28 gün önce doğum yaptım. Bebeğim yüksek tip anal atreziyle doğdu. Hamileliğimde ve hayatımda her şey normalken çok ciddi bir şok yaşadım. bebeğimin anüsü yoktu. Ameliyatla karnına kolostomi açıldı. Normal bir hayatımız varken ve güzel duygularla umutlarla ikinci oğlumu beklerken doğumla birlikte birdenbire çok zor bir hastalıkla mücadeleye başladık. Üzerimden şoku hala atlatabilmiş değilim. Bir taraftan kolostomi torbasıyla mücadele ediyorum, bir yandan da ikinci ameliyat yani anüs ameliyatından sonra dilatasyon denilen zor tedavi süreci, ardından da üçüncü ameliyat sonrası yoğun pişiklerle mücadele süreci vs. gibi sorunlar beni çok korkutuyor. En önemlisi de çocuğumun ileriki hayatında kaka tutamama durumunda kalması kabusu beynimi sürekli meşgul ediyor. Kaygılarım ve korkularım beni esir almış durumda. Büyük oğlum daha 3 yaşında. Dünyalar tatlısı oğluşumla yeterince ilgilenemiyorum, resmen ona doyamaz oldum. İkinci oğlumun hastalığı beni ilk göz ağrımdan kopardı sanki. aynı evin içinde birbirimizi özler olduk. isyan ettim, çok ağladım. Günah olduğunu ve sabretmem gerektiğini bile bile sabredemedim. sabredemediğim ve isyan ettiğim için de çok pişmanım. İnşallah Rabbim beni affeder, tövbemi kabul eder. Yavrularımı çok seviyorum. Ama ikinci bebeğimin bu durumu, gelecekte yaşayacağımız zorluklar, çilelerin endişesi beni hayattan kopardı. zaten bu hastalıkla birlikte hayatımın bittiğini, benimle birlikte beni seven annemin babamın, eşimin ve onun ailesinin de hayatının alt üst olduğunu görüyor ve yıkılıyorum. Benim başıma öyle şey gelmez dememek lazım, gayet sağlıklı bir hamilelik yaşadım ve hiçbir sebep ve sorun yokken bu oldu. Allah'ın verdiği bir dert. Sabretmek ve yaşamaya katlanmak gerek ama nasıl? Çok zor... Aslında inançlı bir insanım ama bu ağır yükü kaldıramayacağımı hissediyorum ve kendimden korkuyorum. Çok kere intihar etmeyi düşündüm, hatta bebeğimle birlikte ölmek istedim. Ama ahirette bunun hesabını vermekten korkuyorum, hem intihar etmenin hem de evlat katilş olmanın günahını çekemem. Ama bu dünyada da bu yükü çekemeyeceğim galiba. Ne yapacağımı bilmiyorum. hala lohusayım ve ben bu doğumumda hiç lohusalığımı yaşayamadım. tek derdim bu olsaydı keşke. ben bundan sonra bu hastalıkla nasıl mücadele ederim? İnsanlardan bile utanıyorum, çevremdekilere hastalığın detayını bile anlatmaya çekiniyorum. Sıkıntılarımızın 1 sene içinde biteceğini bilsem yine dişimi sıkar aşmaya çalışırım. Yavrumun ileriki hayatında kakasını tutamayan bir birey olarak toplumdan soyutlanmasını nasıl kaldırıcam? Yavrumun hasta biri olarak hayat sürmesine nasıl dayanıcam? Büyük oğlum o kadar çok kardeş hasreti çekmişti ki, onun böyle bir kardeşi olması onun da psikolojisini bozmayacak mı? sadece bir kardeşi olsun istemiştim, böyle olacağını bilemezdim ki... Hayatımız burada bitti, artık biz toplumla ve önceki hayatımızla nasıl bir uyum kurup da yaşayabileceğiz? Bilemiyorum... Eşim çok kere psikoloğa gitmemi teklif etti, hatta randevu bile aldı ama ben reddettim. Bana hiçbir psikoloğun yardım edemeyeceğini düşündüm. Ama belki siz yardımcı olabilirsiniz, ne olur bana yardım edin.
