amniyon sıvısı azlığı

irazcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
601
2
46
Kahramanmaraş
8 haftalık gebeyim.dr amniyon sıvısı(bebek suyu)normalden az dedi..sık sık takip edeceğim eğer bi sıkıntı varsa önümüzdeki günlerde kendini gösterir dedi..bu sorunu yaşayan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..internette erken dönemde görülen amniyon sıvısı eksikliği iyiye işaret değil diyo (

canım benim de 12. haftamda olmuştu,daha doğrusu öğrenmiştim. su neredeyse hiç içmiyordum. eğer yeterli sıvı tüketmiyorsan onunla alakalı olabilir. doktorum bana 3 lt içeceksin demişti. ben hiç içmezken 3 lt nasıl içecem derken 1.5 ltyi zor bitiriyodum 1 hafta sonra tekrar gittik ve suyum artmıştı. internetten araştırdığım kadarıyla su içme ve amniyon sıvısının kesin ilişkisi tespit edilememiş ama bu durumlarda bütün doktorlar bol su öneriyorlar. ben etkisini gördüm sen de ihmal etme. inşallah normal seviyeye çıkar biran önce

Aynı sorun malesef bendede var bende 12.haftadayım sıvı eksikliği teşhisi konuldu, netten okuduğum kadarıyla erken aylarda bu sorunun yaşanması kötü şeylere yol açıyormuş hiç iyi bişey yazanı görmedim o sebeple moralim sıfır ve çok üzgünüm, çünkü doktorum bebeğin böbreklerinde sorun olabileceğini söyledi sıvı eksikliği bebekte bir çok sakatlığa sebebp verebiliyormuş genelde bu şekilde doğanlarda ya akciğer ya böbrek sorunu oluyormuş, banada bol istirat ve bol su içmem söylendi p.tesi tekrar bakılıcak sebebp her ne olursa olsun sıvı eksilmesinin sonucu hiç iyi değil belliki,artık düşünmekten araştırmaktan kafayı yiycem,bu akdar erken dönemde başıma böyle bişey gelmesi çok kötü ıoldu,biraz morale ve erken dönemde benim gibi sıkıntı yaşayıp sonra sorunsuz bebek doğuran birileri varsa bir kaç cümle yazarsa beni çok mutlu edicek,çünkü erken dönemde bu sorunu yaşayan pek yok...

Dinlenme , çözümü bu bankacı olup hamileliği boyunca bu sıkıntıyı ara ara yaşayan bir tanıdığım vardı. Uzun tatiller sonrası suyunun arttığını söylerdi. Bol su içip dinlenmek galiba. en iyi çözümü.

canım aynı sorunu yaşayan biri olarak ilk önce moral diyorum..bende çok araştırıyodum nette ve çok moralim bozuluyodu sonra drum bana kızdı net yarım dr dedi candan eder sen hiç kafanı bulandırma dedi,yapçak bişi yok demişti dün gibi hatırlıyorum ömrü varsa Allah nasip ettiyse bişicik olmaz demişti..bol bol su içtim suyum hep sınırda kaldı ama sağlıklı bi bebeğim var şimdi hamdolsun..o yüzden sen nette araştırıp bozma moralini bazı drlar da çok abartıyo bazen benim gittiğim prf de hiç iyi şeyler söylememişti hatta erken doğum olur kesin demişti ama çok şükür 38 haftaya kadar bekledi bebeğim benim üstelik sadece su azlığı da değildi plasenta kireçlenmesi de vardı bitürlü kontrol alınamayan şeker de..sıkma canını sen zor biliyorum ama sakın stres yapma..

İnanınki böylesi güzel şeyleri duymaya o kadar ihtiyacım varki anlatamam bunu ancak yaşayan anlar,1 haftam bitmek bilmedi gecesi gündüzü ile,günleri saymıyorum saatlerle gün dolduruyorum P.tesi doktora gidebilmek ve iyi şeyler duyabilmek, şu andada beni rahatlatıcak tek şey bu problemi yaşamış ve iyi sonuçlar almış birileri ile tanışıp konuşmak Allah razı olsun sizden, bu gece biraz daha rahat yatıcam çünkü bugüne kadar böylesi iyi bir örnekle hiç ama hiç karşılaşmadım, bana dua edin Ptesi suyum artmış olsun,herşey yoluna girsin ben litrelerce su içmeye kalan 6 ayımı yatmaya razıyım.Bu moral bozukluğu ile 3 yaşında bir oğlum var onuda çok ihmal ediyorum,yani hayatımdaki en zor zamanları yaşıyorum....Birde sizinkinin sebei bulundumu bende sebepte belli değil herhalde bulunamıyormuşta ama bende kanımda iltihap çıktı antibiyotik ve asprin verdiler kullanıyorum şimdilik inş.bir sorun çıkmaz.

