arkadaşlar yeni okudum mesajlarınızı. bende 10 haftalık hamileyim, bendede aynı sorun var, 3 hafta önce dr söylemişti gebelik kesesi küçük olduğundan sıvısı az dedi, 10 gün önce tekrar gittim, gene az dedi, bu durum ilk haftalarda çıktığında kaç haftada düzeliyor tecrübeli arkadaşlar lütfen cvp yazın benim için söyleyecekleriniz çok önemli, salı günü tekrar gidicem dr.a bakalım ne olacak bende günde 3 lt su içiyorum ama dr yiyip içmeyle alakalı değil dior ama gened eiçiyorum lütfen bana cvp yazın bebeğin gelişimi normal dedi ama sıvısı az dedi bebekte sorun yaratma olasılığı ne kadar yada olurmu lütfen acil yardım edin
arkadaşlar yeni okudum mesajlarınızı. bende 10 haftalık hamileyim, bendede aynı sorun var, 3 hafta önce dr söylemişti gebelik kesesi küçük olduğundan sıvısı az dedi, 10 gün önce tekrar gittim, gene az dedi, bu durum ilk haftalarda çıktığında kaç haftada düzeliyor tecrübeli arkadaşlar lütfen cvp yazın benim için söyleyecekleriniz çok önemli, salı günü tekrar gidicem dr.a bakalım ne olacak bende günde 3 lt su içiyorum ama dr yiyip içmeyle alakalı değil dior ama gened eiçiyorum lütfen bana cvp yazın bebeğin gelişimi normal dedi ama sıvısı az dedi bebekte sorun yaratma olasılığı ne kadar yada olurmu lütfen acil yardım edin
canım Allah bebeğini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin doktorun bebeğin gelişiminin normal olduğunu söylemiş o yüzden çok kafana takma önemli olan moralini yüksek olması
bende 34 haftalıkken başladı suazlığı 36. haftada sezeryan olmak zorunda kaldım dr bebeğin beslenemediğini söyledi ama benimki plesantanın yaşlanmasından kaynaklıydı doktorun bir sorun olmadğını düşünüyorsa fazla takılma
merhaba öncelikle geçmişolsun inşallah sıkıntın en kıssa zamanda düzelir sağlıklı bir hamilelik geçirirsin benim sıvı azlığı 23 haftada başladı o zamandan beri bir iyi bir kötü idare ediyoruz 15 günde bir doktora gidiyorum doktorunda bana tek söylediği iyi beslen bol sıvı tüket ve kendini yorma yapacak başka bişey yok benim ilk haftalarda olan bir şey değil ama böyle bir durum yani ilk haftalarda sıvı azlığı sebebiyle baya zor bir hamilelik geçirmiş olan görümcem var onun çok tehlikeli boyutta seyretmiş hamileliği boyunca, ve 7 aylıkken doğum yapmış çok sıkıntılar atlatmış bebekte görümcemde ama şuan çok sağlıklı bir oğlu var böyle zor zamanlar yaşayıpta sağ salim almış bebeğini kucağına böyle bir örnekte var etrafımda sende moralini bozma inşallah sağlıkla geçirirsin hamileliğini
canım çok teşekkr ederim Allah razı olsun doktor evet gelişimi normal dedi haftasıyla uyumlu yani ama sıvının az oluşu böbreklerinin gelişememesine sebeb olabilirmiş yada başka organlarda. şimdidien net bişiy söyleyemeyiz diyor ama böyle beklemek te çok zor cidden.. inşallah salı günü iyi şeyler duyarım dua ediyorum Allahım herkese yardım etsin.. senin son haftalarda su azlığı başlamış, ilk haftalarda olması daha risliymiş yani, organ gelişimi açısından..hayırlısı olsun herşet için ama çok sıkılıyorum(
cnm Allah hayırlısını versin inşallah drunda sana ii şeyler söyler dediğim gibi hamilelikte moral çok önemli tabi insan düşünmeden yapamaz ama güzel şeyler düşün
AMİN canım herkes için.. bakalım yarın dr randevum var umarım iyi şeyler duyarım, sen yenimi doğum yaptın cnm?
