Merhabalar öncelikle henüz 20 yaşında bekar bir kızım amh testi sonucum 1.50 çıktı korkuyorum beni ne gibi durumlar bekliyor ?
Sizler az cok fikir sahibisinizdir lütfen yardım edin kafayı yicem yoksa
Merhabalar öncelikle henüz 20 yaşında bekar bir kızım amh testi sonucum 1.50 çıktı korkuyorum beni ne gibi durumlar bekliyor ?
Sizler az cok fikir sahibisinizdir lütfen yardım edin kafayı yicem yoksa
merhabalar : Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sağ ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeyleri de yumurtalık rezervını gösteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Bu baglamda amh hormon değerınız yumurtalık rezervınızın orta oldugunu desteklemekte. Ancak adetlı adetsız herhangı bir günde yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıkta antral folıkul ( yumurta kesecıklerı) sayısı değerlendırılmelıdır. Benzer durumlar var ıse hangı yoldan gıdılmelı? destek detavıler var mı * yumurta dondurma hakkında bılgı verılmelıdır. Gecmıs olsun dileklerımle.