amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

Merhabalar.. Bende Harmony Testi yaptırdım gelabta yaptırmıştım çok şükür benim sonucum temiz çıktı umarım seninkide öyle çıkar..

Merhabalar.. Bende Harmony Testi yaptırdım gelabta yaptırmıştım çok şükür benim sonucum temiz çıktı umarım seninkide öyle çıkar..

Sizin dörtlü kaç çıkmıştı ,benim 289 çıktı ve doktorum gelab a yönlerdirdi ,aslında şöyle dedi bi de ,insanı ençok üzende bu ,aslında 250 ve altı riskli diyebileceğimiz grup ama ,sen yine de eşinle konuş,yaptrımak istersen yaptır ,arkadaş bu kadarına da pes..hamileliğim zehir oldu ,ağla ağla....bu nasıl bir tespittir ,nasıl yönlendirmedir ,bu durumda ya yaptır dersin ya da gerek yok dersin...şuan çok zor durumdayım ve 22.haftadayım,ne yapacağımı bilemiyorum,Allahım hepimize yardım et,içimize böyle kuşkular verme ve herkese hayırlı sağlıklı evlatlar ver ,

Siz gelab ane kadar ücret verdiniz,ve dörtlü sonucunuz kaçtı ,paylaşırsanız çok sevinirim ,

Teşekkürler.

Merhaba gerçekten çok üzüldüm. Aynı günlerden bende geçtim ve ne derece bir yıkım çok iyi biliyorum lütfen morelinizi yüksek tutun. bu sizin ve bebeğiniz için çok çok önemli sonuçta. evet biliyorum çok bir durum ve anlıyorum. Doktorların bu konuda rahatlığı benide stres yapmıştı. İnanın o günleri hafızamdan silmek istiyorum dörtlü sonucumu hatırlamıyorum baya zaman geçti ve bakıp bakıp ağladığımdan sonuçlarım temiz çıkınca eşim ben daha fazla üzülmeyeyim diye kaldırdı. ama testimi 1950 TL ye yaptırdım başka bir yerde daha sormuştum yalan olmasın 2500 TL gibi bir fiyat vermişlerdi. gelabta da ilgi çok iyiydi ve gerçekten benim bütün moral depolamam onların sayesinde oldu. bu para benim için baya bir yüksek rakamdı fakat içim içimi yediğinden bir an önce öğrenmek istedim borç alıp yaptırdım. tabi sonuçlarımda temiz çıkınca çok sevindim. Umarım sizinde sonucunuz temiz çıkar ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. yüreğinizi ferah tutun .

Merhabalar

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Dünden beri internet başında bu konuyu araştırıyorum ve sürekli ağlıyorum çok kötü bir durum bu. Kısaca anlatayım ben de durumumu; 33 yaşındayım ilk hamileliğim eşim de de bende de hiç bir sorun olmadığı halde 1,5 yıl olmadı bebeğimiz. Hamile olduğumu öğrendiğimizde dünyalar bizim olmuştu adeta. Şu an 13+4 günlük hamileyim. 12+0 da ikili testim yapıldı. Sonucunda trisomy 21 e göre background risk 1:341, biochemistry risk 1:201 dün doktorum ile yüzyüze görüştük ve kendisi bize amniyosentez yada harmony ve panorama testi yaptırıp kesin sonuc almamızı önerdi.Çünkü şuan da yaştanda ötürü riskli bir sonuç çıktığını söyledi. dünya başımıza yıkıldı adeta. Gelab ın reçetesine doktorum yazdı ve kaşeledi durumu. Siz karar vericeksiniz dedi.İsterseniz 16. haftayı bekleyip 4 lü testi ve ayrıntılı ultrasonuda yaptırabiliz dedi. İyice kafamız karıştı. Ama dediğine göre bu çıkan rakamlara göre 4 lü testte cıkacak olan rakamlarda %100 sonuç olmayacaktır yerinizde olsam bu kan testlerini yaptırır kafamdan atarım bu sıkıntıyı dedi.
eve geldikten sonra baya arastırdık çok şükür bu harmony testi yaptırıp kötü sonuç çıkan hiç görmedik internette ve yazılanlar genelde bu testlerin ticari olduğunu düşündüklerini yazmışlar.ayrıca doktorumun çekmecesinden gelab ın recetesini cıkarıp yazmasıda çok hoş gelmedi bize yani orayla anlaşmalıymış doktorum gibi hissettik. Anlıyacağınız ne yapacağımızı bilemez haldeyiz kafamız iyice karıştı ve çok üzgünüz. Allah herkese yardım etsin gerçekten çok zor bir durummuş bu.

