Amniyosentez..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Merhaba,

20 haftalık hamileyim.
Doktorum bu sabah bana mail atmış.
Test sonuçlarıma göre, bulunduğum yaşın 2 katı fazla risk taşıyormuşum.
Amniyosentez istiyor. Tiroid bezim alınmıştı 2 sene önce, endokrinolog çok sıkı takip ediyordu.
Tiroid sorunları bebekte zeka sorunalrına yol açabiliyor, bunu biliyordum. Ve bu yüzden çok sıkı takip altındaydım.

Anlamadım ki ne olacak şimdi.
Eğer amniyosentez sonucu bebekte sorun tespit edilse alınacak mı yani?
20 haftalık, 4.5 aylık bir bebek alınır mı?
Sağlıksız derlerse, fakat sağlıklıysa?

Nefret ediyorum kendimden. Madem tiroid bezin yok, ne diye çocuk doğurmalara kalkışırsın..!
Ya amniyosentezde bana bişey olursa, arkamda bir kızım var. Ve ameliyat günü bile emanet edecek bir Allahın kulunu bulamadığım kızım.

Canım hiç korkma!
Benim ablamda 31 yaşında doğum yapmıştı ve bebeğin beyninde beyaz bir sıvı var tespit edemiyoruz demişlerdi amniyosentez istediler o da çok korkmuştu ağlamıştı hatta ama sonuç gayet temiz çıkmıştı 3 yaşında dünya tatlısı bi yeğenim var şimdi...
darısı senin başına inşallah...

Rahimlerin içinde olanı Allahtan başkası bilmez.ayet bu şekildeydi sanırım. nice anneye şöyle sorununuz var böyle doğacak çocuğunuz diyorlar ama denilenin aksine sapasağlam çocuklar dünyaya geliyoır. bu Rabbimin mucizesi.

troid bezin olmayabilir ama ben inanıyorum çok sağlıklı ve tatlı bir bebiş dünyaya getireceksin. sakin olmaya çalış. korkma. HErsey Allahın elinde. Ona dayan Ona güven.

Amniyosentez bebeğin durumu ile ilgili sonuç verir ama bunu iyi bir yerde yaptırman gerekir. Bir sorun çıkarsa aldırmak gerçekten zor. Bence kafandaki tüm olumsuzlukları çıkar. Amniyosentez sık yapılan bir işlem iyi bir yerde yaptırdıktan sonra sorun çıkmaz. Keşke gebelikten önce kan değerlerine baktırsaydın. Tiroid sorunu olan hastalarda gebelik sıkı takip edilir.

Gebelikten önce tabi ki kan değerlerime baktırdım.
Sadece tiroid değerlerime değil, kızamıkçık, hepatit gibi hastalıkların bağışıklığına da baktırdım.
Gebelik ihtimali oluştuğu andan itibaren her Pazartesi sabahı aç karnına tiroid testi yaptırdım.
3 aydan sonra bebeğin kendi tiroid bezi oluştuktan sonra, doktorum kan tahlili periyodunu 3 haftaya çekti. Dünyanın her yerinde de bu böyle yapılıyor.

"Kan değerlerime baktırmadım" diye bişey dedim mi Allah aşkına?
Zaten moralim bozuk, dikkatli yazın lütfen.

Tamam arkadaşım yanlış anlamışım gerilmenize gerek yok. Amniyosentez zaten bebeğinizle ilgili kesin tanıyı koyar.

Canım doktoruna güveniyomusun bilmiyorum ama

başka bir doktora daha danışmayı düşünür müsün???

Ben 10 sene hastanede çalıştım,o yüzden az çok bilgim var ve amniyosentez

ülkemizde çok uygulanıyor ama çok da gerekmedikçe,yada emin olmadıkça

yapılmaması gerektiğini çalıştığım hastanenin doktorlarından çoğu kez duydum..

Hemen üzülüp paniğe kapılma,hamile kaldığın için de kendini suçlama...

Ama ben yine başka bir doktordan daha fikrini almanı öneririm...

