amniyon sıvısı azlığı

canım umarım artar bende günde 10 bardaktan fazla su içiyordum fakat faydası olmadı yalnız benim plesantamda kireçlenmede başlamıştı ve sezeryan olmak zorunda kaldım eğer doktorun bir sorun olmadığını söylüyorsa endişelenme yalnız benim doktorumun söylediğine göre nedeni yok annenin bünyesi yapıyor bol sıvı tüketmeye devam et sıvın artmaz belki ama dahada azalmasını önleyebilirsin demişti... Canım Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin

amin canım cevabın için çok teşekkür ederim ama cevabını geç görmüşünm biras bi kaç gün baktıktan sonra bu topiğe bakmayı untmuşm
birdahaki kontrolüm bu cumartesi söylediklerin bilgi verici oldu gerçekten teşekkür ederim doktorum kireç hakkında bir şey söylemedi yoktur belkide bilemiyorum amin sağol canım 22.haftamdayım şimdi doğumu heyecanla bekliyorum :

Selam arkadaşlar ,

Bende 31 + 3 günlük hamileyim , 31 + 1 'de kontrole gittiğimde doktor suyumun az olduğunu söyledi. Riske atmak istemiyorum her ihtimale karşı renkli ultrason , Nst ve kan/idrar tahlili yaptıralım dedi ... Daha sonra Nst ve kan tahlillerimde bir problem çıkmadı , yanlız renkli ultrasonda da amniyon sıvısının biraz az olduğu saptandı (renkli ultrasonu yapan doktor sonuna kadar idare eder gibi duruyor dedi) indeks 7-8 cm olarak ölçtü . Sanırım normalde 10cm olması gerekiyormuş . Doktorum ise tam tersi artık çalışmamam gerektiğini bol su içmem gerektiğini ve yatıp dinlenmem gerektiğini söyledi . Bende Salı günü için devlet hastanesinden randevu aldım bakalım orda ne diyecekler , umarım sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alırız ...

meraba, ben yeni üye oldum. 16 haftalık hamileyim. 10. haftada amniyon sıvısı azlığı teşhisi kondu. bebekte sıradışı gerilik yok. ama bugün doktor bebeğimin sıvı azlığı, duruşu ve ters a dalgası sebebiyle yüksek ihtimalle anomali olabileceğini söyledi benzer durum yaşayıp düzelen oldu mu hiç ;(

merhaba , bua nlattığın olay çok acı. allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. şimdi aynı sorunu ben yaşıyorum. 16. haftamdayım 10. haftadan bu yana bu sıvı azlığı sorununu yaşıyoruz. sizin sıvı ölçümünüzde kaç cm ölçüldü? ayrıca yaptıgınız testlerde sorun çıkmadı mı hiç?

meraba, ben yeni üye oldum. 16 haftalık hamileyim. 10. haftada amniyon sıvısı azlığı teşhisi kondu. bebekte sıradışı gerilik yok. ama bugün doktor bebeğimin sıvı azlığı, duruşu ve ters a dalgası sebebiyle yüksek ihtimalle anomali olabileceğini söyledi. bu konuda bilgisi olan var mı

Bana 23.haftada kondu bu teşhis.gecen ahafta perinatologa gidip muayene oldum.suyun neden az olduğu belirlenemedi.sinir da hep suyum .bol su iciyorum.sabah aksam havuç suyu iciyorum.her hafta suyumu ol cturuyorum.bakalim nasil olacak ?
Sen ayrintili ultrasona girdim.mi ? Orda bobreklerine idrar yollarina kalbine ayrintili bakıyorlar.

2 yıl olmus ama bana da 22ç haftada teşhis kondu, olur da mesajı görürsen sonucunu paylasırmısın ...

Merhaba.. 22+3 haftalık hamileyim amniyon sıvısında azalma saptadı doktorum. bu haftalarda benim gibi bunu yaşayan oldu mu acaba ?

Merhaba.. 22+3 haftalık hamileyim amniyon sıvısında azalma saptadı doktorum. bu haftalarda benim gibi bunu yaşayan oldu mu acaba ?
Benim geçen hafta kontrolümde suyunun az olduğunu söyledi erken dogum riski var dedi araştırdım ibrahim saraçoğlu havuç suyu için diyor. Bir haftadır sabah akşam içiyorum bugün kontrole gittim suyu gayet iyi dedi üstelik bir haftada 400 gr almış. Havuç suyu kabızlığada çok iyi geliyor haberin olsun.

maşallah, sona gelmişsiniz sğalıkla kucağınıza alın inşallah. miniğim benim daha çok erken sıvı azalması için inşallah atlatıcaz