Benim durumumda olanlar ne yapmalıyım sizce?? 50:

Canım merhaba bende bu haftanın başından beri aynı durumdayım. Sabahlara kadar internet başında birşeyler okuyup karar vermeye çalışıp ağlıyorum. Benimde ikili ve dörtlü testim gayet normal çıkmıştı. Fakat detaylı ultrasonda bebeğimin kalbinde parlama gördüler. Tek başına birşey ifade etmiyor genelde deselerde insan ya ben o genelde min içinde diilsem diye düşünmeden edemiyor.
Okuduğum yabancı forumlarda yanlış pozitif sonuçlara ve gereksiz amniyosentezlere rastladım. Bu beni dahada korkuttu çünkü bana hiçbir doktor amniyosentez önermedi. Yanlış bir pozitif sonuç alıp ya birşey yokken bebişimin hayatını riske atarsam diye korkuyorum. Bu arada 22. Haftama giriyorum ve sonuç kötüde çıksa zaten doğurmak konusunda bir karar hakkımız kalmadı zaten tekmelerini hissediyorken sanırım yapamazdım.
Bir taraftan bütün hamileliğin böyle geçmez git yaptır diyorum bi yandan korkuyorum.
Bende gelab ile görüştüm bu arada aklı başında insanlar çalıştırıyorlar gibi.
Senin durumunda olsam hem erken dönemindesin de sanırım yaptırırdım bu testi.
Bebeklerimiz sağlıklı olsun Allah'tan bunu diliyorum. En kısa sürede seni rahatlatıcak sonucu alırsın umarım canım.

Arkadaşlar Rabbim yardımcınız olsun..Bebişlerinizi sağlıcakla kucaklarınıza almanızı dilerim...Size test yaptırın da diyemem yaptırmayında ...Ama benim hamileliğimide zehir ettiler...Dr 12. haftada bebeğin başının etrafında bi halka gördüğünü söyledi ve hemen cvs önerdi...amniyosenteze kadar bekleyemeyiz bile dedi...Başka bi dra gittim ağlayarak...Dr o gördüğünün rahim duvarı olduğunu söyledi....Pes dediimmm....Rabbim bağışlarsa 2,5 yaşında bi oğlum var....Demem o ki mutlaka bir perinatoloğa görünün sonra karar verin...

Selam canım, bakalım bugün bi tanıdık vasıtası ile başka bir doktorla görüşücez. Bir doktor görüşü daha alalım dedik.
Seninki maşallah gerçekten büyümüş artık, ama inan bana okumadığım örnek nerdeyse kalmadı senin gibi kalbinde yada başka bir organında sorun var dediklerinin hiç biri o şekilde doğmamış sende içini ferah tut. Hatta iki ayrı tanıdığımıza bebeklerinizi aldırın sakat doğcak dediler şuan ikisinin çocuklarıda 2-3 yaşında ve çok da sağlıklı. Sende güzel düşün bebişinide üzme.

Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Perinatolog hemde profesör bir perinatoloğa göründüm aslında canım. O bir tek bu bulgudan birşey olmaz rahat ol dedi ama ikili üçlü testlere o kadar güvenmiyorum ki. O anda doktor bir ölçümü mm kaydırarak yapsa sonuç komple farklı birşey çıkıyor. Benim testlerim normaldi ama herşeyi sorguluyorum şimdi. Darısı bizim başımıza inşallah senin gibi aslan bebişlerimiz olur

Canım bence bu testler tamamen ticari değil gayette ciddi testler tek sorun çok yeni olmaları henüz fda onayları bile yok .
Dolayısıyla şuan yapılan insanlar onay yolunda istatistiklerine eklenmiş vaka oluyor aslında.
Yanlış negatif oranı çok çok düşük ondan hiç korkmadım ben ama yanlış pozitifler çok var.
Ya pozitif çıkarsa ve durup dururken amniyosentez yaptırıp başıma iş alırsam diye korkuyorum.
İnternet'e tecrübelerini yazanlarda bir grup insan ve Türkiye'de çok az denk geldim bunu da düşünüyorum.
Off.
Doktordan sonra iyi haberlerini bekliyoruz canım..