inşallah cnm ii haberlerini bekliyorum canım ben doğum yapalı 7 ay oldu
geçenki kontrolde doktorum yeterince su içmiyor musun dedi
ben de içmediğimi söyledim
malum kış geldi su içmeyi unuttuk zaten sevmem de
bebeği sıkıştırmışsın biraz sanki
bundan sonra bol su içeceksin günlük dedi
öyle olunca eşim telaşlandı hemen doktor şimdilik olumsuz bi durum olmadığını söyledi
bahsettiği şey acaba amniyon ısıvısının azlığından mıydı
su içmeye başladım ama hala 8 bardak falan içemiyorum
içersem hiçbişey yiyemiyorum şişiriyor
kafama takılıyo yaa
amniyon sıvısının azlığı doğrudan benim içtiğim suya mı bağlı
benim doktorumun söylediğine göre yeme içmeyle alakası yokmuş annenin bünyesiyle alakalı bir durummuş gizli şeker hastalığı olabilirmiş aynen böyle söylemişti ben günde 10 bardaktan fazla su içiyordum ama yine sıvım azalmış 34. haftada başladı sizin durumunuz farklı olabilir siz kaç aylık hamilesiniz
Merhaba öncelikle moral çok öenmli aklına asla kötü şeyler getirme, sağdan soldan söylenenlere kulak asma verende Rabbim alanda herşeye hazırlıklı ol oluruna bırak ama inş.dularım hiç problem yaşamzsın benim araştırdığım kadarıyla ilk aylarda yani 20 aydan öncesi bu problemi yaşayanların problem oluşturduğu, 20 aydan sonra yaşayıp sorunsuz atlatanı çok duydum ama ilk zamanlarda olmasıki benimki 11haftada başladı bu soruna 20.haftada kaybettim ama tıbben sorun su azlığı diyen yok çünkü bir haftada suyu normale döndü, yani sadece 1hafta bu soruna maruz kaldım ve düzeldi ama bilmiyorum bundan dolayımı bir yeri hasar aldıda 20.haftaya kadar dayandı ypoksa sorun başka bişeymi bilmiyorum ama olmadı bebeğimi kaybettim acısı daha çok yeni ama verenede alanada hamd olsun demek hayırlısı buymuş sorunlu doğup bir ömür beni üzeceğine böylesi belki daha hayırlı rabbim herkese kaldırabileceği yükü verir,olmadı yaşamadı ama şükrediyorum ben yinede yaradana hakkımda hayırlısı buymuş demek, ama dediğim gibi ilk haftalarda bu sorunu yaşamak kötü, bir çok doktor gezdik hepsi aynı şeyisöyledi sorun yok düzelmiş işte sudan kaynaklanan bir hasar varmı diye bir perinatoloğa gittik çok aradık ettik en iyisini bulmak için çünkü herkes aynı göle bakamıyormuş neyse bulduk 350 milyona derken işte 2lü düzeyde ultrasonu çekmeye gittik perinatoloğa tüm organlarına bakıcaktı hepsi sorunsuzmu diye doktor daha karnımda ultrasonu 2 kere gezdirmedne kötü haberim var dedi bebeğin kalbi durmuş bakamadık yani organlarına hasar varmı yokmu ölüm sebebide otopside belli olucaktı ama kıyamadım otopside yapmadım işte böyle bir süreç, ama Rabbimin ol dediğinde olamıyacak hiç bişey yok rızkı varsa ömrü varsa yoktan vareden rabbim sorunsuz kucağına almayı nasip eder hayırlısı için dua et her zaman, bazen böyle olması sorunlu doğmasından çok daha hayırlı, ama içini rahat tut ben çok sorun yaptım çok kastım kendimi acaba acaba çok düşündüm ama yanlış yaptım kendimi o kadar hırplayacaktım rabbime emanet et o doğr olanı biliri yapar,fazla düşünme söylenenlere kulak asma bana bir doktor bu haftalarsa bu sorunu yaşayan çoğu bebek yaşamaz dedi ben ağlamaktan gözlerim şişti bir doktor hiç bişeyi yok çocuğun gelişimi herşeyi normal için rahat olsun dedi,kime inanacağımı şaşırdım en iyisi rabbimin takdirine bırakmak bu sorunu en başlarda yaşayıp kucağına çocuk alanda var alamaynalrda herşey takdir, rabbim yadımcın olsun hayırlsı güzel haberlerini beklyioruz ama 16-22 hafta arasında 2li düzeyde ultrason isteyecekelr senden orda hasar varmı yokmu ne varsa görür söylerler biraz daha sabır, benimki ona yetişmedi bakamadık ama doktorun isterse iyi bir perinatoloğa çektir işinde uzman birine parayı alıp doğru düzgün bakmayan çok doktor var, gerekirse ben çok araştırdım çok doktor çevrem var zaten türkiyede 20-30 tane perinatolog varmış ben sana adresini veririm, tekrar rabbim yar ve yardımcın olsun....
