amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

Çok üzüldüm, Allah sabırlar versin....Bende ilk bebeğimin down sendromlu öğrendiğimde kahrolmuştum. Tabi sen kucağını aldığın bebeğini kaybetmişsin. Bu acının tarifi yoktur. Allah sabır, dayanma gücü versin. Sakıncası yoksa seni neden nifty teste yönlendirdiklerini öğrenebilir miyim? Ultrason bulgularında mı sıkıntı çıkmıştı, yoksa ikili testte falan mı?

Sağol canım, amin.Ben de 3 tane karnimda kaybettim onlar da çok zordu ama bu çok daha zor.Ense kalınlığı biraz fazla idi 2.6 çıkmıştı ve ikili testim 1/61 riskli çıkmıştı, o yüzden yönlendirdiler.

Bende down sendromu teşhisi konulan bebeğimi aldırdığımda ultrasonda hiçbir bulgu yoktu, herşey normal görünüyordu. İkili testim riskli çıkmıştı. Oyüzden harmony test yaptırmıştım, o zaman öğrenmiştim.

Günaydın bayanlar .bu konuda pek bi bilgim yok eşinde 13.14 translokosyon tasiyicisi normal yoldan hiç hamile kalamadim ama kısmet oldu ama şimdi hep bi sikintisi mi var diye içim içimi yiyo 6 haftalik doktorum 10 haftalikken alınan kandan %90 başarı sağladığını aminosentez e gerek kalmadığını söyledi. Sizlerdede translokosyon tasiyicisi olup bu testi yaptıran var mı

Amniyosentez yaptırmış olsaydınız bu sorun tespit edilirdi. Harmony, Nifty gibi testler belirli kromozomları inceliyor amniyosentez ise tüm kromozomları. Keşke insanlar amniyosentez konusunda bu kadar korkutulmasa

Muhtemelen şimdi doğumunuz yakındır. Ne durumdasınız merak ettim. Sağlıkla devam ediyordur inşallah

Hatırlatmak gibi olmasın ama Harmony testin risk bölümünde ne yazıyordu? Ben de Harmony test yaptırdım trizomi 21 higher than 99/100 yani 'den büyük yazıyordu. Oran bu kadar yüksek olunca umutlanmak istemiyorum, dün amniyosentez yaptırdım, sonuç bekliyorum.

Amniyosentez yaptırmış olsaydınız bu sorun tespit edilirdi. Harmony, Nifty gibi testler belirli kromozomları inceliyor amniyosentez ise tüm kromozomları. Keşke insanlar amniyosentez konusunda bu kadar korkutulmasa
Keske siz de once acimi anlayıp başsağlığı dileseydiniz..Herkesin kendine göre bir sebebi vardır yaptırmamak için.Ben kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyordum,benim hayati riskim de olabilirdi.iyi bir profesör nifty testi yaptırabilirsiniz onun da aynı oranda doğruluk payı var dedi,ona güvendim.

Bnde harmony yaptormistim ve cinsiyet kromozomlarinada bakildi. Aslinda iki tipti. Bi sadece trizomi 13 18 21 bakilan bide hepsine bakılan vardi. Bn cinsoyetide kapsattim. Acaba nifty de buna bakilmadi mi bakulsaydi cikarmiydi acaba. Basiniz sagolsun. En buyuk aci. Allah sabir versin size

Canım çok üzüldüm, başın sağolsun Allah bu acıyı bir daha yaşatmasın ne sana ne başkasına. İnşallah bundan sonra her şey senin için çok güzel olur.

Sagolun kizlar,Allah kimseye yaşatmasin gercekten çok büyük bir acı.Cinsiyete bakıldı mı bilmiyorum,onemli olan saglikli olmasıydı o yüzden sormadık..Aldigim cogu şeyi giydiremeden başkalarına verdim,oysa ne heveslerle alışveriş yapmıştım,benimle birlikte hamile olup doğum yapan kisilerin bebeklerini görünce icimin nasıl yandığını anlatacak kelime yok,en yakinimda ablam var..

Hosgeldin ipek yazdırdığim magnetleri dagitamadim, bişey olur sonra birinde görüp üzülürüm diye,zaten cinsiyet farklı olunca adını Deniz olarak değiştirmiştik,magnetler hâlâ annemde sepetiyle öylece duruyor,ne atabildim,ne birine verebildim..içim aciyo

Tekrar başın sağolsun Canım.Rabbim bebeğinle cennette kavuştursun.2017 Temmuz anneleri topiğinde çok şey paylaştık. İnan İpek yavrumuza hepimizin içi yandı.Çok üzüldük.Senden yeni bir mesaj var mı diye bakıyorum sık sık. Duamdasın Canım.Allahım acını hafifletsin.Katından yardımcı bir kuvvet göndersin sana.Oğluna hayırlı uzun ömürler versin.Hayırlı uzun ömürlü evlat versin sana yeniden

Canım benim, lütfu sonsuz Rabbim sana nimetlerini sağanak sağanak yollasın.Acını dindirsin Yüce Mevlam...

Amin canım, sağol.

Allah sabırlar versin.

Arkadaşlar ben de 11+2 de dra gittim. Ense kalınlığı 2.1 dedi. Yüzü düştü. Yüksek mi dedim patolojik değil dedi. Ama anladığım kadarıyla istediğimiz sonuç da değil. Aynı gün nifty test için kan verdim. Aslında ikili test yaptırmayı bile düşünmüyodum. Drum içimiz rahat eder dedi. Ama bir de bu testi önerince iyice canım sıkıldı.

Bı de ense ölçümü yapıldığında 11+2 idi. Hafta ilerledikçe ense kalınlığı artıyomuş. Acaba 13+2 de ölçülse kaç çıkacaktı acaba diye düşünüp duruyorum. 10 iş günü içinde sonuç gelecek dediler. En geç cuma gelecek yani. Ben o zamana kadar hasta olmam umarım.

Gerçekten çok zor şeyler yasamissiniz.Rabbim bundan sonra yüzünüzü guldursun inşallah

Arkadaşlar 11. haftadayım dna analizi için triscreen i seçtim amerikaya gönderilecek kanım. Bir arkadaşım burada baktırmış. Çor korkuyorum burası da pek aktif bir grup değil ama birkaç kişi benimle bildiklerini paylaşırsa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…