- 27 Şubat 2017
- 665
- 622
- 23
- 45
artık yerleri kaymaz seramikle kaplıyorlar hemen hemen bütün anaokullarında, okul araştırırken sadece br yerde klasik kalebodur görmüştüm. ona rağmen bizimkilerin kat görevlisi sürekli paspaslıyor tuvaleti, çünkü çocuklar ellerini yüzlerini yıkarken illa ki ıslatıyorlar yerleri...
çok çok tehlikleli zaten sert zemin düşmeleri, ucuz atlatmışsınız yine, bikaç yıl önce bir çocuk lavabonun üzerine düşmesiyle hayatını kaybetmişti
ya arkadaşlar benim aklıma şu takıldı ,benim oğlum eylülde 4 yaşını bitirecek ,kreşe yazdırmak istiyorum ,kendi de çok istiyor ,tuvalete kendi gider oturur yapar çişte sorun yok ama kaka yaptığı zaman kendi temizleyemez ki ,bilmiyorum çocuğu kendi temizleyen varsa tavsiyelerini de alırım seve seve ama şimdi benimki yıkmayınca da rahatsız olur pimpirikli siil siiil diye okulu ayağa kaldırır ,bilemedim etikliği falan düşünümce haklı olabilirsiniz ama çocuğu sonuçta oraya güvenip bırakıyoruz her yönden güvenmek lazım ,tamam öğretmenin görevi değildir ama ya bilemedim çok kafam karıştı
Benim okul öncesi kavramım çok farklıİşte öğretmen olmayanlar da öğretmenliği sorgulayınca böyle oluyor. Lafım sadece size değil. Genel olarak yazdım. Yanlış anlamayın lütfen.
Çocuğum hakkında yorum yapma.Bugün ne giysem showa hoşgeldinizTamam o çocuklar orada polinomları falan öğrenmeyecekler, önceki amaç onları mutlu etmek, ettirmek ama süslemek falan da abartı, sen o yaştaki çocuğa böyle ilgi gösterirsen şımarır, erken yaşta makyaj yapmak ister, özenir izin verilmediğinde de ortalığı birbirine katar çünkü buna alıştırıyorsunuz. Millete sen anne değilsin kesin vs diyorsun ya, sen o çocuğu biraz büyüyüp ergenliğe girince gördüğünde de beni hatırla oldu mu cınım
Cocugun olsun hele o zaman da gel buraya yaz yorumunu.Öğretmenlik alt değiştirme ile olacaksa vay öğretmenlerin haline
Benim çocuğum olsa ben birisinin üzerini değişmesine izin vermem hele ki böyle bir dönemde
Bu konuya benzer konu daha once de acilmisti.Cok tuhaf ki okul oncesi ogretmenlerinin bu takintisini anlayamiyorum ya calistigin yas grubu itibariyle gerekirse altini da degisirsin ozelde calisan ogretmenler bunu yapiyorken devlette calisanlarin bu benim gorevim degil demesi nedir.Bazi seyler gorev taniminda yoktur ama vicdan diye birsey vardir.Alti kirli islak vs olan cocugu saatlerce bekletip annesini cagiranlar da kendi cocuklari oldugunda eminim cok iyi anlayacaklar yanlis yaptiklarini.Konu sahibi yureginizin sesiyle hareket edin baskalarini ornek alarak degil.Ozelde is kaygisiyla yapanlar o zaman da yapmam deseydiniz ya issiz kalma korkusu ama degil mi.