benim yaş 42 ikili testim malesef riskli grupta çıktı doktorum yaştan dolayıdır takma kafana daha üçlüsü var dörtlüsü var olmadı amniyosentezi var dur bakalım karalar bağlama hemen dedi ama o günden beri sık sık aklımda her yazılanı yaşananı okumaya çalışıyorum belki de daha fazla kafam karışıyor bilmiyorum

Arkadaşlar selam

Gittiğimiz 2.dr ve bir de prof perinatolog bizi rahatlattı. Her ikiside biz bu rakamlara kesinlikle harmony yada amniyosentez istemeyiz, sadece 4 lü test yaptırırız ardından da iyi bir detaylı ultrason yapılmasını öneririz dediler.
Ancak tabi 4 lünün sonucunda risk yüksek çıkarsa o zaman bu testlere başvururuz dediler.
Görüştüğümüz Prof da Türkiye'nin sayılı perinatologlarındanmış. Detaylı ultrasonumuda kendisine yaptırıcaz zaten inşallah.

Bakalım şimdi 16. haftayı bekleyip 4 lü yü yaptırıcaz inşalllahhhh güzel sonuc alıcaz...

Allahım hepimizin bebişlerini korusun.

tabi benim çıkalı bir ay oldu. sorun yok çok şükür. 9-10 günde aldım sonuçları ben.aradım ama onları beklemedim.

Merhaba,
Hamilelik sırasında Harmony Test yaptırıp sonucu negatif çıkan ve bebeklerini dünyaya getirmiş arkadaşlar, bebekleriniz sağlıklı doğdu mu? Ben 19+3 haftalık hamileyim ikili testim 1/10000 çıkmıştı ama dörtlü testim 1/58 Riskli çıktı. Ayrıntılı ultrasonda hiçbişey çıkmamasına rağmen Harmony test yaptırmam önerildi. 9 Mayıs'ta kan verdim Gelab laboratuarına şuan sonuçları bekliyorum. Onları 20 Mayıs'ta aramayı düşünüyorum. Sizce erken mi ?

Yazılanları okudum. Yazışmalar 2013 Ağustosta başlamış, test sonuçlarınız negatif çıkmış hepinizin çok sevindim. İnşallah benim de öyle çıkacak (tüm kalbimle umuyorum)

Sizlerden bebeğini dünyaya getiren arkadaşlar, bebeklerinizin sağlık durumu nasıl? Bu testin negatif çıkmasının güvenilirliği var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. Sizin yaşadıklarınızı şuan yaşayan biri olarak düşüncelerinizi almak benim için çok önemli.

Teşekkür ederim

Merhabalar, bende testimi gelab laboratuarında yaptırdım. Benim sonucum temiz çıkmıştı. Hemen hemen bir ay oldu yaptıralı şimdi bebişimi bekliyorum heyecanla. Ama doktorum güvenebilirsin dedi ve sonuçları amerikaya gönderiyorlar. Ben bu testten sonra umudumu yeniden canlandırdım bence sizde öyle inşallah bebeğinizin iyi haberlerini alırsınız.

Sonucumu dün aldım olumlu çıktı arkadaşlar, teste güveniyorum. Endişe içinde olan tüm anne adayları, içinizi ferah tutun. Olumsuz sonuç alanların sayısı çok çok azmış, bunu bana gelabtaki görevli kişiler de söyledi. İkili test değil de bence dörtlü test tam bir tuzak. Güvenilirliği düşük, yalancı pozitiflik oranı yüksek. Özellikte ikili temiz çıkmışken, detaylı ultrason temizken dörtlü yaptırmak çok anlamsız. Kafa karıştıran sağlıksız sonuçlar çıkabiliyor. Morali yüksek tutmak lazım.

merhaba, okuyunca çok çok sevindim. Mutluluğunuzu tahmin ediyorum ben sonucu almaya kardeşimle beraber gitmiştim. Ve sevinçten kardeşime sarılacağıma gelabtaki bir görevliye sarılmıştım çok gülmüşlerdi:) Bu teste bende çok güvendim Allah'ım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza versin herkes için duam budur.. Morallerimizi yüksek tutalım kesinlikle....