cnm çok üzüldümcanım ben uzun zamandan beri giremiyodum bu siteye yaklaşık 15 gündür çünkü 7 ocakta kaybettim bebeğimi.. sebeb ne bilmiyorz ama eşimde bende yıkıldık ilk haftalarda sıvı azlığı var dendi ama 10 haftasdan sonra toparlamıştı bebeğim.. sevinmiştim inanamıştım beni bırakmayacağına ama olmadı bıraktı yavrum tutunamadı, takdiri ilahi olunca ne diyebilirizki, internetten çok araştırdım çok okudum sıvı azlığı olunca bebek yaşamaz diye yazıyodu hep.. doğru çıktı, öenmş bi sorun muş çünkü bu 2 li tarama testi sonuccumda bazı değerler düşük çıktı freee hcg değeri. doktorum özel bir profösr dr.a yönlendrdi, perinologmuş kendisi.. 250tl verdik. uuzn uzun ultrasondan baktı inceledi, plsentası küçük dedi, çenesi olması gerektiğinden küçükmüş gelşmemiş, vucut ve başı orantılı değilmiş bir sürü şey işte.... ama kesin sağlıksız olcak diye bişiy yok dedi, toparlarsa 10 gün içinde düzelir dedi, yakından takip etcez dedi. amniyosentez şart dedi, 1000tl ücret istendi.. eşimle çıktık dr.dan bişiy konuşamıyoruz o anda.. yaptırmamak gibi bi düşüncemiz yoktu nasıl hayır diyelim bi sürür şey söylenmişti.. ogün sabahtan beri başlayan kasık ve bel ağrımda vardı.. doktora zor durduğumu söyledim.. kanamadan olur ağrı dedi, geçti.. eve geldik benim sancım arttı.. sonra ssk hastanesine gittik tepecik beni o halde geri gönderdiler eve bişiy yapamayız dediler. eve döndük, ama ben sancı çekiyorum ve git gide artan bi sancı.. sonra tekrar eşim hastaneye götürdü.. beni yatırdılarbu sefer.. sabaha kadar sancı çektim ağrı aralıkları git gide kısalıyordu tıpkı doğum sancısı gibi.. serum verdiler iğne vs.. sabahın sonunda 7,30 da bebeğimi düşürdüm.. ayaklarımın arasındaydı yatıyodum kımıldayamadan.kesesiyle birlikte düşmüştü öyle.. hemen hemşire geldi aldılar götrdüler beni bayıltttılar .. uyandım yatağımdayım ama bebeğimsizdi.. ailem toplanmış başımda..
rabbim tekrarlamasın bu acıyı.. benim demek istediğim. eğer hamilel,kte sorun yaşayan varsa iyi bir dr bulması çok öenmli ve de istirahat devamlı.. ben iyi dedi dr. diye işe devam ettim belkide dinlenseydim böyle olmucaktı..
çok üzgünüm..
cnm çok üzüldüm( Rabbim sana hayırlısıyla tekrar hamile kalmayı sağlıklı kucağına almayı nasip etsin Rabbim isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin
bende son ay olmuştu sıvı azlığı bebeğim 8 aylıkken dünyaya sezeryanla dünyaya geldi dediğin gibi doktorun ii olması çok önemli benim doktorum çok ilgili bir doktordu çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?