allah yardım etsin size..gerçekten kolay bir durum değil yaşadığınız ancak şu an çok yoğun bir travma yaşıyorsunuz..muhtemelen depresyon eşliğinde..cümleleriniz içinde minik de olsa yeni doğan bebeğinize geliştirdiğiniz öfkeyi sezdim..ve ilk bebeğinizle olan ilişkinizin yıpranmasını bu hastalığa bağlamanız nedeniyle oluşan diğer bir öfke..
açık konuşayım (psikolojik danışmanım) önünüzde iki seçenek var: ya bu hastalığı kabullenip toplum denen o gözünüzde çok büyüttüğünüz insan topluluğu ile savaşıp iki oğlunuza da sahip çıkacaksınız... ya da ikinci oğlunda içten içe öfke duyan, onu insanlardan kaçıran, ondan utanan ve ilk oğluna yetemeyen bir anne..
bebekleriniz ikinci seçeneği haketmiyor. allah size yardım etsin hiç kolay değil ama her şey bizler için..kimbilir tıptaki gelişmeler evladınızı sağlığına kavuşturur..
son olarak lütfen bir uzman desteği alın..cümleleriniz önemli sinyaller veriyor.
Çok geçmiş olsun , Allah şifa versin öncelikle.
Şuan lohusasınız ve bu durumu kaldıramıyor olmanız normal karşılanabilir,
ama mutlaka çevrenizden, özellikle eşinizden yardım alın, lohusalık başlı başına
zor bir süreç.
Evladınız sıkıntılı doğmuş evet ama anladığım kadarıyla çareside var,
geleceği düşünmek için çok erken, şuan evladınıza sarılıp, tedavi sürecini atlatıp,
geleceğe umutla baklamalısınız, Rabbim o kadar büyük ki olmazı olur eder,
belki de gelecekle ilgili boşuna endişeleniyorsunuz, bebeğiniz gayet sağlıklı olacak ileride belki de.
Benim oğlumunda bazı sıkıntıları var, yaşıtlarına göre geride gidiyor şuan, henüz teşhis koyulmuş değil
ama gelecek beni de korkutuyor elbette,ama ben hep iyi olacağını düşünüyorum ve oğlumu
çok seviyorum, onun yokluğunu düşünemiyorum, neyi olursa olsun ben ona ömür boyu bakarım,
onun adına üzülüyorum elbette zaman zaman ama ben iyi olmalıyım ki, oğlumda gelişme kaydetsin.
En önemlisi de , biz bir merkezden yardım alıyoruz şuan, öyle şeyler görüyorum ki orada,
halinize binlerce şükredersiniz, kendinizden daha yükseklere bakmayın, kendinizden daha kötü durumdakileri düşünün
derim, şükredersiniz gerçekten.
Bebeğinize sizden daha faydalı kimse olamaz, kendinizi toparlayın biran önce bence ve umudunuzu
sakın kaybetmeyin, herşey güzel olacak evladınız için inş.
Rabbim evladınızında sizin de yardımcınız olsun, şifa versin inş.
Arkasim ya yaktin beni bebeklere dayanamam
Zamaninda lohusaligin ve cesitli hastaliklarin vurdugu anne olarak dayan birakma kendini derim
O kuzunun en buyuk dayanagi sensin suan
Guclu olmalisin evlatlarin icin
Ben hep oyle dedim kendime
Elalemi bosver el bakar gecer
Ama kuzularla sen guclu olacaksin ki hayatta kalasiniz
Bugun ettigim tum dualarim tespihlerim oglunun olsun
Dilerim rabbim hemen saglik versin
Allah ol dedimi hersey olur dayan
Hem sen lohusasin evin melek dolu senin
Bool dua et rabbimize sigin hersey gececek
Yavrumun hasta biri olarak hayat sürmesine nasıl dayanıcam? Büyük oğlum o kadar çok kardeş hasreti çekmişti ki, onun böyle bir kardeşi olması onun da psikolojisini bozmayacak mı? sadece bir kardeşi olsun istemiştim, böyle olacağını bilemezdim ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?