amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

Ne konuda bilgi almak istiyosun. Benim bildigim 2 yildan beri turkiyede yapiliyor harmony yaptirmistim ben ve turkiyede yapıldı

Anladım teşekkürler harmony farkı ne prenetaldem onu da bilmiyorumki
Prenatal test bunların genel.adi. ben cok arastirmistim smdi unuttum. Harmony var nifty var prena vvar. Nifty çinin harmony amerika prenada sanirim almanyaydi. Ama.bildigim kadariyla artik hepsi turkiyede yapiliyo en azindan harmony turkiyede ona eminim. He bide artik duzen laboratuvari var turk sirket olarak yapan. Sizin sikinti neysi neden yaptirdiniz. Iciniz ferah olsun. Daha sonucun kotu cikanini duymadim. Ama herkese yaptiriyolar neredeyse

Bizim de amerikada yapılıyormuş ozaman harmony:) triscreen e verdim kanı daha doğrusu eve gelip aldılar.canım doktor için rahat etsin erkenden öğren diye yaptırttı, allah razı olsun bilgi için benim de yüzüm güler inşallah

Insallah guler. Ben 20. Haftada kalpte parlaklik var diye yaptirdim. Erkenden yaptirmadigim icin cok pisman olmustum. Iyiki oyle yapmissin

Merhabalar,

Benim ikili testim sonuçlarında herşey temiz demişti iki dr da. Geçen hafta Perşembe günü ayrıntılı ultrasona girdim. Perinatalog ultrason bulguların normal olduğu ancak ikili testimdeki değer ile kıyaslanınca trizomi 21 değerimin 1/1016 olduğunu söyledi. Yaşıma göre riski yüksek buldu ve nifty testi yaptırmamı önerdi. Amniyosentezin riskinden bahsetti.
Aslında konunun başındaki arkadaşlarında bir kısmının gittiği bir perinatalog Fehmi Yazıcıoğlu.
Ben şimdi bu testi nereye yaptırmamı tüm genetik testlere mi bakılsın sadece trizomilere mi bilemedim. Siz nerelere yaptırdınız? Kaça yaptırdınız? Ne kadar sürede geldi? Doğum yapan arkadaşlar vardır mutlaka onların bebekleri nasıl?
Bu düşünce ile yaşamak çok zor gerçekten. Elbette hamileliğimi sonlandırmayı düşünmüyorum şuan 21. Haftadayım. İnşaallah herkes bende dahil temiz güzel sonuçlar alırız. Bebeklerimizi de vakti saatinde sağlıkla kavuşuruz.
Yönlendirmelerinize çok ihtiyacım var.
Ben premed biogen ve genoks dan fiyat aldım. Genoks Türkiye de yapıyor. Ama insan yine de tavsiyeye ihtiyacı duyuyor. Buarada ikili testimi de atıyorum yorumlayabilen varsa çok mu kötü durum anlayamadım da çok sevinirim

Eklentiler

• E7E549D5-5B50-447F-B211-9BC8357B4EF3.webp
    79,7 KB · Görüntüleme: 270
Son düzenleme:
Merhaba benim de ikili test yüksek çıkmıştı hamileyken Ankarada kurumsal bi laboratuvarda yaptırdım 10 günde çıkmıştı sonucum

Merhaba benim de ikili test yüksek çıkmıştı hamileyken Ankarada kurumsal bi laboratuvarda yaptırdım 10 günde çıkmıştı sonucum
Merhaba testimi de yükledim sizin sonuç ne çıkmıştı? Sadece trizomi mi baktırdınız? Ben İstanbul dayım. Sonuçlarınız nasıl? İnşaallah iyi sonuçlar alırsınız

Doktor değilim ama ikili testinizde ruskiniz çok değil .genelde daha yuksek risk grubunda okanlardan istiyorlar DNA testi.ayrica detaylıda da soru işareti bir durum yok neden istemiş tam olarak anlam veremedim.yaptirmak çok elzem değil üstelik 21.haftadasiniz zaten.endiselenmeyin içinizi ferah tutun

İkili tarama da açıklama kısmında ki cutt off değerimi dikkate alınıyor yani 1/441 mi yoksa 1/2090 yazan yer mi? Anlayamadım bende eşeğin kuşağına su kaçırdı bir kere. Elbette bu haftadan sonra gebeliğime devam edeceğim. Ama gerçekten böyle bir ihtimal vara mı yok mu diye kalan zamanı kendime zehir etmek istemiyorum.
Ve bu durum ticari amaçlı yapılmış birşey ise gerçekten hakkımı helal etmiyorum. Kaç gündür yaşadığım sıkıntıyı Allah biliyor. Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin. Sizin bebeğiniz doğmuştur nasılsınız? Herşey yolundadır inşaallah