Çok geçmiş olsun şu azlığı çeken arkadaşlar, Benim hikayem umut olur inşallah , çok uzun ve sıkıntılı süreçti benim için su azlığı atlattık çok şükür.
İlk olarak 13+4 te amniyon sıvısı geldi, doktora gittiğimde 10-15 birim olması geren sıvı miktarı 6-7 lere düşmüş tü, bekleyeceğiz dedi, araştırma hastanesine gittim, oooo bebekte hiç su kalmamış bebeği almamız lazım dediler, enfeksiyon çıkmaması ve aktif su gelişinin olmaması sebebiyle kağıt imzalayarak çıktım, aktif su gelişi olup olmadığını vajinal muayene de amniosure denilen bi testle anlaşılıyor. yoksa bebeğimi alacaklardı. Bu süreçte havuç suyu içtim hergün su gelmedi tekrar fakat çok bi artış olmadı da sınrlarda idik hep. Ve 16. Haftada 2. Su gelişi oldu, ve artık suyum 5-6 civarında idi, 5 yaşam tehlikesi sınırı idi bebek için , 18. Haftaya kadar azar azar sızıntı şeklinde günde 1 kere geliyordu suyum, 18+2 de perinataloğa gittim İzmit Medikal Park Prof Eray Çalışkan , detaylı da bebek normal fakat suda azalma var 5 birimin altına düşerse amnioinfüzyon önerdi, ve 19. Haftada ilk amnioinfüzyon işlemi gerçekleşti 23. Haftaya kadar 3 kere yapıldı işlem. Daha sonra bebek büyüdükçe su daha çok gelmeye başladı bir gün Eray hoca şehir dışında olması sebebi ile bizi Sakarya Adatıp Hastanesi Prof, BÜLENT DURAN a yönlendirdi ve doğumuma kadar Bülent hoca ile devam ettik Allah razı olsun çok güzel ilgilendi. 24. Hafta ciğer geliştirici vuruldum, ve ilk önceleri haftada 1 bebeğim büyüdükçe de haftada 2 defa su ekleme işlemi devam etti. ve bizim için ve bebek için uygun olan 30. Haftada bebeğim 28. Hafta işe uyumluydu 1090 g ile dünyaya geldi. Şuan küvöz de yiz, çok şükür çok büyük sağlık problemleri olmadı. İnşaallah yakın zamanda çıkarız.
4. Aydan itibaren sürekli yattım , uzandım sadece tuvalet ihtiyacına kalktım ama yine de suyu durduramadım benimki öyleydi çünkü aktif bir kaçak vardı kesede , şanslıydım enfeksiyon kapmadım, suyun gelmesi ile doğum başlamadı açılma olmadı su seviyesi son 6 hafta falan hep 5 in altında idi ve yavruma birşey olmadı ve çok şükür iyi doktorlarla birlikte idim. Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin. Amin.

Merhaba kızlar konunun üzerinden geçmiş ana aynı sorunu bende yaşıyorum ne yaptınız bebeklerinizi sağlıkla kucağınza aldınız mı moralim çok bozuk benimde suyum geldi ve ultrasonda baya azaldığını gördük havuç suyu flan yapıyorum sizce yerine gelir mi bu 3. Hamilelğim bunu da kaybetmek istemiyorum.

İnsanlar öyle moral bozuyorlar ki senin gibiler iyi ki var inşallah bende bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım ve burda yzarım insanlara umut olur

Herkese Merhabalar , Konu çok eski biliyorum ama bana bir yol gösterirseniz yine çok mutlu olurum. 17. Haftada kesemde suyun azaldığını söylediler. Bir delik yada sızıntı yaptığından şüphelendiler. Havuş suları içtim normal su tüketimini 3-4 litreye çıkardım ama suyumda herhangi bir artış meydane gelmedi. Şu an 19 Haftadayım ve suyum hala az. Bebeğimin gelişiminde herhangi bir gerileme yok. Ara ara kanamam ve sarımtırak su geliyor. Enfeksiyon riski ile şu an hastanede yatıyorum. Doktorlar bana bir karar vermemin gerektiğini söylediler. Eğer herhangi bir gelişme olmazsa pazartesi Su durumuna bakılıp bebeğimi alacaklar. Amnioinfüzyon işlemi bana biraz umut oldu her yerde araştırma yaptım ilk kez böyle umut dolu bir yazı okudum. Bende bu işlemi doktorlaramı önersem. Nasıl ilersem eğer ordaysanız bana bir umut olurmusunuz.

Acaba sonuç ne oldu suyu az olan annelerde benim 6.haftada bebeğim suyu az kese bozuk dedi dr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…