Canım benim hayırlı uğurlu olsun sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah çok mutlu oldum senin adına
Sonuç belli olunca yani dün senmi aradın gelab ı yoksa onlar mı seni aradı hemen? Mail olarakta gönderdiler mi sonucu sana?
Teşekkürler şimdiden..

ben de prena yaptırdım, temiz çıktı. bence de içinizi ferah tutun. benim ikili testim 1/42 idi aslında hormon değerlerinden ( hepsi normalmiş) bir gariplik olduğu belliymiş ama drlar sadece son orana baktığı için hemen amniyo hatta cvs dediler dediler.. tesadüfen farkettim ki burun kemiği ölçüsünü dr yazmayınca yok kabul etmişler oysa bazı lablar burun kemiği olmadan hesaplıyormuş ikili testi.. neticede burun kemiğinin ölçüsü bile vardı ve testim tekrar hesaplanınca sonuç neredeyse 100 kat düştü ve normal sınıra indi. en iyi labaratuarda bu başıma geldi kimbilir başka nice kişide böyle yanlış veri girişinden saçmasapan sonuçlar çıkıyordur..ki zaten her durumda olasılık hesabı bu testler. ancak harmony ve prena gibi testler oldukça güvenilir. en güvenilir perinataloglar dahi tavsiye ediyor, kendileri amniyosentezden dünya kadar para kazandığı halde. bir de şunu öğrendim, bu testlerde sınırlı şeye bakılıyor ama amniyosentezde de pek çok şeye bakılmıyormuş , talep olmadıkça. genetik labaratuarındaki genetikçi, zaman sınırlı iken pek çok kromozom hastalığına rutinde bakılmadığını söyledi, belli başlı olanlara bakılıyormuş hatta materni t24 var onda bakılan hastalıkların bazılarına amniyoda bakılmıyormuş düşünün. ayrıca bunların bir çoğu öyle hafif seyredebilir ki siz normal insandan ayırdedemezsniz, böyle bir bebeği aldıracak mısınız dedi adam bize. biz de materni t24 yerine küçük kapsamlı olan prenayı tercih ettik.. hastalıklara bakmanın sonu yok, doğumdan sonra çıkan da pek çok hastalık var, otizm var Allah korusun herşeyi kontrol etmemiz mümkün değil hayatta..bence testi yaptırıp içinizi rahat tutun. tabii sizde translokasyon ya da genetik hastalık varsa, ailede genetik kusurlu bebekler varsa, ultrasonda bulgu varsa üstüne üstlük tarama testleri de kötü çıktıysa o zaman daha ileri tetkik düşünülebilir..

Bana mail atmışlar, telefonla da eş zamanlı olarak aradılar. 10 işgünü içerisinde döneriz demişlerdi, 9'unda kan vermiştim 23 Mayıstan önce geri dönüş beklemiyordum, ama araya 19 Mayıs girmesine rağmen 20 Mayısta aradılar ve sonucu mail attık dediler. Umarım bebeklerimizi sağlıklı olarak kucağımıza alır mutlu mutlu büyütürüz.

Canım çok sordum özür dilerim bu konuyu atlattıktan sonra dönüp buralara bakmak bile gelmiyordur belki içinden ama ben sorduğumda bana 14 günde çıkıyor sonuçlar dedi Gelab Harmony testi için. Ankara dayım ben acaba İstanbul mu farklı prensipte çalışıyor? Hatta Gökçe hanım diye bir bayan verdi bu bilgiyi Ankara'da. En erken 14 bile demiş olabilir:)
Söylediğin gibi inşallah biran önce bebeklerimize sağlıkla kavuşur büyütürüz..

Ankara'da nasıl oluyor bilmiyorum. İstanbulda bana 10 günde dönüş yapıldı, yine de sen kendini en uzun süreye göre hazırla, ben öyle yapmıştım. Ve bekleme sürecinde gereksiz yere moralini bozma çünkü hakkaten değmiyor. Üzülen sen ve bebeğin oluyorsunuz hem de bir hiç uğruna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…