arkadaşlar bende 21.haftadayım ve sıvım çok azmış mevsimkış çok su içeye çalıştım ama yetersiz geldi sanırım dr günde 3lt mecbur içiceksin dedi bir sorum olacak çok su içersek sıvımız da artarmı???? bebeğimde ters duruyormuş ve su az oldğu için dönemiyormuş bana tecrübeli arkadaşlar tavsiyede bulunurlarsa çok sevinirim bu konu benim için gerçekten çok önemli bu arada bugün biraz kanamam da oldu doktordan yeni geldik lütfen bildğiniz birşeyler varsa bana tavsiyerlde bulunun
canım umarım artar bende günde 10 bardaktan fazla su içiyordum fakat faydası olmadı yalnız benim plesantamda kireçlenmede başlamıştı ve sezeryan olmak zorunda kaldım eğer doktorun bir sorun olmadığını söylüyorsa endişelenme yalnız benim doktorumun söylediğine göre nedeni yok annenin bünyesi yapıyor bol sıvı tüketmeye devam et sıvın artmaz belki ama dahada azalmasını önleyebilirsin demişti... Canım Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
8 haftalık gebeyim.dr amniyon sıvısı(bebek suyu)normalden az dedi..sık sık takip edeceğim eğer bi sıkıntı varsa önümüzdeki günlerde kendini gösterir dedi..bu sorunu yaşayan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..internette erken dönemde görülen amniyon sıvısı eksikliği iyiye işaret değil diyo(
meraba, ben yeni üye oldum. 16 haftalık hamileyim. 10. haftada amniyon sıvısı azlığı teşhisi kondu. bebekte sıradışı gerilik yok. ama bugün doktor bebeğimin sıvı azlığı, duruşu ve ters a dalgası sebebiyle yüksek ihtimalle anomali olabileceğini söyledi8 haftalık gebeyim.dr amniyon sıvısı(bebek suyu)normalden az dedi..sık sık takip edeceğim eğer bi sıkıntı varsa önümüzdeki günlerde kendini gösterir dedi..bu sorunu yaşayan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..internette erken dönemde görülen amniyon sıvısı eksikliği iyiye işaret değil diyo(
8 haftalık gebeyim.dr amniyon sıvısı(bebek suyu)normalden az dedi..sık sık takip edeceğim eğer bi sıkıntı varsa önümüzdeki günlerde kendini gösterir dedi..bu sorunu yaşayan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..internette erken dönemde görülen amniyon sıvısı eksikliği iyiye işaret değil diyo(
merhaba , bua nlattığın olay çok acı. allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. şimdi aynı sorunu ben yaşıyorum. 16. haftamdayım 10. haftadan bu yana bu sıvı azlığı sorununu yaşıyoruz. sizin sıvı ölçümünüzde kaç cm ölçüldü? ayrıca yaptıgınız testlerde sorun çıkmadı mı hiç?Merhaba, benim sizlere kötü haberlerim var malesef bebeğimi 20.haftada kaybettim, kalbi durmuş nedeni bilinmiyor sıvı azlığı problemini aşmıştık ama yeni bir problemmi yada sıvı azlığımı bilmiyorum ama sonuç ortada 10 gün önce bebeğim karnımda ölmüş düşmedide tutunmuş öylece tesadüfen ulrtasonda faerkketik,acilen hastaneye gittim önce normal doğum yaptrıdılar 12 saat sancı çektim nihayetinde doğdu sonra kürtaj sonra eli kolu boş eve dönüş hayatımın en en zor günlerini geçiriyorum rabbim sabır versin sadece onu istiyorum onu alıp gömmek herşeyden çok acı en acısıda bardaktan boşalırcasına göğsümden süt akması hergün atlet değiştirmem oğlum yok ama rızkı hala akıyor boşa çok çok acı rabbim kimseye bunları yaşatmasın bana dua edin sabır dileyin, diyecek bişey bulamıyorum acım çok büyük
umarım işe yarar. kaç haftalıkken teşhis kondu sizde?Bende de ayni sorun var.sabah aksam havuç suyu iciyorum.bakalim ise yarayacak mi
Bana 23.haftada kondu bu teşhis.gecen ahafta perinatologa gidip muayene oldum.suyun neden az olduğu belirlenemedi.sinir da hep suyum .bol su iciyorum.sabah aksam havuç suyu iciyorum.her hafta suyumu ol cturuyorum.bakalim nasil olacak ?
Sen ayrintili ultrasona girdim.mi ? Orda bobreklerine idrar yollarina kalbine ayrintili bakıyorlar.
Benim geçen hafta kontrolümde suyunun az olduğunu söyledi erken dogum riski var dedi araştırdım ibrahim saraçoğlu havuç suyu için diyor. Bir haftadır sabah akşam içiyorum bugün kontrole gittim suyu gayet iyi dedi üstelik bir haftada 400 gr almış. Havuç suyu kabızlığada çok iyi geliyor haberin olsun.Merhaba.. 22+3 haftalık hamileyim amniyon sıvısında azalma saptadı doktorum. bu haftalarda benim gibi bunu yaşayan oldu mu acaba ?
Benim geçen hafta kontrolümde suyunun az olduğunu söyledi erken dogum riski var dedi araştırdım ibrahim saraçoğlu havuç suyu için diyor. Bir haftadır sabah akşam içiyorum bugün kontrole gittim suyu gayet iyi dedi üstelik bir haftada 400 gr almış. Havuç suyu kabızlığada çok iyi geliyor haberin olsun.