Merhabalar. Oncelikle bebegim 9 aylik ve cok sağlıkli. Icini ferah tut eminimki aenin bebeginde oyle. Ben objektif bakiyorum sen duygusalsin. Bende senin gibi iki testim 1/3000 di ve detaylida kalpte parlakliktan dolayi. Bunu gormeseydik risk 27 kat azalirdi ama bunu gördüğümüz icin ayni kalir istersen yaptir demesi uzerine yaptirdim. Yaptircaksan Sadece trizomi yaptir demisti doktor sadece trizomi 1800 civariydi. Ben o anki hislerle hepsi bakilsin dedim 2400 gibi biseydi.. suan dusunuyorumda cok gereksizmis hepsinin yapilmasi. Ben harmony yaptirdim. Memorial hastanesi araciligiyla yaptirdim en gec 15 gunde sonuc elinizde oluyor. Ozelden mesaj atarsanizda yardimci olurum. Icinizi ferah tutun. Size doktor neden yaptir dedi.

He aynen senin gibi dusundum. Ben harketlerini hissettigim bi bebegi aldirmam ama en azindan 5 ay kafamda deli sorular olmasin hazirlikli oliyim diye yaptirdim.

Senin riskini yukselten sey kandaki serbest hcg benimde ayniydi oranlar 1e yakin olursa risk cok duusuk cikiyor. Sadece 2.13 degerin yuksek. Hic takilma rahat ol. Benden sonra kac kisi bu testi yaptirdi. Tertemiz cikti. Ama fehmi hocaya gittigine gore ekonomik durumun iyi diye dusunursek. Tertemiz yaptir testi kurtul. Hamilelik bos bir kuyu ne cikacagini bilmiyosun. Dogup saglikla kucağına alana kdr neler yasayacagini hic bilmiyosin.

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Evet bende tam olarak neden yaptırmam gerektiğini bilmiyorum. Fehmi bey yaşıma oranla değerimin daha iyi çıkmasını beklediğini söyledi. Yani ultrason bulgularımın hepsi normaldi. Bugün bende genoks a kan verdim. Tüm hepsine bakılacak benimde. Şuan 2500 tl ye yaptırıyorum. Bende birşey çıkmamasını yürekten diliyorum inşaallah dediğiniz gibi güzel sonuç alırım bende ki gelen hemşirede çok riskli durmuyor testin ben birşey çıkacağını düşünmüyorum dedi.
Çok şükür ki imkanımız var bu düşünceyle hamilelik geçirmek daha zor olacaktı keyifli bir hamilelik için yaptırdım mecbur.
Sanırım fehmi beyi başka kimseye önermeyeceğim gerçekten işinin ehli Recep Has. Oğlumda ona gitmiştim çok memnun kalmıştım çok daha net bir Prof.
Dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Bende sonuçlarımı alınca yazacağım birilerine umut olalım bizde güzel sonuçlarla inşaallah

Ben o kafayla 2 kez detayliya girdim. Biri cem batukan acibadem digeri cihangir yilanlioglu memorialdaydi. Ikisidr zerre farkli bisey soylemedi.. noktasi virgülüne ayni seyleri soylediler.. ya zaten rutin bir test olmali bu. Sahsen birdaha hamile kalırsam asla ikiliyle fln vakit harcamam 10. Haftadan itibaren yapılıyo bunu yaptırım. Hayirlisi olsun. Bulgular varken bile kotu sonuc alan kimsyi gormedim. Siz iciniz ferah bekleyin. Sonucunuzda yazin :)

Ben bile tekrar sonuçla başka bir perinataloga gitsem mi diye düşünüyorum ama artık gitmem sanırım sonuca göre hareket edeceğim yada.
Bende bugün aynısını arkadaşıma söyledim. Madem bu kadar net değil bu ikili test o zaman DNA testini uyarlasınlar Türkiye’ye herkes bunu yapsın. Bunu yapamayacak bir sürü anne de olabilir stresli hamilelik geçirtmek hak değil yani. Ki Allah çocuklarıma sağlık versin hamilelik bana göre değil gerçekten psikolojik olarak beni çok yıpratıyor bu süreç.
Tabiki inşaallah güzel sonuçlarla dönerim sizlere :)

Benim ilk bebegim. Resmen kaygidan korkudan hamileligimi yasamamisim onu farkediyorum ve pismanim o kdr kaygili oldugum icin. 2.de oyle olmicam cok rahat olucam diyorum ama oyle olmuyo sanirim. :) insallah guzel haberinizi aliriz. Unutmayin mutlaka yazin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…