Amh düşüklüğüne doğal çözüm önerileri

Merhaba arkadaşlar 33 yaşındayım 6yildir erken menopoz ile uğraşıyorum çok tüp bebek denedik ama maalesef olmadı doğal kürler kullanıp sonuç alan arkadaşlarım bana da yardımcı olabilirler mi çok çökmüş durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum

Bitkisel şeyler denedim şuan hatırlamıyorum ama YouTube a falan bakıyordum o psikolojide insan cidden ne buluyorsa denemek istiyor, denediklerim amh yükseltmediği gibi proaktin hormonumu yükseltmişti bu hormonun yükselmesi de gebe kalmaya engel bir durum teşkil ediyor o yüzden zaman kaybıydı bir yeri düzelteyim derken diğer yere zarar verebiliyor. Rabbim çocuk isteyen hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏🏻❤️
Merhaba nerede tüp bebek yaptırdınız bende şu an tüp bebek sürecindeyim amh 0.9 4 adet yumurta görünüyor sadece 🥹

Ben 29 yaşındayım hiç çocuğumda yok. Kontrol amaçlı adetin 2. Günü Medicalpark Hastanesi'nde doktora gittim Şubat ayındaki değerlerim FSH:20 LH:10 AMH:0.57 diydi doktor tüp bebekten başka şansın yok dedi. Araştırdığımda AMH ın değişmeyeceğini öğrendim. Ama FSH ve LH değerleri için birşeyler yapmak gerekiyordu. Bende İbrahim Saraçoğlunun WhatsApp hattına yazdım oradan erken menopoz kürünü sipariş verdim içinde hayıt tohumu, aslan pençesi ve çörek otu yağını adetten yumurtlama görene kadar kullandım gebelik dusundugum için yumurtlamadan sonra icmedim.Ve beslenmeme çok dikkat ettim özellikle yumurta ve avokado yemeye özen gösterdim OMEGA3 takviyesi ile D vitamini de almaya başladım. Bu ay yine adetimin 2. Günü doktora gittim değerlerime baktırmak için bu sefer devlete gittim. FSH:7 LH:5 AMH: 1 çıktı. AMH değerime inanamayip özel bir laboratuvarda(güven tıp) tekrar AMh baktırdım 0.92 çıktı yükseldiğine ben bile
Bu değerlerle adet oluyor muydunuz ben iki ay adet olmadım fsh yüksekliğini öğrendim

Omega-3 ve AMH Düşüklüğü Arasındaki Bağlantı Nedir?

Merhaba kızlar,
AMH değeri düşük olanlar bilir… Bu durum hem moral bozucu olabiliyor hem de zamanla “yumurtalık rezervim azalıyor mu?” endişesini beraberinde getiriyor.
Ben de bu konuyu araştırırken omega-3 yağ asitlerinin, özellikle de yüksek kaliteli bir formda alındığında, AMH seviyesini doğrudan yükseltmese bile yumurtalık fonksiyonlarını ve genel üreme sağlığını destekleyebileceğini öğrendim.
Peki neden?
  1. Omega-3, iltihap giderici (anti-inflamatuar) özellik gösterir.
    Yumurtalık çevresindeki düşük düzeyli inflamasyon bile yumurta kalitesini etkileyebilir.
  2. Hücresel düzeyde yenilenmeyi destekler.
    Yumurta hücrelerinin zar yapısını korur, dolayısıyla yaşlanmasını yavaşlatır.
  3. Hormon dengesine katkıda bulunur.
    Özellikle EPA ve DHA, hormonal sistemin daha dengeli çalışmasını sağlar ki bu da dolaylı olarak AMH’yi etkileyen faktörler arasında sayılabilir.
  4. Dolaşımı ve doku kalitesini artırır.
    Rahim içi ve yumurtalık kanlanması için de destekleyici etkisi vardır.
Ben kullanmaya başladığımdan beri:
  • Cildimdeki parlaklık
  • Enerjimdeki artış
  • Ve en önemlisi, adet düzenimdeki dengeyi fark ettim.
AMH değerimi yükseltmek gibi bir iddiası olmasa da, üreme sağlığını destekleyici bir temel oluşturması, bu süreçte bana büyük güven verdi.