merhaba bende aynı sorundan dolayı çok üzgünüm benim sizlere göre daha geç bir dönemde 23 haftada tespit edildi benimde doktorum bol sıvı tüketmemi önerdi ve yakından takip edeceğim dedi sorun benden kaynaklanmıyorsa(az sıvı tüketmek, tansyon,kansızlık vs) bebeğimin böbreklerinde bir sorunun olabileceğini söyledi moralimi bozmamaya çalışıyorum çünkü kötümser düşündüğüm sürece herşeyin bebeğim için daha kötü olacağını biliyorum allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah hepimiz bir dahki doktor kontrollerimizden iyi haberlerle evlerimize döneriz

Merhaba hanımlar benımde tam tersi emniy suyumun fazla oldugun u söyledi doktorum şeker olma ihtimalim yuksekmiş haftaya şekerime bakılacak 24 haftamdayım ben şuan ayrıntılı ultrasona girince çıktı iri bebek dedi annenin çok su içmesi ile bebegin suyunun alakaıs olmaıdıgnı belirrti sadece anneye faydası varmış çok su içmenin buynları bana söyleyen doktor sıradan bir dr . prof. 2 ay önceden randevü almıştım hayırlısı olsun...zor malesef

canım merak ettim nasılsın?gittin mi bugün doktora?

Merhaba, sağolasın hatırlanmak güzel evet gittim bugün doktora Rabbim ve sizin gibi iyi niyetli yüreği temiz böyle bir zamanda moral veren dostlar sağolsun, çok güzel şeyler duydum sıvı baya baya artmış herşey normal seviyede dedi doktor, Down send.testide yapmıştım oda gayet iyi çıktı, yani şimdilik bir sorun yok sık sık kontrol gereğide yokmuş 1 ay sonra normal kontrole gelmem söylendi, doktorn demesine göre çok yorulup az sıvı almışım o sebeple suyum eksikmiş, delik veya bebeğin böbreklerinde bir problem olsa bu suda oluşmazdı dedi devamlı kaybederdi ve hayati tehlike oluşurduki bebeğin gelişimi çok normal su durumu gayet iyi, günde 4 litre su içiyorum su içmek geröekten çok önemliymiş, bu sıkıntıyı yaşayan herkese tavsiye ediyorum,bugün dünyalar benim ve eşimin oldu,çok çok mutlyum herşey yoluna girdi Rabbim kimseye bu durumları yaşatmasın,gerçekten 1 haftam hayatımda yok gibiydi herşey çok anlamsız geliyordu psikolojim bozlumuştu ama Rabbime ve sevenlerimin duasına şükürler olsunki herşey yoluna gişrdi bebeğimde problem yok, Rabbim bendeki bu mutluluğu herkeslere nasip etsin Rabbim herkeslerin evlatlarına sağlık versin acılarını göstermesin...

çok sevindim canım ya inan çok dua ettim aynı şeyleri yaşayan biri olarak..inşallah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına ve bunları tebessümle hatırlarsın benim gibi..kendini sakın yorma efor sarfedip vücut su kaybına uğrar demişti benim drum ve tabiki su içmeye devam..ben normalde pek su içmezdim hamilelikte daha fazla içmeye başladım ama en fazla 1 lt falan dr en az 3 lt diyince şok oldum ve ilk günlerim wc de geçmişti :)sonra vücüt alıştı..Rabbime emanetsin selametle canım..ayy çok sevindim gerçekten ya..arkadaşın da dediği gibi inşallah diğer hamilelerden de iyi hebrler alırız..

Allah herkeslerden razı olsun inşallah bebeği ile sıkıntısı olan herkes ama herkes benim kadar güzel haberler alıp çok çok mutlu olurlar.Bazen kendi kendimize çok haksızlık yapıyoruz can taşıdığımızı unutup hayatın telaşına kapılıp koşturup duruyoruz ancak böyle bişey başımıza gelince yaptığımız haksızlığı farkediyoruz, benimki öyle ıoldu,kendimi çok çok yordum misafirler yemekler ağırlamalar temizlik, su içmeye bile vakit kalmıyordu evde birde 3 yaşında haşarı bir çocuk ben biraz kendimi ihmal ettim ilk 3 ay çok önemli dinlenmek şart ama ben bunu hiç yapamadım oğlumdada böyle koşturdum ama demekki gençlik hiç problem yaşamadım yaşasaydımda ev iş pek farketmezdim herhalde şimdide öyle sandım ama öyle olmuyormuş, o sebeple tüm hamilelere tavsiyem kendilerine çok çok dikkat etmeli hiç ama hiç birşey bebeğinizin sağlığından önemli değil bir hafta yşadıklarım 1 yıl ömrümden aldı sanki rabbim kimseye bunları yaşatmasın, rabbim benimle ağlayıp benimle gülen dostlarıma tüm annelere sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.....

