlette imkanlar kısıtlı nediyorlqrsa onu yapıyoruz konunun çok üstüne de düşmüyolar zatenSperm DNA hasarına baktırdınız mı? Benim iki tedavimde embriyo oluşumu çok zor oldu. Doktorumu değiştirdim. Sperm DNA fragmantasyonu istedi ve %35 hasar olduğunu öğrendik. Bu da 5. Güne gitmesini engelliyormuş.
Maşallah Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallahYas 35 0.08 amh ile 2. tup bebek denememde hamileyim. 4 yıldır uğraşıyorum. Izmir sehir hastanesinde oldu tedavim. Son 1 yildir yumurta var yok arasiydi. Buradaki doktorum prp ekzozom gibi şeylere para tuzağı diyordu. Her regl olduğunda yumurta var mi bakacağız ve deneyecegiz dedi. Toplanan 1 yumurtam embriyo oldu ve tuttu.Allaha binlerce şükür.Ara vereyim dinleneyim demeyin. Zaten devlette 3 hakkınız var. Saglikli beslendim, takviyeler içtim bilmem etkisi oldu mu. Ama hiç vazgeçmedim. Haklarim bittikten sonra Kıbrısa donasyona gidecektim. Allah nasip etti mi oluyor. Ama amh dusuklugunde dogal yolu bekleyip vakit kaybetmeyin. Hepinize dua ediyorum.
Güzel haberler alırsınız inşallahBende 2.denedim ilki negatif sonuçlandı şimdi dondurulmuş 1 embriyom var devlet hastanesinde deneyecem birde
Allah'tan umut kesilmez herseferinde yeni umutlarla sıfırdan başlıyoruz pes etmek yok . Yalnız 1sene ara çok bence. Amh oranınıza göre riske atmayın süreyi çok uzatmayın derim ben. Rabbim tez zamanda müjdeli haberler almayı nasip etsin inşallahBenim amh sizlerden çok düşük. Yaş 33 amh 0,02 2 kere denedim olmadı. Şimdi ara verdim. Ama biraz daha deneyeceğim. Bir sene kadar ara vere vere denemeyi düşünüyorum. Umudum yok ama en azından elimden geleni yapmış olmak için deneyeceğim.
Onda bir sorun yok demişti ilk dokturum. Siz bence baktırın. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama aşırı pahalı değil. Kartal’da bir merkezde 2500 tl’ye yaptırdım. Chatgpt ye sordum. Bayağı önemliymiş.Normal sperm testiniz nasıldı hız morfoloji falan baktırmış mıydınız başta
İnşallah tutar, her şey gönlünüzce olsunHayıt otu macunu, selenyum vitamin, d vitamini ve biraz da kafayı sıfırlamak lazım bende ocaktan bu yana vitamin kullanıyorum. Hayıt otu ara verdim ama. Vitaminler devam koenzimler magnezyumlar .. yaş 40 devlet yapmıyor özel de labaratuar iyi fakat çok para bu yüzden ara veriyor insan. Birinci denemem transfer olcak tutması tek dileğim. Tabiki denemeye devam ama devlet gibi hakkım yok ve bütçeyi sarsıyor kolay değil. Yine de bir şekilde devam edeceğim inşallah inşallah bu transferde tutar
Sağ olun. Bir sene değil bir sene boyunca ara ara deneyeceğim demek istemiştim.Allah'tan umut kesilmez herseferinde yeni umutlarla sıfırdan başlıyoruz pes etmek yok . Yalnız 1sene ara çok bence. Amh oranınıza göre riske atmayın süreyi çok uzatmayın derim ben. Rabbim tez zamanda müjdeli haberler almayı nasip etsin inşallah
İnşallah tek dileğimİnşallah tutar, her şey gönlünüzce olsun
Bizde de normal sperm testi normal çıkmıştı ama tüp bebekte embriyo gelişimi durdu 5. Günde. Zaten yumurtam az ondan mı oldu dna hasarı mı var bilmiyorum baktıralım biz de çok teşekkür ederimOnda bir sorun yok demişti ilk dokturum. Siz bence baktırın. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama aşırı pahalı değil. Kartal’da bir merkezde 2500 tl’ye yaptırdım. Chatgpt ye sordum. Bayağı önemliymiş.
DNA Fragmentasyonu ve Tüp Bebek Başarısı Arasındaki İlişki:
- Sperm DNA’sı, embriyo kalitesi ve döllenmeden sonraki gelişim için hayati öneme sahiptir.
- DNA’sı hasarlı spermle döllenme gerçekleşse bile, embriyo gelişimi durabilir, implantasyon (rahme tutunma) başarısız olabilir ya da erken düşük riski artar.
- %30’un üzerindeki DNA hasarı, özellikle:
- Tekrarlayan implantasyon başarısızlığı
- İyi kalite embriyo oluşsa bile gebelik elde edilememesi
- Erken dönem kimyasal gebelik gibi sorunlara yol açabilir.
Rica ederim. İnşallah faydası olur.Bizde de normal sperm testi normal çıkmıştı ama tüp bebekte embriyo gelişimi durdu 5. Günde. Zaten yumurtam az ondan mı oldu dna hasarı mı var bilmiyorum baktıralım biz de çok teşekkür ederim
Merhaba,Merhaba, amh değerim Şubatta 0,3’tü. Mayıs’ta 0.76 çıktı. ( farklı hastaneler)
2 kere tüp bebek denedik. Dondurulmuş embriyom yok. Tutan da yok. Amh düşüklüğü olanlar kaç kere denedi? Denemelerim arasında ne kadar bekledi?
Ben iki tedaviyi üst üstte aldım. Şimdi 3. İçin başka hastane ile görüşüyorum. Amh düşük olduğu için acele etmem gerekiyor gibi geliyoryanlış mı düşünüyorum? Yaş temmuzda 30 olacak. (Eşim mayısta 30 oldu.)
Merhaba, naptınız?Bizde de normal sperm testi normal çıkmıştı ama tüp bebekte embriyo gelişimi durdu 5. Günde. Zaten yumurtam az ondan mı oldu dna hasarı mı var bilmiyorum baktıralım biz de çok teşekkür ederim
Merhaba, temmuz sonu tekrar doktora gideceğiz adet düzenim bozuldu opu sonrası 3. Adetimi bekliyorum. Sperm için takviye alacağım zaten hasar varsa da takviye veriyorlar. Kendim için de diyetisyenle deneyeceğim yumurta ve regl düzeni için. Siz naptınızMerhaba, naptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?