Amniyosentez..

çok geçmiş olsun ipek hanım
komşumuzda yaptırmıştı amniyosentez
pek acılı değilmiş.
bebeği engelli olacaktı,aldırdı
Allah muhafaza sizde öyle bir şey çıkarsa ne yapmayı düşünüyorsunuz?

haklısın....

annelik duygusu bambaşka imiş...ben maalesef daha tadamadım o duyguyu ama annemde hep der...

"Hak sillesinin sedası yoktur, bir vurunca devası yoktur" diyorum size ve kötü niyetinizi bebeğimden uzak tutmanızı rica ediyorum.

Çarşamba sabahı için amniyosentez randevusu aldım arkadaşlar..
Az önce telefonda da eşime anlattım. Beklediğimden daha sakin karşıladı. "Birşey çıkmayacağına eminim." modunda, umarım hayal kırıklığına uğramaz..

Ablam da o hastanede doktor. Ablam, eşim ve ben birlikte gireceğiz amniyosenteze.

Sonucu size yazacağım belli olduğunda. Dualarınızı eksik etmeyin.

"Hak sillesinin sedası yoktur, bir vurunca devası yoktur" diyorum size ve kötü niyetinizi bebeğimden uzak tutmanızı rica ediyorum.

bu sözlerinizi üzgünlüğünüze veriyorum
siz saçmalama moduna girmişsiniz bayan
ne yazdım ki hemen kötü niyet arayıp buldunuz!
kusur görene aittir

bu sözlerinizi üzgünlüğünüze veriyorum
siz saçmalama moduna girmişsiniz bayan
ne yazdım ki hemen kötü niyet arayıp buldunuz!
kusur görene aittir

Engelli bebeğini aldıran komşunuzdan örnek vermeniz iyi niyet olamaz.
Herkes bana moral verirken, aklıma kötü şeyler getirmememi öğütlerken, sizin "sorun çıkarsa ne yapayı düşünüyorsunuz" demeniz zaten kötü niyet.. Ayrıca sorun çıkarsa ne yapacağımı sizinle tartışacak değilim. Yolun çok başındasınız daha. Evli olmadığınıza, anne olmadığınıza çok eminim.

Çünkü aksi takdirde, bebeğimle ilgili bir konuda bu şekilde zehir akıtamazdınız. Ayıptır, yarın öbür gün evlendiğinizde siz ne doğuracağınızı biliyor musunuz? Benim için değil, kendiniz için susun bence.

"Saçmalama" kelimesi için yorum bile yapamıyorum.

sevindim eşinin tavrına..

ablanızında orada olması büyük şans...

kötü birşey çıkmayacak,yani benim içime öyle doğuyor

ve burada sevineceğiz hep beraber...

peki sonuçlar ne kadar zamanda belli olacakmış???

Allah yardımcınız olsun..Umarım kötü birşey çıkmaz.Çok zor bir durum.Kızınızı emanet edecek anneniz bir kardeşiniz vs yok mu?

heee kötü niyetliyim
illa herkes kötü olsun istiyorum napim huyum bu
olaylara zehrimi akıtmadan yapamıyorum
hakkaten ya ayıpladınız ya çok utandım

İnşallah, tek temennim bu.
2 haftada belli olurmuş, bir de 3 gün sonra en önemli 5 kromozom için neticeyi söyleyeceklermiş.
Zaman geçtikçe sakinleşiyorum, daha iyi hissediyorum kendimi.
Hayırlısı olsun, herşey insanlar için. Allahım hayırlısını versin hakkımızda.

Allah yardımcınız olsun..Umarım kötü birşey çıkmaz.Çok zor bir durum.Kızınızı emanet edecek anneniz bir kardeşiniz vs yok mu?

Ablam var, o ve eşim benimle amniyosentezde olacak.
Kızımı okuluna bırakacağım o gün.

