- Konu Sahibi ipektuncer
-
Merhaba,
20 haftalık hamileyim.
Doktorum bu sabah bana mail atmış.
Test sonuçlarıma göre, bulunduğum yaşın 2 katı fazla risk taşıyormuşum.
Amniyosentez istiyor. Tiroid bezim alınmıştı 2 sene önce, endokrinolog çok sıkı takip ediyordu.
Tiroid sorunları bebekte zeka sorunalrına yol açabiliyor, bunu biliyordum. Ve bu yüzden çok sıkı takip altındaydım.
Anlamadım ki ne olacak şimdi.
Eğer amniyosentez sonucu bebekte sorun tespit edilse alınacak mı yani?
20 haftalık, 4.5 aylık bir bebek alınır mı?
Sağlıksız derlerse, fakat sağlıklıysa?
Nefret ediyorum kendimden. Madem tiroid bezin yok, ne diye çocuk doğurmalara kalkışırsın..!
Ya amniyosentezde bana bişey olursa, arkamda bir kızım var. Ve ameliyat günü bile emanet edecek bir Allahın kulunu bulamadığım kızım.
Amniyosentez bebeğin durumu ile ilgili sonuç verir ama bunu iyi bir yerde yaptırman gerekir. Bir sorun çıkarsa aldırmak gerçekten zor. Bence kafandaki tüm olumsuzlukları çıkar. Amniyosentez sık yapılan bir işlem iyi bir yerde yaptırdıktan sonra sorun çıkmaz. Keşke gebelikten önce kan değerlerine baktırsaydın. Tiroid sorunu olan hastalarda gebelik sıkı takip edilir.
ben de yaptırdım amniyosentez güvenilir bir yerde olursa problem olmaz dert etme..çok kısa süren bi işlem sadece enfeksiyon kapmaman için çok steril yapılması gerekiyo o kadar..hiç bişey de çıkmaz büyük ihtimalle.. hamileliğinin geri kalanını daha sakin rahat geçirmen açısından iyi olur için rahat eder..aldırırmıyım aldırmazmıyım onları düşünüp te moralini bozma..büyük ihtimalle bişey çıkmıcak de.içini rahat tut..
geçmiş olsun canım bende troit hastayım ve doktorumun dediğine göre kontrol altında olduktan sonra pek problem kalmıyomuş bende ikinci çocuğu düşünüyorum ama olmuyor malesef troit hastaları normal gebeliklerden biraz daha riskli ama napalım doğurmayalımmı kendini suçlama inşallah herşey yolunda gider strese sokma kendini allahın izniyle bebeğini kucağına alırsın bu arada kaç yaşındasın canım
bende amniyosentez yaptırdım merak etme Allahın izniyle bir sorun çıkmıyacak....
Canım doktoruna güveniyomusun bilmiyorum ama
başka bir doktora daha danışmayı düşünür müsün???
Ben 10 sene hastanede çalıştım,o yüzden az çok bilgim var ve amniyosentez
ülkemizde çok uygulanıyor ama çok da gerekmedikçe,yada emin olmadıkça
yapılmaması gerektiğini çalıştığım hastanenin doktorlarından çoğu kez duydum..
Hemen üzülüp paniğe kapılma,hamile kaldığın için de kendini suçlama...
Ama ben yine başka bir doktordan daha fikrini almanı öneririm...
Umarım kötü birşey yoktur...
ipekcim benim annem de tiroid ameliyatının ardından kardeşime hamile kalmıştı. tiroid bezleri alınmıştı ve ertesi yılı hamile kaldı. 35 yaşındaydı. (15 yıl önce) o zamanlar da işte çocukta zeka problemi olabilir ilaçlardan falan diye çok korkutmuşlardı bizi. ama amniyosentez falan yapılmadı anneme. gayet sağlıklı bi erkek kardeşim var çok şükür. endişelenme canım sadece tedbir olduğunu düşünüyorum ben.
Acı hissetmiyorsun. Zaten o bölgeyi uyuşturuyorlar. Sen acıdı diyene kadar işlem bitiyor. Kolundan nasıl kan aldırıyorsun o hissettiğin acı kadar. Ben olmadım ama olan hastaların söylediği bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?