İnsanlar öyle moral bozuyorlar ki senin gibiler iyi ki var inşallah bende bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım ve burda yzarım insanlara umut olurÇok geçmiş olsun şu azlığı çeken arkadaşlar, Benim hikayem umut olur inşallah , çok uzun ve sıkıntılı süreçti benim için su azlığı atlattık çok şükür.
İlk olarak 13+4 te amniyon sıvısı geldi, doktora gittiğimde 10-15 birim olması geren sıvı miktarı 6-7 lere düşmüş tü, bekleyeceğiz dedi, araştırma hastanesine gittim, oooo bebekte hiç su kalmamış bebeği almamız lazım dediler, enfeksiyon çıkmaması ve aktif su gelişinin olmaması sebebiyle kağıt imzalayarak çıktım, aktif su gelişi olup olmadığını vajinal muayene de amniosure denilen bi testle anlaşılıyor. yoksa bebeğimi alacaklardı. Bu süreçte havuç suyu içtim hergün su gelmedi tekrar fakat çok bi artış olmadı da sınrlarda idik hep. Ve 16. Haftada 2. Su gelişi oldu, ve artık suyum 5-6 civarında idi, 5 yaşam tehlikesi sınırı idi bebek için , 18. Haftaya kadar azar azar sızıntı şeklinde günde 1 kere geliyordu suyum, 18+2 de perinataloğa gittim İzmit Medikal Park Prof Eray Çalışkan , detaylı da bebek normal fakat suda azalma var 5 birimin altına düşerse amnioinfüzyon önerdi, ve 19. Haftada ilk amnioinfüzyon işlemi gerçekleşti 23. Haftaya kadar 3 kere yapıldı işlem. Daha sonra bebek büyüdükçe su daha çok gelmeye başladı bir gün Eray hoca şehir dışında olması sebebi ile bizi Sakarya Adatıp Hastanesi Prof, BÜLENT DURAN a yönlendirdi ve doğumuma kadar Bülent hoca ile devam ettik Allah razı olsun çok güzel ilgilendi. 24. Hafta ciğer geliştirici vuruldum, ve ilk önceleri haftada 1 bebeğim büyüdükçe de haftada 2 defa su ekleme işlemi devam etti. ve bizim için ve bebek için uygun olan 30. Haftada bebeğim 28. Hafta işe uyumluydu 1090 g ile dünyaya geldi. Şuan küvöz de yiz, çok şükür çok büyük sağlık problemleri olmadı. İnşaallah yakın zamanda çıkarız.
4. Aydan itibaren sürekli yattım , uzandım sadece tuvalet ihtiyacına kalktım ama yine de suyu durduramadım benimki öyleydi çünkü aktif bir kaçak vardı kesede , şanslıydım enfeksiyon kapmadım, suyun gelmesi ile doğum başlamadı açılma olmadı su seviyesi son 6 hafta falan hep 5 in altında idi ve yavruma birşey olmadı ve çok şükür iyi doktorlarla birlikte idim. Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin. Amin.
Çok geçmiş olsun şu azlığı çeken arkadaşlar, Benim hikayem umut olur inşallah , çok uzun ve sıkıntılı süreçti benim için su azlığı atlattık çok şükür.
İlk olarak 13+4 te amniyon sıvısı geldi, doktora gittiğimde 10-15 birim olması geren sıvı miktarı 6-7 lere düşmüş tü, bekleyeceğiz dedi, araştırma hastanesine gittim, oooo bebekte hiç su kalmamış bebeği almamız lazım dediler, enfeksiyon çıkmaması ve aktif su gelişinin olmaması sebebiyle kağıt imzalayarak çıktım, aktif su gelişi olup olmadığını vajinal muayene de amniosure denilen bi testle anlaşılıyor. yoksa bebeğimi alacaklardı. Bu süreçte havuç suyu içtim hergün su gelmedi tekrar fakat çok bi artış olmadı da sınrlarda idik hep. Ve 16. Haftada 2. Su gelişi oldu, ve artık suyum 5-6 civarında idi, 5 yaşam tehlikesi sınırı idi bebek için , 18. Haftaya kadar azar azar sızıntı şeklinde günde 1 kere geliyordu suyum, 18+2 de perinataloğa gittim İzmit Medikal Park Prof Eray Çalışkan , detaylı da bebek normal fakat suda azalma var 5 birimin altına düşerse amnioinfüzyon önerdi, ve 19. Haftada ilk amnioinfüzyon işlemi gerçekleşti 23. Haftaya kadar 3 kere yapıldı işlem. Daha sonra bebek büyüdükçe su daha çok gelmeye başladı bir gün Eray hoca şehir dışında olması sebebi ile bizi Sakarya Adatıp Hastanesi Prof, BÜLENT DURAN a yönlendirdi ve doğumuma kadar Bülent hoca ile devam ettik Allah razı olsun çok güzel ilgilendi. 24. Hafta ciğer geliştirici vuruldum, ve ilk önceleri haftada 1 bebeğim büyüdükçe de haftada 2 defa su ekleme işlemi devam etti. ve bizim için ve bebek için uygun olan 30. Haftada bebeğim 28. Hafta işe uyumluydu 1090 g ile dünyaya geldi. Şuan küvöz de yiz, çok şükür çok büyük sağlık problemleri olmadı. İnşaallah yakın zamanda çıkarız.
4. Aydan itibaren sürekli yattım , uzandım sadece tuvalet ihtiyacına kalktım ama yine de suyu durduramadım benimki öyleydi çünkü aktif bir kaçak vardı kesede , şanslıydım enfeksiyon kapmadım, suyun gelmesi ile doğum başlamadı açılma olmadı su seviyesi son 6 hafta falan hep 5 in altında idi ve yavruma birşey olmadı ve çok şükür iyi doktorlarla birlikte idim. Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin. Amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?