Konuyu açarken yazdığım "ameliyat günü kızımı bırakacak yer bulamamak" bundan 2 sene öncesine ait bir konu canım.

ipekcim yorumlarını hep takip ederim, sen çok güçlü bi kadınsın. ufacık iğneden ne olacak canım, hem bişey çıkmayacak ki zaten, görüceksin bak. sen stres yapıp bebeğini de üzme tatlım, geçicek bunlar da. bugün sana yarın bize, kadın olmak zor iş gerçekten. moralini yüksek tut, internetten de her yazan hikayeyi takma kafana canım. benim annem de sürekli hap kullanırdı hamileyken tiroidi olmadığı için napsın. hem sen daha genç ve sağlıklısın. moralini hiç bozma, atlatıcaksın. biz de burda güzel haberlerini kutlayacağız.

aminnn canım...
konuyla alakası yok ama ben de hsg çektirmiştim tüplerimde sorun çıkacak diye çok korktum,
ağlaya ağlaya girdim röntgen odasına,hatta orada hiç tanımadığım kadınlar bana teselli verdi...
sonra iyi düşünmek için zorladım kendimi,iyi oldu...

sana saçma gelir belki ama ben evrene olumlu şeyler gönderirsek düşünce anlamında
olumlu sonuçlar aldığımı gördüm hep...

sende olumlu düşün,kızına kardeş gelecek hemde sağlıklı bir bebek

Lilypos, çok teşekkür ederim canım, iyi ki varsın gerçekten.
İğne korkusunu üzerimden attım sayılır, inşallah bir sorun çıkmaz.
Takiplerimi hiç aksatmadım, üzerime düşeni yaptım.
Takdir Rabbimden.

Yok, saçma değil cnaım, çok haklısın.
Zaten olumsuz düşünmek bebeğim için de zararlı şu an.
İyi düşüneceğim, iyi olacak inşallah.
Allahım en hayırlısını, en güzelini bilir.

İpek'cim merhaba bende de değerler yüksekti.Amniyosentez yaptırdık işlemi yapacak prof.u eşim ve ben çok araştırdık.Bu işin ustası İzmit'te Soydan iş merkezinde prof.semih bey var araştırmalar üzerine çalışıyor prof olması çok önemli.İşlemden önce de gittik kendisine tam 1 saatini bize ayırdı.Bebeğini tümüyle inceledi.Çok itinayla yaptı çalışmasını seni inanılmaz rahatlatıyor.Ben işlem yapıldığında inan hiç birşey hissetmedim bitti mi,bu kadar mı dedim?Bitti dedi ve Semih bey sürekli aradı bizi takip etti inanılmaz memnun kaldık tavsiye ederim.Canını sakın sıkma.Moralini yüksek tut ki bebeğin de etkilenmesin.inan ben çok rahattım hep pozitif düşündüm,sen iyi olmalısın ki bebeğin de iyi olsun.korkma arkadaşım Allahın izniyle atlatacaksınız,sen yeterki güçlü ol..

canım yanlış düşündüğün bir nokta var bana göre.bir bebek hem annenin hem babanın.sadece annenin diye bir şey yok.ilerde bir başarı kazandığında babası da nasıl gururlanacaksa bir hastalık durumunda da çiftler onun annesi babası olarak başında olmalı ki hastalıklarımda düşünüyorum annemden çok babamın içi yanar sabaha kadar başımda beklerdi.
bu çocuğu tek başına yapmadın bir durum olduğunda da bu sadece senin sorumluluğun mu?eşinin bu kadar sığ düşünceye sahip olacağını sanmıyorum,olmamalı.ne demek çocuk down sendromlu oldu hadi bana bye bye.bu nasıl bir insanlık,nasıl bir bakış açısı.Allahım böyle insanlardan uzak tutsun hepimizi.o çocuk öbür dünyada o babanın yakasına yapışmayacak mı?nasıl ödeyecek bunun vebalini.
canım hamilesin ve çok hassassın.eşin sana tam destek vermek zorunda.ona da bunu hissettir.

Allah inshAllah hayirlisi ile sonuclandirsin,korkmayin hersey guzel olucak Allahinda izini ile..

Ben ikinci çocuğumu 37 yaşında doğurdum. Yaş olarak oldukça riskli bir gruptaydım. 2 doktor kontrollerimi yapıyordu. Doktorumun biri ısrarla amniyosentez istemişti, diğer doktorum ise bana "bu bebekte bir sorun çıkarsa (amniyosentez sonucunda) aldıracak mısın? Bu soruya cevap verdiğinde amniyosentez için kararını da vermiş olursun" demişti. Sonuçta 2 gün düşünmüş ve bir sorun olsada aldırımayacağıma karar vermiştim. Sonuçta doktorum "eğer aldırmayacaksan amniyosentez yapmaya gerek yok" demişti.
Kızım 8 yaşında canavar gibi.
Bazen kadere inanmak gerekiyor. Sizin bu soruya cevabınız evet ise yaptırın, hayır ise yaptırmayın bence.
Ayrıca üniversite hastaneleri oldukça iyidir bu konuda içinizi ferah tutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…