Küçük Not:
Unutmayın, AMH bir sayıdan ibaret değil. Vücudu desteklemek, dengeyi kurmak da çok önemli. Doktorunuza danışarak doğal desteklerle süreci güçlendirebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar benim de 2. Gebeliğim 5 yıldır olmuyordu.
Ocak ayında; Amh 0.16
FSH 34.7 di.
Özele, devlete bir sürü doktora gittim. Hepsi de vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlamamı söylüyorlardı.
Ben 2 kere hacamat yaptırdım.
Doktorumun istegiyle rahim filmi çektirdim.
Yine doktorumun reçete ettiği ocean mummy ve ocean d vitamini 2 ay kullandım.
Tabi ki herşey önce Allah'ın izniyle olur.
Fakat ben tüm bunların da faydası olduğuna inanıyorum.
Nisan ayında tüp Bebek tedavisine başlamak için adet olmayı beklerken hamile olduğumu öğrendim.
Çok şükür, isteyen herkese nasip olsun inşallah.
Tabii ki alternatif tıp, modern tıp, takviyeler ( güvenilir ve hijyenik olduğu sürece tabi ) , iyi geldiğine inanıyorum ben.

Merhabalar benim de 2. Gebeliğim 5 yıldır olmuyordu.
Ocak ayında; Amh 0.16
FSH 34.7 di.
Özele, devlete bir sürü doktora gittim. Hepsi de vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlamamı söylüyorlardı.
Ben 2 kere hacamat yaptırdım.
Doktorumun istegiyle rahim filmi çektirdim.
Yine doktorumun reçete ettiği ocean mummy ve ocean d vitamini 2 ay kullandım.
Tabi ki herşey önce Allah'ın izniyle olur.
Fakat ben tüm bunların da faydası olduğuna inanıyorum.
Nisan ayında tüp Bebek tedavisine başlamak için adet olmayı beklerken hamile olduğumu öğrendim.
Çok şükür, isteyen herkese nasip olsun inşallah.
Tabii ki alternatif tıp, modern tıp, takviyeler ( güvenilir ve hijyenik olduğu sürece tabi ) , iyi geldiğine inanıyorum ben.
Tebrik ederim tatlım bende hamile kalmak için değilde yumurtalarımı dondurmak için bu küre giriştim toplamda 12 yumurta elde edildi. benim yaşımdaki kadınlar için biraz zor bir sayı çok şükür takviyelerden biliyorum aşırı pahalı ama sağlık bende önce geliyor yumurta sayısını arttırmak isteyen tüm herkese tavsiye ederim ben 2. ay kullandıktan sonra yumurta toplattırdım. Ancak hücre gençleşmesi ve çok faydasını gördüğüm için halen devam ediyorum kullanmaya o nedenle tavsiye ederim. Erkeklerde de sperm sayısını arttırıyor.

Tebrik ederim tatlım bende hamile kalmak için değilde yumurtalarımı dondurmak için bu küre giriştim toplamda 12 yumurta elde edildi. benim yaşımdaki kadınlar için biraz zor bir sayı çok şükür takviyelerden biliyorum aşırı pahalı ama sağlık bende önce geliyor yumurta sayısını arttırmak isteyen tüm herkese tavsiye ederim ben 2. ay kullandıktan sonra yumurta toplattırdım. Ancak hücre gençleşmesi ve çok faydasını gördüğüm için halen devam ediyorum kullanmaya o nedenle tavsiye ederim. Erkeklerde de sperm sayısını arttırıyor.
Teşekkür ederim canım. Ne güzel, ne kadar iyi yapmışsınız. Gelecek için çok güzel bir adım. Takviyeler önemli, güvenilir ve bilinen bir ürünse tabi.

Teşekkür ederim canım. Ne güzel, ne kadar iyi yapmışsınız. Gelecek için çok güzel bir adım. Takviyeler önemli, güvenilir ve bilinen bir ürünse tabi.
En iyisi bu su an Turkiye de diger hap omega3 lerin hepsi 1000 mg da kaliyor bu 6000 mg ayrica 6 aydan itibaren ayni urunu bebeklerde kullanabiliyor emziren anneler icinde cok faydali mutlaka incelemelisiniz anne ve bebek. Balanceoil+

En iyisi bu su an Turkiye de diger hap omega3 lerin hepsi 1000 mg da kaliyor bu 6000 mg ayrica 6 aydan itibaren ayni urunu bebeklerde kullanabiliyor emziren anneler icinde cok faydali mutlaka incelemelisiniz anne ve bebek. Balanceoil+
Teşekkür ederim, inceleyeceğim.

Back
X