Benim kuzenim kızına mor peçete veriyordu eline kendi silmeyi öğrensin diye,ya arkadaşlar benim aklıma şu takıldı ,benim oğlum eylülde 4 yaşını bitirecek ,kreşe yazdırmak istiyorum ,kendi de çok istiyor ,tuvalete kendi gider oturur yapar çişte sorun yok ama kaka yaptığı zaman kendi temizleyemez ki ,bilmiyorum çocuğu kendi temizleyen varsa tavsiyelerini de alırım seve seve ama şimdi benimki yıkmayınca da rahatsız olur pimpirikli siil siiil diye okulu ayağa kaldırır ,bilemedim etikliği falan düşünümce haklı olabilirsiniz ama çocuğu sonuçta oraya güvenip bırakıyoruz her yönden güvenmek lazım ,tamam öğretmenin görevi değildir ama ya bilemedim çok kafam karıştı
4 yasindaki cocugunuza poposunu silebilecegini ogretebilirsiniz eylule kadar.benimde kizim 4 yasinda yeni ogrendi tabiiki benim yaptigim gibi olmuyor eve gelince uzerini degistigimde ic camasirinida degisiyorum zamanla daha tertipli bir sekilde ogreneceklerdir zatenya arkadaşlar benim aklıma şu takıldı ,benim oğlum eylülde 4 yaşını bitirecek ,kreşe yazdırmak istiyorum ,kendi de çok istiyor ,tuvalete kendi gider oturur yapar çişte sorun yok ama kaka yaptığı zaman kendi temizleyemez ki ,bilmiyorum çocuğu kendi temizleyen varsa tavsiyelerini de alırım seve seve ama şimdi benimki yıkmayınca da rahatsız olur pimpirikli siil siiil diye okulu ayağa kaldırır ,bilemedim etikliği falan düşünümce haklı olabilirsiniz ama çocuğu sonuçta oraya güvenip bırakıyoruz her yönden güvenmek lazım ,tamam öğretmenin görevi değildir ama ya bilemedim çok kafam karıştı
Efeydi sanırım çocuk hatırlıyorum .
Bende travma kaldı sanırım kana bakamıyorum ozamandan beri birde ıslak zemin olan yerde hala önce duvara biyere tutunur ayağımı sürerim kayıyo mu diye.
Kaymaz zemin iyi olmuş lakin dediğiniz gibi lavaboda düşebilir
Birinin gözetiminde olmak şart
ya arkadaşlar benim aklıma şu takıldı ,benim oğlum eylülde 4 yaşını bitirecek ,kreşe yazdırmak istiyorum ,kendi de çok istiyor ,tuvalete kendi gider oturur yapar çişte sorun yok ama kaka yaptığı zaman kendi temizleyemez ki ,bilmiyorum çocuğu kendi temizleyen varsa tavsiyelerini de alırım seve seve ama şimdi benimki yıkmayınca da rahatsız olur pimpirikli siil siiil diye okulu ayağa kaldırır ,bilemedim etikliği falan düşünümce haklı olabilirsiniz ama çocuğu sonuçta oraya güvenip bırakıyoruz her yönden güvenmek lazım ,tamam öğretmenin görevi değildir ama ya bilemedim çok kafam karıştı
araştırıcam bunu gerçekten o kadar alışmışım ki herşeyini yapmaya hala bebek gibi ,ama kendi ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor ,sırf bu durum kafama takılıyor kreş için4yaşında çocuğa öğretebilirsiniz kakasını tuvalete gidip yapan temizlemesinide bilir
araştırıcam bunu gerçekten o kadar alışmışım ki herşeyini yapmaya hala bebek gibi ,ama kendi ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor ,sırf bu durum kafama takılıyor kreş için
Çocuğum olunca ne değişecek? Birden ortalığın güllük gülistanlık olduğuna mi inanacagim. Haberler birden pembe gözlük takip çocuk tacizcilerini melek mi gösterecek. Doğurup doğurup Ana okulu ogretmelerin üzerine atarım baksınlar, altlarına degistirsinler, pis işçiler benim bebisin batmış bezini değiştirmek zorundalar. Bammm bammm bammmCocugun olsun hele o zaman da gel buraya yaz yorumunu.
beklemiyorum o çağırıyor beni ' anneeee bittiiiiii ' diye4yaşında bebek değil kocamaan bi çocuk artık sadece eli ayağı küçük birazda boyu kısa okadar:)
Normal yaparken başında mı bekliyosunuz? Mendili eline verin birkaç denemede başarılı olucaktır
ben de unutamıyorum o olayı...
o yüzden kapısı açık olmuş, görevli sürekli tuvalettymiş kısmı mahremiyete aykırı görünse de canının sağlığından önemli mi diyorum.
okulun uygulamasına göre değişir, ama genelde 4-6 yaş grubuna ıslak mendille kendi popolarını silmeleri öğretiliyor.
daha küçük grupların kaka sonrası temizliği yardımcı öğretmenleri tarafından yapılıyor.
merak etmeyin çocuğa en uygun çözüm bulunur zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?