Amniyosentez..

konunu daha yeni okudum, hiç telaşlanma diyecektimki ohhhhh dedim sonuçlar temiz çıkmış, alt komşumunda iki çocuğunun üçlü tesleri yüksek oranda riskli çıkmış amniyosentez istemişler, ikisindede yaptırmış ve maşallah çok sağlıklı iki çocuğu var

İpek Hanım Merhaba,

Bebeğiniz ile ilgili gelişmelere çok sevindim.

Size tiroid ile ilgili bazı şeyler sormak istiyorum.Yanıtlarsanız sevinirim.
Anladığım kadarı ile tiroidin az ya da çok salgılanmasından yada nodül olmasından dolayı tiroidleriniz alındı. İlk çocuğunuza hamile iken bu sıkıntılarınız mevcutmuydu? Sonradan mı oldu?

Neden soruyoruma gelince.

Nodüllerim var. 6 yıldır takipteyim.4cm olduğu için almak istiyoarlar ama ben istemiyorum.Nedeni ise hormon seviyem normal değerlerde. Açıkçası hormon değerlerim düzgünken sırf büyük diye şu anda bana da hiçbir zararı olmayan nodülleri, aldırmak istemiyorum.Bebek düşünüyoruz. Ameliyat olmadan önce gebelik oluşursa nodüllerin zararı olur mu? diye merak ettim.

Biliyorum doktoruma sormam lazım ama belki psikolojik olarak rahatlamak için sizinde tecrübelerinizi bilmek istedim.

Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Canım benim, İpeğimm, neler olmuş böyle ben yokken!!! Bir süredir doğru dürüst girememiştim siteye ve konunu daha bugün gördüm ve soluksuz okudum her sayfayı! Neyse ki hazıra kondum ve sadece sayfaları geçerken stres yaşadım. Sonucun iyi olduğuna da çoooooook sevindim inan! Bu konuda hiç bilgim yok ama dualarımla yanında olduğumu duyurmak istedim. İkinci meleğin o kadar sağlıklı ve yaramaz olacak ki inşallah "hay seni doğuracağıma kitap televizyon filan doğursaydım da oturup rahat rahat okuyup, izleyebilseydim" filan diyeceksin Düz duvara tırmanacak da "bu çocuk cennette dağcılık eğitimi almış madem" deyip Everest'te rekor denemesine bile gönderebilirsin 3.yaş gününde. Bu tip sadistçe fantezileri çoğaltabilirim ama şimdilik bu kadarı yeter heralde. Meleğini, küçük erkeğini Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. 4 kişilik harika bir aile olacaksınız inşallah. Kal sağlıcakla canım...

ben sonucumu aldım çok şükür temiz çıktı ... cinsiyeti de erkekmiş 2 oğlan annesi olucam kısmetse...
inanıyorum seninkide öyle çıkıcak, zaten ilk sonuçlar iyiydi bundan sonrası da sonuna kadar iyi olsun inş.

20 haftalık bebeği doğumla alırlar..inş. bebeğinizde bişey yoktur herşey allahtan..benim yengemin kardeşide 6 aylık hamileyken bebek özürlü alınması gerek vs. dediler kız doğurucam dedi ve çok şükür en ufak bi özürü yok çocuğunun çok sağlıklı
ya kısmet gerçi ama
Geçen günde bizim komşu kürtaj oldu 6 aylık hamile çocuk özürlüymüş allah muhafaza ne diyceğimi bilemiyorum çelişkili durumlar bikaç doktora gözükmek gerek sanırım
allah yardımcınız olsun size bağışlasın

Merhaba canım,

kızıma hamileyken tiroid bezlerim fazla çalışıyordu ve nodüllerim vardı. Doğumdan sonra ameliyat oldum, hem nodüllerim hem tiroid bezim alındı. Şimdi hipotiroidi nedeni ile ilaç kullanarak sürdürüyorum gebeliğimi. Yani her 2 tarafını da gördüm bu tiroid konusunun. Tiroidin fazla çalışması hamilelikte daha az sorun teşkil ediyor, çünkü hormonlarınızı bebekle paylaşıyorsunuz.

Size Prof.Neşe Çolak hanımı öneririm, kendisi endokrinolog ve her 2 gebeliğimi de o takip etti. 3 haftada bir hormon ölçümü istiyor ve ilaç dozu ayarlıyor. Doktor kontrolü ile sürdürmeniz gerek gebeliğinizi. Hayırlı olsun şimdiden.

ipek'cim nerelerdesin??

göremiyorum seni kk'da,umarım ters birşey yoktur...

merakta bırakma

Uzunca bir süre giremedim canım, tüm sonuçlarımı aldım bu hafta, hatta dün. Hepsi temiz çıktı çok şükür.
Yaptırmasam içim rahat etmeyecekti, en azından şimdi huzurla bekleyeceğim bebeğimi.

Sağol tatlım ilgine..

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Kendimi suçlı hissetmeye başlamıştım. Koyun can derdinde kasap et derdinde diye düşünür müsünüz diye. Yazarken bayağı telaşlı yazmıştım sakinleşince de neden yazdımki deddim.

Bende şu anda sadece nodüller var. Tiroid normal çalışıyor. Değerlerim normal olduğu için bende aldırmak istemiyorum. En azından gebelik sonrası aldırırım diyorum. Ama gebelikte bir sıkıntı yaratır mı diye de düşünmeden edemiyorum.

Dr.tavsiyeniz için teşekkür ederim.

canım sana ozelden mesaj atmak ıstedım ama doluymus mesaj kutun..
neysee coookkk sevındım canım ıyı cıkmasına .
demıstım bak..
allah hayırlısıyla kucagına almayı nasıp eder ıns...
kendıne cok ıyı bak..

Sağol canım, inşallah.
Desteğin için çok teşekkür ederim

İyi günler, İpek Hanım.
Yazdıklarınızı okudum. Benim de troid ve paratroidim bulunmamakta. Daha önceden İstanbul dışında ikamet ettiğim için kontrol amaçlı olarak Ankara'da prof.endokrinoloji uzmanına gidiyordum. Şimdi İstanbul'da yaşadığım için kendime uygun bir uzman ararken Prof. Dr. Neşe ÇOLAK Hanım' ın ismine rastladım. Ayrıca siz de tavsiye etmişsiniz. Acaba nasıl randevu alabilirim? İletişim bilgilerine ulaşabilirsem çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. Ayrıca bebeğiniz ve siz umarım çok iyisinizdir..

Çapa'da hasta bakıyor kendisi, ne yazıkki özel muayenehanesi yok.
Çapa'yı ararsan kendisinden randevu almayı deneyebilirsin, ancak acele etmelisin.
Çünkü sanırım Temmuz'a kadar hasta bakmasına müsade edilecekmiş. Özel yasalar geldi ya malum öğretim görevlilileri için.

Teşekkür ederim, ancak aramıştım çapayı hasta bakmıyor dediler, daha doğrusu buraya gelip görüşün kabul ederse dediler. Yardımınız için yinede sağolun. Umarım siz de iyisinizdir. Sağlıcakla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…