Umarım kötü birşey yoktur...

geçmiş olsun canım bende troit hastayım ve doktorumun dediğine göre kontrol altında olduktan sonra pek problem kalmıyomuş bende ikinci çocuğu düşünüyorum ama olmuyor malesef troit hastaları normal gebeliklerden biraz daha riskli ama napalım doğurmayalımmı kendini suçlama inşallah herşey yolunda gider strese sokma kendini allahın izniyle bebeğini kucağına alırsın bu arada kaç yaşındasın canım

ben de yaptırdım amniyosentez güvenilir bir yerde olursa problem olmaz dert etme..çok kısa süren bi işlem sadece enfeksiyon kapmaman için çok steril yapılması gerekiyo o kadar..hiç bişey de çıkmaz büyük ihtimalle.. hamileliğinin geri kalanını daha sakin rahat geçirmen açısından iyi olur için rahat eder..aldırırmıyım aldırmazmıyım onları düşünüp te moralini bozma..büyük ihtimalle bişey çıkmıcak de.içini rahat tut..

Canım, öncelikle bebeğini analı babalı, sağlıkla, huzurla büyütmeni dilerim.
Amniyosentez işlemi esnasında ne kadar acı duyuyorsun? Ama rahatlamam için değil, ne olursun doğruyu söyle.

30 bitti, 31 yaşındayım canım.
Bana da doktorum bu risklerden bahsetmemişti. Bulunduğum durumun tiroid ile ilgisi olmayabilir de, ben öyle yorumluyorum.
Zaten yapılacak amniyosentezde kromozom anormalliklerine bakılıyormuş, tiroide bağlı bir sorun oluştu mu, zeka problemi var mı vs bunlara bakılamıyormuş.

ipekcim benim annem de tiroid ameliyatının ardından kardeşime hamile kalmıştı. tiroid bezleri alınmıştı ve ertesi yılı hamile kaldı. 35 yaşındaydı. (15 yıl önce) o zamanlar da işte çocukta zeka problemi olabilir ilaçlardan falan diye çok korkutmuşlardı bizi. ama amniyosentez falan yapılmadı anneme. gayet sağlıklı bi erkek kardeşim var çok şükür. endişelenme canım sadece tedbir olduğunu düşünüyorum ben.

Canım, doktorum Bakırköy Acıbadem'de Melih Gündüz.
Kendisine güveniyorum, hastaneye de güveniyorum.
2. bir doktordan fikir almak çok isterdim. Ama kim fikir verir ki bana.
Muayene ayarlayıp gitmem gerekir herhalde, ama Melih Bey amniyosentez için de acil gel dedi.
Bir de diyelim ki başka bir doktor "gerek yok" dedi, gene de içim rahat eder mi bilmiyorum ki.

Acı hissetmiyorsun. Zaten o bölgeyi uyuşturuyorlar. Sen acıdı diyene kadar işlem bitiyor. Kolundan nasıl kan aldırıyorsun o hissettiğin acı kadar. Ben olmadım ama olan hastaların söylediği bu.

İnşallah ben de oğlumu sağlıkla kucağıma alabilirim canım.
Yanlış olduğunu biliyorum, bir sürü alışveriş yaptım ben ona. Beşik bile aldım, ne yaparım kaybedersem. Allahım sen yardım et.

Acı hissetmiyorsun. Zaten o bölgeyi uyuşturuyorlar. Sen acıdı diyene kadar işlem bitiyor. Kolundan nasıl kan aldırıyorsun o hissettiğin acı kadar. Ben olmadım ama olan hastaların söylediği bu.

Sağol cnm, nasıl uyuşturacaklar o bölgeyi ?
Bebeğe zararı olmasa da, beni tamamen uyutsalar keşke, öyle korkuyorum..:18:

ipek kardeş, öncelikle yavrunu sağlıkla kucağına almanı dilerim.
bu doktorlar böyle insanı gererler her kafadan ayrı bi ses çıkar.
aynısı benim arkadaşımın başına geldi yeni daha oda. sinirlendi doktorunu değiştirdi
o kadar rahatladıki
ultrasonda bi problem varmı görüyormu ayrıca doktorun?
ayrıntılıyadada baktır sen.yok hala ikna olmadı
doktoru değiştir o zaman.bazı arkadaşlar geri kafalık yapma diyecekler benim için ama
ne yapayım elimde değil hamile insanada işkence yapılmaz dimi ama.
neyse gönlünü ferah tut.bebişin sağlıkla doğsun.üzme kendini.
ve lütfen sakin ol.

O bölgeye krem sürüyorlar ama her hastanenin yaptığı uygulama farklıdır. Acıbadem gibi iyi bir hastanede yapılacak içinizi ferah tutun onlar bu konularda daha titiz oluyorlar. Anladığım kadarıyla canın tatlı ben de öyleyimdir. Allah hakkında hayırlı olanını versin. Sonucu yazmayı unutma. Sonucun çıkması bir haftayı bulur ama seninki özel hastane olduğu için çabuk çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…