merhaba arkadaşlar biraz önce doktordan geldim ve çok mutluyum bebeğimin suyunun daha iyi olduğunu söyledi dr bir sorun yokmuş şükürler olsun paylaşmak istedim herkese sağlıklı günler iyi bayramlar

merhaba arkadaşlar biraz önce doktordan geldim ve çok mutluyum bebeğimin suyunun daha iyi olduğunu söyledi dr bir sorun yokmuş şükürler olsun paylaşmak istedim herkese sağlıklı günler iyi bayramlar

Bu mutluluğu yaşayan biri olarak seni çok çok iyi anlıyorum inş.bu sorunu yaşayan tüm dostlar bizim kadar güzel haberler alır, senin adına çok çok sevindim.Bende 15 gün sonra tekrar gittim suyumda bir azalma yok şükürler olsun buda beni daha fazla mutlu etti, ama kafamdada soru işaretleri var en başta böbrekleri gelişmez akciğerleri genelde problemli doğar denmişti suyum azken acaba o su azlığı bebeğime bir zarar verdimi şimdi bunu düşünüp duruyorum 2 hafta sonra 3lü test var şimdilik doktorum demesi herşeyi gelişimi çok normal ama yinede şu 3lü test ve renkli ultrasonlo organlarına bakılsa ondan sonra daha bir rahatlıycama,ama renki ultrasonda son aylarda sanırsam çekiliyor kısmet artık herşeyin hayırşlısı....

sevincimi paylaştığın için çok teşekkürederim seninde iyi haberleri almaya devam ettiğine sevindim allahın izniyle hiç birşey olmayacak bebeklerimize sağlıklı sıhatli alacağız kucaklarımıza dua edip biraz akışına bırakmak lazım galiba, sende içini rahat tut inşallah bütün testlerin dahada sevinmeni sağlayacak sonuçlar verir

Merhaba, benim sizlere kötü haberlerim var malesef bebeğimi 20.haftada kaybettim, kalbi durmuş nedeni bilinmiyor sıvı azlığı problemini aşmıştık ama yeni bir problemmi yada sıvı azlığımı bilmiyorum ama sonuç ortada 10 gün önce bebeğim karnımda ölmüş düşmedide tutunmuş öylece tesadüfen ulrtasonda faerkketik,acilen hastaneye gittim önce normal doğum yaptrıdılar 12 saat sancı çektim nihayetinde doğdu sonra kürtaj sonra eli kolu boş eve dönüş hayatımın en en zor günlerini geçiriyorum rabbim sabır versin sadece onu istiyorum onu alıp gömmek herşeyden çok acı en acısıda bardaktan boşalırcasına göğsümden süt akması hergün atlet değiştirmem oğlum yok ama rızkı hala akıyor boşa çok çok acı rabbim kimseye bunları yaşatmasın bana dua edin sabır dileyin, diyecek bişey bulamıyorum acım çok büyük

canım bende kaybettim 33 haftalık amniyon sıvısı azlığı sebeebyle gitti kuzum benimde başın sağolsun ...............

canım başın sağolsun nasıl üzüldüm anlatamam allahım sabır versin ne denir böyle bir durumda keşke başka türlü olsaydı ama allahın takdiri tekrar başın sağolsun çok üzüldüm

arkadaşlar yeni okudum mesajlarınızı. bende 10 haftalık hamileyim, bendede aynı sorun var, 3 hafta önce dr söylemişti gebelik kesesi küçük olduğundan sıvısı az dedi, 10 gün önce tekrar gittim, gene az dedi, bu durum ilk haftalarda çıktığında kaç haftada düzeliyor tecrübeli arkadaşlar lütfen cvp yazın benim için söyleyecekleriniz çok önemli, salı günü tekrar gidicem dr.a bakalım ne olacak bende günde 3 lt su içiyorum ama dr yiyip içmeyle alakalı değil dior ama gened eiçiyorum lütfen bana cvp yazın bebeğin gelişimi normal dedi ama sıvısı az dedi bebekte sorun yaratma olasılığı ne kadar yada olurmu lütfen acil yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…