Amniyosentez..

merak ediyorum sanırım bugün örneği verecekti değil mi ipek.

umarım iyisindir

Bugünde uğramamış topike acaba hastamı oldu ki:26:

son sayfaya kadar yazılanların hepsini okudum ...sanki kendimi okumuş gibi hissettim ... belki sebepler farklı ama bende aynı şeyleri yaşıyorum .
2. bebeğime hamileyim bu bebeğimde ilki gibi tüp bebek tedavisi sonucu oldu..belki zamanlama olarak biraz erkendi bazı şeyler vardı (evle ilgili ) daha sonramı yapsaydım falan filan derken ..kendimi pozitif test sonucumu alırken buldum... kanamalı bi gebelikti sürekli düşük tehlikesi vardı...bir sürü iğne ilaç derken düşük tehlikesini atlatmıştık..2 li test yaptırdık ve riskli çıktı ..bazen böyle olabiliyomuş sonra 3 lü test yaptırdım o kadar rahattım ki test sonucunu almaya giderken kesin normal çıkıcaktı .. bi bakktım ki risk daha da artmış 93/1 trizomi 21 riski var hcg değerim yüksek boğazım düğüm düğüm oldu amniyosentez için gün verdi hemen dr. açık söylemek gerekirse o işlem değilde sonucu beni daha çok korkutuyodu amniyosentez yapılalı 10 gün oldu bizm devlet hast. olduğu için 3 hafta sonra belli olucak sonuç
şimdi 10 kaldı sayılır zaman geçmek bilmiyo ...gün içinde unuttuğumu sanıyorum ama yatağa yattığımda aklıma geliyo ağlıyorum ağlıyorum.... sonuç olumsuz çıkarsa ben napıcam
Allah sanada banada bu yolda bekleyenlere uğraşanlara yardım etsin sabır versin diyorum ..inşallah sonuçlar temiz çıkar aksini düşünmek istemiyorum (

İpekçim konunu yeni okuyabildim.
Bu tarz riskli gebeliklerin çoğunun iyi sonuçlandığını duyuyorum ben de.
Eşimin teyzeside yıllar sonra 40 lı yaşlarda hamile kaldı, hamileliği boyunca
ona da demediklerini bırakmadılar, ama çok şükür şuan çok sağlıklı bir oğlu var.
İnanıyorum ki senin sonuçlarında gayet iyi çıkacak, Rabbim büyük.
Hemen ümitsizliğe kapılma lütfen.
Bugünü sıkıntsız atlatmışsındır inş.
Bebişinde çok sağlıklıdır inş, Allah yardımcın olsun canım.

canım inşallah sonuçların iyi çıkar dualarım sen ve bebeğinle...

Merhaba arkadaşlarım,

ben çok merak etmişsiniz, sağolun, sizleri tanıdığıma çok memnunum gerçekten..

Çarşamba günü amniosentez yaptırdım. O gün hastanede çok kaldım, işlemden sonra ağrım oldu. Çünkü benim böbreklerle ilgili sorunum da var. Çift taraflı ağrıdı, hem karnım, hem böbreklerim.

Dün de hiç kalkmadan evde yattım, öyle söyledi doktor.

Toparlanınca ilk işim KK'ya girmek oldu. İlk sonuçları en geç 1 hafta içinde vereceklermiş, siz aramayın, biz arayacağız, strese sokmayın kendinizi dediler.

Bu ilk sonuçlar en kritik 5 kromozoma ait sonuçlarmış ve sonuçların tamamı hakkında yüzde 80 fikir veriyormuş. Yani ilk 1 hafta içinde alacağım sonuçlar iyi çıkarsa, sonuçların tamamının da iyi çıkacağına dair bir işaret olurmuş bu.

İşlemin bir çok riski var, herşeyden evvel erken doğumu tetikliyormuş. Ama doktorum bunları düşünme ve bardağın dolu tarafını gör diye telkin etti.

En kötü an ise, doktorun işlem sonrası yanıma gelip "1 hafta içinde inşallah hayırlı haberle ararız sizi" demesiydi. Tuhaf ama, o an gerçekten "kötü bir haberle de aranma ihtimalim olduğunu" hissettim.

hadi geçmiş olsun arkadaşım...

bak doktorun ne güzel telkinlerde bulunmuş,hadi sende üzme tatlı canını...

sağlıklı bir bebecik o içime doğuyor

Canım, devlet hastanesi olması ile ilgisi yok sanırım, benim sonuçlarım da 3 hafta içinde çıkacak, daha uzun bile sürebilirmiş. Fakat ilk sonuçlar en geç 1 hafta içinde çıkarmış, yani seninki çıkmıştır. Doktorunla veya hastaneden bir hemşire ile aran iyiyse, rica etsen sana bilgi verirler şimdiden belki.
En kritik 5 kromozom neticesi 1 haftada belli oluyormuş. Ve bu sonuç olumluysa sonuçların tamamı yüzde 80 olumlu demekmiş.
Bu sonuç olumsuzsa, zaten (Allahım korusun hepimizin bebeğini ama) tüm sonuç olumsuz demekmiş.

canım durumuna çok üzüldüm ama sıkma canını sonuçta ne olursa olsun hamilesin ve strese girmemen laazım inşallah güzel haberlerle buraya gelirsin

Geçmiş olsun,hayırlı haberler olsun inşallah.
İçini ferah tut,olmamış şeyler için kendini üzme sakın.

Canım, çok teşekkür ederim. Ümitsizce beklemiyorum, en azındna birkaç gün öncesindeki gibi değilim.
Ama gene de çok da iyi değilim tabi, hayırlısıyla ilk 1 hafta dolsaydı:-(

geçmiş olsun ipek, inş iyi haberler alırsın. iyi olmana sevindim. eminim bebeğin de iyidir merak etme canım.sadece doğmadan önce annesine bi şaka yapmış say ama bişey yok emin ol. daha çok gençsin genelde 35in üzerinde riskli oluyormuş biraz araştırdım. hem iyi bi doktorun var. içini ferah tut, dualarını eksik etme canım.

inşallah güzel haberler alırsın.benim ablamda troid hastası ve hamile.stres yapıp içindeki meleği üzme.ben olulmlu sonuç alacağına inanıyorum

Teşekkür ederim canım, sağlıkla bir kucağıma alabilsem..
Hep dua ediyorum, inşallah Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

konunuzu sonuna kadar okudum.....ağlaya ağlaya okudum gerçekten çok zor bir durum...Allahım çok büyüktür inş oğlunu sana sapasağlam bağışlayacaktır......bu durumda elimizden dua etmekten başka hiçbir şey gelmiyor bende şuan 4,5 aylık hamileyim 2 li 3 lü testlerimde hiç kötü düşünmedim hep iyi düşündüm ve hep iyi çıktı çok şükür....sende olumlu düşün sonucunu merak etmiyorum inş iyi çıkacaktır diye düşünüyorum.......Mutlu Kal....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…