- Konu Sahibi ipektuncer
-
ipek kardeş, öncelikle yavrunu sağlıkla kucağına almanı dilerim.
bu doktorlar böyle insanı gererler her kafadan ayrı bi ses çıkar.
aynısı benim arkadaşımın başına geldi yeni daha oda. sinirlendi doktorunu değiştirdi
o kadar rahatladıki
ultrasonda bi problem varmı görüyormu ayrıca doktorun?
ayrıntılıyadada baktır sen.yok hala ikna olmadı
doktoru değiştir o zaman.bazı arkadaşlar geri kafalık yapma diyecekler benim için ama
ne yapayım elimde değil hamile insanada işkence yapılmaz dimi ama.
neyse gönlünü ferah tut.bebişin sağlıkla doğsun.üzme kendini.
ve lütfen sakin ol.
O bölgeye krem sürüyorlar ama her hastanenin yaptığı uygulama farklıdır. Acıbadem gibi iyi bir hastanede yapılacak içinizi ferah tutun onlar bu konularda daha titiz oluyorlar. Anladığım kadarıyla canın tatlı ben de öyleyimdir. Allah hakkında hayırlı olanını versin. Sonucu yazmayı unutma. Sonucun çıkması bir haftayı bulur ama seninki özel hastane olduğu için çabuk çıkabilir.
bu uygulama sanırım her hastanede yok değilmi?
canım hıc moralını bozma kan aldırmak gıbı dusun..
allahın ıznıyle hersey ıyı cıkacak bak gorurusun...
benım kızıma da beynınde portakal buyuklugunde tumor var demıslerdı 4 aylıkken ve doktor! acıl almamaız lazım beynı gelısmez hasta dogar demıstı.. allahıma cok sukur aldırmadım ve kızımın hıc bırseyı yok..
allaha emanet ol canım allah sana ve evlatlarına ıyı yazılar yazsın ıns..
Canım kalpten dua et namazlarını kıl allaha sıhın o bizler için herşeyin hayırlısını verir allahın izniyle senin bebişinde dünyaya haırlı ve sağlıklı bebek olarak gelir rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı nasip etsin
Ipektuncer, herturlu endiselenme, kizma, yakinma hakkina sahipsin canim. Sen de cansin bebegin de can. Ben bu konulara genelikle bakmam veya yazmam ama seninki gozume carpti. Yaradanin planinda tesaduf yoktur:).
Evet biraz canin yanacak ama bu normal kabadan igne yaptirmaktan daha fazla bir aci degil. Hatta daha az diyebilirim cunku kabadan yapilan ignelerde ilacin yakma durumu da var. Oysa sen burada igenenin girisi disinda fazla birsey hissetmeyeceksin
Uzman hekimler ultrason esliginde yaptilarindan bebegine zarar verme riski az. Endiselenme, bu yeni bir yontem olmadigindan yapan hekimler epey deneyim kazandilar. simdi hepsine yapmak kolay geliyor.
Canim yanacakmi diye dusunuyorum diye kendinei suclama, tabiki once anne!!!! diyorum. Ucaktaki oksijen maskeleri gibi yani :) Once anne , sonra bebek!
Insallah sen de bizlere pozitif haberleri vereceksin kardesim :)
önce ne istediğine karar vermelisin.eğer engelli de olsa doğururum diyorsan amniyosentez riskine girmene gerek yok.
ama aldırırım diyorsan çünkü bildiğim kadarıyla heyet raporuyla alınabiliyor 20haftalık olsa da o zaman yaptır.değilse de için rahat olur.
inşallah herşey güzel olur,umarım bebeğin sağlıklıdır.
Tam da bunları düşünüyorum arkadaşım şu an.
Eğer amniyosentez sonucu olumsuz çıkarsa, eşim kesinlikle ve kesinlikle aldırmamı ister.
Buna adım gibi eminim. Zaten bu yüzden ona nasıl söylerim, ne yaparım bilmiyorum.
Herşeyi tamamen gizlice yapmak ve sonuca göre tek başıma karar vermek bile geçiyor aklımdan.
Amniyosentez sonucuna göre, çok ağır bir sendrom çıkarsa, hem bebeğimin hayatı hem kızımın hayatı mahvolur.
Ama eğer aldırırsam, ne malum kızıma birşey olmayacağı, onun başına birşey gelmeyeceği. YA Rabbim beni daha fena cezalandırırsa.
"Sana bunu ben verdim, sağlıklı vermeyi takdir etsem öyle verirdim" der mi acaba.
Bilemiyorum, aklım karmakarışık. Sağlıklı düşünemiyorum.
Eşim bir bebek sahibi olmanın ne zor olduğunu bilmiyor.
Her 2 hamileliğimde tek denemeyle gerçekleşti.
İnsanların bu uğurda ne mücadeleler verdiğini, ne paralar döktüğünü, ne gözyaşları akıttığını hiç bilmiyor.
Daha gebeliğim 8 haftalıktı. Endokrinologum muayeneye çağırdı, bu dönemde test sonuçlarının kritik olduğunu ve gerekirse gebeliğin sonlandırılabileceğini ön bilgi olarak iletti.
Daha ortada test sonucu bile yokken eşim "aldıralım o zaman" dedi.
Bunda şunun da rolü var, kesinlikle rahatını seven bir insan. Kızımın en ufak rahatsızlıklarında bile çok gerilir. Ne yapılması lazımsa yapar, ama çok da huzursuz olur.
Dolayısıyla eğer bebeğim hastaysa, eşim bana tercih hakkı bırakmaz. Bundan korkuyorum işte.
offffffffffff...senin sorunun bir değilmiş ki canım...
bu erkekler neden hep böyle anlamıyorum???
peki diyelim sorun çıktı bebekte ve aldırdın,hiç mi üzülmeyecek,vicdan yapmayacak??
birde bu ikinizin bebeği,eşinde böyle yapmasa keşke...
birşey diyemiyorum,kötü oldum çok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?